ben üni 4.sınıftaydım eşimin kuzeni daha yeni 1.sınıftaydı.şans eseri onun yakın arkadaşını bizim odaya vermişler bu kız da arkadaşını görmek için bizim odaya geldi ve kapıyı çalmadan girdi.kıza sinirlendim odadan kovdum o da hemen ağlayarak çıktı.sonra üzüldüm koştum arkasından özür falan diledim yazık bu da 1.sınıf yaa.neyse ben bu kızı sevdim korudum kolladım hep.2.dönem oldu okul bitecek.bigün seni amcamın oğluyla çok yakıştırıyorum tanışırmısın mehtap abla dedi.tabii asla dedim ama eşim yani amcasının oğlu benim fotoğrafımı daha önceden görmüş ve tanışmak istemiş.asla evliliği ve flört düşünmüyordum o zamanlar yüksek lisans yapmaktı niyetim ama çok bunalımlı bir anımda tamam dedim tanışalım.neyse 1 ay kadar internetten görüştük sonra yanıma geldi yüzyüze görüştük ve ben olmayacak gibi davrandım.eşimin tek lafı şu oldu.suratıma iyi bak ömür boyu bu suratı göreceksin dedi.ve tanıştığımızın 6.ayında evliydik ve hatta eşimi 3.görmemde nişanımız 4.görmemde de düğünümmüz oldu.çabuk ama hayırlısı buymuş.pişman değilim ve iyiki de eşimle evlenmişim çok şükür.yüksek lisans mııı hayaaaalllll olddduuuuu:)
bu arada kociş gelirse ben kaçar kızlarr
hergün olmuyor ama oldumu ilk zamanlarım gibi oluyor. hala kokulara karşı çok hassasım, evim sanki çok kötü kokuyor. hergün saatlerce havalandırıyorum.. yinede kokuyo sanki. özellikle mutfak.. çok kötü birşey geçmek bilmedi. parfüm sıkamıyorum. hele bi parfümüm var. önceden kullanıyodum şimdi kokusuna hiç tahammülüm yok..
slm kızlar ben geldım okuldan azonce cıktım yorgunum alkama yemek yok soyle bır dolandım mutfakta yapacak bırsey bulamadım kocıs gelınce bır cozum buluruz sız ne yaptınız?
offf şu maddiyatla ilgili sıkıntılar beni sinir ediyor... bizim de tam sıkıntılı dönemimiz inşallah kolayca atlatabiliriz..
hoşgeldin canım. valla bugün ben de yemek yapmadım. biraz makarna var, kahvaltılık da koyarım yeter. çünkü misafir gelcek ve ikramlar hazırladım. onları da yeriz. çok bile :))slm kızlar ben geldım okuldan azonce cıktım yorgunum alkama yemek yok soyle bır dolandım mutfakta yapacak bırsey bulamadım kocıs gelınce bır cozum buluruz sız ne yaptınız?
bende önceden de koku hassasiyeti vardı. yaz kış evi havalandırırım hep. çok takıntılıyım bu konuda. şimdi daha beter oldum tabi.
k.validemlere gittiğimde ev hep havasız oluyor, eşim de farkında tiksindiğimin. açıyo pencereyi ama hemen kapatıyolar. neymiş cereyan yapıyormuş, hasta olurlarmış...üşüyorlarmış....delircem yaa. allahım sen sabır ver bana
geçer inşalah kızlar.bebeklerimiz berketiyle rızkıyla gelirler inşallah.takmayın kafanıza.borç olmadan olmuyor hiçbir şeyy..eşim gelmek üzereymiş.bu arada ben hala 75 takıyorum ama toparlayıcı sütyenlerden ve en büyük kabını takıyorum.75 D TAKIYORUM KOM MARKANIN.BAŞKASI DA OLMUYOR ZATEN..
