canım doktorum bana başlayalı çok oldu valla.ama kilonun bence annenin yemesiyle aşırı ilgisi yok.öyle olsaydı benim bebiş zayıf olurdu.çünkü ben ilk 4 ay hiçbişey yemediğim gibi 7 kiloda zayıfladım.rahat ol canım o daha çok tombişleşecek..canım biz de mi balık yağına başlasak acaba... baksana balık yağı kullananların bebişleri sanki daha tombişler... ama bana doktorum önermedi ne yapsak ki...
maşallah diyorum.ne güzel eğer her gün bu düzeni sağlıyorsum bravo canım.ben böyle değilim.üzüm ve pekmez yemem gerek çünkü kanım iyice düşmüş ama ağzıma koymuyorum.bu arada sen bilirsin canım şuan kanım 10 larda.12.5 ile başlamıştık ve gittikçede düşüyor tehlikelimi sence..bende balık yağı kullanıyorum.akşam yatmadan önce ya da demir ilacını almadan önce süt falan içme dedi doktor ilaçla en az 3 saat olsun dedi.bende demir ialcını gece yatarken içiyorum.hiç uyumuyorum gündüzleri et yemiyorum hala tiksintim devam ediyor çünkü.maden suyuda içmiyorum içmek iyiy mi onuda bilmiyorum:)şekerim ben marincap kullanıyorum zaten ,evet benim doktorumda desteklemedi ama:44:ama kg ile alakası olduğunu düşünmüyorum ben... yapı meselesi bence birazda, ayrıca kilolu bebek potansiyel şeker hastası olma riski taşıyan birey demek,4,5 kg üstü tehlike arz ediyor,2 kg yada 4kg doğan bebek arasında hiç bir fark yok bana göre önemli olan sağlıklı olması,kızım 33 haftalık 2,200 grm doğmuştu ama şimdi akranlarından önde gidiypr maşallah..ben mesela 8 aylık 2,200 rm doğmuşum,ama bende hep akranlarımdan önde yetiştim...Bence bebek ne kadar minik olursa o kadar kolay fırtlatırız
bu arada bakalım kim ne ile besleniyor görelim herkez döksün ortaya;
sabah 1 yumurta 1bardak meyva suyu 1 avuç 1 avuç kuru üzüm..2dilim peynir,
aralarda 1 fincan türk kahvesi(malesef vazgeçemiyorum) 1 adet meyva, 2-3 arası bir kase çorba 3ve 5 arası uyku,akşam yemeğinde ,illaki kırmızı yada beyaz et ,ardından 1 şişe maden suyu 22 de meyva salatası,gece yatmadan 1 bardak süt ... tabi ilaçlarımı da alıyorum...
gynoferon(demir ilacı),elevit (vitamin),marincap(omega3 balık yağı)
sizce yeterlimi ...
maşallah size irem sana benziyor maşallah.azrada annesine benzesin.annesi pek güzel çünkü.karnında epey belli olmuş canım..
tam ısırmalık olur annesi bol bol yersiniz inşallah
hepsi çok ciciler canım güle güle giysin cimcime inşallah...
şekerim ben marincap kullanıyorum zaten ,evet benim doktorumda desteklemedi ama:44:ama kg ile alakası olduğunu düşünmüyorum ben... yapı meselesi bence birazda, ayrıca kilolu bebek potansiyel şeker hastası olma riski taşıyan birey demek,4,5 kg üstü tehlike arz ediyor,2 kg yada 4kg doğan bebek arasında hiç bir fark yok bana göre önemli olan sağlıklı olması,kızım 33 haftalık 2,200 grm doğmuştu ama şimdi akranlarından önde gidiypr maşallah..ben mesela 8 aylık 2,200 rm doğmuşum,ama bende hep akranlarımdan önde yetiştim...Bence bebek ne kadar minik olursa o kadar kolay fırtlatırız
aralarda 1 fincan türk kahvesi(malesef vazgeçemiyorum) 1 adet meyva, 2-3 arası bir kase çorba 3ve 5 arası uyku,akşam yemeğinde ,illaki kırmızı yada beyaz et ,ardından 1 şişe maden suyu 22 de meyva salatası,gece yatmadan 1 bardak süt ... tabi ilaçlarımı da alıyorum...
sizce yeterlimi ...
evet canım bazı kötü örnekler var, her doğumda yalnız,kontrolsüz yırtılmalar oluşmasın diye illaki kesi atılıyor bu kesinin dikiş sayısıda 5 oluyor,ayrıca sakın korkmayın,doğum anında ne kesildiğini duyuyorsunuz ne de dikildiğini herşey bir anda olup bitiveriyor,hiç bir doğum senaryosunu kendinize uyarlamaya çalışmayın emin olunki sizinki farklı olacak
ay cok tatlıı bunlarr yaaaa ne guzel seyelr gule gule gıysın ınsallah canım mınık kızımızz
şekerim ben marincap kullanıyorum zaten ,evet benim doktorumda desteklemedi ama:44:ama kg ile alakası olduğunu düşünmüyorum ben... yapı meselesi bence birazda, ayrıca kilolu bebek potansiyel şeker hastası olma riski taşıyan birey demek,4,5 kg üstü tehlike arz ediyor,2 kg yada 4kg doğan bebek arasında hiç bir fark yok bana göre önemli olan sağlıklı olması,kızım 33 haftalık 2,200 grm doğmuştu ama şimdi akranlarından önde gidiypr maşallah..ben mesela 8 aylık 2,200 rm doğmuşum,ama bende hep akranlarımdan önde yetiştim...Bence bebek ne kadar minik olursa o kadar kolay fırtlatırız
sizce yeterlimi ...
