hiç bi fikrim yok canım ya nerde olması veya nasıl olması gerektiğini bilmediğim için şaşırdım umarım seninki de normal yerindedir yaaa.... doktrlar bazen aklımızı karıştırıyolar...
karnımın büyük olmamasının avantajları bu oldu... her kıyafetim oluyo şükür ki.. dün misafirliğe gittim. soruyolar aşeriyormusun diye... ilk 3 ayda falan sanıyorlar.. geçen de bir kadın gördü beni kızım bu ne kilo almışsın, suratın değişmiş falan dedi. ben de farkındayım diyince. aaa neden bu kadar erken oldu ki son zamanlarda Allah bilir ne olursun sen dedi. güya moralimi bozmaya çalışıyo.. aptal daha yeni öğrendim sanıyomuş hamileliğimi. 7. aya girdim diyince morardı resme. ıkk pıkk kaldı oracıkta... ben 4 ay kimseye demedim yakın çevrem hariç. girdiğim ortamlarda hala hamileliğimi bilmeyenler var. her hafta kursa gidiyorum orda da 5. ayda öğrendiler. :)) ay ne uzun yazdım yaaa peh!
almasın canım dahah ıyı bende sımdıyekacdar 5 kılo almıssım sız kac kıloo aldınız bakımm
Kızlar, hepinize verdiğiniz moral ve destek için çok teşekkür ediyorum, içim rahatladı sayenizde
Dün akşam sırt üstü uzandım ve bebeğim öyle çok tekmeledi ki, korku filmlerinde olduğu gibi, karnımı yırtıp dışarı fırlayacak gibi geldi bianHatta, paranoyalarımı ilerletip kordonu boynuna dolandı da can mı çekişiyor acaba diye az korkutmadım kendimi :18:
Zaten çok hareketli de, bazen, beni korkutacak kadar çok hareket ediyor. Sizlerde de benzer durumlar var mı? Kusuruma bakmayın, ilk hamileliğim olduğu için ve etrafımda sorup öğrenebileceğim kişiler olmadığı için başınızı ağrıtıyorum her seferinde :26:
kardelşenn resmıyecımm bak mmc turku ac muzık kanalıı cabukk helın calıyoo :)
karnımın büyük olmamasının avantajları bu oldu... her kıyafetim oluyo şükür ki.. dün misafirliğe gittim. soruyolar aşeriyormusun diye... ilk 3 ayda falan sanıyorlar.. geçen de bir kadın gördü beni kızım bu ne kilo almışsın, suratın değişmiş falan dedi. ben de farkındayım diyince. aaa neden bu kadar erken oldu ki son zamanlarda Allah bilir ne olursun sen dedi. güya moralimi bozmaya çalışıyo.. aptal daha yeni öğrendim sanıyomuş hamileliğimi. 7. aya girdim diyince morardı resme. ıkk pıkk kaldı oracıkta... ben 4 ay kimseye demedim yakın çevrem hariç. girdiğim ortamlarda hala hamileliğimi bilmeyenler var. her hafta kursa gidiyorum orda da 5. ayda öğrendiler. :)) ay ne uzun yazdım yaaa peh!