canım tanışma hikayemiz ve evliliğimiz çok benziyo.. benimde arkadaşım eşimin kuzeniydi ve aynı şeyleri bana diyip geldi tabiki asla dedim... aylarca yalvardı, meğerse eşim resmimi görmüş beğenmiş. aylar sonra tamam dedim arkadaşa sırf senin hatrın için bir kere görüşcem ve birdaha da görüşmiycem bunu bil dedim. ilk görüşmemizde eşim de bana hemen hemen aynı şeyleri dedi. bu işin sonu evlilikle biter..sonradan bi baktım ki5 ay sonra nişan nişandan 3 ay sonra da evlilik. hayal gibiydi....
gerçekten de çok benziyormuş canım.ben bu şekilde evlilik yaptığım için mutluyum zaten sevgili hayatını pek sevmezdim.Allah ta gönlüme göre ve istediğim gibi bir eş nasip etti.sigarası alkolü olmayan abdestli namzlı anasını babasını bilen biri olsun derdim şükürler olsun Rabbime..
Kızlar hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Buraya birkaç gündür yazıyorum ama sıcaklığınız ve samimiyetiniz çok mutlu etti beni, okuldan fırsat buldukça ben de katılmaya çalışacağım inşallah
Benim de karnımın sağ tarafında bazen keskin bir ağrı oluyor. Hani çok koşunca oluşan sıkışma var ya, ona benziyor. Hafta sonu doktor randevum var, bakalım sebebi neymiş :2:
Ben henüz hiç alış veriş yapmadım. Aldıklarınızı gördükçe ben de fikir ediniyorum. Bu hafta sonu hava güzel olursa biraz çarşı pazar gezsem fena olmayacak sanırım :86:
Görüşmek dileğiyle...
canım aldıkların çok güzel inşallah bebeğinde sen de sağlıkla giyersiniz.resimleri nasıl ekledin.bende ekleyeceğim ama yapamadım.haa bir de sütyen çok hoşmuş markası ne canım.aldığın sütyen mimizer özelliğinden dolayı göğüsleri küçük gösteriyor bayılıyorum ben böylelerine..markasını yazarsn ben de alayım canım..
söyle canım bakalım neresiymiş.... evet ev konusu kötü oldu 22 mayısta neden inat ettiğimi söyleyeyeim ben 22 mayısta 33. haftamda oluyorum ve ilk bebeğimide 33+4 günlükken doğurmuştum...yine çok korkuyorum....doktor değiştirmesi zordur eminim.ama olsun sıkma canını.kuzenimin karısı bursada özel bir hastanede doğum yapmıştı ve çok memnundu.durumlarıda çok iyi olmasına rağmen bunu seçmişlerdi ve sgk ile anlaşmalıydı hastane.öğrenirsem söyleim sana.
ev konusuda kötü olmuş canım ama sıkma canını.hem neden 22 mayısa kadar bitirmek zorundasın ki.düğünden sonrayada kalsa olmazmı..rahat ol ama bende senin gibiyim..
ohh maşallah kızının işleri bitmiş,Allah sağlıkla doğmak nasip etsin inş.kızlar size bir fikrim var.bende kuzenimden gördüm.o da aralıkta doğurdu ve aralık 2010 anneleri topiğine devam ediyodu.topiktekilerin hemen hemen hepsi faceden bir grup kurmuşlar gizli grup ve artık oradan da görüşüyorlarmış.ve hatta burada yazılanları herkes okuyabileceği için facedeki gruplarından her konuyu konuşuyorlar.doğum sonrası konuları sıkıntılarını paylaşıyorlar.bizde öyle yapalımmı..herkesin facesi varsa ki zaten biz birkaç kişiyle görüşüyoruz,diğerleride açsın facede gizli grup kuralım..
bu arada gönülcüm o hırkayı ablamın bi arkadaşı yapmış bana arkadaşını gördüğünde soracak nasıl olduğunu bende sana söyleyeceğim.unutmadım aklımda yani..
