2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

canım maşallah kızımıza fıstığıma benim de ilkinde tam senin zamanlarda hissetmiştim.2.de daha erken hissediliyor.patır patır şimdi daha net hissediyorum Tunamı ayy bir garip geliyor bana bir kere daha anne olcam hemi de 2 çocuklu anne sinemada benimki de çok rahatsız oldu

aynen canım ya her gün ne yapsam ne pişirsem.Bir de evde çocuk oldu mu onları da gözönünde bulunduruyoruz hoş çoktan etmişsinizdir size de afiyet olsun canım.bebişine yarasın mamalar.biz de sizi öpüyoruz kocaman kocaman

Evet canım haklıısn arada hissedilmeyen zamanlar da olabilirmiş ben de forumdan öğrendim onu yine de insan mutlaka takar biraz kafasına ama normal bişey olduğunu da bildiğimiz için daha rahat oluruz inşallah. nasıl yani dışarıdan da belli oluyo mu hareketleri süper bişey yaaa....

İnşallah siz de gönlünüze göre bir isim bulursunuz. Biz artık Eylül diye sevmeye başladık bile bundan sonra değişeceğini pek sanmıyorum ama belki iki isim olabilir. o yüzden ben de daha düşünmedeyim isim konusunda.

bu senin ikinci zaten afacan olacak gibi benziyo :) ama sana annelik inanılmaz yakışıyor maşallah

yemek konusunda ben de sıkılıyoru ya sürekli sürekli ne pişirsem diye.... ama yine bişeyler geliyo akla şöyle oturup bir haftalık yemek planı yapmaya kalkıyorum o zaman aklıma bişey gelmiyo ama o gün mutfakta bir dolanıp o gün için karar verebiliyorum ev hanımı olmak da zor işmiş onu anladım.

slm herkese anneler nasılsınız kımse girmiyor haftasonu
selam canım haftasonu kimse olmuyo bi de hava güzel yaa... biz iyiyiz sen nasılsın?nasıl gidiyor

ewet cnm ben iki isime bayılıyorum... ben de kız da olsa erkek de olsa iki isim düşünüyorum.

benimde daha belli olmadı doktora gitmedim daha cinsiyeti belli olsunda isim o zaman düşüncem kızım ın adı ceylin bakalım bu ne olcak

slm kızlar.2 gündür internetim yok pek giremedim.az önce eşimle mobilya baktık geldik.bebiş odalarına.çok güzeller.kızlar bana fikir verin.çilekde beğendim çok hoşumuza gitti.tam bebek odası olacak.perdesiyle lambasıyla dolabıyla..çilek mobilya ya girin.bebek odasına bakın orda baby dream var.sizce nasıl bi bakın bana fikir verin..bu arada zeynepcim tuna ismi çok güzel.inşallah ismiyle yaşar..

canım benim sana da çok yakışacak eminim benim güzeller güzel arkadaşıma aman aman afacan olmasın Ege zaten bu ara fena oldu biliyorsun.ya da hamileyim diye bana daha zor geliyor.seneye okula başlayacak o zaman o da ben de birbirimizi özlicez.
ben de canım haftalık plan yapayım diyorum olmuyor.bazen son dakikada süper tarifler çıkabiliyor.Ben bir de Egeyi düşünmek zorundayım sevdiği şeyleri.hele 2.bebek olunca bi de ona bir süre ayrı yemek pişicek.artık tencere dayanmaz ev hanımlığı çok zor.çalışsak daha iyi en azından kafamızı dağıtıcaz.ikimiz de inşallah mesleklerimize geri döndüğümüz günleri görürüz.boşuna bitirmiş olmayalım üniversiteyi.hamileyken çalışanlara da Allah kolaylık versin.

canım çileğin mobilyaları hem çok güzel hem de çok dayanıklı.ben de Egeye Martta alacağım Çilekten.kullananlar çok memnunlar.yine de zamanın varken iyice araştır.baby dreamı ben yakından gördüm harika.Tuna ismini de beğenmene çok memnun oldum.kararsız kalmayı sevmiyorum.bir an önce belli olsun istedik

çileğe biz de gittik canım katalog da aldım sürekli bakıyorum o modeli de biliyorum çok hoş gerçekten de... tam takım daha da hoş olur, tam olarak fiyat almadım ben mağazadan ama bu ay indirim var katolog fiyatlarına göre demişlerdi fiyat hesaplattırdınız mı onu merak ettim ben de çilekten almayı düşünüyorum belis diye bir marka önerdiler burada bir mağazada türk malı ve kaliteli garantili falan dediler biraz netten baktım ama güvenilebilir mi bilmem çilek sonuçta kendini kanıtladı. hem kullanıp tavsiye edenler de var... ama çileğin de büyüyen karyolaları sallanmıyormuş o biraz canımı sıktı benim. mağazadaki kadın sadece bir beşik var sallanan o da büyüyenlerden değil dedi nasıl üzüldüm öyle diyince. sonuçta bebek bu sallanmak isteyebilir ben aslında sallamayı da istemiyorum ama mecbur kalırsak da yapacak bişey yok.

