öncelikle sayfamıza hoşgeldin.bebişinde hayırlı uğurlu olur inşallah.ben de izmitte yaşıyorum öğretmenim ama çalışmıyorum canım.plajyolunda oturuyorum.benim de kızım olacak Rabbimin izniyle.istanbuldaki arkadaşlar buluşuyolardı.ben de kendi şehrimde buldum ohh:)sayfamıza takıl.kızların hepsi çok tatlı..
Gönülcüm yazdıklarını hayretle okudum ve o kadar çok üzüldüm ki ben bile tutamadım gözyaşlarımı okurken. Allah sabır versin inşallah sana ve eşine de bolca anlayış. Senin gibi aklıbaşında birine bunlar yapılmamalı asla.... bazen etrafımda görüyorum çok boş umursuz insanlar ver, ama seni herşeyin en iyisini en doğrusunu yapmaya geyret eden biri olarak tanıdım ben. Belli ouyor inan ailenin seni nasıl yetiştirdiği. eşine gelince bu devirde hala böyle düşüncede insanların var olması üzücü bişey belki diyorum bu bebek Allah tarafından boşanmamanız için bir işarettir. Tabi Allah'ım herşeyin en doğrusunu bilir. Yaşadıkların çok ağır farkındayım ne desek boş onu da biliyorum ama keşke elde bişey gelse. Ben daha yeni evliyim ve başıma bu tür olayların gelmeyeceğini asla bilemem kendimi senin yerine koyup düşünmeye çalışıyorum ne yapardım diye ama öfkeyle karar verme biraz ortalığın yatışmasını bekle bence. bu sürede annesi ve eilesi hakkında hiç bir düşünce söyleme eşine belki onları yanlış anlayıp biriktriyordur ve saa tepkileri bu yüzden bu kadar serttir (gerçi bu kadarını asla haketmiyorsun) Şimdi çok daha iyi anlayabiliorum kayınvalidenin karşısında neden biraz daha pasif kalmak zorunda olduğunu. Eşin böyle yaparsa elin mahkum kalıyo bir yerde. Ama biraz sabır ve dua edelim İNŞALLAH HERŞEY YOLUNA GİRER VE EŞİN DE HATALARINI ANLAR.
bakalım doktordan cevap gelsin aktaracağım size bilgi...bu jel olayını ben de geçenlerde haberlerde izledim doktoruma da söyliycem haftaya bakalım ne diycek eğer imkanımız varsa güzl bişeye benziyo.
benim eşimde asla evde kahvaltı etmiyor haftaiçi hep dışarda arkadaşlarıyla yapıyor,benimde işime geliyor..kızımla uyuyorum..afiyet şeker olsun canım, benimki de sabah evde kahvaltı etmez yanına paket ister :)
Bende hep öyle diyorum Allah bana bir bildiği varki bu bebeği veriyor.. Şimdiye kadar kızıma kıyamadım boşanmadım.. Ama keşke zamanında yapmsaymışım...Aile yaşantıları ,tarzları bana hiç uymuyor... tabii bende onlara uymuyorum onlara batıyorum.. ..Gönülcüm yazdıklarını okudum çok etkilendim canım.ben de senin gibi 2.yi istemiyordum ama hayırlısı böyleymiş dedim ve kabullendim.aynı duyguları ben de yaşadım.ne olur kendini üzme.ayrıntılı bir şekilde seninle konuşmayı çok istiyorum canım benim
canım beniimm..sıkıntını inan içimde hissettim ve çok üzüldüm ve bol bol dua ettim sana.öncelikle şunu demek isterim.boşansan bile o bebiş senin canının parçası sakın ondan vazgeçme ve ölmesini kurtuluş olarak görme.belki de doğması senin için en büyük umut olacaktır.eşin sana inat yapmışbence.sen hiç ailesi ile olumsuz bir laf etme.bildiğim kadarıyla yoğun bir iş hayatı vardır.sabah çıkıp gidecek yanında durmayacak.sen kayınvalidene asla bebeğin kundaklanmasını istemediğini bebek doğunca eşin evde yooken diyeceksin.onun yanında tek laf söyleme.ve annesinede eğer böyle devam edersen bizim aramız açılıyor oğlunla boşanmamızı istemezsin heralde diyerek tehdit et kayınvalideni.çok zor.ben şimdiye kadar kayınvalidemle sorun yaşamamıştım hatta çok severdim ve çok iyilerde ama 2 ay önce bir sorun yaşadık ve o huzursuzluğu bilirim.eşine laf söylemek yerine bazı ambargolar koy.çok düzenli yemek yapma.kızın ve kendin için yap sadece.ütüsüyle ilgilenme.ona olan ilginin azalmasından anlasın seni incittiğini.ama aşırayada kaçma.o güzel kızınada yazık yavrum benim.halbuki mümessiller ne kadar modern olur.sanırım eşin bu konuda tabularını yıkamamış.ona ne çok kırıldığını mektupla anlatmaya çalış.ve profosyenel bir yardım alsanız keşke.ya da aile büyüğünden birine anlat.off çare gelmiyor aklıma.Rabime sığın.dua et bol bol.benim dualarım seninle canım.faceden de özel msj atabilirsin tatlım her zaman..