kızlar bebeişlere kıyafet konusunda da ben 0-3 aylık arası bol çıtçıtlı badi aldım.bikaç tulum aldım ve bikaç kıyafet.3-6 arsı 6-9 arasıda aldım tabii mevsimine göre düşünüp aldım.ama en çok 0-3 arası aldım.yazın çıtçıtlı badiden başka bişey zor giyer dediler sıcak ya..pijamada aldım.kızımın hazırlıkları tamam.odaı boyanacak mobilya gelecek ve artık kıyafetleri yıkamaya başlıycam..ne olur ne olmaz.ben bübchen aldım çantasıyla.herkes onu tavsiye etti çünkü..şimdi geldi kendi hazırlıklarıma.bi gecelik alacağım bir de pijama takımı.yazlık tabii ama sabhlıkta alacağım.hastanede giyemek için.emzirme sütyani ve atleti alacağım ten rengi siyah beyaz olmak üzere.3 atlet 3 sütyen yeter bence..hatta çok bile..kızıma ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum.kaynamış su ve pamuk kullanacağım 6 aya kadar.ıslak mendil tahriş edebilir ama yeni çıkan var ya pamuklu belki ondan alırım..kulak çöpüde kullanmam..gerek yok.alacağım şeyler az kaldı..liste yapacağım haa bir de bebişime taç marka organik pike takımı alacağım.zaten benim doğum yapacağım hastane 2 takım hastane çıkışı veriyor.birini giydiriyor diğerini hediye veriyor.birde ben aldım hepsi battaniyeli.3 penye battaniye yeter.2 tanede yün battaniye var zaten bir de polar.yeter diyorum..işte öyle..eksiklikleri birbirimize söyleyelimde her şeyimiz tam olsun..
evet canım canım nedesek ne düşünsek boş..Allah herşey için bir kolaylık verir mutlaka ama umarım çok fazla herşey üst üste gelmeden rahat atlatırsın bu süreci canım hakkımızda hayırlısı inşallah ne desek boş bi yandan da düşününce çünkü her an herşey olabiliyo .kiracıların olayı uzatması seni epey zor duruma sokacak ama bence şimdi bi konuşma yapmanızda fayda var.
Evet büyük buluşma 21 nisan olarak kesinleşti sayılır artık. ama ben erken rndevu alamıyorum bir hafta önceden en erken randevu verebiliyolar o yüzden 14 nisan gibi arayıp randevu alacağım 21i için.
aynen canım artık dokunmalara tepki veriyolar elimi nereye koyarsam oraya vuruyo artık bu cimcime de...
off canım ne zor seni o kadar iyi anlıyorumki ,ama dediğin gibi zamanı gelince hepsi yaşanıp çözülecek,Allahtan herşeyin hayırlsını diliyorum...Gerekirse bebeği alıp gidersin annenin evine yapacak yok....ah gönülcüm yaaa senin işler de benimki gibi karmakarışık tam doğum yaklaşırken eşimin iş yerinin özelleştirilmesi için ihale başladı haziranın 27 sine kadar teklif verme işlemleri tammalanacakmış ve doğumdan kısa süre sonra sanırım taşınacağız düşündükçe kafamda büyüyor hepsi ama düşünmemeye ve rahat davranmaya çalışyıorum bebeğin odasını boyamak için boya bile aldım ama şimdi hepsi rafa kalktı mecburen artık diğer eve yaparım burda bir iki ay için değmez portatif bir beşik alıcam şimdilik oda takımını da taşındığım yere direk kurdurucam yoksa iki kere kurulum yapılınca korkuyorum mobilyadan gereksiz yere. Allah yardımcımız olsun inşallah napcaz bilmem artık... olmazsa alır bebeği giderim annemin evine eşim halletsin tüm taşınma vs işlerini sonra ben teftişe giderim offf düşündükçe insan deli olur. zaten zamanı gelince hepsi yaşanıp çözülecek bi şekilde düşünmeyelim anacım boşverelim şimdilik.
ahh pelinn maşallah peline o halde bnim arkadaşımın kızı var Pelin çok güzel ve akıllıo bir çocukkızler bebeğimizin adına artık kesin karar verdik eylül den vazgeçtik kesin olarak bugün diyaneti de aradım uygun görmediklerini söylediler. veee bu akşam eşimle oturup konuştuk bir isim listemiz vardı oradan bakıp karar verdik en son kararımız "Pelin" oldu.... artık bebeğimizin adı kesinleşti inşallah :) Eylül diye sevmeye de çok alışmıştık hala ağzımızdan da kaçıyo ama napalım alışcaz yine.... Pelin, hekimlikte ilaç yapımında da kullanılan şifalı bir bitkiymiş....
