2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

arkadaşlarım hepinize günaydın birkaç gündür bakamadım bu ara fırsatım olmuyor.bugün de kayınvaldem safrakesesi ameliyatı olcak.birazdan evden çıkıcam.umarım herkes iyidir hepinizi öpüyorum

Canım oğluna çok geçmiş olsun kolay mı yaa onun canı yanmasa kendi canım yansa diyo insan... sana da kolay gelsin ama nasıl bir okul bu anlayamadım burada da yaptırıyola ama bu kadar ağır olmuyo kek süt falan... daha basit anneleri yormayacak şeyler yani...

arkadaşlarım hepinize günaydın birkaç gündür bakamadım bu ara fırsatım olmuyor.bugün de kayınvaldem safrakesesi ameliyatı olcak.birazdan evden çıkıcam.umarım herkes iyidir hepinizi öpüyorum

Günaydın canım, kayınvalidenin ameliyat olacağını bildiğim için işlerini toparlama çalıştığını biliyorum o yüzden girememeni de anlıyorum. Allah acil şifalar versin inşallah dualarımız sizinle.

hamile olmasam sorun değil ama nedense tansiyonumda oynamalar var bugün geçer umarım stres yaptım heralde

gönulcukk korkarım ben fazla kılodan ama aldıgımında hıc farkında degılım :) balon gıbı olurum yoksa ben yıyorum zaten daha 4 ay var ne olcak hıc bılmıyorum yaaaa

tatlım bu arada maşallah hiç kilo almamışsın bizim halimiz kötüü:18::18:

boy kilo konusunda ben de yazayım :) boy 1.62, ilk hamileliğimi öğrendiğimde 48 kiloydum geçen hafta sağlık ocağında 49.5 kilo çıktı... ama göbeğim artık epey hissediliyor..

hepinize ayrı ayrı cevap vermeyi o kadar çok istemem rağmen zamanımın kısıtlanmasından dolayı... Hepinizi kocaman öpüyorum umarım herkezin işlleri rast gider.. herkez mutlu bir gün geçirir...

canım şimdiden geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin.
hepinize ayrı ayrı cevap vermeyi o kadar çok istemem rağmen zamanımın kısıtlanmasından dolayı... Hepinizi kocaman öpüyorum umarım herkezin işlleri rast gider.. herkez mutlu bir gün geçirir...

amin canım.senin de inşallah.dün bebişim kıpırdadı ama eski düzeninde değil.bende doktorumu aradım gel bakalım aslında o gayet iyidir ama için rahatlasın dedi.bugün 16.30 da randevum var.çok kafama taktım çünkü rahatlarım en azından.muayeneden sonrada ve her şey yolundaysa bebişimize odasını almaya gidicez.sence erken mi gönülcüm yaa..alacaz ama mayısta getirecekler.onların deposunda dursun istedim.sence ne yapayım.baby dreami almaya karar verdik.eski çilek çalışanı olarak önereceğin bişey var mı tatlım..herkes erken diyor ama fiyatlar yaza doğru artar diye düşünüyorum..sen ne dersin..

canım çilek reklamlarında 2011 yılı boyunca geçerli indirim diyorlar. nasıl gönlünden geçiyorsa öyle yap tabi ama ben biraz daha bekliycem oda için.

işte benim gibi yapılır ütü sabahtan akşama canım:) maşallah metabolizman hızlıymış ne güzel..inşallah hamilelik boyunca da böyle gider..

ayy canım benim Allah yardımcın olsun umarım yetiştirebilmişsindir.. aksilikler de üstüste gelmiş. inşallah oğlunun önemli birşeyi yoktur

yetiştirmeye çalıştım birazdan okula götürecem mamaları aksilikler beni bugün bırakmadı doğrusu neyse bunuda atlatayım artık dinlenirim inşalaah

Son düzenleme:
Canına yazık tüm gün ütü yapılır mı boğulursun buharından. bence biriktirme yoksa çekilir dert değil yani...

ay ewet attlım yaa... aslında öyle çok da fazla değildi sadece pantolonlar biraz uzun sürüyo... Allahtan ki artık bi müddet ütü işi yok bana

yetiştirmeye çalıştım birazdan okula götürecem mamaları aksilikler beni bugün bırakmadı doğrusu neyse bunuda atlatayım artık dinlenirim inşalaah

ewet canım neyse ki yetiştirmişsin canım. eve gelince bol bol dinlen. yorulma daha fazla

Kızlar sağlık ocağından geldım şımdı kaydımı yaptırdım tetanoz aşımı oldum bır ay sonra tekrar gel dedı bu kadar .................

guel annecıkler daha yenı gırebıldım sabah kalktım aşı ıcın bı gıdıyım dedım ama 12 de gec kalmısım :) sonra kadın dedı pazartesı gel hem kanına bakalım hem aşını yapalım dedı benım adım gebe listesınde vardı gordum orda gıtmesemde arıycaklarmıs benı zaten sonrada mısafırım geldı 7 kısı yedık ıctık kaynanam ve komsuları daha yenı gıttıler gunum guzeldıı ama yoruldum uykum geldı yarında kaynanamla bı komsuya gıtcez galıba bellı degıl :)

