2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

merhaba kızlar...
doktorumuza gittik gelik. şükürler olsun rabbime ki haftasına uyumlu çıktı bebeğim
gelişimi normalmiş fakat bu seferde suyu biraz az sanki dedi. halbuki biliyorsunuz günde 8 bardaktan fazla su içiyorum. herhalde çok fazla sorun oluşturacak boyutta değil ki birşey demedi fazla. sadece soluna yatmaya özen göster, suyu bol bol iç dedi.
balıkla aran nasıl dedi, haftada 1 kere yiyorum diyince haftada 2 kere yiyebilirsen omega kullanmana gerek yok dedi. bende artık yemeye çalışacağım haftada 2 kere. hap kullanmak pek hoşuma gitmiyor.

bir de sırtım kaşınıyordu ya. ona baktı, gebelik döküntüsü dedi. cildiyeciye görünmeni tavsiye ederim dedi. ama dayanılmayacak kadar kaşıntılarım kalmadı artık, badem yağı rahatlattı beni. eskisi gibi kaşınmıyor,inşallah geçer.

birdaha 28. haftamda gideceğim. pff... herşey daha da karmaşık bir hal almaya başladı. nasıl olacak,doğum nerde olacak,bebeğim sağlıklı mı vs vs....:26::26: eşimin bile aklı karıştı doğumu nerde yaptırmamız gerektiği konusunda... Allah bir yol gösterir inşallah tez zamanda

ayseozg, canım allah kavuştursun. üzülme lütfen. bak zaten yakında gelcekmiş. sen kendine ve bebişine iyi bak, ok?

palette, gözün aydın canım. kafanı başka sorularla karıştırma. bak ne güzel bebişin günü günüe gelişmiş. benim de sırtım kaşınıyordu bir ay öncesine kadar. dayanılmaz hale gelince nemlendirici sürmeye başladım. her gün karnımı yağlarken, sırtımı da yağlıyorum. artık geçti kaşıntılar.

bu arada tanıdıklar soruyorlar, kaç aylık oldunuz diye. 6 aylığız diyorum. bundan sonra çok şişeceksin, yarım dünya gibi olursun artık. çatlarsın vs diyolar beni üzüyolar
25+0'da 5,5 kilo almıştım. inşallah 12-13 kilo ile bitiririm hamileliği diyordum kendi kendime. henüz çatlağım da yok... tabi belki de hiçbişey planladığım gibi olmaz. ama sanırım 10kg ile bitirsem bile insanlar canımı sıkmaya devam etçekler.

Son düzenleme:

gözün aydın umarım sorunsuz hamilelik dönemi geçirirsin bundan sonra

selam kıslarr cok yorgunum yaaa dun gorumcemler bend ekaldı onlar yetmezmıs gıbı kaynanayla kayınpederde kaldı ya ınsan bı işe el atar dımı valla hıc bısey yapmıyo kadın amele gıbı yemek yapıp hazırlıyorum onlara kaynana yıne kendı evoımde herseye karısıyo oyle yapma boyle yapma dıye manyak ya benı sınır edıyo yıne bıde cocuklar var yaa bırı dursa dıgerı durmuyo dur dıyorum ama sureklı dıyıncede dıycekler hep kızıyo dıye bozuyolar teyıbı falan ufak kız 3 yasında derı sehpamı cızgı kalemle uyuz kıs cıkmıyoda ya :)

canım benim neden bu kadar çok üzüldün sen, sıkma canını elbette salıkla gider gelir sen korkutma böyle keni kendini... Allah kavuştursun su gibi geçsin şu 5 gün inş.

oh bee sonunda hamile muamelesi görmeye başladın da raatladın şekerim gezip tozup derdini sıkıntısını da dağıttın inşallah... Ben geçenlerde bir elektrik dükkanına gidip e14 duylu lamba istiyorum dedim adam ala ala öğrenmişsin dedi yok dedim ben daha önce aydınlatma irmasında çalıştım ordan biliyorum diye bana iş teklif etti mağazada satış tabi ben şatış işinde çalışmam hem hamileyim çalışmak gibi niyetim de yok ayrı tabi... malesef dedim şu an çalışmayı düşünmüyorum, döndü baktı pardon dedi arkam dönükken anlayamadım . yani anladı hamile olduğumu bakınca, femek ki artık belli oluyoruz. bu arada ya benim karnım bu son hafta aniden büyüdü hızla.

evet canım ya cevabı aysozg verdi sağolsun. şimdi içim rahat başladım ben de kullanıyorum...