maşallah herşeyeine annesi çok cici şeyler almışsın ,bende kısmetse 21 nisanda alacağım herşeyini....
canım maşallah sana 4 kilo süper... beni geçemezsin, iddia ediyorum:)) bu arada bana da oluyor tepki veriyor hareketlere . bu haftalardan sonra dokunmaları hissedebiliyormuş, ve anlamlı tepkiler verebiliyormuş bebişler
canım taşınma konularında ne kadar yardımcın olursa olsun en büyük iş evde oturacak kişilerde oluyor.ben de ekim ayında taşındım. belki 10 kişi vardı evi temizleyen, yerleştiren ama inan bana dah afazla yoruldum... onu şuraya şunu buraya derken insann hem bedenen hem zihnen yoruluyor. keşke biraz daha erkene alsaydınız. kiracılara deseydiniz bulabildiniz mi ev falan diye... inşallah herşey yolunda gider. çok yorulmazsın.tez vakitte çıkarlar inşallah
hastane konusuna gelince de bende özel hastaneye gidiyorum. doğum fiyatları da uygun. sezeryan 1000 normal 800 ama ben kesinlikle özelde doğum yapmayı düşünmüyorum. şu sıralar etrafımda çok doğum oldu ve hepsi de devlette.. o kadar memnunlar ki.. aklın varsa devlette yap diyorlar. çok temiz z ve çok ilgililermiş. hele ilk doğumda çok yardımcı oluyorlarmış hastaya... sen neden devlet istemiyorsun ki??
kızlar size bir fikrim var.bende kuzenimden gördüm.o da aralıkta doğurdu ve aralık 2010 anneleri topiğine devam ediyodu.topiktekilerin hemen hemen hepsi faceden bir grup kurmuşlar gizli grup ve artık oradan da görüşüyorlarmış.ve hatta burada yazılanları herkes okuyabileceği için facedeki gruplarından her konuyu konuşuyorlar.doğum sonrası konuları sıkıntılarını paylaşıyorlar.bizde öyle yapalımmı..herkesin facesi varsa ki zaten biz birkaç kişiyle görüşüyoruz,diğerleride açsın facede gizli grup kuralım..
bu arada gönülcüm o hırkayı ablamın bi arkadaşı yapmış bana arkadaşını gördüğünde soracak nasıl olduğunu bende sana söyleyeceğim.unutmadım aklımda yani..
kızlar bebeişlere kıyafet konusunda da ben 0-3 aylık arası bol çıtçıtlı badi aldım.bikaç tulum aldım ve bikaç kıyafet.3-6 arsı 6-9 arasıda aldım tabii mevsimine göre düşünüp aldım.ama en çok 0-3 arası aldım.yazın çıtçıtlı badiden başka bişey zor giyer dediler sıcak ya..pijamada aldım.kızımın hazırlıkları tamam.odaı boyanacak mobilya gelecek ve artık kıyafetleri yıkamaya başlıycam..ne olur ne olmaz.ben bübchen aldım çantasıyla.herkes onu tavsiye etti çünkü..şimdi geldi kendi hazırlıklarıma.bi gecelik alacağım bir de pijama takımı.yazlık tabii ama sabhlıkta alacağım.hastanede giyemek için.emzirme sütyani ve atleti alacağım ten rengi siyah beyaz olmak üzere.3 atlet 3 sütyen yeter bence..hatta çok bile..kızıma ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum.kaynamış su ve pamuk kullanacağım 6 aya kadar.ıslak mendil tahriş edebilir ama yeni çıkan var ya pamuklu belki ondan alırım..kulak çöpüde kullanmam..gerek yok.alacağım şeyler az kaldı..liste yapacağım haa bir de bebişime taç marka organik pike takımı alacağım.zaten benim doğum yapacağım hastane 2 takım hastane çıkışı veriyor.birini giydiriyor diğerini hediye veriyor.birde ben aldım hepsi battaniyeli.3 penye battaniye yeter.2 tanede yün battaniye var zaten bir de polar.yeter diyorum..işte öyle..eksiklikleri birbirimize söyleyelimde her şeyimiz tam olsun..
