Kızlarrr merhabaaaa.Kontrolüm vardı bugün bebiş gayet sağlıklı maşallah önden bile gidior.Cinsiyetini görmek için baya uğraştı kız gibi geldi bana ama 3 hafta sonra daha net görünür dedi.Göstermedi 15 dk uğraştı .Sağlık haberini aldım ya çok şükür kız erkek farketmior.İkili testimde gayet güzel çıkmıştı 3 hafta sonra üçlü test yaparız dedi.Heyecandan soramadım ikili iyi çıktıysa neden üçlü yapıo ki sizede dedi mi dr unuz ?Özel hastane diye mi acaba??
bilmiyorum neden yapmak istedi ama bencede iki test iyi ciktiysa neden 3 luyu yapiyor. 3lu testde anne karnindan su aliniyor diyebiliyorum yanlis hatiramiyorsam ve bunun bebek icin risk olusturabildigini. yani benim diyecegim arastir ve ona gore yaptirip yaptirmamak senin elinde olan bisi.
canım sanırım sen yanlış duymuşsun bu konuyu. Bak aşağıda üçlü test ile ilgili bilgiler var. Dediğin gibi anne karnından su falan alınmıyor o başka bişey.
Üçlütest tüm anne adaylarına 16.-18. gebelik haftaları arasında önerilen bir kan testidir. Anne adayından alınan kanda üç ayrı hormon ölçümü yapılır. Hormon ölçüm sonuçları, anne adayının yaşı, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi değişkenler ve gebelik haftasıyla birlikte özel bir bilgisayar programına girilerek işleme tabi tutulur. Bu işlem neticesinde anne adayının bebeğinde Trisomi 21 (Down sendromu), Trisomi 18 ve nöral tüp defekti (NTD) varolma olasılığı belirlenir. Hazırlanan üçlü test raporunda bu üç anormal durum için risk ayrı ayrı belirtilir.
bak aşağıda da yapılması gereken testlerin vs. yer aldığı tablo var.
evet cnm amniyosentez başka bişey..risk görülünce yapılıyo ama üçlü test bi rutin bir kontrol ..kandan bakılıo
canım geçmiş olsun.dikkat et kendine.inşallah sonuçların da iyi çıkar.benim de haftaya belli olcak sunuçlarım.ben de cinsiyet öğrenemeyenlerdenimsağlıklı olsunlar da inşallah.
canım benim kuvvetle muhtemel bir kızın olabilir:80:
merhaba.bende 9+3 haftalık hamileyim.sizler bizden öndesiniz o yüzden sizlere bişi sormak istedim.benim 6.haftada bulantılarım başladı dün e kadar devam etti ama bayağı kusma şeklinde.kusmasam da sürekli bir bulantı ve midemde kazınma hissi oluyodu ama bugün çok azaldı.sizce normal mi?
Herkese merhaba....
bugün ben kendimi iyi hissediyorum çok şükür inşallah hep böyle devam eder hepimizin. bir arkadaşım bugün 16+4 te cinsiyetini öğrenmiş hayırlısı ile bir kızı olacakmış inşallah. Ama bir ayda 4 kilo almış doktor böyle giderse 40 kilo alırsın normal doğum da yapamazsın dikkat et demiş. bir ay içinde 4 kilo hiç normal değil demiş. ilk üç ay hiç kilo alıp vermemişti ama bulantıları geçince iştahı da açılınca sürekli yemiş. aman dikkat edelim çok yemek iyi bişey değil sonuçta her türlü zarar.
önumuzdekı hafta ıçı ıkea da kahvaltıya kımler gelıyooooo ?????
Kızlarrr merhabaaaa.Kontrolüm vardı bugün bebiş gayet sağlıklı maşallah önden bile gidior.Cinsiyetini görmek için baya uğraştı kız gibi geldi bana ama 3 hafta sonra daha net görünür dedi.Göstermedi 15 dk uğraştı .Sağlık haberini aldım ya çok şükür kız erkek farketmior.İkili testimde gayet güzel çıkmıştı 3 hafta sonra üçlü test yaparız dedi.Heyecandan soramadım ikili iyi çıktıysa neden üçlü yapıo ki sizede dedi mi dr unuz ?Özel hastane diye mi acaba??
canım benim kuvvetle muhtemel bir kızın olabilir:80:
maşallah canım benim iyi olmana çok sevindim.dediğim gibi ben oğluma hamiliğimde 10 kg almıştım.hem hamileyken hem doğumdan sonra emzirme döneminde çok rahat ettim.inşallah bu hamileliğimde de az kilo alırım.
canım benim şimdi sana yazcaktım kalp kalbe karşıymış.bugün bulantım var yine canım öğleden beri inanır mısın? sabah alışverişe yaptım yemeklik falan markete gittim.sonra evde 1-2 iş vardı onları hallettim.asıl iş yarın.lkayınvaldem bende sabah geldi fazla bakamadım nete o yüzden.senin iyi olmana çok sevindim maşallah.ben gece iyi uyuyamadım.öğlen biraz yattım iyi geldi.yarına çok işim var.tabi güzel telaşlar bunlar.bi de bulantım olmasaydı daha iyi olcaktı.yarın sabah dua edicem güzel haberlerle gel inşallah.haber vermeyi de unutma aman.şimdi de senin yerine heyecanlandım inanır mısın?
canım yaa kıyamam sana öğlen uyuman iyi olmuş ama gece de uyuyamayınca sersem gibi oluyo insan. bugün iyi geçince senin için de dua ettim inş. sen de iyisindir diye aklımdaydın hep. zorlanınca yat bence ya kayınvaliden ilgilenir ege ile. en önemlisi de yarın umarım yarın çok enerjik ve zinde olursun ki yılbaşına öyle girip tüm ytılı da öyle geçirirsin. yarın hastaneden gelince ilk işim haber vermek olacak. benim heyecanım da dorukta ya umarım herşey yolunda gider çok sağol iyi dileklerin için öpüyorum sizi çok...
gece uyuyamayınca gündüz kötü oldum canım.kayınvaldem ilgilendi sağolsun egeyle de 1 saat falan uyumuşum.inşallah canım yarın iyi olurum bugün çok bulantım var yine çıkardım.sanırım 16 haftaya kadar devam edecek benim bulantılarım.çok merak ederim canım haber ver hemen gelince.sanki içimde cinsiyetini öğrencekmişsin gibi his var ama seni de umutlandırmak istemiyorum.hayırlısı olsun sağlıkllı olsun da bebişlerimiz.ben de sizi çok öpüyorum minişinle seni
kayınvaldenin bugün gelmesi iyi olmuş senin için canım. dün ne güzel iyiydin sen de inşallah sürmez 16. haftaya kadar ama tabi bilemiyoruz... bugün cinsiyetini öğrenen arkadaşımın da içine hep erkek diye doğuyomuş hep oğlum diye seviyomuş bugün kız olduğunu öğrenince şimdi kızım demek tuhafıma gidiyo diyo. demek ki içimize doğdu diye kendimizi ona hazırlamamalıyız. bakarsın bizim de içimize erkek gibi doğarken kız oluverirler :):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?