çok şükür bak haftasına uyumluymuş bebişin boşuna dert etmişsin kendine. büyük bir problem olsa detaylı inceler uyarırdı canım bence büyük bir sorun değil dediklerini yap yeter. bak o da az sanki demiş suyu çok az falan dese tamam korkulur da o seslli düşünmüş bence sorun yok. yine sıkma canını bunun için de.

balık yiyebiliyorsan ne mutlu sana canım bak ben hiç yiyemiyorum mecburen balık yağına başladım artık.

hiç bişey karmaşık değil sen yok yere çok canını sıkıyorun daha zamanımız var rahat rahat karar veriz tüm bunlara. çok kararmsarsın sen bugün ama herşey güzel olacak buna inan ve içini de ferah tut.

çok sağol hayatım.. bundan önce bir düşüğüm olduğu için ve şimdi de sürekli iğne vs olduğum için korkar oldum. aslında önceden daha kötüydüm. bu iyi halim yani
doktorum bugün temmuzun 20 si gibi doğum diyince bi ara tatil lafını yaptı. e kadın beni düşünecek değil ya... o yüzden dedim ki başka bir doktor daha bulayım kendime... eşim falan da onu düşündü. amaaan neyse ne dimi. hamdolsun herşeyimiz iyi..(kilo dışında,8 kilo almışım toplamda. bu ay fırladı resmen)

gözün aydın umarım sorunsuz hamilelik dönemi geçirirsin bundan sonra
çok sağol canım..

ben de krem veya badem yağı sürünce rahatlıyorum. cildiyeye gitmek istemiyorum, ilaç vs kullanmak son alternatifim olsun diyorum..

bu arada ben ilk 3 ay çok az kilo almıştım. son 1 ayda 3 kilo almışım. doktoruma söyledim. şuandabirkaç kilo fazlan var,sorun değil ama dikkatli ol yinede dedi. nasıl kilo aldığımı hiç anlayamadım. ne beyaz ekmek yerim, ne kızartma, ne hamurişi, ne tatlı... sadece kuruyemiş tarzı aburcuburu biraz kaçırıyorum arada. o da bu kadar kilo yapıyorsa, oturup yiyenlere kolay gelsin diyorum... yani anlayacağın galiba bu aylardan sonra su içsek yarıycak gibi geliyor bana(

amanin kızlar ölüyorum yorgunluktankendimi dinç hissettim ve ne kadar iş varsa hepsini yaptım,koltukları falan çektim,halıları balkona attım... süpürdüm sildim,şekil değiştirdim,kızımı parka götürdüm oynattım,geldim yemek yaptım kızı doyurdum ,derkeeeeeenn... Belim tutuldu fenayım uykuda bastırdı ,uyudum uyuyacağım,sizdede bendeki gibi oluyormu kendinizi dinç hissedipte işleri yaptıktan sonra hoşafınız çıkıyormu...
ohh maşallah tontonuna Allah nazardan saklasın canım sizi eee kardelen ve bende 28ya da 29. haftada gideceğiz bakalım kısmet birlikte şafak sayarız artık BAdem yağı ve kakao yağı karışık sürünce çok iyi geliyor... Çatlakları önlüyormuş...(laf aramızda benim karnım harita gibi)

