canım bebişimi gördüm.çok mutluydu içeride.Rabbime şükürler olsun.ALLAH eksikliğini vermesin.ne çok korktum..canım mobilyalarımızı da aldık.abajuruna kadar herşeyini aldım.bir halısı kaldı..onu da alırım artık.sanırım yine çilekten alacağım.baby dream i aldık.güzel değilmi yaaa...gönülcüm çileğin halısı nasıl peki.alayımmı dersin.sana sormadan almak istemedim..perdelerini bile aldım minişimin..darısı sizlere olsun. bu arada ben de aşı oldum 2 önce valla acıyor biraz:)sen rahatsın tabii..Yenidoğan Bebek İle İlgili Merak Edilenler
Yenidoğan bebeğinizle ilk tanıştığınız günlerde onun bazı özellikleri dikkatinizi çekebilir. Özellikle ilk defa anne baba oluyorsanız, endişeye kapılabilirsiniz. Bu yazıda, takip ettiğimiz bebeklerin anne babalarından sıkça gelen sorulara yanıt verecek, böylece belki de sizin aklınızdaki soru işaretlerini de giderebileceğiz.
Bebeğimdeki kırmızı döküntüler normal mi?
Bebeklerde ilk hafta içinde, özellikle ilk 2 günde, ortası beyaz kırmızı benekler şeklinde bir döküntü görülebilir. Toksik eritem denilen bu döküntü tamamen masumdur, herhangi bir tedavi gerektirmeden geçer. ( Ancak bebeklerde farklı döküntüler de görülebilir, bunların ayırımını bebek doktoru yapacaktır)
Bebeğimin göğüslerindeki şişlik normal mi?
Yenidoğan bebeğiniz anneden geçen hormonlara bağlı olarak bazı özellikler gösterebilir. Bunlardan biri meme dokusundaki şiş görünümdür. Herhangi bir zararı yoktur, kendiliğinden geçecektir. Ancak dağılsın diye ovmak, masaj yapmak çok tehlikelidir, abse oluşumuna yol açabilir. Yine aynı şekilde annenin hormonlarının etkisiyle kız bebeklerde vajinal akıntı hatta kanamalar görülebilmekte, bazen göğüslerden süte benzer bir salgı da gelebilmektedir. Bunların hiçbiri için endişelenmeye gerek yoktur, tamamen normal bulgulardır.
Bebeğimin sırtında, kalçasındaki morluklar normal mi?
Mongol lekesi adı verilen bu lekeler de tamamen normaldir, zamanla kaybolacaktır.
Bebeğin sık sık sıçraması, irkilmesi normal mi?
Bebeklerde ilk 6 ayda irkilme ( Moro ) refleksi denilen normal bir refleks vardır. Ani bir ses veya pozisyon değişikliğinde bebeğiniz irkilecek, kollarını açarak tepki verecektir. Bu, olması gereken normal bir reflekstir. 6 ay içinde kaybolacaktır.
Bebeğimin yeterince emdiğini, doyduğunu nasıl anlarım?
Bu konuda, en güvenilir gösterge bebeğinizin rutin kontrollerde yeterince kilo almasıdır. Ancak ilk aydaki artışı değerlendirirken, ilk 15 gün önce biraz kayıp olacağı, yaklaşık 15 günde doğum kilosuna geri geleceği ve bundan itibaren kilo alacağı unutulmamalıdır. Doktor muayenesine gitmeden öncesinde ise, eğer bebeğiniz günde 8-10 defa bezini ıslatıyorsa, 2-4 defa kakasını yapıyorsa ve emzirme sonrası mutlu görünüyorsa doyduğunu anlayabilirsiniz.
canım bebişimi gördüm.çok mutluydu içeride.Rabbime şükürler olsun.ALLAH eksikliğini vermesin.ne çok korktum..canım mobilyalarımızı da aldık.abajuruna kadar herşeyini aldım.bir halısı kaldı..onu da alırım artık.sanırım yine çilekten alacağım.baby dream i aldık.güzel değilmi yaaa...gönülcüm çileğin halısı nasıl peki.alayımmı dersin.sana sormadan almak istemedim..perdelerini bile aldım minişimin..darısı sizlere olsun. bu arada ben de aşı oldum 2 önce valla acıyor biraz:)sen rahatsın tabii..
