2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

kızlar size bir fikrim var.bende kuzenimden gördüm.o da aralıkta doğurdu ve aralık 2010 anneleri topiğine devam ediyodu.topiktekilerin hemen hemen hepsi faceden bir grup kurmuşlar gizli grup ve artık oradan da görüşüyorlarmış.ve hatta burada yazılanları herkes okuyabileceği için facedeki gruplarından her konuyu konuşuyorlar.doğum sonrası konuları sıkıntılarını paylaşıyorlar.bizde öyle yapalımmı..herkesin facesi varsa ki zaten biz birkaç kişiyle görüşüyoruz,diğerleride açsın facede gizli grup kuralım..

bu arada gönülcüm o hırkayı ablamın bi arkadaşı yapmış bana arkadaşını gördüğünde soracak nasıl olduğunu bende sana söyleyeceğim.unutmadım aklımda yani..

kızlar bebeişlere kıyafet konusunda da ben 0-3 aylık arası bol çıtçıtlı badi aldım.bikaç tulum aldım ve bikaç kıyafet.3-6 arsı 6-9 arasıda aldım tabii mevsimine göre düşünüp aldım.ama en çok 0-3 arası aldım.yazın çıtçıtlı badiden başka bişey zor giyer dediler sıcak ya..pijamada aldım.kızımın hazırlıkları tamam.odaı boyanacak mobilya gelecek ve artık kıyafetleri yıkamaya başlıycam..ne olur ne olmaz.ben bübchen aldım çantasıyla.herkes onu tavsiye etti çünkü..şimdi geldi kendi hazırlıklarıma.bi gecelik alacağım bir de pijama takımı.yazlık tabii ama sabhlıkta alacağım.hastanede giyemek için.emzirme sütyani ve atleti alacağım ten rengi siyah beyaz olmak üzere.3 atlet 3 sütyen yeter bence..hatta çok bile..kızıma ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum.kaynamış su ve pamuk kullanacağım 6 aya kadar.ıslak mendil tahriş edebilir ama yeni çıkan var ya pamuklu belki ondan alırım..kulak çöpüde kullanmam..gerek yok.alacağım şeyler az kaldı..liste yapacağım haa bir de bebişime taç marka organik pike takımı alacağım.zaten benim doğum yapacağım hastane 2 takım hastane çıkışı veriyor.birini giydiriyor diğerini hediye veriyor.birde ben aldım hepsi battaniyeli.3 penye battaniye yeter.2 tanede yün battaniye var zaten bir de polar.yeter diyorum..işte öyle..eksiklikleri birbirimize söyleyelimde her şeyimiz tam olsun..

bu sefer biz 21 nisanda gideceğiz canım.. 23 nisanda doktorla çalışıyo olabilirler diye öyle karar verdik en son. evet geçen sefer eşin sabredememişti 19 marta kadar

ben de başladım yavaş yavaş artık incik cincik şeyleri almaya emzik, tarak-fırça, tırmak makası falan... bir de çok minik bir biberon aldım su vermek için sadece, çooook minik bişey ablam çok kullanmıştı su için o biberonu. bazı doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyolar ama ben vericem şahsen sonuçta suya hepimizin ihtiyacı var gibi geliyo yazık konuşup isteme şansları da yok sonuçta suyun bir zararı olacak değil ya faydası olmasa bile.

emzirme sütyeninin ben elija marka aldım iyi gibime geldi beyaz giyince belli oluyo ama dikkat ederiz o zamanlar giydiklerimize. yazın kapri olur canım neden olmasın ki.

ben o meme ucu kremini aldım kullanmaya bile başladım canım. ablam da emzirirken çok ağlamıştı erken başla kreme diye öğüt verdi.