ay evet canım ya bıgun gıdıyorum 25+4 gunluk dıyo cumartesı bı dah agıttım nasılsa ucretsız esımd egelsın dıye nobetcı kadının bı dovmedıgı kaldı yanı nıe geldın neyın var dun gelmssın daha ne geldın falan sanan eya sen muaynenı yap dedı bebek gerıden gelıyo 3 haftadı bır kontrole gel bı oncekı gun normal cıkıyo bı sonrakı gunde degısık cıkıyo anlamadım yanı kadına deıdm dun boyleydı bugun nasıl boyle dıye olabılır oyle dıyo manyakmıdır nedır bunlar ya
Kızlar, hepinize verdiğiniz moral ve destek için çok teşekkür ediyorum, içim rahatladı sayenizde
Dün akşam sırt üstü uzandım ve bebeğim öyle çok tekmeledi ki, korku filmlerinde olduğu gibi, karnımı yırtıp dışarı fırlayacak gibi geldi bianHatta, paranoyalarımı ilerletip kordonu boynuna dolandı da can mı çekişiyor acaba diye az korkutmadım kendimi :18:
Zaten çok hareketli de, bazen, beni korkutacak kadar çok hareket ediyor. Sizlerde de benzer durumlar var mı? Kusuruma bakmayın, ilk hamileliğim olduğu için ve etrafımda sorup öğrenebileceğim kişiler olmadığı için başınızı ağrıtıyorum her seferinde :26:
ay evet canım ya bıgun gıdıyorum 25+4 gunluk dıyo cumartesı bı dah agıttım nasılsa ucretsız esımd egelsın dıye nobetcı kadının bı dovmedıgı kaldı yanı nıe geldın neyın var dun gelmssın daha ne geldın falan sanan eya sen muaynenı yap dedı bebek gerıden gelıyo 3 haftadı bır kontrole gel bı oncekı gun normal cıkıyo bı sonrakı gunde degısık cıkıyo anlamadım yanı kadına deıdm dun boyleydı bugun nasıl boyle dıye olabılır oyle dıyo manyakmıdır nedır bunlar ya
genelde bir hafta önceden belli oluyor canım çalışıp çalışmayacakları ama olmazsa hafta içi de olur 30 unu beklemeyiz, haklıısn çok uzun oluyo... 18 nisanda hastaneleri ararız ne derlerse ona göre karar veririz... 22 si cuma günü daha yi olmaz mı perşembedense...ama yine de fark etmez canım eğer sen 21 diyosan ben 2 e ayarlarım kendimi şekerim...
kızlar merhaba haftasonu alışverişimizi yaptık.iki pijima takım, üç alttan çıt çıtlı iç tulum kısa kollu, iki tane ayaklı alt, iki tanede tulum, iki penye yelek, ağız mendili, iki büyük iki küçük havlu mendil, alt açma ,havlusu, önlük, bi tane daha penye battaniye aldım toplam iki penye bir kalın battaniyesi oldu iki hastane çıkışı var küvetti maşrafası filesi lifi sebamed ürünlerini aldım nuk emzik dr brown biberon lansinoh gögüs pedi ve kremini bebedor tırnak makası chicho fırça tarak seti emzirme südyeni uni baby ıslak mendil ve dalinin ıslak mendili kremli olanını aldım ve kulak çubuğuda uni baby , oda süsleri.ben pek bişey almamaya çalıştım kıyafet konusunda eğerki artarsa hepsini yıkayıp koymuycam değiştiricem aldığım yerlerden fişlerini atmıyorum.
bend eıstıyorum canım tutmak ınsallah tutabılrıız bebeıslerımızn sorunu olmazsaa bızım bı akraba dogum yaptıı kızı hep aglıyomus goguslerı yara olmus kızın sutu az gelıyomus bıde
ya bende birşey sorucam size... ihtiyaç listelerine baktım diğer forumlarda.
biberon stelizatörü , oda için havayı nemlendirici, biberon ısıtıcısı falan yazmışlar... ya siz de bunları almayı düşünüyormusunuz? yani çok elzem ihtiyaçlar mı bunlar
Zaten çok hareketli de, bazen, beni korkutacak kadar çok hareket ediyor. Sizlerde de benzer durumlar var mı? Kusuruma bakmayın, ilk hamileliğim olduğu için ve etrafımda sorup öğrenebileceğim kişiler olmadığı için başınızı ağrıtıyorum her seferinde :26:[/QUO
canım tabıkı soracaksın bu forumun amacıda o zaten ortak dertlerımızı sıkıntılarımızı bılgılerımızı paylasıyrz .bebısler ıcerde neler yapıyor kımbılır? benım bır kac gundur bır yerde toplanıyr gobegımın seklı degısıyr yamuluyor bır tafrafı nasıl sertlesıyr super bırsey ya
maşallah sana canım ne kadar güzel...aman kimisi öyle tek dertleri moral bozmak ne işlerine yarıyosa bilmem onu da....