hadi bakalım zeynep inşallah cinsiyeti öğrenir bugün ,ondan sbırsızlıkla haber bekliyorum,yarında ben gideceğim doktora bakalım bebiş büyümüşmü
hadi bakalım zeynep inşallah cinsiyeti öğrenir bugün ,ondan sbırsızlıkla haber bekliyorum,yarında ben gideceğim doktora bakalım bebiş büyümüşmü
inaşllah gamzecim ağzın bal yesin.. bebeğim için duymazdan gelmeliyimcanım üzülme bebişi de üzme..hepimiz problemler yaşıyoruz malesef,evlendikten sora malesef herşey değişio buna alışmakda zaman alıyor.belki daha fazla zamana ihtiyacımız vardır..umarım herşey düzelir..bebişinin gelişi umut olurr...
hadi bakalım çok sevindim adına sana ortakçı geliyor deseneArkadaşlar herkese günaydın, güzel günler diliyorum bebişlerinize ve siz güzel annelere. Dün akşam geç saate kadar kaldı doktor işimiz. Nöbetçi doktor gelmesini bekledik düşünün =)
Amaaaa benimi de kız çıktı kızlarrr. Ben çok anlamadım. Ama doktor baktı baktı bir fazlalık göremedi =))) :92: Yanılma payı var ama az dedi. Bakalım...
Allah hayırlısıyla hepimizinkini tamamınm erdirsin. Öpüyorum hepinizi
çok haklısın.insan ailesinde ne görürse o oluyor.inan yuvanın yıkılması çok zor.benim abim 18 yıldan sonra ayrıldı.olan çocuklara oldu.ama eğer mutsuzsan ve ailenden destek göreceğine inanıyorsan seni kimsenin üzmesine izin verme.bu hayat sana bir kere veriliyor ve sen emanetisin Allah ın.aslında eşin biraz dine Kuran a yönlense senin bir emanet olduğunu anlayacak ve yaptıklarından çok utanacak.şu da var ki annesi ile babasının da arasının iyi olmadığını söylemiştin.bu da onda bir etki yaratmıştır ve huzur nedir bilmediği için huzur vermek nedir onu da bilmiyodur muhtemelen.canım benim her zaman her konuda sıkıntını paylaşmayı isterim.özel olarak da burdan da.ama senden tek istediğim güçlü ol ve eşine bunu kanıtla.asla karşısında pısırık olma.ve o ne derse desin cevap verme.bırak o yaptığından dediğinden utansın.aptalsın dediği için aptal mı oldun sanki.asla.asıl bunu diyen kendini yoklasın.hiç karşılık verme.kendine uğraş bul.kızına bebeğine odaklan.ayrılırım diye sakın ola tehditte etme eşini.bu onlarda ters teper.kapanmanı istemesi normal ama bunu zorla yaptırması hoş değil.ama madem tamam dedin sorun etme.kapanmak çok yakışmış sana:)Allah bana da nasip eder inşallah..inan hepimiz ayrı ayrı dertlerleuğraşıyoruz.dertsiz insan yok.sen içini ferah tut tatlım..dualarım seninle..
canım benim iyiyki varsınız sizi yanbımda hissetmek bana huzur veriyor ,gece geç yattım ve geç kalktım,henüz kahvaltı bile yapmadan direkt siteye geldim sırf sizinle yazışayım diye..Söylediklerini dikkate alıyorum ve uygulamaya gayret göstereceğim ...Ben onun gözünde aptalın biriyim bu arada bunu yüzüme söyleme küstahlığında bile bulunuyor.. Bende ona en son dedimki Sanırım BEn 2. çocuğuna hamile olduğum için beni mükafatlandırma gereği duyuyorsun...Benim mükafatım bu demekki huzursuzluk sevgisizlik üzüntü...
bakalım doktordan cevap gelsin aktaracağım size bilgi...
benim eşimde asla evde kahvaltı etmiyor haftaiçi hep dışarda arkadaşlarıyla yapıyor,benimde işime geliyor..kızımla uyuyorum..
