2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

EK 1:Çocuk Sağlık Yardımı Takip Formu
Ek 2:Gebelik Yardımı Takip Formu

EK 1
T.C.
BAŞBAKANLIK
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK FONU
Sosyal Riski Azaltma Projesi
Şartlı Nakit Transferi Uygulaması
GEBELİK YARDIMI TAKİP FORMU GEBENİN ADI/SOYADI :
T.C. KİMLİK NUMARASI : DOĞUMTARİHİ : BAĞLI OLDUĞU SAĞLIK KURULUŞU :
İLİ :
İLÇESİ :
Gebelik Ayı Yapılması Gerekenler Onay
1-3 Ay Gebelik Tespiti, öykü, ilk muayene
4-7 Ay (Her ay bir kez) Kan basıncı takibi, Ödem, varis kontrolü, kilotakibi
Hemoglobin takibi ve idrarda protein aranması
Fundus yüksekliğinin değerlendirilmesi
Çocuk Kalp Sesi takibi
Eğitim/Danışmanlık
Tetanoz Aşısı uygulaması
8. Ay (En az bir defa) Kan basıncı takibi, Ödem, varis kontrolü, kilo takibi
Çocuk Kalp Sesi takibi
Eğitim/Danışmanlık
9. Ay (En az bir defa) Kan basıncı takibi, Ödem, varis kontrolü, kilo takibi
Çocuk Kalp Sesi takibi
Eğitim/Danışmanlık
Doğum Mutlaka bir hastanede yapılmalı
Doğum Sonrası 0-6. Hafta(En az iki defa) Annede kanama ve enfeksiyonkontrolü
Bebeğin değerlendirilmesi
Eğitim/Danışmanlık

EK 2
T.C.
BAŞBAKANLIK
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK FONU
Sosyal Riski Azaltma Projesi
Şartlı Nakit Transferi Uygulaması
ÇOCUK SAĞLIK YARDIMI TAKİP FORMU
ÇOCUĞUN ADI/SOYADI :
T.C. KİMLİK NUMARASI:
DOĞUM TARİHİ BAĞLI OLDUĞU SAĞLIK KURULUŞU :
İLİ :
İLÇESİ :
Çocuğun Yaşı Yapılması Gerekenler Onay
Doğumu Takiben Bebek kayıt edilecek. Fizik muayene yapılacakboy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartına ve grafiğe işlenecek. Emzirmeeğitimi verilecek anne sütü ile beslenme desteklenecek. 24-72 saat içindefenilketonuri taraması için topuktan kan alınacak. Hepatit B aşısı 1. dozuyapılacak.
7.Gün Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınaişlenecek.
15. Gün Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüpkartına işlenecek. Fenilketonuri taraması için topuktan kan alınacak.
30. Gün* Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüpkartına ve grafiğe işlenecek.
2.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. DBT 1 OPV1 BCG Hepatit B 2. dozu aşıları yapılacak.Fenilketonuri taraması için topuktan kan alınıp alınmadığı sorgulanacak.
3.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. DBT 2 OPV2 aşıları yapılacak.
4.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. DBT3 OPV3 aşıları yapılacak.
5.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek.
6.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. Kuşku varsa anemi yönünden gerekli incelemeler yapılacak.
9.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. Kuşku varsa anemi yönünden gerekli incelmeler yapılacak.9. Ayın sonunda kızamık ve hepatit B 3. dozu aşıları yapılacak.
12.Ay Fizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartınave grafiğe işlenecek. Beslenme eğitimi verilecek.
15.Ay
18. ayda**
24.Ay
30.Ay
36.Ay **18.Ay DBT-OPV rapel yapılır.Bu aylarda her kontrole gelişindefizik muayene yapılacak boy baş çevresi ve ağırlık ölçülüp kartına ve grafiğe işlenecek.
42.Ay
48.Ay
54.Ay
60.Ay
66.Ay
72.Ay

* 30. gün oral proflaktik D vit başlanacak (1,5 yıl devam edilecek).
** İlk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenecek. Başarısızlık riski varsa uzmanıyla görüşülecek. Başarısızlık
kesinse formulalarına başlanacak. 6. aydan itibaren anne sütüne ilave olarak 9-12 aya kadar Fe’den
zenginleştirilmiş formül kaşık maması başlanacak.

Ttalı Allah razı olsun senden yaptım sonunda...çatlıyacaktım yani bir türlü yapamamıştım..çok teşekkrüler....

