2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

sen moralını bozma canım ama karından su aldırmak cok zararlıymıs aklında bulunsun benım arkadasımada daum sendomu dedıler cocukda hıc bsıey cıkmadı allaha sukur ınsanne yapacagını sasırıyoo ya

canım çok geçmiş olsun.ben de ilk gebeliğimde amniyosentez olmuştum.3lü testte down sendromu riski çıkmıştı.200de bir düşük riski var amniyosentezde.düşük bir ihtimal tabi bu.sen gönlünü ferah tut.herhangi bir sorun çıkmayacak görürsün.ama dr.un yapılması gerektiğini söylüyorsa ki zaten belli parametrelerin üstüne yaptırıyorlar herkese değil.

canım çok geçmiş olsun seni o kadar iyi anlıyorum ki.ben de bulantıdan çekiyorum aynı şekilde.dayanıcaz az kaldı inşallah 2-3 hafta daha sabır sabır bebişlerimiz için

canım maşallah de kocaman maşallah hem de.darısı başımıza inşallah.benim de çok tiksindiğim gıdalar var görünce fena oluyorum

Püfff başladımı korkular testler kızlar hepımıze bol güç ve sabır versın rabbim hepımızın bebışı sağlıkla doğar ınş. Bu arada kızlar bır değişiklik olmazsa ben testlerı yaptırmıcam eşımle konuştuk ortak karara vardık rabbımın bıze nasıp ettığıne elhamdulıllah dıcez şöyle çıktık ışın ıçınden dedıkkı cocuğumuz 10 yaşına gelse kaza gecırıp sakat kalsa ödurcezmı hayır e ana rahmıne duştuğu gunden itibaren o bızım cocuğumuz oldu ha 3 aylık ha 3 yaşında allahın bıze nasıp ettığı yaşasın dıye dunyaya gonderdığı cocuğu bız hangı hakla ve hangı vasıfla canını alcaz bunun bedelı ne olur sızce püfff bılmıyorum bır okuyun bakalım arkadaşlar kötumu yanlışmı düşünmüşüz???????

Kızlar hepınızden düşüncelerınızı paylaşmanızı ıstıyorum bu konuda

herkese slm daha öncede yazmıştım ama hatılamazsınız sanırım bende 10+5 oldum bugün. herkesin kaygıları sıkıntıları bende de var tabi.

balböceğim ; ben senin gibi düşünmüyorum elbette verdiğin örnekte bir anne baba evladına kıyamaz ve hayatının sonuna kadar bakar. ben açıkcası o cocuk açısından düşünüyorum o isyan edermi , küsermi hayata ve en önemlisi biz yanında olmadığımızda kim bakar kim ilgilenir. ben henüz yaptırmadım testi Allah kimseyi tercih yaptırmak zorunda bırakmasın öyle hemen verilebilecek bir kararda değil çok zor. ama ben en azından bilmek isterim neyle karşılaşacağımı hamileliği sonlandırmasam dahi ona göre hazırlardım kendimi. bence herkes yaptırmalı bu testi çok şanslıyız bebeklerimiz izleyebiliyoruz onları yakından takip ediyoruz bu şansı değerlendirmeliyiz. sakın yanlış anlaşılmasın bu benim kendi fikrim. elbetteki bende korkuyorum Allah korusun kötü çıkarsa ne yaparım diye düşündüğümde hemen sonlandırırım diyemiyorum onu sadece yaşayan bilir.

Tabıkıı kımse sakın yanlış anlamasın herkezın kendı duşuncesı bende aynı şeylerı sorguluyorum kafamda cocuğun çekıceğı ezıyet ne olcak ama duşununcede ona karar veren bızı yaratan bır bıldığı vardır elbet

kızlar elbetteki kötü çıktı diye bebeklerimize kıymayacağız bunu ben de yapamam ama testi yapmaktan ne zarar gelir ki en baştan bilmek ve ona göre hazırlıklı olmak da iyidir hem şunu da doktorlar sürekli söylemiyorlar mı erken teşhisin önemini.... belki de erken önlem alınacak. benim bir komşum zamanında kontrol vs. yaptırmamış ve çocuğun fiziksel hiç bir rahatsızlığı olmamasına rağmen kanında bazı problemlerden ötürü süreki her ay kanı değiştiriliyor şu an çocuk ilkokulda ve neler çekiyor bilseniz... halbuki anne karnında bu hastalık teşhis edilebilirmiş ve doğdupu an yapılacak ufak bir müdahale ile bu rahatsızlığı kalıcı olarak önlenebilirmiş. şimdi bunları da düşünün derim böyle bir durum gelse başımıza kendimizi suçlamayacak mıyız???? ben tüm kontrolleri yaptırmaktan yanayım nasıl ki ultrason kotrollerini yaptırıyoruz sağlıklı mı diye merakla doktora gidiyoruz bunların hepsi önlem değil midir? o halde hiç kontrol yaptırmayalım ne olsa herşey olacağına varrır deyip bekleyelim olur mu öyle şey... ne bileyim elbette herkesin kendi kararı ama biz öyle bir zamanda yaşıyoruz ki elimizde imkanlar mevcut ve bu imkanları kullanmalıyız diyorum...

