2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

55 kilo ile hamile kaldım. Şuan 24.haftadayım ve yaklaşık 10 kilo almışım Çok su içiyorum, onun mu etkisi acaba diyorum. Bir de, hava soğuk diye hiç yürüyüş de yapamamıştım, belki o da etkilemiştir. Canım sıkılmıştı ama yazınca rahatladım

Şeker yüklemesi için haftaya gideceğim doktora. Diğer testlerde normaldi değerlerim.

İlgin için ayrıca teşekkürler

canım yeterince içiyorsun bence. ben günde 1 bardak süt içiyorum haftada 4-5 kere yumurta yiyorum o kadar... demek ki diş yapın böyle senin.. az değil aldığın gıda çünkü..
kaynananlara demedin mi doktor erken doğum olabilir dikkat et dedi diye... ben olsam kılımı kıpırdatmazdım. hem yiyo içiyo hem de hiç yardım etmiyo. demek ki kul hakkından hiç korkmuyo. hemde sen iki canlısın.. iki kat kul hakkına giriyor... evlatlar arasında ayrım yapandan hayır gelmez. dolaplarını sil diyo bir de o kadar rahatsızsa kendisi gelsin silsin. ben aylardır camlarımı silmiyorum valla kayınvaldem çok titizdir tek kelime etmiyo sil falan diye... ama Allah korkusu var, Allah korkusu yoksa bir kimsede ondan her türlü şey beklenir. Allah yardımcın olsun... kilo konusuna gelince de madem o kadar biliyosa doktor olsaymış okusaymış da... ay çok kızdım valla

canım bu kadının sorunu seninle değil... içi fesat oğlunu kıskanıyo... başka birşey değil..

ben de sandım ki 20 kilo falan aldın da dert ediyorsun... ben de 8 kilo aldım ama olacak o kadar ne yapalım... su kilo yapmaz bence yaa.. hatta idrar söktrücü olduğu için kilo vermek için bol bol su için derler...

İki embriyo, bir ana rahminde...
Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...
Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...
Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.
Elleri, ayakları belirginleşmiş.
Gözleri çıktıkça meydana,
İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...
Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...
Sıcak, ıslak, sevgi dolu...
'Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki' demişler, '...bize ne mutlu...'
Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.
Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.
Onları besleyip büyüten kordonu fark edince
O kordonla kendilerini var eden Anne'lerine şükretmişler.
Sonra başlamış bir varoluş tartışması:
'Buraya nereden geldik, biz nasıl olduk' diye sormuş ikizler...
'Annemiz' demiş biri, 'O bizi var etti, bize can verdi.'
'Ne biliyorsun' diye itiraz etmiş öteki, 'Sen hiç Anneni görmedin
ki...':
'Belki de o sadece zihnimizdedir. Anne inancı bizi rahatlattığı için
uydurduğumuz bir şeydir.'
Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler büyüyüp gelişmişler.
Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.
Artık parmakları ve kulakları varmış kerataların...
Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...
Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek;
Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.
'- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz' diye fısıldamış
ikizlerden biri efkarla...
'- Ben gitmek istemiyorum' diye diretmiş öteki; 'doyamadım ki daha
hayata...'
'- Ama mukadderat alnına yazılandır; dua et, belki doğumdan
sonra hayat vardır.'
Sormuş karamsar olan:
'- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra
başımıza neler gelecek?'
Şiirle cevaplamış iyim ser olan:
'Birçok giden/ memnun ki yerinden/ çok seneler geçti/ dönen yok
seferinden...'
Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.
Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.
Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.
Ve 'ömrümüz bitti' diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.
Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu,
Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.

Bu bir CAN DUNDAR Yazısıdır,

hayatı sadece dünyadan ibaret sananlar
gibi, yaşamlarının sadece ana rahminde olduğunu ve doğunca öleceklerini
sanıyorlar..

hmm haftana göre biraz fazla kilo almışsın tabi ama aşırı fazla da denemez bence... doktorlar iyi hoş diyolar da hamilelikte diyet nasıl yapılacak ben hiç anlayamıyorum. benim ablam da ilk hamileliğinde toplam 24 kilo aldı bebek de 4 kilo doğdu, normal doğum yaptı ama biraz zor olmuş vakumla almışlar en son bebeği ve alttan dikişi çoktu. sen şu an 65 kiloda iyisin aslında bebek aşırı tombiş olmazsa bebeğe bu kiloların bi zararı olmaz doğuma da zararı olmaz korkme bence. çok su içmenin asla kiloya etkisi olmaz canım hatta faydası olur sürekli uyarıyo doktorlar bol su için hamilelik boyunca diye, sayısız faydaları var. evet şidi havalar ısınsın da yürüyüş de yapar daha rahat ederiz inşallah...

