2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

benımkıde soz le bellı etmedı ama hıssettık bız karşıya geçtığımızde sırf onun ıçın herhangı bır doktora gıttık ama benım ufaklık dırek poposunu döndu

kızlar ben cok sık gıremıyorum ama gırdıgımde sasırdım ekım hamılelerı hep lıstenın basında olurdu gerıye dusmusuz
ya kızlar ben ozel hastanede bır dr a gıdıyordm dr 6 ay ıstanbula semınere gıdıyor sımdı dr degıstıryrm yarına baska bır doktorun ozelıne randevu aldık ama dogum evınde calısıyr yanı dogum orda olacak kımısı ıı dyor kımısı normal dogumda ebelerın kotu davrandıgını bırde butun sancı cekenlerın bırbırını gorup duydukları odalarda bekletıldıgını soyledıler ben zaten korkuyorum kurbanlık koyun gıbı beklıceksın ve hıcbır yakınını o anda yanına almıyorlarmıs.daha onceden dogum yapanlar dsızce normal mı sezeryan mı ? ne dusunuyorsunuz ? bırde bılıyor musunz bız yarın ıns cınsıyetını ogrenecegız

canım tabi gidebiliyorsan özelde doğum yapmanı tavsiye ederim.tabi herkesin fikri başkadır.ben mecburi sezeryan oldum canım normal doğum için çok uğraştı dr.um malesef kısmet olmadı.normal doğum yapmayı çok isterdim.canım yarın öğreneceksin ne güzel işte hayırlısı olsun inşallah

canım ben de 28inde gidiyorum

Gebelik ve Bebek Bakımında Doğal olarak gebelik ve sonrasında ortaya çıkan bir çok sorun için ailemizin kullandığı şifa yine zeytinyağıdır. Birçok hamile bayan ve yeni çocuk sahibi olmuş anne için zeytinyağı vazgeçilmez bir unsurdur. Sızma zeytinyağı sağlıklı ve doğallığı ile gebelerin, yeni doğan bebeklerin ve küçük çocukların bakımı için idealdir. İyi beslenme, sorunsuz bir gebelik geçirmek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olmak için zeytinyağı çok önemli bir işleve sahiptir. E vitamini bakımından zengin olan sızma zeytinyağı, gebelik öncesi ve sonrasında çok yararlıdır.

Vitaminlerin yanı sıra zeytinyağı; yağ asitleri bakımından da zengindir ve oranları şu şekildedir: % 73 oleik asit, % 9 linolik asit ve % 0.3 linolenik asit. Linolik asit, vücudumuzda sürekli yenilenmesi gereken bir yağ asididir. Vücudumuzun her hücresinde bulunan ve hücrelerin yenilenmesini sağladığı için sağlıklı bir hayat için gerekli olan linoik asit doymamış yağ olup omega 6 serisindendir. Oleik asit diğer memelilerden çok, ancak, insanlarda bulunan yağ çeşididir.

Sızma zeytinyağındaki yağlar ile anne sütündeki yağlar birbirine çok benzer.
Akdenizliler, zeytinyağının sağlığa olan yararlarına öyle inanmışlar ki, yüzyıllardır bebeklerine 5. aydan itibaren kaşıkla zeytinyağı içirirler. Yağın, bebeklerin gelişimine yardımcı olduğuna inanırlar. Zeytinyağındaki A vitamini yüksek miktardaki oleik asitle birlikte kemik gelişimine, kalsiyum ve diğer minerallerin vücuda alınmasına yardımcı olur. Bebeğin gaz sorununa çözüm olur. Zeytinyağı bebeğin midesini bir örtü gibi asitlerden koruyor.