Sağol canım benim inşallah bakalım zaman gösterecek artık İnşallah afacan olmaz da güzel anneciğini hiiiiç üzmez Tuna'cık Ege de büyüdükçe etraftan bişeyler öğreniyo tabi hamilelikte de dayanması daha güç olur sana. oyyy okula da gidecekmiş ya büyümüş de... haklısın genelde son dakika bir yemek olsun diye yapıyorsun en güzel yemek o oluyor. ahh canım çocuklara yemek pişirmek daha zor onu sevmem bunu yemem flan diyolar insanı şaşkına çeviriyolar iyice. Allah kolaylık versin ikisi de aynı şeyleri severler de sana daha çok zahmetleri olmaz inşallah ben küçükken anneme çok çektirirdim onu yemem bunu yemem diye ama üniversitede yurtta kalınca valla anneme yemem dediğim tüm yemekleri bile arar olmuştum şimdi hiç ayırmıyorum Çalışınca bir tek işini biliyorsun gün boyunca hep evde çalışıp da sonra da yaptığın hiç bir iş göze görünmüyo ve taktir alınmıyo ya o zaman çok sinir bozucu oluyo işte. çalışsak en aızdan ay sonunda maaşımızı alıyoruz yaptığımız işlerden tebrik alıyoruz falan. ahhh ahhhh dönebilecek miyiz bakalım tekrar çalışma hayatımıza hayırlısı inşallah çocuklar için uygun zaman geldiğinde artık işimize gücümüze bakabiliriz.

benimde daha belli olmadı doktora gitmedim daha cinsiyeti belli olsunda isim o zaman düşüncem kızım ın adı ceylin bakalım bu ne olcak

inşallah gönlüne göre güzel bir isim bulursun tatlım... kaç haftalık senin bebiş? hiçbi fikri olmadı mı doktorunun daha önceleri???

ay kızlar yaaa bugün bi yere gittim orada bi kadın bana aa kilo almışsın seeen dedi... ben de çok mu diyince yok yok ama baya toparlamışsın dedi.. halbuki daha 2,5 kilo aldım:s ben de araştırdım acaba gerçekten de çok mu kilo aldım diye.. gayet normalmiş... normalde ben kilo verdiğimde yüzüm hemen çöker, herhalde bikaç kilo alınca da yüzüm toparladı ondan öyle dedi.. çünkü hala hamile kıyafeti giymiyorum, eski kıyafetlerime sığıyorum sizinle de paylaşayım o yazıyı. biliyorsunuzdur ama yine de bilmeyen varsa faydalanır..

Hamilelik boyunca şu kadar kilo alınmalıdır" gibi kesin bir rakam vermek yerine, şöyle kabaca bir hesap yapalım: Hamilelikte alınan kilonun yaklaşık 3.5 kilogramı bebeğe aittir.

Bebeğinizin yanı sıra karnınızda 500 gram plasenta, 1 kilogram kadar amnion sıvısı taşırsınız. Ek olarak ağırlığı artan uterus için 1 kilogram, memeler için 300 gram ve kan - sıvı miktarı için de 6 kilogramlık bir artış hesaplarsak; 12 kg 300 gr eder. Yani ortalama olarak 11 – 14 kg arası ideal sayılabilir. Gördüğünüz gibi bebeğiniz dünyaya gelirken bunları yanına alacak, gerisi sizde kalacaktır. (Lütfen, verilen bu ortalama rakamların kişiler arası değişiklik gösterebileceğini unutmayın.)

Bebeğinizin tüm önemli yapıları ve organ sistemleri ilk üç ayda oluşur. Daha sonraki dönemde ise bunlar büyüyüp gelişirler ve bebeğinizde kilo artışı görülür. İlk üç ayın sonunda, bebek ortalama 8 cm. boyunda, 20 gram ağırlığında minyatür bir insan görünümündedir. Pek çok organ sistemleri oluşmuş ve hatta çalışmaya başlamıştır bile. Miniminnacık el ve ayak parmaklarında minicik tırnakları bile vardır.