aman meşhur laf bu zaten bundan sonra şöylle olacaksın:) sen emin ol 14 kgmı geçmeyeceksin ,ve emin ol doğumdan sadece 1 ay sonra eski haline döneceksin... BAkma millete herkezin bünyesi farklı..çok iyi gidiyorsun maşallahama çatlak konusunda malesef eğer genetik yapın müsaitse bundan sonra çatlaklar oluşmaya başlayabilir haa şu ana kadar hiç çatlamdıysan ,bence bundan sonra da çatlamassın...
aman canım Allah sana sabır versin,yalnız çocuklar konusuna gelince ,onlar sana staj gibi olsun,malesef ne yaparsan yap ,çocuklar hiç beklenmedik hareketlerde bulunabiliyorlar,kontrollü davranmaya çalış,üzme tatlı canını....çok senden hizmet bekliyorlarsa ,hiiç kusura bakmasınlar 1-2 bardak çay dök otur...kalkıp kendileri yapsınlar....
ayy evet çok mutlu oldum:) evet derdimi sıkıntımıda dağıttım ooooooohbak sen adama iş teklif etti hemen demek:) Evet canım artık belli oluyor göbüşler,olsunda yani 6 aylık olduk dimi amabu arada cevizde tüket 1 er avuç onda da omega 3 var.
aman aldığın 8 kg olsun şekerim anne dediğin balık etli olur birazcıkayrıca aldığın kiloların hepsini kısa sürede verirsin,merak etme...Hakikaten başka doktora daha gidin kendini sağlama al gerçi ,özle hastaneydeysen ,doktor seni başka bir doktora emanet eder o riskli dönemde diye düşünüyorum....

ben kımseden hamıle muamelesı gormuyorum esım harıc tabıkı bı o helekı kaynanam falan hıc hala ban anormal ınsan muamelesı yapıyo az önce atıştık bıraz dun yemek yaptım fazla yemedıler dun bugunde o vardı bılerek yapmadım dıyo ogluma yenı yemek yap dedı bend eyapamam kusura bakma ne varsa yıycek dedı sen cok yenısını yap dun yedı onları dedı bende gerekırse 3 gun yıycek kusura bakma dedım sen cok bılıyosun dedı bende evet bılıyorum cunku yeemeklerını ben yapıyorum dedım yemekelerı sesı cıkmadıı hala burdalarr hanım efendıılerrr :)

özel doktora gidiyorum canım evet zaten o da dedi bana eğer tatile çıkarsam seni başka bi doktora emanet ederim dedi. ama bu çok da hoş bir durum değil... neyse hayırlısı olsun ne diyelim. ben bugün yine anneme gideceğim. sabahları sahile yürüyüşe falan gidiyoruz. çok dinç hissediyorum kendimi. artık yürüyüşlerime başlamam lazım. ne olursa olsun bundan sonra biraz tedbirli davranmalıyız. bakalım ne kadar tedbirli olabilicem:))

aysozg cnm Allah kavustursun eşine çok zor biliyorum 2 sene ayrı kaldım ben eşimden ama inan çok çabuk geçiyo zamöan 5 gün nedirki böle düşün bak 1 günü geçti bile .

palette bebişinin iyi olmasına sevindim herşey yolunda gider inş doktorun dediği gibi soluna yat hep ben hiç yatamzken artık mecbur buyönde yatmaya ve uykusuz geceer geçirmeye başladım ama bebişimiz için herşeye değer.

merhaba kızlar bırkac gundur gıremıyorum yazdıklarınızı okudum hep aysoz Allah kavustursun canım ama cabuk gecer bebısınıde kendınıde uzme

gonul sen kendını asmıssın ne yaptın oyle halı falan dıkkat et kendıne bende ıı hısssettıgımde ıs yapıyorum ama senın masallahın var

melıha aldıkların cok guzel bebısın gule gule gıysın gorumcenın cocuklarına gelınce valla etraftakı cocukları gorunce ben cok korkuyrm cocuk yetıstırmek gercekten cok zor haftasonu pıknıge gıttık arkadasların 1,5 yasında erkek ıkızlerı var dogru duzgun oturamadılar cocuklar durmuyor bırı bır tarafa bırı bır tarafa gıdıyor aglıyorlar ama esım sımdıden staja basladı bırısını o doyurdu bakıyor ılgılenıyr cok hosuma gıttı ıns hep boyle devam eder