Bebeklerin vücuduna sürüldüğünde, onların cildini nemlendirir ve yumuşatır. Cildin kurumasını önler. Saf ve doğal olduğu, kimyasallar içermediği için çok yararlıdır. Bebeklerin saçlarının gelişim için de yararlıdır. Bebeğin saç diplerine zeytinyağı ile masaj yapılması onların saçlarının gür olmasını ve ilerleyen yaşlarda dökülmesini önler.
Bir arkadaşım benimle evde yaptığı doğum tecrübesini paylaştı. Ebesi ona gebelik süresince perineum bölgesine (rahim ağzına) zeytinyağı ile masaj yapmasını önermiş. Gebelik süresince ebe, doğum sırasında bebeğin daha kolay çıkmasını sağlayacak esnekliği arttırmak için, perineuma masaj yapmaya devam etmiş. Ve arkadaşım neredeyse 5 kiloya yakın kızını hiçbir yırtık olmadan doğurmuş sonuçta.

1.Doğum Çatlaklarını Azaltın:
Doğum sonrasında vücutta çatlaklıklar meydana gelebilir. Eşit miktarda karıştırılmış zeytinyağı ve saf Hindistancevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.

2.Emzirenler İçin Göğüs Ucu Bakımı:
Emzirmeden önce her zaman göğüs uçlarınızı su ile nemlendirin. Sonra emzirmenin hemen ardından şu formülü uygulayın: Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın.

3.Bebeklerin Poposundaki Pişik İçin:
İki tatlı kaşığı sızma zeytinyağını bir tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve bebeğin poposuna sürün.

4.Bebeklerde Konak Sorunu:
Sızma zeytinyağı ile bebeğinizin başına hafifçe masaj yapın. (Parmaklarınızı kullanabileceğiniz gibi yumuşak bir pamuklu bez kullanabilirsiniz.) 10 dakika kadar bekletin. Sonra bebeğin başını ılık suyla yıkayın. Bıngıldağa(baştaki yumuşak noktaya) dikkat edin. Bunu sıkça tekrar edin.

5.Bebeğinizin Islak Mendilini Kendiniz Yapın:
Her anne kendi ıslak mendillerini tamamen doğal yollarla yapabilir ve bebeğin hassas cildine özen gösterebilir. Islak mendil nasıl yapılır? İki bardak ılık su, iki çorba kaşığı bebek şampuanı, iki çorba kaşığı sızma zeytinyağı birbirine iyice karıştırılır. Kalın, yumuşak, beyaz kâğıt havluları bu karışma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. Boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik kutuda saklayın.

6.Bebeğe Zeytinyağı ile Sağlıklı ve Canlandırıcı Masaj:
Sızma zeytinyağını bebeğe sürmeden ellerinize iyice sürün. Odanın yeterince sıcak olmasına dikkat edin. Çünkü bebeğin üzerinde sadece bezi olacak. Yumuşak ve nazik hareketlerle daireler çizer gibi okşayarak masaj yapın. Bebeğin el ve ayak parmaklarını unutmayın ve başına masaj yaparken dikkat edin ve bıngıldağa dokunmamaya çalışın. Bebeğe en iyi masajı vermek için mutlaka sızma zeytinyağı kullanın. Araştırmalar, masaj yapılan bebeklerin yapılmayanlara oranla daha uyanık olduklarını ve daha az ağladıklarını ortaya koymuştur. Yani bebeğinize masaj yapmanız iyi olur.

7.Burun Deliklerini Nemlendirme:
Kış aylarının kuru soğuklarında büyükler gibi bebeklerin de burun delikleri kurur. Bu sorunu yok etmek için pamuklu bir çubuğu sızma zeytinyağına batırın ve bebeğin burun delilerine hafifçe sürün.