evet canım bazı kötü örnekler var, her doğumda yalnız,kontrolsüz yırtılmalar oluşmasın diye illaki kesi atılıyor bu kesinin dikiş sayısıda 5 oluyor,ayrıca sakın korkmayın,doğum anında ne kesildiğini duyuyorsunuz ne de dikildiğini herşey bir anda olup bitiveriyor,hiç bir doğum senaryosunu kendinize uyarlamaya çalışmayın emin olunki sizinki farklı olacak
canım aldım sonucları hersey normaldı bı tek kan şekerım dusuk dedı oda aclıktan olsa gerek ac kalma sakın dedı bende kalmıyorum dedım temızdı canım sen napıyon ansıl gecıyoo gunlerr
herşeyin iyi olmasına sevindim canım, e kendileri demişler zaten sana aç gel diye düşük çıkması da normal bu durumda.
canım doktorum bana başlayalı çok oldu valla.ama kilonun bence annenin yemesiyle aşırı ilgisi yok.öyle olsaydı benim bebiş zayıf olurdu.çünkü ben ilk 4 ay hiçbişey yemediğim gibi 7 kiloda zayıfladım.rahat ol canım o daha çok tombişleşecek..
günaydın kızlarrr....:79:
yine adetlerimden vazgeçmedim. önce geçmişe cevap yazdım sonra selam veriyorum:))
nasılsınız bakalım??
ben müthişimçok güzel bir hava yaa... ne kadar güzel güneş parlıyo. namazdan sonra uyumadım. eşime kahvaltısını hazırladım, sonra da yürüyüşe çıktım geldim az önce. beyazları da makineye attım. haftalardır evimde yokum, heryere bi el atmak lazım. bugün de tam günü bence.. önce güzel bir kahvaltı yapayım sonra da yavaştan işlere koyulayım.
ayyy çok güzel bir gün... çok enerjiğim
maşallah diyorum.ne güzel eğer her gün bu düzeni sağlıyorsum bravo canım.ben böyle değilim.üzüm ve pekmez yemem gerek çünkü kanım iyice düşmüş ama ağzıma koymuyorum.bu arada sen bilirsin canım şuan kanım 10 larda.12.5 ile başlamıştık ve gittikçede düşüyor tehlikelimi sence..bende balık yağı kullanıyorum.akşam yatmadan önce ya da demir ilacını almadan önce süt falan içme dedi doktor ilaçla en az 3 saat olsun dedi.bende demir ialcını gece yatarken içiyorum.hiç uyumuyorum gündüzleri et yemiyorum hala tiksintim devam ediyor çünkü.maden suyuda içmiyorum içmek iyiy mi onuda bilmiyorum:)
kızlar az önce hastaneyi aradım pazartesi günü için randevu aldım doktorumdan.. pazar günü de şeker yüklememi yaptırmayı düşündüm. pazar günü 23+6 günlük olacağım nasipse. 24. gebelik haftası (23+0 - 23+6) oluyor ya o yüzden olur diye düşündüm ben siz ne diyorsunuz,olur mu ki???
eh işte bazane rotar yapsada bu düzen devam ettirmeye çalışıyorummaşallah diyorum.ne güzel eğer her gün bu düzeni sağlıyorsum bravo canım.ben böyle değilim.üzüm ve pekmez yemem gerek çünkü kanım iyice düşmüş ama ağzıma koymuyorum.bu arada sen bilirsin canım şuan kanım 10 larda.12.5 ile başlamıştık ve gittikçede düşüyor tehlikelimi sence..bende balık yağı kullanıyorum.akşam yatmadan önce ya da demir ilacını almadan önce süt falan içme dedi doktor ilaçla en az 3 saat olsun dedi.bende demir ialcını gece yatarken içiyorum.hiç uyumuyorum gündüzleri et yemiyorum hala tiksintim devam ediyor çünkü.maden suyuda içmiyorum içmek iyiy mi onuda bilmiyorum:)
maşallah size irem sana benziyor maşallah.azrada annesine benzesin.annesi pek güzel çünkü.karnında epey belli olmuş canım..