bende bugun alısverıse cıktım kızlar kendıme pijama aldım emzırme sutyenı aldım ılk defa 80 gıyıcem evde denedım tam oldu ama cızgılerı belı oluyor ufacık durdu bunların sılıkonluları yok mu acaba oglusuma cok cıcı seyler aldım kızlar kıyafetlerını hep 0-3 ay alıyorum ama o ayaklı altlar kımısı 56 cm ama cok ufak sankı olmaz gıbı marka degısınce uzunlukta farkedıyor tecrubelı olanlar bıraz daha mı buyuk alsam sankı gıyemıcekmıs gıbı gelıyr veeeeeee artık benımde hamıle oldugumu ben soylemeen anlıyorlar cooooook hosuma gıttı

canım herseyın yolunda olması ne guzel ..bebegın suyunun ıctıgın suyla alakası yok dıye bılıyorum benımde fazla cıktı dr sekerden suphelendı ama cok sukur oyle bır sey cıkmadı balıgı ben haftada bır tuketebılıyrm 2 cok zor bırde havalar ısındıkca daha kotu olacak cevızle takvıye ederız artık .dogum konusunda ben de senın gıbı cok kafama takıp sureklı esıme farklı seyler soyluyrdm ama artık dusunmuyorum ıyıce dusun karar ver sonrada cok ırdeleme ben ozelden kadın doguma gectım buyk ıht de devlette yapacagım baslarda herkese sorup fıkır alıyordum bu sefer sureklı karar degıstıryrdm ama artık dogum anını bıle dusunmemeye calısıyrm hersey olacagına varıyor ve umarım hakkımızda en hayırlısı olur ust komsum herseyı planladı gunu bırlık ıstanbula gıtmıslerdı dogum orda gerceklestı bebıs ıstanbullu olmak ıstedı bakalım bızım nasıl olacak sende ıns senın ıcın en ıyısıne karar verırı ve dıledıgın gıbı yaparsın dogumunu

yaşadıkların gerçekten de kolay değil canım ama Allah kolaylık versin inşallah problemsiz geçer doğuma kadar olan süre ve doğumlarımız hep dua ediyoru bunun için. tatil olayı var evet yazın ya bakalım daha bizim doktorlarınd adurumu belli değil ya derlerse ben tatile gidiyorum o tarihte hiç belli olmaz bu işler temkinli olmakta fayda var canım haklısın. ama aynı hastanenin diğer doktorlaı da bi seçenek aslında onlarla da bir sonraki kontrolde görüşmekte fayda olabilir, en azından bekleme salonundaki hastaları ile...

beni de hep son aylarda görüceksin sen bak nasl birden kilo alacaksın diye diye korkutoyolar ama neden böyle yapıp da bizi korkuttuklarını anlayamıyorum bi kere de iyi bişey söyleseler ya.

canım ne yaptın sen öyle ben elektrik sürüpgesini bile eşime yaptırıyorum. sen nasıl kıyıyorsun canına bu kadar. ben de kendimi dinç hissedip iş yapıyorum ama yani senin yaptıkalrının onda biri belki yormuyorum kendimi o kadar çok.

iyi etmişsin bari haftasonu iş yapmamış gezmişsin. ne mrka aldın bakalım elektrik süpürgeni? benim başıma daha önce de benzer bi olay gelmişti plaj terliği almaya polarise girmiştim satıcı ile konuştuk biraz, müdürleri de bizi dinliyomuş ödemeyi yaparken bana iş teklif etmişti ben de gülüp teşekkür edebildim sadece satıcı görünümü var sanırım ben de hiç satış işine yanaşmam ne haftasonu bellli ne çalışma saatleri... bir de insanlarla uğraşmak çok zor Allah yapanlara kolaylık versin. evet 6 aylık lduk artık göbüşler fırladı tam hamile kadın formuna geldik ceviz ve bademi hergün yiyorum canım ben de doktorum onları önermişti.