2. ye gıdecegım dıyordun gıttın mı? bu dr erken dogum gıbı bırsey dedı mı ? senınde sansına tuhaf ınsanlar cıkıp kafanı bulandırıyorlar olmasa degıstr doktorunu canım
kızlar bende 23 nısan dusunuyrm bu sefer sızınle beraber ıns gecen esım dayanamamıstı 1 hafta onceden gıtmıstm bu sefer gıdıp hem raporumu alacagım
oh gule gule gıysın bebısın ne guzel bır anda cıkıp almıssın hepsını ..bende lıste olustryrm alınacak cok sey var emzırme sutyenını ne marka aldın? bende aldım ama memnun degılım ortadakı dıkıs ızlerı bellı oluyr degıstırecegım .pijama takımımında altı kaprı hastanede rahat olur mu bılmıyrm ..alıyorum sonrada kararsız kalıyrm .ben nıye boyleyım yaaaaaa?
canım emzırırken nasıl oruc tutcaksınız? lansınoh gogus ucu kremı cok ıyımıs ben dogumdan 1 ay once kullanmaya baslamayı dusunyrm.arkadasımın ablasınında yara olmus o bır yandan bebek bır yandan aglıyrms o duruma dusmemek ıcın onceden onlem almak lazım
canım buhar makınesı bende dusunuyrm kalorıfer benım bıle bogazımı kurutyr ama zaten yazın dogum olacagı ıcın kısın ıht olursa almayı dusunyrm hatta bıberonu bıle ıht olursa sonra alacagım
Zaten çok hareketli de, bazen, beni korkutacak kadar çok hareket ediyor. Sizlerde de benzer durumlar var mı? Kusuruma bakmayın, ilk hamileliğim olduğu için ve etrafımda sorup öğrenebileceğim kişiler olmadığı için başınızı ağrıtıyorum her seferinde :26:[/QUO
canım tabıkı soracaksın bu forumun amacıda o zaten ortak dertlerımızı sıkıntılarımızı bılgılerımızı paylasıyrz .bebısler ıcerde neler yapıyor kımbılır? benım bır kac gundur bır yerde toplanıyr gobegımın seklı degısıyr yamuluyor bır tafrafı nasıl sertlesıyr super bırsey ya
canım biberon mevzusunu bende tecrübelilere sordum bazı bebek hiç kullanmıyormuş.. bende 1 tane var. eşime hamile olduğumu söyleyecekken eczaneden alıp hediye paketi yapmıştım. gerekirse onu kullanıcam. herkes bana dedi ki sonradan alırsın biberonunu falan. zaten suluğunu da görümcem almış. su içeceği zamanda onu kullanırım. ilerde gerekirse bi biberon dha alırım.
bu arada o karnın değişmesi de kasılmalarmış haberiniz olsun. bebek toplanıyo falan sanıyoruz, ama kasılma yüzünden öyle karın bi yana toplanırmış. doğuma hazırlık kasılmalarıymış. illede sancılı olması gerekmez diyo doktorlar. sadece saatte 4 veya daha fazla oluyorsa doktorunuza başvurun diyolar. . .
şimdiye kadar sadece 4 kilo aldım onuda son 2 ayda aldım canımoh ne guzel ınsallah darısı bızee sen sımdıyekafdar kac kılo aldınn şekerr
ayy evet yaa çok korkuyorum da ondan ikide bir onun lafını ediyorum... eğilemedin eğilme şekerim eğilirsende karınını tutcanım öyle düşünme ya... neden erken doğurasın. bak sen çok sık kullanmaya başladın bu sözü.. erken doğurursan sadece bu psikoloji yüzünden doğurursun ben diyim sana.