Allah herşey için bir kolaylık verir mutlaka ama umarım çok fazla herşey üst üste gelmeden rahat atlatırsın bu süreci canım hakkımızda hayırlısı inşallah ne desek boş bi yandan da düşününce çünkü her an herşey olabiliyo .kiracıların olayı uzatması seni epey zor duruma sokacak ama bence şimdi bi konuşma yapmanızda fayda var.

Evet büyük buluşma 21 nisan olarak kesinleşti sayılır artık. ama ben erken rndevu alamıyorum bir hafta önceden en erken randevu verebiliyolar o yüzden 14 nisan gibi arayıp randevu alacağım 21i için.

aynen canım artık dokunmalara tepki veriyolar elimi nereye koyarsam oraya vuruyo artık bu cimcime de...

aynen bende senin gibiyim.ama artık karnım epey belli.sadece hamile pantolonu aldım ve lcw dan benye aldım hepsi S BEDEN:)eşofmanlarımı aynen giyiniyorum yazında rahat elbiseler alacağım inşallah.

doğuma yaklaştık ama hala hamile S beden giyiyoruz aslında güzel bişey insan biraz olsun rahatlıyor moralmen normal pantolonlarımın olmaması biraz psikolojimi etkiledi çünkü acaba şişko mu olcaz diye...

ah gönülcüm yaaa senin işler de benimki gibi karmakarışık tam doğum yaklaşırken eşimin iş yerinin özelleştirilmesi için ihale başladı haziranın 27 sine kadar teklif verme işlemleri tammalanacakmış ve doğumdan kısa süre sonra sanırım taşınacağız düşündükçe kafamda büyüyor hepsi ama düşünmemeye ve rahat davranmaya çalışyıorum bebeğin odasını boyamak için boya bile aldım ama şimdi hepsi rafa kalktı mecburen artık diğer eve yaparım burda bir iki ay için değmez portatif bir beşik alıcam şimdilik oda takımını da taşındığım yere direk kurdurucam yoksa iki kere kurulum yapılınca korkuyorum mobilyadan gereksiz yere. Allah yardımcımız olsun inşallah napcaz bilmem artık... olmazsa alır bebeği giderim annemin evine eşim halletsin tüm taşınma vs işlerini sonra ben teftişe giderim offf düşündükçe insan deli olur. zaten zamanı gelince hepsi yaşanıp çözülecek bi şekilde düşünmeyelim anacım boşverelim şimdilik.

ah gönülcüm yaaa senin işler de benimki gibi karmakarışık tam doğum yaklaşırken eşimin iş yerinin özelleştirilmesi için ihale başladı haziranın 27 sine kadar teklif verme işlemleri tammalanacakmış ve doğumdan kısa süre sonra sanırım taşınacağız düşündükçe kafamda büyüyor hepsi ama düşünmemeye ve rahat davranmaya çalışyıorum bebeğin odasını boyamak için boya bile aldım ama şimdi hepsi rafa kalktı mecburen artık diğer eve yaparım burda bir iki ay için değmez portatif bir beşik alıcam şimdilik oda takımını da taşındığım yere direk kurdurucam yoksa iki kere kurulum yapılınca korkuyorum mobilyadan gereksiz yere. Allah yardımcımız olsun inşallah napcaz bilmem artık... olmazsa alır bebeği giderim annemin evine eşim halletsin tüm taşınma vs işlerini sonra ben teftişe giderim offf düşündükçe insan deli olur. zaten zamanı gelince hepsi yaşanıp çözülecek bi şekilde düşünmeyelim anacım boşverelim şimdilik.

face de grup nasıl kurulur vs benim hiç bir fikrim yok ama olursa katılırım.

kıyafet konusunda ben de 0-3 ay ve 3-6 ay arası çıt çıtlılar, tulumlar ve penye ayrı alt üst aldım sade ve bebeği rahatsız etmeyecek türden. ablamın bebeğinin biri biraz tombik doğmuştu 0-3 ay hiç giyemedi direk 3-6 ay kullanmaya başladılar öyle bir durum yaşama şansımız da var kısmet artık...