..Turgut Anadolu Yatırım LTD.ŞTİ.| Tüm hakları saklıdır ® -

benımkıde soz le bellı etmedı ama hıssettık bız karşıya geçtığımızde sırf onun ıçın herhangı bır doktora gıttık ama benım ufaklık dırek poposunu döndu
:) şimdiden sırtınımı döndü babaanneye
hadi hayırlısı inş. canım seni germek üzmek istemem ama ,benbir ssk hastanesinde doğum yaptım,evet ssk hastanelerinde 8-9 kişi birlikte sancı çekiyorsun,herkez birbirini sancı çekerken görüyor,ve hiç bir şekilde içeri kimse alınmıyor,tel.de yok,yaa çok kötüydü,mesela benim sancım fazla yokken diğer sancı çekip ,bağıran kadınların seslerinden ürkmüştümhatta kızın biriyle elele tutuştuk ,ama malesef o kızın korkudan sancısı gitti ve sezeryan oldu:18:,doğum anına gelincede ben doğurdum yanımda ,3 kişi daha doğurdu ,ön cepheden olmasa da yanımdan doğumu izledimmalesef ebeler belki iyi davranıyor olabilir ama,hastane ortamı böyle... Ben şimdiki bebeğimi kesinlikle özelde doğuracağım , çünkü özel hastanelerde kimse kimseyi duymuyor,doğumunuda tek kişilik kabinde yapıyorsun ,her şey hijyen oluyor... yanında eşin annen olabiliyor(doğum anında istersen eşin oluyor).. psikolojin daha iyi oluyor.. Ama Ne Olursa Olsun Normal Doğum En GÜZELİ..(TABİ EĞER ŞARTSA ,SEZERYAN OLMAKTA SAĞLIKLI)neden normal diyorum,Çünkü BEn DOğum yaptım ve 2 saat sonra normal yürüyebildim,ve normal doğumda bütün ağrın ,acın sancın bebeği görene kadar,bebeği gördüğün anda o anda,bütün acın bitiveriyor..ÇÜNKÜ AŞIK OLUYORSUN
benim içime doğuyor ama benim 2.numara da erkek bak demiştin diyeceksiniz
canım Allah hayırlısını versin, Ama bence kızın olucak senin.. Benim hislerim kuvvetlidir:82:
canım ben de 28inde gidiyorum
ben şubat 2 de gidicektim normalde ama kayınvalidemde görmek istediğiiçin ,hafta sonuna aldım..hadi bakalım hayırlı uğurlu haberler alırız inş.

kızlar benim oğluşum çok hareketli yaramaz bir veled olacak ,dün geceden bu yana pıtır pıtırçok oşuma gidiyor

kızlar benim oğluşum çok hareketli yaramaz bir veled olacak ,dün geceden bu yana pıtır pıtırçok oşuma gidiyor

ne guzel ben hıç bırşey hıssedemıyorum doğal olarak hem daha erken hemde kılolu olduğum ıçın geç hıssedıcekmışım ( ama çok ısterdım yaa artık tekmelesın kımıl kımıl oynasın ıçımdee

evet canım bu kararı almanıza çok ama çok sevindim,ebelerin davranış biçimini bir kenara koy( iyide davranabilirler çünkü),ama dediğim gibi ssk hastaneleri mezbaha gibi ,ben yaşadım biliyorum.. canımsınkeşke o an yanımda birisi olsaydı en azında sancı çekerken elini tutardım. Eğer maddi imkan yetiyorsa mutlaka özel hastaneye gidilmeli,aradaki morel farkı çok önemli ...Benim ne söylemek istediğimi anladığınıza çok eminim..bu arada tabiki de normal düşünüyorum .. Sİzi seviyorum kızlarrr...

Son düzenleme:

canım benim 3 ay sonra bu konuyu bir daha ele alalım derim ,o zaman gelince bir çoğumuz eminin''bu bebek ben yatınca uyanıyor ,beni hiç uyutmuyor çook hareketli''diye yakınacağız

[sıze="3"][/sıze]

arkadaşlar gece sızınle çok guzel bılgı paylaştım lufen dıkkate alın saf zeytınyağı ıle ılgı çok guzel şeyler hepımızın ışıne yarıcak

Son düzenleme:
benim masalımda akşam olunca başlıo pıt pıt...allahım bu nasıl güzel bi duygu..allah herkese nasip etsin..hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştımm..mutluluğun adı MASALIMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…