- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
nasılsınız kızlar nasıl gidiyor?
arkadaşlar kafam karıştı benim yine..bana yardım edin...
kızım doğdugundan beri gelişimi,beslenmesi,boyu kilosu sürekli takipde olan doktorumuz kızımın alerjik boronşit adına bişey taşımadığını söylüyor sürekli
ama benim kzım her öksürügünü ufak hırıltılara çeviriyor şuana kadar 3-4 kez böyle oldu
güvenmediğim için farklı doktora götürdüm
test yapılmıştı kolundan alerji testi yumurtanın beyazına karşı alerjisi çıkmıştı
yedirme dedi köftesini kekini ayrı yap katma beyazını demişti 1 sene önce
önceleri yedirmedik
sonra başka doktora götürdük
yediğinde vucutta bişey olurmu diye sordu hayır olmuyordu yesin önemli bi besin demişdi.
başka doktra götürdük 4 tüp kan alıp araştırdılar 1 ay sonra çıkmıştı sonucu araştırma hastanesinde.
kanında alerjiye ait bişey çıkmadı ve cigerleride temizdi bişey yoktu
kızımın boşuna canı yanıp test yaptırmıştım
ve yumurtayı yiyor bişey de çıkmıyor vucutta
ama benim aklıma takılıyor yedirme diyen doktor yese bile bi faydası olmaz aksine kanına zarar olur demişti
şimdi ben anlamıyorum kime daha götüreyim hepsi bir telden çalıyor
o başka söylüyor bu başka
kendi doktorum balgamı atamadığı için hırıltı oluyor diye ventolın surup veriyor du bu doktor benim içimi rahatlatıyor
duymak isstediğimde bu fakat tereddütlerim var benim
ben ne yapayım sizce yardımcı olun bana lütfen.
eğer gerçekten alerjik astım+bronjit ise tedavisi var ben geçmi kalıyorum
öyle değilse boşuna kortizonlu havalar neden vereyim biriciğime
hangi doktora götüreyim yazdıklarımın hepsi prof. kime inanayım
Canım bence de çok takma kafana. Yumurtaya alerjisi olsa zaten yediğinde etkileri belli olurdu. Bu tarz alerji testleri duyduğum kadarıyla bebekler için doğru sonuç vermiyormuş. Çünkü onların bünyesi için bir çok şey yeni olduğu için alerjik çıkabiliyormuş ama yanıltıcıymış. Bir ara Rüzgar çok öksürdüğünde araştırmıştım alerji testi falan böyle duydum. Hırıltıya gelince, sümküremiyorlar, baklgam çıkaramıyorlar, ne varsa iyileşene kadar boğazda midede hırıltılar da normal bence. Ama eğer gerçekten için rahat edecekse bir doktor daha git ama özel omasın bu sefer üni hastanesi falan belki daha çok tatmin eder seni.
Bu arada öksürük şurubu genelde bu yaşlarda önermiyorlar. Kendi kendine geçmesi daha iyiymiş. Rüzgar da 3 gündür hasta öksürük, balgam salya sümük gece gündüz uyuyamıyoruz. Burnu tıkalı olunca uyutmuyor, açamıyorum da, izin vermiyor şu spreylere, ben de üstelemedim, biraz çin yağı damlatıyorum yastığına. Çok öksürüyor, öksürünce de kusuyor, yani 3 gündür yemek uykumuz yine alt üst. Şimdi bende de başladı boğaz ağrısı falan bana sattı, aman o iyi olsun da.