ıslak mendil konusunda ilk aylar için uni baby nin ıslak mendilleri çok mantıklı geldi bana koku parfüm krem hiç bişey yok içinde sadece pamuk ve saf su... kulak pamuğu aslında bizlerin bile kullanmaması gereken bişeymiş doktorlar önermiyolar eski çalıştığım yerin işyeri hekimi çok kızardı kulak pamuğuna havlunun ucu ile hafif silin banyoda da parmağınızla şöye bi temizleyin fazlası zararlı kulak sağlığı için derdi ama ben şahsen çok kullanıyorum ne yazık ki... bebeklerinkini de ıslak pamuk mendille hafifçe temizleyebiliriz. ben daha hastanenin neler vereceğini hiç bilmiyorum ama bu seferki kontrolümde doktora soracağım dğum çantasına neler koymamız gerekiyr gereksiz şeylerle doldurup gereklileri unutmayalım diye.....

kızler bebeğimizin adına artık kesin karar verdik eylül den vazgeçtik kesin olarak bugün diyaneti de aradım uygun görmediklerini söylediler. veee bu akşam eşimle oturup konuştuk bir isim listemiz vardı oradan bakıp karar verdik en son kararımız "Pelin" oldu.... artık bebeğimizin adı kesinleşti inşallah :) Eylül diye sevmeye de çok alışmıştık hala ağzımızdan da kaçıyo ama napalım alışcaz yine.... Pelin, hekimlikte ilaç yapımında da kullanılan şifalı bir bitkiymiş....

senin alışverişte ideal olmuş eksikler önümüze çıkınca alırız zaten iki tane gecelik alıcam bende.

kızlar uykum kaçtı her zaman ki gibi ayak ağrılarım var sinirden uyuyamıyorum.bende resim yükledim size aldıklarımı .

özgürderyacım emzirme südyenim bu ordaki kızlar bunu tavsiye ettiler eve gelince taktım çok rahat 2 tane gecelik, terlik alıcam yeter hastanede yıllamıycaz yaa .zaten hastane evin karşısında benim bişey lazım olursa koçiş getirir hastane çantasınıda bugün yarın hazırlarım.ondada ped, kolonya, çamaşır ,havlu ,koltuk altı stik dediler lazım olanlardan allahtan kocam 2 haftalık iznini alıcak onada eşofman takımı çantaya ekliycez ...beşiği babananne halledicek arabayıda müşteri ohhhhh ooohhhhhhhhh benim bitmiş bile şimdilik

canım aldıkların çok güzel inşallah bebeğinde sen de sağlıkla giyersiniz.resimleri nasıl ekledin.bende ekleyeceğim ama yapamadım.haa bir de sütyen çok hoşmuş markası ne canım.aldığın sütyen mimizer özelliğinden dolayı göğüsleri küçük gösteriyor bayılıyorum ben böylelerine..markasını yazarsn ben de alayım canım..

Herkese günaydın kıslar bugün aşım var o yüzden erkenden kalktım....

Mehtapcımmm şimdi sana nasıl resim eklendiğini hemen anlatayım buton yine kaybolmadan :))) şimdi bu yazı yazdığımız pencerenin üst kısmında yazı tipi, boyutu, rengi ve bir ataç var... ataça tıklıyoruz sağ üstte +Dosya ekle diye bir buton var ona tıklıyoruz, açılan pencereden de Dosyaları seç butonuna tıklıyoruz... oradan artık istediğimiz resmi seçip upload files butonuna da tıkladıktan sonra sağ alttaki İçeriğe Ekle butonuna da tıklıyoruz işlem bu kadar... Hadi bakalım bekliyoruz paylaşımları :98:

Eklentiler

• $mutfak.webp
    10 KB · Görüntüleme: 14
sana anlatırken yanlışlıkla ben de mutfak resmini eklemişim canım yaaa.... yeni evimiz için düşüdüğümüz model :) dün masa üstüne kaydetmiştik kolayda hemen tıkladım anlatırken uygularım çünkü ben adım adım olsun eksik kalmasın diye....