Senin bu kaynanan başına bela, Allah'a yakın size uzak olsa ne güzel olurdu. Daha yeni uyardınız doktorun söyledikleri hakkında hala devam ediyo yaptıklarına ama başına bir iş gelirse ben sana yat dinlen demedim mi hiç beni dinlemiyosun demeyi bilir. Ben bile artık şu kadının yaptıklarından o kdar sıkıldım bunladım ki okudukça Allah senin ve eşinin yardımcısı olsun inşallah. canım sende de kabahat var ama geldiler diye kalkıp her ihtiyaçlarına koşma, al battaniyeni yat yanlarında biraz ah vah deyiver.... bırak kalsınlar öyle bi ortada sonra bak bakalım yine gelebiliyolar mı böyle sık. her gittiğinde itimat edilip hizmeti görülürse elbette gelmeye devam ederler çünkü düşünmüyolar seni. ama sen kendini ve bebeğini düşünmek zorundasın. kendin bilirsin ama hata ediyosun evine kaynanan dahi olsa misafir kabul etme bence hele hizmet hiç etme derim ben. yoksa hep aynı şeyleri yaşar durursunuz ve hep aynı şeyleri anlatırsın....

herkese merhaba.tam 1 haftadır yazmıyordum.ara ara yazdıklarınızı okuyup topikten uzak kalmamaya çalışıyodum.geçen hafta yazmışım en son.kocam gitti diye:)Allah'a çok şükür cuma günü fransadan geldi kocaeliye aynı günde çıktı benim yanıma geldi ankaraya..Rabbim kimseyi ayrı koymasın çok zor hele de araya ülkeler ayrılığı girince.haftasonunuda ankarada geçirdik ve dün evimize döndük.insan evini çok özlüyor.ama ankarada kuzenimin bebişini sevdim bol bol.daha 3 aylık o kadar tatlıki,kucağımdan hiç indirmedim.sadece emzirmesi için annesine verdim.ve sanırım bebek bile olsalar kendilerini sevenlerin farkına varıyorlar birbirimize inanılmaz bağlandık ayrılırken ağladım..kendi bebişlerimiz nasıl olacak kim bilir..
kızlar topiğimiz hakikaten can çekişiyor.millet 3000lere 5000lere gelmiş biz daha 1000 yapamadığımız gibi günde 2 sayfa dahi ilerlemiyor haberimiz ola..bundan sonra daha çok vakit ayıralım.biz belki bu cuma kontrole gideriz.tam 1 ay olacak ama ben haftaya gitmek istiyorum ama eşim dinlemiyor ki beni:)kızını çok özlemiş hem bundan sonra doktora söyleyelim 15 de bir gidelim diyor bence hiç gerek yok..ben 1.5 ayda gitme taraftarıyım aslında..

bu arada melihacım lütfen ama lütfen kayınvalidenle az görüş.bak o zaman sana bu kadar karışma ve laf söyleme hakkını bulamayacak.sürekli içinizde.biraz mesafe koy.
hasta olan arkadaşlara da acil şifalar diliyorum.

kızlar bu arada resim nasıl ekleyeceğim.kızımıza babasının fransadan aldığı cicilerini size göstermek istiyorumda:)

tekrar hoşgeldin canım aramıza özledik inan bir haftada...

resim eklemek çok kolay aslında hemen anlatayım sana diyordum ki değiştirmişler inan bulamadım şu an haydaaaa hep ekliyordum halbuki kızlar siz de bi bakın nolmuş bu pencereye eklenti yaptığımız buton kayıp

evet canım bebek dahi olsalar kendilerini seveni hissediyorlar. ben de ablamın ufaklıklardan her seferinde zor ayrılıyorum en çok onlardan uzak kalmak zor geliyor bana. ama mecburuz işte napalım inşallah kendi bebişlerimiz gelsin de onlardan hiç ayrılmayız.

aynen canım eşler bi türlü anlamıyolar benimki de hep ee niye bu kadar geç çağırıyo bu doktor ne kadar zaman geçti gitsek ya deyip duruyo zor ikna ediyorum günü gelene kadar :) zaten zaman yaklaştıkça kontroller de sıklaşacak hatta son zamanlarda hafta bir kontrol oluyor demişti doktorum. bu son ayımız olabilir böyle uzun aralıklı... sonr 5 güne ardından da bir haftaya düşürülüyomuş.

