bu sefer biz 21 nisanda gideceğiz canım.. 23 nisanda doktorla çalışıyo olabilirler diye öyle karar verdik en son. evet geçen sefer eşin sabredememişti 19 marta kadar
ben de başladım yavaş yavaş artık incik cincik şeyleri almaya emzik, tarak-fırça, tırmak makası falan... bir de çok minik bir biberon aldım su vermek için sadece, çooook minik bişey ablam çok kullanmıştı su için o biberonu. bazı doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyolar ama ben vericem şahsen sonuçta suya hepimizin ihtiyacı var gibi geliyo yazık konuşup isteme şansları da yok sonuçta suyun bir zararı olacak değil ya faydası olmasa bile.
emzirme sütyeninin ben elija marka aldım iyi gibime geldi beyaz giyince belli oluyo ama dikkat ederiz o zamanlar giydiklerimize. yazın kapri olur canım neden olmasın ki.
ben o meme ucu kremini aldım kullanmaya bile başladım canım. ablam da emzirirken çok ağlamıştı erken başla kreme diye öğüt verdi.
teşekkür ederim canım hemen şimdi yapmaya çalışacağım.bu arada mutfak harikaaa..sana anlatırken yanlışlıkla ben de mutfak resmini eklemişim canım yaaa.... yeni evimiz için düşüdüğümüz model :) dün masa üstüne kaydetmiştik kolayda hemen tıkladım anlatırken uygularım çünkü ben adım adım olsun eksik kalmasın diye....
ayy sağol canım benim.çok şükür kavuştuk.bende havalar ısınınca başlıycam yürüyüşlere ama akşam üzeri yapıcam..ne güzel sen de başlıycaksın alışverişe inan o kadar zevkli ki her şeyi almamak için zor tutacaksın kendini..kızlar merhaba nasılsınız bakalım kalaktım sabah ve yürüyüse başladım heryer asker olduğu için çok rahat yüreyemiycem belki ama evin önünde 100 metrelik bi yerde git gel yaptım napıyım bukadar gec kalmam hata ama maesef eldeki sartlar bu. şimdi, kahvaltımı yapıcam.
sufimm cnm hepimizde galiba aynı oluyo bazen çıldırmış gbi hareket edi,yo bende diyorum boynuna kordonmu dolandı noluyo diye paranoyaklık aslında ama bazende hiç hareket etmiyo gibi çok hareket etmesine alışınca ufak hareketleri busefer can sıkıyo annelik zormu yani sağlıcakla kucagımıza alalık inş. kızlar aldıklarınız çok güzel bende bu hafta sonu gidiyorum yupppiiiii:) hem annemi çok özledim hemde kızımın alışveri,şi için sabırsızlanıyorum gecen gün kızmıa bir mont ve kar tulumu gbi olan kızlık tulumlardan aldık eşime dedim montu giyemez diye ama çok güzeldxi kıyamadık aldık birde yaz için sortlu takım aldık hepsinin resmini koyup göstericem ama izmirden gelince . buarda aysozg eşin gelmiş gözün aydın cnm
canlarım benim tansiyonum en fazla 19 a 5 çıkıyor.panik yapmayın düşük olsun yükselmesin de..benim hep 9 a 5 9 a 6 ve hatta çoğu zaman 8e 5 bile oluyor..canım bana göre çok düşük değil. benim tansiyonlarım 10 6 civarında en fazla 12 8 hamilelikte o da .. ama senin tamsiyonun kaç normalde? ona göre bi yorum yapılabilir. dikkat et kendine. uzan biraz..
canım maşallah sana 4 kilo süper... beni geçemezsin, iddia ediyorum:)) bu arada bana da oluyor tepki veriyor hareketlere . bu haftalardan sonra dokunmaları hissedebiliyormuş, ve anlamlı tepkiler verebiliyormuş bebişler
canım taşınma konularında ne kadar yardımcın olursa olsun en büyük iş evde oturacak kişilerde oluyor.ben de ekim ayında taşındım. belki 10 kişi vardı evi temizleyen, yerleştiren ama inan bana dah afazla yoruldum... onu şuraya şunu buraya derken insann hem bedenen hem zihnen yoruluyor. keşke biraz daha erkene alsaydınız. kiracılara deseydiniz bulabildiniz mi ev falan diye... inşallah herşey yolunda gider. çok yorulmazsın.tez vakitte çıkarlar inşallah
hastane konusuna gelince de bende özel hastaneye gidiyorum. doğum fiyatları da uygun. sezeryan 1000 normal 800 ama ben kesinlikle özelde doğum yapmayı düşünmüyorum. şu sıralar etrafımda çok doğum oldu ve hepsi de devlette.. o kadar memnunlar ki.. aklın varsa devlette yap diyorlar. çok temiz z ve çok ilgililermiş. hele ilk doğumda çok yardımcı oluyorlarmış hastaya... sen neden devlet istemiyorsun ki??