Bende hep öyle diyorum Allah bana bir bildiği varki bu bebeği veriyor.. Şimdiye kadar kızıma kıyamadım boşanmadım.. Ama keşke zamanında yapmsaymışım...Aile yaşantıları ,tarzları bana hiç uymuyor... tabii bende onlara uymuyorum onlara batıyorum.. ..
evet canım Ben aslında en başta eşimin aile yaşatısına bakıp ,eşimle velnememeyi düşünmüştüm.. Ama sonra onun aldığı eğitimi ve şu anda çalıştığı ortamı(mümessil olması)düşünerek ,benimle oarantılı yaşamı olacağını düşünerek onunla evlendim.. ama inan bana evlenmeden önce hep bana oynamış..evlendim bambaşka biri oldu...ve ne yazıkki evlenir evlenmez hamile kaldım..korunduğum halde birde... ve bebek erken geldi 7,5 aylıkken geldi 8 aylık evliydik.. bebeğimiz oldu.. hadi dedim bunda da var bi hayır... ama şuna inandım bir insan ailede n e gördüyse o dur ondan öteye asal gidemez..Başta benden kapanmamı istemişti çıkarken hayır diyip ayrılmıştım,aylar sonra bana yabancı firmaya başladığını ,bu yüzden kapanırsam sıkıntı olabileceğini söyledi v.s ikna etti ve evlendik, evlendiğimizin ertesi sabahı ne dese beğenirsin ''NİKAHIMA GİRDİN KAPANACAKSIN,MECBURSUN YAPMAYA''dedi saçmalama dedim böyle konuşmadık bunu yapamam dedim,Ama yapmak zorunda kaldım..Dışarı çıksa hoş giyimli bayanlara bakar.. bize gelince sırf kıskandığı beni kaldırmaktan korktuğu için başımzı kapttırır..üsütne birde bana böyle huzursuz hayat sağlar...Herşey maddiyat olsa keşke...neyse kızlar içimi boşalttım yine hamilelerin duası kabul olurmuş derler yaa ,siz bana dua edersiniz diye paylaşıyorum sıkıntımı..İYİKİ VARSINIZ...
Arkadaşlar herkese günaydın, güzel günler diliyorum bebişlerinize ve siz güzel annelere. Dün akşam geç saate kadar kaldı doktor işimiz. Nöbetçi doktor gelmesini bekledik düşünün =)
Amaaaa benimi de kız çıktı kızlarrr. Ben çok anlamadım. Ama doktor baktı baktı bir fazlalık göremedi =))) :92: Yanılma payı var ama az dedi. Bakalım...
Allah hayırlısıyla hepimizinkini tamamınm erdirsin. Öpüyorum hepinizi
Sevil yazılar hızlı olunca atladın göremedn sanırım 427. sayfada yazmıştım Zeynep'in bebeği erkek mişşşş.... listeye dahil edersin artık...