canım gozunaydın ne guzel kavustun kocana cok sık oluyor mu boyle ayrılıklar? mınıkler kendılerını cok sevdırıyor bızım mınıkler nasıl olacak bakalım benım son gunlrde bır yere toplanıyor yerınde rahat durmuyor cok guzel resmen karnım sekıl degıstırmeye basladı

resımlerı koy merak ettı gule gule gıysın bebısın ben aldıklarıma cıkarıp cıkarp bakıyrm bugunde alısverıse cıkacaktım hava cok kotu baska zamana kaldı forum konusunda evet canım sayfa bıle zor ilerlıyor yenı uyeler de katılıyor ama sonra tekrar azalıyrz umarım sonuna kadar kopmadan devam ederız

son olarak kızlar bebıslerınız ıcın ne marka cılt bakım urunlerı aldınız ya da almayı dusunuyorsunuz? soyle forumlara baktım bubchen ve sebamedı onerıyorlar genelde sız ne dusunuyorsunuz? ben su cantalılardan alsam mı dıyorum nıvea yada chicconun ama kararsızım ...

canım ben sebamed düşünüyorum... ama hala çıkıp da bakmadım..

aysozg gözün aydın hayatım... eşlerden ayrı kalmak zor oluyor gerçekten hele ki benim eşim henüz askerliğini yapmadı. nasıl dayanıcaz bilmiyorum. geçen gece annemlerde kaldım. eşimin de evde işleri olduğu için evde kaldı. gelince ben askerde nasıl dayanıcam bilmiyorum, sen bebişle idare edersin diyo... hele bir de yaş ilerledikçe çok daha zor. aman ayrılıklarımız bunlar olsun. büyük ayrılık yaşamayalım inşallah..

ayy ben de merak ettim bebişinizin kıyafetlerini. ama birşey sorucam bu kıyafetleri ne ara giydireceksiniz. çok hızlı büyüyecekler çünkü:)

evet kıslar resım ekleme yerı kaybolmuss :) oncelıkle ılgınıc ıcın tesekkurler ama bu sefer yapmayınca o dıyo ne oturuyosun kalksana dıyo ben hamıleyım haberın yok galıba dıyorum tabı tabı dıyo ne yapmaya calısıyo ınanın bende anlamıyorum dun aksama kadar bendeydı bı elını kaldırmadı ya ben bıraz uyudum aksam onlar cay ıcmısler bardaklar duruyo ya bı gıt yıka kaldır makınaya falan koy dımı mıllete temızlıge yardıma gıder kısına gıder ogluna hıc bısey yapmaz bu arada bebek kremlerı ıcın kıslar sebamed cıldı cok kurutuyomus dıye duydum bı akrabam dogum yapmıstı onu kullanıyodu hıc memnun kalmadı ben nıvea yı dusunuyorum cikoda guzelmıs bıde alman markası galıba tam bılmıyorum büchen dıye bı marka onuda önerdıler

daha oncede sormustum ama arada kaynadı sanırım kıyafet konusunda ben yaz ıcın 0-3 ay alıyrm ama marka marka farkedıyor kımısı cok ufak onları hıc gıydıremezsem dıye tereddut edıyrm goturup 3 6 ay mı alsam sız nasıl yapıyorsnz?

ben kendı yaptıgımı soylıyım bende heo 0 3 ay aldım ama oyle bırsuru alıp abartmadım 5 tane tulum cıtcıtlı 3 takım uzun kol kıyafet 1 tan epjama takımı falan aldım belkı kısa koll bı ısı tane daha alırım kıyafet o yuzden az al buyuyunce al 3 6 ayını derım ben ama eger cok aldıysan tabıkı degıstır bı kac tanesını hem yaz olcak zaten herkez dıyo hava sıcak olcak cok gıydıremezsın terlemesın dıye dıyolar ama bılmıyorumm farklı dusunen yada bılgılı annelere sormak lazımm :)

cnm ben hastane çıkışı hariç 0-3 aylık birşey hiç almadım daha... hepsini 3-6 veya 6-9 alıyorum... beğendiğim cicili bicili kıyafetleri hep büyük. çünkü hemencecik büyüyorlar.. ben sadece 1-2 tane 0-3 aylık zıbın alıcam. ve bol bol 0-3 aylık çıtçıtlı badi alıcam.. başka birşey almayı düşünmüyorum. bence çok küçük alma

merhaba kızlar cuma cumartesi ve pazara hiç uğrayamadım ama geçmişe şöyle göz attım maşallah denizkızı senin bebeğesufi nedemek hoşgeldin aramıza tuncayaylin sende dikkat et kendine ,
bugün temizlik yapıyorum kızlar ,içim durmuyor,aslında kendimi çok bitkin hissediyorum ama düna balmalar vardı diye bugün temizlik yapma ihtiyacı duydum...Aysozg gözün ayDIN CANIM cicileri görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz..... Bu arada sevgili Kardelenciğim,ben hastaneyi aradım 23 Nisan ile ilgili randevu kesin değil ,bir gün önce aramanız gerekli ,1 gün önce belli olacak çalışıp çalışmadığı dedi.. 30 nisanda çok uzun geliyor.... ne yapsak şekerim....21 nisan perşembe gidemezmiyiz:S

gönülcüm hoşgeldin... nasılsın iyi misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…