Gözünüzde canlanan bu sevimli görüntülerden asıl konumuz olan kiloya dönersek; ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alır ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gram almaya devam eder. İlk 20 hafta en fazla 2.5 kg alıp, ilerleyen haftalarda dengeli biçimde kilo alımının devam etmesi idealdir.

Hamilelik öncesinde zayıfsanız (beden kitle indeksi 18,5’in altında) ve doktorunuzun başka bir uyarısı yoksa hamilelik boyunca yaklaşık olarak 15 kg kadar kilo almanız uygun olacaktır. Aynı şekilde fazla kilo ile hamileliğe başladıysanız ve yine hekiminizin herhangi bir uyarısı yoksa, hamilelik süresince 8-9 kg almanız bebeğin gelişimi için uygun sayılabilir.

Hamilelikte fazla kilo alanların yanında, bir de az kilo ile doğuma gidenler mevcut. Özellikle son dönem trendlerine kapılıp, sadece 5-6 kilo almalarıyla övünen bazı ünlüleri kendine örnek almaya çalışan hamile adaylarına şunu hatırlatmakta fayda var: Gebelik süresince 9’dan az kilo alanların, normal seviyede kilo alanlara göre yüksek oranda erken doğum ve 2.3 kez daha fazla oranda düşük kilolu bebek doğruma riskleri bulunmakta.

Bunların yanı sıra hamilelikte vücudunun bozulması endişesiyle yapılan diyetler sonucu, vücut gereksinimini karşılayamazsa protein depolarının kullanılacağı ve bunun da hem anne hem de bebek açısından hiç de sağlıklı sonuçlar doğurmayacağı unutulmamalı.

Tüm bu yazılanlar dışında, kilo alımınızda daha farklı bir durum söz konusuysa hemen paniğe kapılmamalısınız. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu, her anne adayının fiziksel yapısına göre değişiklik gösterebilecek bir durum. Hamilelik esnasında kilo alımınız normal seyrederken ani bir değişiklik olursa (daha fazla kilo alımı veya kilo kaybı) en kısa süre içinde mutlaka hekiminizle görüşmelisiniz.

cnm yanıltmak istemem ama Ceylin'in gerçek anlamı yengeç, benim yeğenimin adı da Ceylin ve anlamı güzel diye koymuştuk ancak öyleki bazı isimler sanıldığının aksine anlamsız olabiliyor mesela minel sadece 'den 'dan anlamında, sidal var . Güç, kuvvet, dayanıklılık. 2. Olgunlaşmaya, erginleşmeye başlayan. 3. Öfkeli, sinirli.Lina sanılan isim ise Türkçe de Line aslında , Line Kuran-ı Kerim'in 59. suresi olan Haşr Suresinde geçiyor ve 'hurma ağacı' anlamına geliyor.Nasıl Aisha'nın yerine Ayşe Mohammed'in yerine Muhammed/t Khadija'nın yerine Hatice koyuyorsak Lina'nın yerine de Line koymamiz lazim. ve Meva var,Meva "mekan" demek, Beriaka da anlamlı isimlerden benim kızım olsa düşündüğüm isimlerdendi ancak oğluşum olacakmış ve isim konusunda kararsızım, Karan ismi koşuma gidiyor hatta eşimle Karan Deniz düşünüyoruz ya da Çağın Karan ama ben de anlamı kuvvetli olsun istiyorum, karan ın anlamı da Kahraman mış buarada..

kızlaaarrr çoook özledim hepinizi,iki gündür güzel havanın tadını çıkardık eşim ve kızımla(oğlumla:)))
kızlar bilginiz olsun diye paylaşıyorum...
19 haftalk gebelik ultrasonografisi - hamilelik.tv - hamilelik (gebelik) dnemi ile ilgili yaynda - Dr. Kaan Kocatepe
bebeklerimiz içimizde şuanda böyleler kızlar ....

eski bir çilek çalışanı olarak olarak çilek mobilyayı çok tavsiye ediyorum,çok güvenilir bir marka..kesinlike ürünlerde kansorajen madde bulunmamaktadır..
herkez iyi olduğu için çok mutlu oldum... kocaman öpüyorum herkezi....
tabii bu arada artık oğluşum,her an her saniye bana kendini hatırlatıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…