vah vahh gezmeyeceksin yarın yani:):) canım Lc Waikikiden al ,2-3 tane çeşit çeşit giyersin .. Ben öyle yaptım ne gerek var bir sürü para verecen ,kaç kere giyeceksinki zaten...ay kıslar yaa esımle cıktım dedım bı kot pantolon alayım ama bı begenemedım yaa bı yerde vardı cok gzuel ama ufak bedendı hem ne rahalı bunlar ya bı baktım 79 mılyon dıyoo :) baktım baktım gerı geldım yarınkı gezımız cumaya alındı sımdı bıraz duş alcam cok yorgunum ya
demedimmi canım,vesvese yapma ,Numaracaıcanım bebişimi gördüm.çok mutluydu içeride.Rabbime şükürler olsun.ALLAH eksikliğini vermesin.ne çok korktum..canım mobilyalarımızı da aldık.abajuruna kadar herşeyini aldım.bir halısı kaldı..onu da alırım artık.sanırım yine çilekten alacağım.baby dream i aldık.güzel değilmi yaaa...gönülcüm çileğin halısı nasıl peki.alayımmı dersin.sana sormadan almak istemedim..perdelerini bile aldım minişimin..darısı sizlere olsun. bu arada ben de aşı oldum 2 önce valla acıyor biraz:)sen rahatsın tabii..
ah o zmana gelseeee ah bir gelse...Haftaya perşembe göreceğim kısmetse bebeşimi 3 boyutluda :)hadı hayırlı olsun canım gule gule buyusun ınsallah bebegın sen gordun rahatladın sıra bızde su zaman gelsede bızde gorsek bebişlerımızı yaa oda almana sevındım valla en guzelı canım
canım bebişimi gördüm.çok mutluydu içeride.Rabbime şükürler olsun.ALLAH eksikliğini vermesin.ne çok korktum..canım mobilyalarımızı da aldık.abajuruna kadar herşeyini aldım.bir halısı kaldı..onu da alırım artık.sanırım yine çilekten alacağım.baby dream i aldık.güzel değilmi yaaa...gönülcüm çileğin halısı nasıl peki.alayımmı dersin.sana sormadan almak istemedim..perdelerini bile aldım minişimin..darısı sizlere olsun. bu arada ben de aşı oldum 2 önce valla acıyor biraz:)sen rahatsın tabii..
ay kıslar yaa esımle cıktım dedım bı kot pantolon alayım ama bı begenemedım yaa bı yerde vardı cok gzuel ama ufak bedendı hem ne rahalı bunlar ya bı baktım 79 mılyon dıyoo :) baktım baktım gerı geldım yarınkı gezımız cumaya alındı sımdı bıraz duş alcam cok yorgunum ya
gönülcükk bende dıyorum eşıme artık seslı konusma kızımız bızı duyuyo guzel seyler soyle kızıma dıyorum oda kulagını karnıma koyuyo sonra dıyo kızım nedır bızım bu senın annenden cektıgımız ne yapcaz boyle dıye benı şıkayet edıyo kızıma :)
bak sen sımdıden sıkayetler basladı bıraz buyusunde ana kız sız cekıstırırsınız babayı...
iyi geceler arkadaşlarr... biz geldik. ne yapıyorsunuz bakalım.. ben annemden yeni geldim sayılır. kayınvaldemlere geçtim birazcık. ordan eşimle beraber döndük... ama feci bi yorgunluk var üstümde. uyudum uyuycam nerdeyse
kızlar yarından itibaren anne bebek çocuk fuarı varmış yeşilköyde davetiye nasıl bulunur acaba gitmek istiyorum bende
ayy daha şimdişden başladılar demek:) vah vahhgönülcükk bende dıyorum eşıme artık seslı konusma kızımız bızı duyuyo guzel seyler soyle kızıma dıyorum oda kulagını karnıma koyuyo sonra dıyo kızım nedır bızım bu senın annenden cektıgımız ne yapcaz boyle dıye benı şıkayet edıyo kızıma :)
şekerim hiçte öyle olmuyor,benim kızla eşim,gece yanyana yatıyorlar,bana popolarını dönüp ,fısır fısır konuşuyorlarbak sen sımdıden sıkayetler basladı bıraz buyusunde ana kız sız cekıstırırsınız babayı...
anneler gidince hzimette ediyorsun ister sitemez farkında olmadan yoruluyor insan... hemen yatın bebişinlede uyuyun bir güzel....:93:iyi geceler arkadaşlarr... biz geldik. ne yapıyorsunuz bakalım.. ben annemden yeni geldim sayılır. kayınvaldemlere geçtim birazcık. ordan eşimle beraber döndük... ama feci bi yorgunluk var üstümde. uyudum uyuycam nerdeyse
Ay nolacak bu hürremin sonu herkez düşman kesildi başına ,kız hürremi kaçıracağım diye yere sofra kurdum :86:yalnız hürrem bizden sonra hamile kaldı ama bizden önce doğuruverdi maşallah...hosgeldın canımm gezdın yanı bugun ne guzel bend emısafır agırladım bugun dus aldım bende uyudum uyuycam ama hürremı ızlıycem :)
rica ederim şekerim,bir şekilde hallettiysen ne mutlu şimdi bebeişlerinle birlikte uyu mışııııl mışşııılllgönülcüm iyi dileklerin ve duaların için teşekkürler neyseki atlattım bugünüde aksilikler oldu ama şans işte güzel bilgilerin için teşekkürler canım
bal böceği ,geceböceğimi olduk kız... Bebişmi uyutmadı senide:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?