ben de sıkı kıyafet giyersem eğer o zaman oturup kalkmakta güçlük çekiyorum. dün gece eteğim biraz sıktı, koltukta oturan kayınvaldemi öpmek için eğildim, daha doğrusu eğilemedim:))
ben bir kaç gündür de hastaydım ya onun kırgınlığı da kaldı üzerimde... inşallah zamanında doğururum yoksa biliyorsun ben yanarım....süper şekerim 21 nisan büyük buluşma:):)canım böyle şeyler bende yok henüz tabi biraz hareketlerimde ağırlık var ama destek gerekmiyor kalkmam için. umarım öyle bişey olmaz canım ya dua ediyorum zamanında doğurlamın herşey normal olsun diye. Sağlıkla gelsin inş. tüm bebişler...
o halde ben de 21 ine alırım hayatım problem yok yaniaynı gün olsun güzel oluyo sonra karşılıklı anlatmak
aldım aldııımmmm.... sizi geçersem şaşırmayıncanım sen gönüle sorma hiç... o hiç kilo almadı sayılır:))
inşallah canım,aynen bende diyorum yazı beklerken kışmı yaşayacağız nisan geldi kış geldi...ayyy inşallah biz de öyle kısa süre içinde toparlarız kendimizi... ben uzun zamandır eski pantolonlarımı giyemiyorum zaten bu sabah da yazlık eteklerimi denedim yok yaaa hiçbiri olmuyo, hiç de lastikli eteğim yokmuş onu fark ettim hepsi fermuarlı ve tam bedenime göre alırdım zaten...:78: bol elbiseler alıcaz artık biraz daha havalar ısınsın da... ay bu havaya da sinir olmaya başladım nisan geldi kış geldi sanki biz yaz beklerken....
ben aldım artık yakında yeni bir foto patlatırım size:)aslında çok az kilo aldın ama göbeğin çıkmıştı senin. zaten sırf göbiş aldı kiloyu:) benim çoğu kıyafetim hala oluo . çok dar olanlar hariç. şuana kadar hiç hamile kıyafeti almadım. bakalım ne zaman alıcam:))
yok canım nasıl tutalım oruç yeni doğum yapmış olucaz ve emziricez inşallah. daha sonra inşallah tutarız oruçlarımızı.
ee benimki de aşağıda ,aman takma kafana ,kız karnı aşağıda olur zaten ,oğlna karnı yukarı çıkarmış...bıde kıslar oktor bana dedı karnın bıraz asagıda sankı yukarısı bos dedı kotu bıseymı acaba bende bakıyorum yukarısı yumusak asagısı sert nıe acaba oyle sızde nasıl durumlar
amanın şekerim bende 70 ile hamiş kaldım,74 oluverdim artık:)canım bende hamile kalmadan önce 70 kiloydum hamile kaldım ilk 3 ay bişey yiyemedigim için 5 kilo verdim 65 düştüm şimdi 72 kiloyum verdigim kiloyu geri aldım yani 2 kilo fazlam var :)
canım biberon ısıtıcısı düşünmüyorum ama arzumun buhar makinesinden düşünüyorum.ancak kışın alacağım çünkü yaza gerek yok.zaten evim denize 150 200 metre burası da nemli..ya bende birşey sorucam size... ihtiyaç listelerine baktım diğer forumlarda.
biberon stelizatörü , oda için havayı nemlendirici, biberon ısıtıcısı falan yazmışlar... ya siz de bunları almayı düşünüyormusunuz? yani çok elzem ihtiyaçlar mı bunlar
aynen bende senin gibiyim.ama artık karnım epey belli.sadece hamile pantolonu aldım ve lcw dan benye aldım hepsi S BEDEN:)eşofmanlarımı aynen giyiniyorum yazında rahat elbiseler alacağım inşallah.evet canım yaa göbek kocaman olduğu için hiç bişeyin beli olmuyo :) maşallah ya kıyafetlerinin olmaı ben de eşofmanlar ile idare etmeye çalışıyorum hamile kıyafeti almak hiç içimden gelmiyo ama bir pantolon aldım mecburen. yaz için de hamile kıyafeti almayı hiç düşümüyorum jileler oluyo ya lastikli onları sonra da giyebilirim hem diye almayı düşünüyorum.