şimdi sana diycem bi daha bu kadar fazla işe girişme diye ama biliyorum ki hiç dinlemeyeceksin ama yine de daha dikkatli olur ne olur bak sen böyle yaparsan kesin bu sefer iş yaparken doğuracaksın erkenden.

ah canım yaa senin kaynana zaten inadına yapıyor, çok oğluşunu düşünen girer mutfağa sevdiği yemeği yapıverir hiç de prblem çıkmaz.....

herkeze kocaman öpücükleeeerrr neler yapıyorsunuz kızlar herkez meşgul bugün,bende dışardan yeni geldim eve sabah 11 de çıktım ancak evin yolunu buldum komşumun peşine takıldım önce sağlık ocağına gittim,bebeğimin kalp atışlarını dinledim,sonrada kızımı parka götürdüm sosyete pazarına gittim ... eee birazda siz anlatın kızlar....

canım benim yaaaa öğret onlara aferin bu arada sana lafını esirgeme hiç ,gerketiği şekilde kibarca sokuşturAllah sana ayrıca sabır versin canım...
bu evet belki çok hoş bir durum değil ama,inana bana doğum anı geldiğinde acaba bebeğim sağlıklı doğacakmı dan başka birşey dülşünmüyorun şu noktada önemli olan seninle gerçekten iyi herhangi bir doktorun yanında olması...eve bundan sonra tedbirli davranmalıyız hele ki ben ,ben şikayetlerimi kime desem herkez SeN Yine Erken Doğuracaksın Sanırım Diyor ,Buna Göre Ben 1,5 ay sonra kızımı kucaklayacağım...:18: İnşallah 9 ayı doldururuz....

yok canım sakın benim gibi deli olmayın sen böyle devam et... Hatta aza indirge:) ohh ohh maşallah alışveriş yaptın demek o alışverişi ben bir türlü yapamıyorum,nisan sonunda toptan almayı düşünüyorum ne var ne yoksa...Bakalım Kısmet... İnşallah İyi günlerde giyersiniz....

sorma şekerim valla süpürgemi yeni alınca (zanussi-2000 watt,179tlye)heveslendim iş yapmaya...Ah canım satış benim işimhakikaten zor meslek ,heleki satışta üst sorumluysan daha da zor saatler gerçektende uzun oluyordu ,hatta hafta sonları özellikle çalışılıyordu...Hiç tavsiye etmiyorum...

sen ve bütün yakınlarımın bu sözünü dinleyeceğim inşallah,çünkü sonrasında çektiğim ağrıları tarif edemem ...Heleki belimin tutlması hiç dayanılmaz.... Hakikaten ağrılarımda doğum ağrısını andırıyor ,Allah korusun Erken gelmesin:18:Mayıs 22 de bana elti geliyor...BEn Yenge olarak Başroldeyim..EE birde ev aldım Hala kiracıların çıkmasını bekliyoruz düğünden önce eve geçmek istiyorum...ki evde tadilat yapılacak 15 gün... Bakalım .. Eğer bebek doğacak olursa muhtemel beklediğim doğum mayısın son haftaları olur mahfolurum ...tam düğünde... İnşallah temmuzda doğsun.... Gçene parkta saf bir kadınla karşılaştık ,bana durduk yere ,Sen bu bebeği erken doğuracaksın dedi, Çok Korktum:18:Allahım dualarımı kabul etsin bu bebek 9 ay 10 gün dursun..

komşunun da talihi:)) ay o zaman son zamanlarda kılımızı kıpırdatmayalım. nolur nolmaz. ben de artık devlete dönmeye başladım. çünkükimi görsem herkes devlette yapıyor ve çok mutlu ayrılıyorlar. Allah devletimizden razı olsun. hastanelerimiz adama benzedi.. önceden özelde yapmak için koştururduk şimdiyse devlette yapmak istiyoruz doğumları...

doktorum içtiğin suyun yüzde 10 u bebeğe gider dedi.. o yüzden bol sıvı tüket dedi.. bende hemen komposto yaptım sabah akşam içiyorum. tabii bol bol su içiyorum. inşallah düzelir suyu

sağol canım iyi dileklerin için... insanın birbirine dua etmesi çok daha makbul. başkasına edilen dua daha çabuk kabul olur Allahın izniyle...

bu yüzden bu forumdaki tüm arkadaşlarım çok kolay, rahat, sıkıntısız b,r doğum gerçekleştirir inşallah.. en iyi ebe ve doktorlarla karşılaşırlar, en rahat odalarda yatarlar...:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…