Serapf canı aldıklarını güle güle kullanın inşallah... ilk resimde yer alan süslemeler dışında diğerlerinin hepsini bende aldım göğüs ucu kremi zaten sanırım herkes aynı markayı alıyor :) büyük tecrübelerden duyduğumuz krem olunca tabi... kapı süsündeki kuş tüyü mü canım bana öyle gibi geldi de benim kına sepetimde vardı sürekli kopuyolar evin içinde uçuşuyolar en sonunda kızdım yoldum tüylerini... bu süs eşyaları konusunda ben de çok kararsızım geçen bir mağazaya girdim pek model yoktu haftaya çok model getirip üst katı açıcaz dediler ama bir daha gitmek kısmet olmdı da soğuk havalardan...

kızlar merhaba nasılsınız bakalım kalaktım sabah ve yürüyüse başladım heryer asker olduğu için çok rahat yüreyemiycem belki ama evin önünde 100 metrelik bi yerde git gel yaptım napıyım bukadar gec kalmam hata ama maesef eldeki sartlar bu. şimdi, kahvaltımı yapıcam.
sufimm cnm hepimizde galiba aynı oluyo bazen çıldırmış gbi hareket edi,yo bende diyorum boynuna kordonmu dolandı noluyo diye paranoyaklık aslında ama bazende hiç hareket etmiyo gibi çok hareket etmesine alışınca ufak hareketleri busefer can sıkıyo annelik zormu yani sağlıcakla kucagımıza alalık inş. kızlar aldıklarınız çok güzel bende bu hafta sonu gidiyorum yupppiiiii:) hem annemi çok özledim hemde kızımın alışveri,şi için sabırsızlanıyorum gecen gün kızmıa bir mont ve kar tulumu gbi olan kızlık tulumlardan aldık eşime dedim montu giyemez diye ama çok güzeldxi kıyamadık aldık birde yaz için sortlu takım aldık hepsinin resmini koyup göstericem ama izmirden gelince . buarda aysozg eşin gelmiş gözün aydın cnm

canım bana göre çok düşük değil. benim tansiyonlarım 10 6 civarında en fazla 12 8 hamilelikte o da .. ama senin tamsiyonun kaç normalde? ona göre bi yorum yapılabilir. dikkat et kendine. uzan biraz..

canım maşallah sana 4 kilo süper... beni geçemezsin, iddia ediyorum:)) bu arada bana da oluyor tepki veriyor hareketlere . bu haftalardan sonra dokunmaları hissedebiliyormuş, ve anlamlı tepkiler verebiliyormuş bebişler

canım taşınma konularında ne kadar yardımcın olursa olsun en büyük iş evde oturacak kişilerde oluyor.ben de ekim ayında taşındım. belki 10 kişi vardı evi temizleyen, yerleştiren ama inan bana dah afazla yoruldum... onu şuraya şunu buraya derken insann hem bedenen hem zihnen yoruluyor. keşke biraz daha erkene alsaydınız. kiracılara deseydiniz bulabildiniz mi ev falan diye... inşallah herşey yolunda gider. çok yorulmazsın.tez vakitte çıkarlar inşallah

hastane konusuna gelince de bende özel hastaneye gidiyorum. doğum fiyatları da uygun. sezeryan 1000 normal 800 ama ben kesinlikle özelde doğum yapmayı düşünmüyorum. şu sıralar etrafımda çok doğum oldu ve hepsi de devlette.. o kadar memnunlar ki.. aklın varsa devlette yap diyorlar. çok temiz z ve çok ilgililermiş. hele ilk doğumda çok yardımcı oluyorlarmış hastaya... sen neden devlet istemiyorsun ki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…