2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

canım ufak bebekler su içmezler ki..6. aydan sonra doktor derse içilir su. bebeğin tüm ihtiyaçları zaten anne sütünde gizli. yeterince su var sütümüzde. tabii emerlerse.
ben de öyle diyodum ufak bi biberonla en azından su vereyim diye. ama sonradan bunu öğrendim. ne kadar mucizevi birşey demi.. bu arada bize de halamız almış minnacık bi suluk. çok şeker. ama çooook minik ya. ben bir yudumla içerim ondaki suyu:))

teşekkür ederim canım hemen şimdi yapmaya çalışacağım.bu arada mutfak harikaaa..
ayy sağol canım benim.çok şükür kavuştuk.bende havalar ısınınca başlıycam yürüyüşlere ama akşam üzeri yapıcam..ne güzel sen de başlıycaksın alışverişe inan o kadar zevkli ki her şeyi almamak için zor tutacaksın kendini..
canım bana göre çok düşük değil. benim tansiyonlarım 10 6 civarında en fazla 12 8 hamilelikte o da .. ama senin tamsiyonun kaç normalde? ona göre bi yorum yapılabilir. dikkat et kendine. uzan biraz..
canlarım benim tansiyonum en fazla 19 a 5 çıkıyor.panik yapmayın düşük olsun yükselmesin de..benim hep 9 a 5 9 a 6 ve hatta çoğu zaman 8e 5 bile oluyor..

valla taşınmak zor Allah gönülün yardımcısı olsun..palette devlette doğurma bence.benim duyduğum çok kötü hikayeler var.doğuran kimse memnun değil.imkanın varsa özeli tercih et derim ben.yanına refakatçı bile almıyolarmış özel oda zaten değilmiş.düşünsen e doğum yapmışın ve o halde bebeğine tek başına sen baktığın gibi yanında yeni doğum yapan bir sürü kadın ve bebekleri varmış..iyi araştır bence..

hayırlı olsun canım. iyice araştırsaydınız bu seferde yıkılmayın. ya bana kızma ama ben bildiğim birşeyi söyliyim sana. okulda çocuğa isim konulurken hocamız demişti bana da. pelin ismi kulağa ne kadar hoş geliyor ama manası acı ot demek demişti. çok şaşırmıştım. içini bulandırmak istemem ama duyduğumu söyliyim dedim. eylül gibi olmasın diye. özür dilerim:26:

merhaba canım ne güzel erken kalkıp da yürüyüşünü yapmışsın bile... benim eşim tek başıma çıkmama izin vermiyor. ıyyyy sinir oluıyorum bu huyuna... yiycekler beni sanki.. o olmadan yürüyüş falan yok yani bana. evde egzersiz yapabiliyorum ancak. bakalım nereye kadar sabredicem:))

kızlar sizde de oluyor mu ama benim çok canım acıyor.bebiş kaburgama sağ tarf kaburgalarıma çok baskı yapıyor.zaten göğüslerim aşırı büyüdüğü için sırtımın sağ tarafı çok ağrıyor son 1 aydırda bu kaburga ağrısı öldürdü beni valla..ay bu arada arada haziran 2011 annelerinede bakıyorum.bugün okudum yazılanları kadıncağız temmuz da doğurması gerkirken doğurmuş normal doğumla ve bebeği yoğun bakımdaymış.ağla ağla öldüm.Allah bizi korusun.çok zor.kızlar valla ben korkmaya başladım.artık böyle şeyleri okumayacağım.insan etkileniyor çünkü..

bu arada millet nasıl yazışıyor tek yazışmayan bizim sayfa:)

yok canım çok iyi araştırdım gölcük devlet hastanesinden memnun olmayan kimse yok benim etrafımda. özel odaları var. tek kişilik, refakatçi de kalıyor yanında. hatta sancı sırasında bile özel odanda durabiliyorsun. hastane temiz ve binası yeni. ben düşük yaptığımda orda kalmıştım ve memnun kaldım. devlet hastaneleri daha tecrübeli bence doğum konusunda. çünkü çok fazla doğum yaptırılıyor. ayrıca devlet hastanelerinde normal doğum için sonuna kadar diretiyorlar. özellerde böyle bir durum yok ne yazık ki. ufak bir durumda hemen sezeryana alıyorlar. kötü reklam yapmamak için. devleti bu yüzden çok istiyorum. bir de konak hastanesine gidiyorum ve orası da çok kalabalık... devletten farksız yani.. tecrübesi az olan bi yere neden gideyim doğumumda, hem de koşulları devlet hastanesiyle aynıyken neden para vereyim. ? bu sebeple artık özeli sildim kafamdan. t

yok canım bende henüz olmuyo bu tarz şeyler... ben de temmuz anneleri topiğine takılıyorum. burda söylemedim buraya da gelen oranje isimli bir arkadaşımız vardı hatırlar mısınız bilmem o ayrıntılı usgye girmişti. bebekte çok büyük anomaliler tespit edildi ve ne yazık ki gebeliği sonlandırıldı. bende o hafta ayrıntılıya girecektim. öldüm öldüm dirildim gidene kadar.