kızler bebeğimizin adına artık kesin karar verdik eylül den vazgeçtik kesin olarak bugün diyaneti de aradım uygun görmediklerini söylediler. veee bu akşam eşimle oturup konuştuk bir isim listemiz vardı oradan bakıp karar verdik en son kararımız "Pelin" oldu.... artık bebeğimizin adı kesinleşti inşallah :) Eylül diye sevmeye de çok alışmıştık hala ağzımızdan da kaçıyo ama napalım alışcaz yine.... Pelin, hekimlikte ilaç yapımında da kullanılan şifalı bir bitkiymiş....
kızlar merhaba nasılsınız bakalım kalaktım sabah ve yürüyüse başladım heryer asker olduğu için çok rahat yüreyemiycem belki ama evin önünde 100 metrelik bi yerde git gel yaptım napıyım bukadar gec kalmam hata ama maesef eldeki sartlar bu. şimdi, kahvaltımı yapıcam.
sufimm cnm hepimizde galiba aynı oluyo bazen çıldırmış gbi hareket edi,yo bende diyorum boynuna kordonmu dolandı noluyo diye paranoyaklık aslında ama bazende hiç hareket etmiyo gibi çok hareket etmesine alışınca ufak hareketleri busefer can sıkıyo annelik zormu yani sağlıcakla kucagımıza alalık inş. kızlar aldıklarınız çok güzel bende bu hafta sonu gidiyorum yupppiiiii:) hem annemi çok özledim hemde kızımın alışveri,şi için sabırsızlanıyorum gecen gün kızmıa bir mont ve kar tulumu gbi olan kızlık tulumlardan aldık eşime dedim montu giyemez diye ama çok güzeldxi kıyamadık aldık birde yaz için sortlu takım aldık hepsinin resmini koyup göstericem ama izmirden gelince . buarda aysozg eşin gelmiş gözün aydın cnm
teşekkür ederim canım hemen şimdi yapmaya çalışacağım.bu arada mutfak harikaaa..
ayy sağol canım benim.çok şükür kavuştuk.bende havalar ısınınca başlıycam yürüyüşlere ama akşam üzeri yapıcam..ne güzel sen de başlıycaksın alışverişe inan o kadar zevkli ki her şeyi almamak için zor tutacaksın kendini..
canlarım benim tansiyonum en fazla 19 a 5 çıkıyor.panik yapmayın düşük olsun yükselmesin de..benim hep 9 a 5 9 a 6 ve hatta çoğu zaman 8e 5 bile oluyor..
valla taşınmak zor Allah gönülün yardımcısı olsun..palette devlette doğurma bence.benim duyduğum çok kötü hikayeler var.doğuran kimse memnun değil.imkanın varsa özeli tercih et derim ben.yanına refakatçı bile almıyolarmış özel oda zaten değilmiş.düşünsen e doğum yapmışın ve o halde bebeğine tek başına sen baktığın gibi yanında yeni doğum yapan bir sürü kadın ve bebekleri varmış..iyi araştır bence..
kızlar sizde de oluyor mu ama benim çok canım acıyor.bebiş kaburgama sağ tarf kaburgalarıma çok baskı yapıyor.zaten göğüslerim aşırı büyüdüğü için sırtımın sağ tarafı çok ağrıyor son 1 aydırda bu kaburga ağrısı öldürdü beni valla..ay bu arada arada haziran 2011 annelerinede bakıyorum.bugün okudum yazılanları kadıncağız temmuz da doğurması gerkirken doğurmuş normal doğumla ve bebeği yoğun bakımdaymış.ağla ağla öldüm.Allah bizi korusun.çok zor.kızlar valla ben korkmaya başladım.artık böyle şeyleri okumayacağım.insan etkileniyor çünkü..
bu arada millet nasıl yazışıyor tek yazışmayan bizim sayfa:)
canım ufak bebekler su içmezler ki..6. aydan sonra doktor derse içilir su. bebeğin tüm ihtiyaçları zaten anne sütünde gizli. yeterince su var sütümüzde. tabii emerlerse.
ben de öyle diyodum ufak bi biberonla en azından su vereyim diye. ama sonradan bunu öğrendim. ne kadar mucizevi birşey demi.. bu arada bize de halamız almış minnacık bi suluk. çok şeker. ama çooook minik ya. ben bir yudumla içerim ondaki suyu:))
teşekkür ederim canım hemen şimdi yapmaya çalışacağım.bu arada mutfak harikaaa..
valla taşınmak zor Allah gönülün yardımcısı olsun..palette devlette doğurma bence.benim duyduğum çok kötü hikayeler var.doğuran kimse memnun değil.imkanın varsa özeli tercih et derim ben.yanına refakatçı bile almıyolarmış özel oda zaten değilmiş.düşünsen e doğum yapmışın ve o halde bebeğine tek başına sen baktığın gibi yanında yeni doğum yapan bir sürü kadın ve bebekleri varmış..iyi araştır bence..