.
canım maşallah sende güzel besleniyorsun,şu hurma konusunda istikrarlı olamadım ama ben..unutuyorum hep bu arada maden suyunda mineral oranı fazla olduğu için bebeğin kemik oluşumunda büyük katkı sağlıyormuş,bunuda bursa acıbademdeki bir proftan öğrenmiştim hem midenizdeki yanmaları önler şu tuvaletten bende bıktımm gece 3 kez kalkıyorumohh maşallah... ne güzel düzenli besleniyorsun. benim bi düzenim yok. canım ne isterse ya da ne zaman acıkırsam o zaman yiyorum. sadece hergün 2 ceviz, haftada 4-5 gün sabah haşlanmış yumurtam var. haftada en az 1 kere balık yemeye özen gösteriyorum.,kırmızı et, tavuk(haşlanmış) yiyorum. suyuyla da çorba yapıyorum. bol bol meyve yiyorum. hergün portakal yiyorum mutlaka. sabahları da elma yemeye gayret ediyorum. sütümü her sabah içiyorum. bazen portakal sıkıyorum üşenmezsem:))tabii hurmadan vazgeçmiyorum bu arada:)suyu da fazlasıyla içiyorum. hatta artık tuvalete gitmekten bıktım diyebiliirm. böyle işte. saatli değil benimki aslında anneme gittiğimde herşeyim düzenliydi ve çok rahattım. evime geçince saldım yine kendimi. . düzen çok önemli gerçekten
en korktuğum şeylerden biri kesikler ve diikşler. çok korkuyorum. canlı canlı dikecekler ya... oy oy oyAllahım sen koru!
gönül bu ne hal? karna bak maşallah. ne kadar büyümüş...
evet ne kadar güzel havaaaaaaa muhteşemmmm,kızımı alıp parka götüreyim kuzucğım sabahın 8inden beri gözümün içine bakıyor...günaydın kızlarrr....:79:
yine adetlerimden vazgeçmedim. önce geçmişe cevap yazdım sonra selam veriyorum:))
nasılsınız bakalım??
ben müthişimçok güzel bir hava yaa... ne kadar güzel güneş parlıyo. namazdan sonra uyumadım. eşime kahvaltısını hazırladım, sonra da yürüyüşe çıktım geldim az önce. beyazları da makineye attım. haftalardır evimde yokum, heryere bi el atmak lazım. bugün de tam günü bence.. önce güzel bir kahvaltı yapayım sonra da yavaştan işlere koyulayım.
ayyy çok güzel bir gün... çok enerjiğim
canım bu fenalık değil yaa bizimde canımız var dimi ama,:) balık yağına sen muhakkak başla omega 3 alman gerekiyor madem balık yiyemiyorsun...evet canım bi yönden de bebek fazla kilolu olmazsa doğum daha kolay olur diye de düşünmüyo değilim ne fenayız :) tabi en büyük dileğimiz sağlıklı olmaları doğum zor da olsa biz katlanırız yeter ki onlar iyi olsunlar. ben de başlıycam artık balık yağına hatta bugün gidip eczaneden alıcam vakit kaybetmeden. kilosu için değil de sağlığı için miniğimin....
maşallah canım sürekli böyle düzenli besleniyorsan çok iyi ben bu kadar düzenli değilim mesela yemeğimi saatli yemiyorum zaten çok sık acıktığım için sürekli azar azar yiyorum. standart olark yaptıklarım ise sabahları 2 kaşık pekmez, bir avuç kadar fındık-ceviz karışımı, gün içinde bol bol su, akşamları da taze sıkılmış mevye suyu ve yatmadan önce süt. diğer öğünlerde ise canım ne isterse onu yiyorum ama haftada iki kez kırmızı et yemeği mutlaka yiyorum. beyaz et konusunda ise bi düzenim yok ne zaman aklıma gelirse... balık yiyemiyorum eşime pişiriyrum ama o yerken ben yannda azıcık tadına bakabiliyorum sadece balık kendimi bildim bileli yiyemiyorum ne yazık ki...
bende düşünüyorum aslında bunu :44::44:inşallah bizim doğumlarımız iyi olacak canım... ama sen kendin de erken doğmuşsun canım ya ondan mı kaynaklanıyo acaba diye geldi şimdi aklıma:26:
teşekkrü ederiz teyzesi.....:)maşallah canım hepiniz birbirinizden tatlısınız....
kızlar az önce hastaneyi aradım pazartesi günü için randevu aldım doktorumdan.. pazar günü de şeker yüklememi yaptırmayı düşündüm. pazar günü 23+6 günlük olacağım nasipse. 24. gebelik haftası (23+0 - 23+6) oluyor ya o yüzden olur diye düşündüm ben siz ne diyorsunuz,olur mu ki???
24 hafta da başlıyo zaten şeker yüklemesi bende senin gibi temizlik yapıcam yarım gün kadın gelecek bana onunla temizlik yapıcam havada çok güzel cidden hepimize kolay gelsin
kolay gelsin şekerim
kızlarr bugün elektiikli süprge alacağım, ve de su filtreli (hazneli) alayım diyorum ,arnica marka üzerinde durdum ama yinede size sorayım ,sizin tavsiye ettiğiniz bir marka varmı ...
kolay gelsin şekerim
kızlarr bugün elektiikli süprge alacağım, ve de su filtreli (hazneli) alayım diyorum ,arnica marka üzerinde durdum ama yinede size sorayım ,sizin tavsiye ettiğiniz bir marka varmı ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?