geçen haftalarda da limon_kabuğu isimli bir arkadaş 25 haftalık erken doğum yaptı ki çok zor bulmuştu bebeişini. 920 gr civarı doğdu. şuanda hala küvezde. bir de dün yine kötü bir haber aldık, htpınar isimli arkadalımızdan o da 24 haftalık doğum yaptı. ama onun bebeişi 700 gr civarı bu sebeple doktorlar pek ümitsiz.

ben de bunları okudukça kötü oluyorum... okumak istemiyorum ama forumları takip ederken mecbur okumak zorunda kalıyorsunuz.Allah hepsine şifa versin. şu 30 lu haftalara bi ulaşabilsek hayırlısıyla

evet canım doktorlar da öyle diyolar ama ben yine de vericem su. emse bile vericem belki gerek yok ama benim içim rahat etmez hem faydası olmasını bırak bir zararı da yok suyun...

beğenmene sevindim canım umarım evde de güzel durur...

ben de devlette doğuranlardan çok kötü senaryolar duyuyorum o yüzden hiç ihtimal olarak bile düşünmüş değilim devlette doğum olayını. ama tabi herkes kendi bilir ben ayrı oda olayını kesinlikle isterim öyle bir arada çok kötü bi durum düşünmesi bile kötü yani.... devlet hastanelerine güvenebileydik aslında kontrole de oraya giderdik ama ne bileyim hiiiç içime sinmiyolar.

evet canım acı ama hekimlikte ilaç yapımında da kullanılıyomuş, şifalı bir bitkiymiş, çayı falan da varmış...çok araştırdım bu sefer oturup vikipedi den bile satır satır okudum

ohoooo hep eşini mi bekliyceksin yürüyüş için ama haksızlık buuu... senin yürümen önemli güzel havalarda çıkar yürüsün ne olacak ki. hem bebiş doğunca eşin de alışır onları eve bağlasan durmuyolar :)

çok geçmiş olsun canım yaaa kaburga ağrısı yok bende ama sırtımın sağ tarafı aynen çok ağrıyooo dün gece uyuyamadım hatta bu yüzden sinirden neredeyse ağlayacaktım sanki bişey batyo gibi ne yana yatsam ağrıdı durdu... hadi yaa çok da erken doğurmuş yazık daha çok minikler Allahım hepimizinki zamanında doğsun inşallah en azından 30 bari bitse yaaa...

hadi bakalım bu kararınız da hayırlı olsun canım... eğer senin içine sinen bir yerse olur tabi ama ben hiç senin anlattığın gibi devlet hastanesi anlatan duymadım o yüzden korkuyorum. ama eğer riskli bir durum olursa ben de tam teşekküllü eğitim araştırma hastanesine gitmeyi tercih ederim. bana gelen öneriler hep bu yönde.

ayyy inanmıyorum ya ne zor durumlar yaşayanlar olmuş. ben hiç o foruma bakmıyorum ama oranje ı hatırlıyorum çok üzüldüm Allahım hepimizin yardımcısı olsun bizleri ve beeklerimizi korusun inşallah. sağlıkla ve zamanında doğmalarını nasip etsin. erken doğanlara da güç kuvvet versin ve bir an önce toparlanıp kendilerine gelsinler inşaallah.

canım çok araştırdım. devlet hastanesinin doktorlarıyla görüştüm. sonra devlet hastanesinin başhekimi annemlerin komşusu. geçen gün eşiyle konuştum, o da anestezist devlette. kesinlikle öneririm artık eskisi gibi değil devlet hastaneleri,devlet el koydu artık dedi. özellikle gölcük devleti çok önerdiler. yakın zamanda doğum yapan 9-10 kişiye danıştım hepsi çok ama çok memnun.. ben de eğitim ve araştırma hastanesini düşündüm bir ara ama orası bana çok uzak. 1,5 saatte anca çıkılablir umuttepeye.. bir de üniversite hastanesi olduğu için çok kalabalık. özel durumlarda zaten hemen umuttepeye sevkediyor buradaki devlet hastanesi... o yüzden ben kararlıyım. tek kişilik odalarda kalma kısmı olmasa bende düşünmezdim devleti

isim konusunu araştırmış olman güzel hayatım. vikipediden nasıl araştırıyorsun ben de düşündüğüm isimleri araştırayım bi bakalım:))

suyun bebeğe bi zararı veya faydası var mı hiç bilmiyorum canım. fazla su da böbreklere zarar verebilir. zaten bebeklerimiz doğunca kadın doğumdan çocuk doktorlarına geçeceğimiz için doktorlar bizi yönlendirirler şunu verin bunu vermeyin diye..

amin canım ... çok zor durumlar yaşayanlar var ve dua bekliyorlar... Allah yardımcıları olsun. Allah kimseye yaşatmasın

devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar hemşire/doktor bi tanıdık bulsunlar bence.
çünkü ben bulantım olduğu dönemlerde hiç yemek yiyemedim ve hastanede yattım bikaç gün. inanın insan muamelesi görmedim. kendimi darülacezede gibi hissettim. ya da özel oda varsa doktorunuzla konuşup yer ayırtabilirsiniz. benim kaldığım dönemde bütün özel odala doluydu (

benim eşim güya karışmıyor bana ama tek başıma yürümemden de hoşlanmadığının farkındayım. akşamları da işten yorgun geliyor. keyfi yerinde olursa çıkıp yürüyoruz 15 dakika filan :) yürümeye de üşeniyo yani benimki :))

başhekimi tanımak yeterli mi acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…