canım benim bizler burda paylaşım için varız.her şeyi yazalım ki faydamız dokunsun..benimde öyle oluyor telaşlanma..Kızlar, hepinize verdiğiniz moral ve destek için çok teşekkür ediyorum, içim rahatladı sayenizde
şimdiye kadar sadece 4 kilo aldım onuda son 2 ayda aldım canım
ayy evet yaa çok korkuyorum da ondan ikide bir onun lafını ediyorum... eğilemedin eğilme şekerim eğilirsende karınını tut
ben bir kaç gündür de hastaydım ya onun kırgınlığı da kaldı üzerimde... inşallah zamanında doğururum yoksa biliyorsun ben yanarım....süper şekerim 21 nisan büyük buluşma:):)
aldım aldııımmmm.... sizi geçersem şaşırmayın
inşallah canım,aynen bende diyorum yazı beklerken kışmı yaşayacağız nisan geldi kış geldi...
ben aldım artık yakında yeni bir foto patlatırım size:)ayrıca maşallah sana şekerim....
ee benimki de aşağıda ,aman takma kafana ,kız karnı aşağıda olur zaten ,oğlna karnı yukarı çıkarmış...
amanın şekerim bende 70 ile hamiş kaldım,74 oluverdim artık:)
canımmm hiç almadım derken almaya başladın bakk..dikkat dikkat...şaka tabii boşver bebişler için değer...
kız güldüm sana aynı benim gibisin,bende kendimce senaryolar kuruyorum bazen... kokrma korkma o çok iyi demekki maşallah... ben bazen oyun oynuyorum karınıam parmak uçalrımla pıt pıt yapıyorum o da bana tepki veriyor çok hoşuma gidiyor:) :86:
doktor değiştirmesi zordur eminim.ama olsun sıkma canını.kuzenimin karısı bursada özel bir hastanede doğum yapmıştı ve çok memnundu.durumlarıda çok iyi olmasına rağmen bunu seçmişlerdi ve sgk ile anlaşmalıydı hastane.öğrenirsem söyleim sana.öff içim çok sıkıldı içimi dökeceğim size ,ben hamilelğimin başında bir özel hastaneye başladım,fakat doktorumdan çok memnun olmama rağmen hastanenein yüksek doğum fiyatları yüzünden orayı bırakıp ,başka bir özel hastaneye geçtim,oradaki yeni doktorumdan da çok memnun kamıştım,2 defadır oaraya gitmiştim,ancak bugün öğrendimki doktorum farklı bir hastaneye geçiyormuş(devlete ait bir hasteneye) ben ise asla devlete ait bir hastanede doğum yapmak istemiyorum,bu nedele yine başka bir doktora gideceğim,Aslında en başında gitmeliydim bu doktora ama melsef o zaman doktor yeni doğum yapmıştı, gidemedim,sinirlerim bozuldu ,nerede doğuracağım acaba
öte yandan ocakta ev aldık,fakat kiracı vardı ve bebekleri olmak üzereydi diye hadi mayısa kadar oturun dedik,(ama benim gebelik haftamı tam hesaplamamıştık)sonra benim o dönemde ağırlaşacağımı düşünerekki mayıs 22 de de bana elti geliyor düğünümüz var;nisan 15e kadar süre verdik onlarda kabul ettiler ama daha onlarda hiç bir hareket yok aynı sitedeyiz...Eğer onlar çıkarlarsa daha eve mutfak banyo yaptırcaz yeni,dekorasyon falan yaptıracağız,bu evi toplayacağım ,eşyaları yıkayacağım,bebek alışverişi yapacağım,çocuklara genç odası yapacağım ve hepsini mayıs 22 ye kadar yapıp bitirmem gerekiyor..İçim çoook sıkıldı kızlar dua edin bana ,Herşey bir an önce yoluna girsin ben onca işin altından nasıl kalkacağım muhakkak yardım eden olacak ama başrol oyuncusu benim...:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?