Merhaba güzel annişlerrrr.... Ben günümü gezmekle geçirdim .. ve eve geldim evi süpürdüm sildim deli gibi yoruldum,birde samimi olduğum 3 arkadaşımında minik bebişleri var onlarda sırayal kucağımdaydılar yoruldummmmmmmmmmmmmmm...Ama seviyorum bebişleri....
canım benim bak bebeğin artık biraz daha büyüdüğü ve alanı daraldığı için malesef eskisi kadar hareket etmeyebilir..ve aynı zamanda kendinin hoşun agiden yeni bir duruş şekli oluşturduysa ,buda hareketleri hissetmemene neden olabilr.. İçini rahat tut...Ama tabi doktorun ne dedi onuda merak ettim mutlaka cevap yaz...
mobilya ya gelincede ,Evet yaz dönemi fiyatlar her ne kadar inkar edilse bile şişiriliyor,kış dönemi mobilya sektöründe ölü dönemdir her zaman... nisan ayından sonra canlanır...ve ekime kadarda uçar...Mobilyada nakit alışveriş yapmak neredeyse %40 fiyattan kar ettirir ,nakit sıcak para her kezi cezm eder çünkü... Mobiilyanızı alın .. hatta mayıs sonuna kadar tutun depoda...bence en iyi olanı yaparsınız şimdi almakla...Beyaz eşya her zaman taksit,mobilya ise her zaman nakit alınırsa avantajlıdır...

Kızlar sağlık ocağından geldım şımdı kaydımı yaptırdım tetanoz aşımı oldum bır ay sonra tekrar gel dedı bu kadar .................
Ohh artık iki kontrol altına girdin demek... kendini nasıl hissediyorsun canın çok yandımı aşı olurken...canım kıyamam size.... ufmu oldunuz analı kızlı..ben yırttım o işten tetanozun süresi 5 yılmış benim olalı 5 yıl olmadı daha bu nedenle vurulmuyorum
hımmm siz yırttınız bugün aşıdan deseneYa melsef hayatım farkında olmadan yoruluyoruzohh gez dur şekerim ,fırsat buldukça gezin kızlar ...
inanamıyacaksınız o kadar işim varken bide sular gitti ayyyyyyyyy ne yapıcam ben yaaaaaaaa
ah kıyamam geldimi tam gelri bu tatsızlıklar... çok üzüldüm adına benim duam tutmadı desene.. ben en baş senin için işlleriniz rast gitsin inaşşallah demiştim

Yenidoğan Bebek İle İlgili Merak Edilenler
Yenidoğan bebeğinizle ilk tanıştığınız günlerde onun bazı özellikleri dikkatinizi çekebilir. Özellikle ilk defa anne baba oluyorsanız, endişeye kapılabilirsiniz. Bu yazıda, takip ettiğimiz bebeklerin anne babalarından sıkça gelen sorulara yanıt verecek, böylece belki de sizin aklınızdaki soru işaretlerini de giderebileceğiz.

Bebeğimdeki kırmızı döküntüler normal mi?
Bebeklerde ilk hafta içinde, özellikle ilk 2 günde, ortası beyaz kırmızı benekler şeklinde bir döküntü görülebilir. Toksik eritem denilen bu döküntü tamamen masumdur, herhangi bir tedavi gerektirmeden geçer. ( Ancak bebeklerde farklı döküntüler de görülebilir, bunların ayırımını bebek doktoru yapacaktır)

Bebeğimin göğüslerindeki şişlik normal mi?
Yenidoğan bebeğiniz anneden geçen hormonlara bağlı olarak bazı özellikler gösterebilir. Bunlardan biri meme dokusundaki şiş görünümdür. Herhangi bir zararı yoktur, kendiliğinden geçecektir. Ancak dağılsın diye ovmak, masaj yapmak çok tehlikelidir, abse oluşumuna yol açabilir. Yine aynı şekilde annenin hormonlarının etkisiyle kız bebeklerde vajinal akıntı hatta kanamalar görülebilmekte, bazen göğüslerden süte benzer bir salgı da gelebilmektedir. Bunların hiçbiri için endişelenmeye gerek yoktur, tamamen normal bulgulardır.

Bebeğimin sırtında, kalçasındaki morluklar normal mi?
Mongol lekesi adı verilen bu lekeler de tamamen normaldir, zamanla kaybolacaktır.

Bebeğin sık sık sıçraması, irkilmesi normal mi?
Bebeklerde ilk 6 ayda irkilme ( Moro ) refleksi denilen normal bir refleks vardır. Ani bir ses veya pozisyon değişikliğinde bebeğiniz irkilecek, kollarını açarak tepki verecektir. Bu, olması gereken normal bir reflekstir. 6 ay içinde kaybolacaktır.

Bebeğimin yeterince emdiğini, doyduğunu nasıl anlarım?
Bu konuda, en güvenilir gösterge bebeğinizin rutin kontrollerde yeterince kilo almasıdır. Ancak ilk aydaki artışı değerlendirirken, ilk 15 gün önce biraz kayıp olacağı, yaklaşık 15 günde doğum kilosuna geri geleceği ve bundan itibaren kilo alacağı unutulmamalıdır. Doktor muayenesine gitmeden öncesinde ise, eğer bebeğiniz günde 8-10 defa bezini ıslatıyorsa, 2-4 defa kakasını yapıyorsa ve emzirme sonrası mutlu görünüyorsa doyduğunu anlayabilirsiniz.

bilgiler için sağol hayatım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…