amin canım çok teşekkür ederim...eksik olmayın bu aradan kızının adı da çok güzelselamm arkadaslarr yazılar o kadar cok olmuskı dunden berı anca okudum oda tam okuyamadım yıne mısafır gelıyo bıze sıktı artık benı bu mısafırler ya üzücü seylerde okudum allah herkeze yardım etsın kımsenın yuvası kotu olmasın ama ben sunu dıyorum eşlerımız bıze bu dönemde yardımcı olmalı cunku onlar bızım hıssettıklerımızı hıssetmıyo bunedenle onların anlayışlı olması lazım dıye dusunuyorum ben esıme dıyorum cok sinirlıyım dıye oda sıkma canını gecer normal seyler bunlar dıyo bana gore tesellı verıyoo oda bana yetıyoo allah hepımızın yardımcısı olsunn bu arada bende kızımın adını MELİSA koymayı dusunuyorumm ben meliha kızım melisa :)
canım benim çok teşekkür ederim bu güzel görüşün için.. İnaşşal bu bebişler bana ve hepimize uğur getirir diliyorum..Canım yaaa sen o kadar akıllısın ki eşin bunu derken bile gayet iyi biliyor aslında ama erkeklerin bazılarında oluyor fazla iyi olan kadınları ezip onlara kendilerini ezik hissetmelerini mi istiyolar ne... benim eşim zaman zaman söylüyo böyle çok herşeyi bilen güçlü kadın tipi erkeği korkutur diye.... senin eşin sendeki o cevherlerin bilincinde muhakkak. Ayrıca isteğin dışında yapılmış olması hiç hoş değil tabi ama kapalı resimlerine bayıldım ben bu kadar mı yakışır bir insana dedim hatta bana huzur verdi senin görüntün, yüzün... Kayınvaliden de kendi eşini çekemiyor bunu görüyorlar o yaştan snra bile boşanmayı düşünüyor kadın bunu göz göre göre yaptıkları da anlık sinirlenmelerden kaynaklanıyor sanırım. eşinin evlenmeden önce farklı şimdi farklı davranması o zamnalar seni kaybetmekten korktuğundan şimdi ise garanti gördüğünden kaynaklanıyor anlaşılan. ama bilmeli ki kimse kimseye sonsuza dek muhtaç değil. İnşallah boşanmak zorunda kalmazsınız da düzelir herşey diyorum ama olmazsa da böyle bir hayat ömür boyu da çekilmez hepimiz biliyoruz şimdilik sakin davran sen hamilelik de çok etkiliyor zaten bizi.
evet canım haklsın boşanmak şu aşamada dah zorlu bir yol olur .. Rabbim herşeyi rast getirsin...kızımda herşeyin farkında .. yazık dün akşam biz ufaktan ufaktan tartışıyoruz ,kızımda bize nedese beğenirsin''ANNE ,BABAMLA NEDEN BÖYLE YAPIYORSUNUZ,AMA BEN SENİ ÇOK SEVİYOYUM'',o bizi durdurdu..boş ver canım erkekler hep böyle zaten anlayışları bu kadar ama ne yaparsın inanboşanmak daha ağır sorumlıluk getirir. yazdığın şeyleri kısmen bir çoğumuz yaşıyor . sen bebişini düşün ona dikkat et ve kızınada tabii en çok çocuklar üzülüyo bu durumlara
Oy maşallah tüh kız diyordum sürekli ona kızın olur diyordum demekki yanıldıkSevil yazılar hızlı olunca atladın göremedn sanırım 427. sayfada yazmıştım Zeynep'in bebeği erkek mişşşş.... listeye dahil edersin artık...
Kızlar şu jelle doğum olayına fena kafayı taktım,taa muğlayı aradım doktoru ama sezeryandaymış,daha sonra yine arayacağım bakalım ne cevap verecek... Bursada jelle doğuran ilk kadın olarak belki tvye çıkarımşaka tabi ama çok kolay ve dikişsiz bir doğum şekli...
bir kadın bu yorumu kolay kolay yapamaz..doktorun yorumu daşadiye ulutürk (28), 4 yıl önce evlendiğini ve 2,5 ay önce anne olduğunu söyledi. Ulutürk, "anne olmak dünyanın en güzel duygusu. Açıkçası doğumdan korkuyordum. özellikle dikişli olmasından, kesilip biçilmekten ve canımın acımasından korkuyordum. Ama dr. çiğdem hanımın kullandığı bir ilaç sayesinde inanılmaz kolay doğum yaptım. O anı bir daha yaşamak isterdim. Dünyanın en güzel duygusuydu o an." dedi.
sağlık bakanlığı'nın çok mecbur kalınmadıktan sonra sezeryan paralarını ödemediğini hatırlatan demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "normal doğumu hasta istemiyor, sezeryanı da devlet ödemiyor. Hastalar ikilem içinde kalıyor. Bu aşamada isviçre'de icat edilen bir jel geldi. Bu jel normal doğumu kolaylaştırıyor ve ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç duymayacağımız bir yöntem. Sağlık bakanlığı'ndan jel onaylı. Tüm eczanelerde bulunuyor. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Doğanın dengesi normal doğumla sağlanıyor. Bütün dünya sağlık örgütleri de normal doğumu öneriyor." (cihan haber ajansı) 20.01.2011 12:31[2486058]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?