test yaptırmayı düşünmeyen arkadaşlar,
doktorum da söyledi bu testler sonunda Allah korusun olumsuz bi durum dahi olsa gebelik sona erdirilmez dedi. bunu nerden çıkarıyorsunuz bilemiyorum, sonlandıran varsa da tam bi kumar bu. sadece risk oranını veren bi test sonunda bebeği aldırmak çok büyük bi tehlike bence..
Bunun Allah inancıyla alakası yok ben de ne olursa olsun Allahtan diye düşünüp bebeğimi doğururum elbette. ama test sonuçları Kardelen arkadaşın da dediği gibi bebeğin sağlığı için önemli olabilir. erken teşhis her zaman önemlidir. sonra vicdan azabı çekmeyin..

kesinlikle sana katılıyorum kardelen

kızılcık moralını bozma hemen etrafımda cok ornek var yuksek ıht cıkıpta hıc bır sorunla karsılasmayanlar ıstersen su aldırmadan once testı bır daha yenıle bu testın dogruluk oranı yuzde kacmıs acaba hersey yoluna gırer ıns canım senı ıı habererle beklıyrz

arkadaşlar 2li ve 3lü test de bazı parametrelere göre risk olasılığımı belirler.bu testlerde down sendromu ya da trizomi 21 olasılığı düşük çıkan ama bebeği malesef böyle hastalıklı olan bir çok bebek var.bu testlerde olasılığını yüksek çıkarsa amniyosentez istenir ki o da %99 sonuç verir.çünkü kromozomlar incelenir.ben ilk gebeliğimde down sendromu riskim 1/164 çıkmıştı ki 1/200 üstü amniyosentez yapılmasını gerektirir,oldum ve 4 hafta sonuç bekledim.4 sene önce 1000 tl verdim.çünkü her yerde yapılamıyor.ben nişantaşında ünlü bir profosörde yaptırmıştım.nedeni de beta hcg hormonumun normalden çok yüksek olmasıydı.dr.ayrıntılıda baktı sorun yok bence dedi ama 4 hafta yine de sonucu bekledik.bir sürü stres sıkıntı yaşadım.sonucu iyi çıktı.
annelerimizin durumunu düşünün ne ultrason var ne cinsiyet biliyolar.gidiyolar zamanları gelince doğuma.haa o zamanki şartlala şimdiki bir mi tabi ki hayır.teknoloji ilerledi.malesef bir sürü yeni hastalıklar türedi.gelişen şartlara tekniklere de ayak uydurmak gerek.yaptırmak zorundayız bu testleri.benim dr.sormadı bile.24ünde gel ikili için dedi.hay hay napacaksın.dediğim gibi ama ikili sonucun iyi çıkar hormonun vs her şeyin iyidir.ama bir bakarsın down sendrolmlu bebeğin olmuş.tamamen bir olasılık işte.tabi amniyo sonucu kötü çıkan bir gebeliği sormuyolar bile alıyolarlar bebeği.siz hiç gördünüz mü bilmem ama öyle bir çocukla yaşamak nasıldır ben çevremde gördüm.hem sizin hem çocuk için çok kötü.muhakkak ya kalpte ya da başka bir organda sorun oluyor ve çok az yaşıyolarlar.Allah kimseye vermesim.çok çok düşük ihtimallerle hayatımızı bence zehir etmeyelim arkadaşlar.dr ne test istediyse yaptıralım ve ferahca bebeğimizi bekleyelim.

Kızlar hepınızden düşüncelerınızı paylaşmanızı ıstıyorum bu konuda

gunaydınnn canımm

öncelikle bu testin sonuca gore karar vermıyoruz şuanda risk var dendi %100 denmedi

aminosentez yapıldıgında %100 sonuç verecek cocuk saglıklımı degilmi diye ,buda yaklaşık 16 haftalarda oluyor ben şuanda 12 haftadayım ve yapıldıkdan sonra 2 veya 3 hafta sonra cıkıyormuş yaklaşıl 20 haftalara denk geliyor sonuçç

dun doktor bana dediki eger aminosentezde sonuç kötü cıkarsa ve eger istersen gebeligi sonlandırıyoruz

ilk once ilaç veriyourz düşmesi için sonrada suni sancı ile dogurtuyoruzzz

tabiki bu cok zor bir karar ama umarım testin sonucu güzel cıkar ama kötü cıkarsa bizim için ozellikdede benim için buyuk bir yıkım olur 20 haftalık ölu ve sakat bir bebek doguruyorsunnn..

benim kararım sakatlık varsa tabiki gebeligi sonlandırmak bile bile yapılmaz bu dogucak cocugada yazık arkdaşları sokakda oyanarken eglenirken o hasta bir şekilde olucak ..ben bunun yukunu kaldıramam..

sonuç olarak allah hakkımızda hayırlısını versin en başından beri dedigimiz şey saglıklı olsunnnn

benim kararım bu tabiki cok zor bir karar ama diger yandan baklıkdıgında ise digeri daha zorrr

canım hakkında hayırlısı olsun,bende bugün sonuçları alıcam.haklısın büyük sorumluluk her iki açıdan da allah bu ikilemde bırakmasın.ama bence sen içini ferah tut,çevremde bi kaç kişiye aynı tanı konuldu onlarda sıvı aldırdı ama sonuç iyi çıktı.bence başka bir doktorda ikili testi tekrarlat sonuçta daha emin olursun aklında kalmamış olur..dualarım sennle...umarım hepimimz için hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…