hayırlı olsun canım. iyice araştırsaydınız bu seferde yıkılmayın. ya bana kızma ama ben bildiğim birşeyi söyliyim sana. okulda çocuğa isim konulurken hocamız demişti bana da. pelin ismi kulağa ne kadar hoş geliyor ama manası acı ot demek demişti. çok şaşırmıştım. içini bulandırmak istemem ama duyduğumu söyliyim dedim. eylül gibi olmasın diye. özür dilerim:26:
merhaba canım ne güzel erken kalkıp da yürüyüşünü yapmışsın bile... benim eşim tek başıma çıkmama izin vermiyor. ıyyyy sinir oluıyorum bu huyuna... yiycekler beni sanki.. o olmadan yürüyüş falan yok yani bana. evde egzersiz yapabiliyorum ancak. bakalım nereye kadar sabredicem:))
kızlar sizde de oluyor mu ama benim çok canım acıyor.bebiş kaburgama sağ tarf kaburgalarıma çok baskı yapıyor.zaten göğüslerim aşırı büyüdüğü için sırtımın sağ tarafı çok ağrıyor son 1 aydırda bu kaburga ağrısı öldürdü beni valla..ay bu arada arada haziran 2011 annelerinede bakıyorum.bugün okudum yazılanları kadıncağız temmuz da doğurması gerkirken doğurmuş normal doğumla ve bebeği yoğun bakımdaymış.ağla ağla öldüm.Allah bizi korusun.çok zor.kızlar valla ben korkmaya başladım.artık böyle şeyleri okumayacağım.insan etkileniyor çünkü..
bu arada millet nasıl yazışıyor tek yazışmayan bizim sayfa:)
yok canım çok iyi araştırdım gölcük devlet hastanesinden memnun olmayan kimse yok benim etrafımda. özel odaları var. tek kişilik, refakatçi de kalıyor yanında. hatta sancı sırasında bile özel odanda durabiliyorsun. hastane temiz ve binası yeni. ben düşük yaptığımda orda kalmıştım ve memnun kaldım. devlet hastaneleri daha tecrübeli bence doğum konusunda. çünkü çok fazla doğum yaptırılıyor. ayrıca devlet hastanelerinde normal doğum için sonuna kadar diretiyorlar. özellerde böyle bir durum yok ne yazık ki. ufak bir durumda hemen sezeryana alıyorlar. kötü reklam yapmamak için. devleti bu yüzden çok istiyorum. bir de konak hastanesine gidiyorum ve orası da çok kalabalık... devletten farksız yani.. tecrübesi az olan bi yere neden gideyim doğumumda, hem de koşulları devlet hastanesiyle aynıyken neden para vereyim. ? bu sebeple artık özeli sildim kafamdan. t
yok canım bende henüz olmuyo bu tarz şeyler... ben de temmuz anneleri topiğine takılıyorum. burda söylemedim buraya da gelen oranje isimli bir arkadaşımız vardı hatırlar mısınız bilmem o ayrıntılı usgye girmişti. bebekte çok büyük anomaliler tespit edildi ve ne yazık ki gebeliği sonlandırıldı. bende o hafta ayrıntılıya girecektim. öldüm öldüm dirildim gidene kadar.
geçen haftalarda da limon_kabuğu isimli bir arkadaş 25 haftalık erken doğum yaptı ki çok zor bulmuştu bebeişini. 920 gr civarı doğdu. şuanda hala küvezde. bir de dün yine kötü bir haber aldık, htpınar isimli arkadalımızdan o da 24 haftalık doğum yaptı. ama onun bebeişi 700 gr civarı bu sebeple doktorlar pek ümitsiz.
ben de bunları okudukça kötü oluyorum... okumak istemiyorum ama forumları takip ederken mecbur okumak zorunda kalıyorsunuz.Allah hepsine şifa versin. şu 30 lu haftalara bi ulaşabilsek hayırlısıyla
ayyy inanmıyorum ya ne zor durumlar yaşayanlar olmuş. ben hiç o foruma bakmıyorum ama oranje ı hatırlıyorum çok üzüldüm Allahım hepimizin yardımcısı olsun bizleri ve beeklerimizi korusun inşallah. sağlıkla ve zamanında doğmalarını nasip etsin. erken doğanlara da güç kuvvet versin ve bir an önce toparlanıp kendilerine gelsinler inşaallah.
ohoooo hep eşini mi bekliyceksin yürüyüş için ama haksızlık buuu... senin yürümen önemli güzel havalarda çıkar yürüsün ne olacak ki. hem bebiş doğunca eşin de alışır onları eve bağlasan durmuyolar :)
devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar hemşire/doktor bi tanıdık bulsunlar bence.
çünkü ben bulantım olduğu dönemlerde hiç yemek yiyemedim ve hastanede yattım bikaç gün. inanın insan muamelesi görmedim. kendimi darülacezede gibi hissettim. ya da özel oda varsa doktorunuzla konuşup yer ayırtabilirsiniz. benim kaldığım dönemde bütün özel odala doluydu(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?