Günaydın gebeşler sabah şerifleriniz hayr olsun bebışlerınız kımıl kımıl olsun

günaydın fıstık anne adayları bebişlerinizin tekmelerini hissediyormusunuz kızlarr....Ben hissetmiyorum henüz:18:birde tam bikini bölgemde gerilme ve acı hissediyorum sizde de varmı bu sorun ,tabi benim durumum sizden farklı bu ikinci hamileliğim benim,karnımda çıktı kızlar ,hamile görüntüsü aldım bilee

bendede agrı oluyo canım bıkını bölgemın üstü biraz ayaga kalkınca agrı oluyo cuma gunu doktora gıdıcem belkı sorarım kadına ınsallah ben bazen hıssedıyorum sankı yada banamı oyle gelıyo acaba tam emın degılımm canımm

kızlarr bu kadar pıypıyırlık yeter hadı bakalım dökulun ortaya nerdesınız kım ne yapıyo ben yavaş yavaş kendıme gelıyor gıbıyım galıba buyuklerımızın dedığı gıbı şımdıkı 3 ay hamılelığımızın sultan ayı olacak şımıraklığımız ustumuzde hamılelığın keyfınız çıkartabıleceğımız 3 ay beklıyormuş bızı ınş. oyle olur rahatsız olmayızda guzel guzel geçer bu gunler son 3 ay daha zor geçıyormuş o yuzden ne yapıyoruz kızlarr hadı hep beraber soyleyelım hamılelığımızın sultan dönemını çokk guzel gecıyoruz

bencede yanı sultanlıklarımız galıbaa :) bende ıkı gundru ıyı gıbıyım bı şeyı 40 kere soylersen olur dıye kusmıycam ıyı olcam dıye 40 kere soyledım ınsallah bı daha kotu olmam hepımız ıcın ınsallah pantolonlarım olmuyo dıye gıttım bugun elbıse aldım kendımee :)

canım benim o bende de sende de madem var bu ağrı türü normal demektir,o bölge çok değişiyor gebelikte ama ilk hamileliğimde böyle olmamıştım..

[ canım benim çok doğru söylüyorsun,gerçektende rahat son zmanlar bunlar ,sizi tedirgin etmek istemem belki de bebekleriniz daha sakin olabilri ama,doğumdan sonra ,bebişlerin uyumaması 5 dakika uyutup 10 dakika kaldırması,emip ememe sorunu:26:bunları düşününce booool booool enerji toplayın derim keyiff yapın kızlar,ben yapamıyorum malesef ,ALlah razı olsun yavrumda beni üzmüyor fazla hamileliğimi kabulleniyor kızım ama yinede,sizler kadar rahat geçmiyor günlerim..sizi seviyorum...

Son düzenleme:
Günaydın sevgili bayanlar,Ben hamileliğin balayı dönemine girdim 2 haftadır..Sadece sabah birkaç dk ilk uyanışta bulantım öğürtm oluyo o kadar..Gün boyu rahatım..Göbek çıktı bendede ara ara kuç çırpıntısı gibi hissediyorum bebeğimi özellikle sırtüstü uzanınca..Kasık bölgesinde benimde arada kasılmalar oluyo taş gibi oluo orası ama geçiyo hemen 15-20 saniyede..Normal bunlar hatta olmaması anormal dr um söylemişti..

slm kızlar dun amniyosentez oldum ,ve şeker yüklmesi yapıldı şeker cıkmadı amnisentezin sonucu 20 gun sonra belli olucak ..

slm kızlar dun amniyosentez oldum ,ve şeker yüklmesi yapıldı şeker cıkmadı amnisentezin sonucu 20 gun sonra belli olucak ..

çoook geçmiş olsun canım..dinlenmen gerekiyor sanırım birkaç gün ..inşallah allahın izniyle sonuçlarında güzel çıkacak inanıyorum..

benim böyle bir ağrım yok henüz ama normal bişeyse madem olsa da sorun etmemek lazım. benim de on iki haftam iyi geçti çok şükür tadını çıkartıyorum bol bol... dediğin gibi canım doğum sonrası neler yaşayacaüımızı bilmediğimizden dolayı bu zamanlarımızı ne kadar iyi değerlendirebilirsek kadar iyidir. tabi küçük çocuğu olanlar bu konuda biraz daha zorlanıyorlar çocuk da ilgi bekliyor haliyele...... biz de seni seviyoruz canımmmm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…