bu sefer biz 21 nisanda gideceğiz canım.. 23 nisanda doktorla çalışıyo olabilirler diye öyle karar verdik en son. evet geçen sefer eşin sabredememişti 19 marta kadar
ben de başladım yavaş yavaş artık incik cincik şeyleri almaya emzik, tarak-fırça, tırmak makası falan... bir de çok minik bir biberon aldım su vermek için sadece, çooook minik bişey ablam çok kullanmıştı su için o biberonu. bazı doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin diyolar ama ben vericem şahsen sonuçta suya hepimizin ihtiyacı var gibi geliyo yazık konuşup isteme şansları da yok sonuçta suyun bir zararı olacak değil ya faydası olmasa bile.
emzirme sütyeninin ben elija marka aldım iyi gibime geldi beyaz giyince belli oluyo ama dikkat ederiz o zamanlar giydiklerimize. yazın kapri olur canım neden olmasın ki.
ben o meme ucu kremini aldım kullanmaya bile başladım canım. ablam da emzirirken çok ağlamıştı erken başla kreme diye öğüt verdi.
pelın ısmı cok guzzel ıı bır secım bencekızler bebeğimizin adına artık kesin karar verdik eylül den vazgeçtik kesin olarak bugün diyaneti de aradım uygun görmediklerini söylediler. veee bu akşam eşimle oturup konuştuk bir isim listemiz vardı oradan bakıp karar verdik en son kararımız "Pelin" oldu.... artık bebeğimizin adı kesinleşti inşallah :) Eylül diye sevmeye de çok alışmıştık hala ağzımızdan da kaçıyo ama napalım alışcaz yine.... Pelin, hekimlikte ilaç yapımında da kullanılan şifalı bir bitkiymiş....
gule gule gıysın canım bebısın
Eki Görüntüle 172129 özgürderyacım emzirme südyenim bu ordaki kızlar bunu tavsiye ettiler eve gelince taktım çok rahat2 tane gecelik, terlik alıcam yeter hastanede yıllamıycaz yaa .zaten hastane evin karşısında benim bişey lazım olursa koçiş getirir hastane çantasınıda bugün yarın hazırlarım.ondada ped, kolonya, çamaşır ,havlu ,koltuk altı stik dediler lazım olanlardan allahtan kocam 2 haftalık iznini alıcak onada eşofman takımı çantaya ekliycez ... beşiği babananne halledicek arabayıda müşteri ohhhhh ooohhhhhhhhh benim bitmiş bile şimdilik
kızlar sizde de oluyor mu ama benim çok canım acıyor.bebiş kaburgama sağ tarf kaburgalarıma çok baskı yapıyor.zaten göğüslerim aşırı büyüdüğü için sırtımın sağ tarafı çok ağrıyor son 1 aydırda bu kaburga ağrısı öldürdü beni valla..ay bu arada arada haziran 2011 annelerinede bakıyorum.bugün okudum yazılanları kadıncağız temmuz da doğurması gerkirken doğurmuş normal doğumla ve bebeği yoğun bakımdaymış.ağla ağla öldüm.Allah bizi korusun.çok zor.kızlar valla ben korkmaya başladım.artık böyle şeyleri okumayacağım.insan etkileniyor çünkü..
bu arada millet nasıl yazışıyor tek yazışmayan bizim sayfa:)
yok canım bende henüz olmuyo bu tarz şeyler... ben de temmuz anneleri topiğine takılıyorum. burda söylemedim buraya da gelen oranje isimli bir arkadaşımız vardı hatırlar mısınız bilmem o ayrıntılı usgye girmişti. bebekte çok büyük anomaliler tespit edildi ve ne yazık ki gebeliği sonlandırıldı. bende o hafta ayrıntılıya girecektim. öldüm öldüm dirildim gidene kadar.
geçen haftalarda da limon_kabuğu isimli bir arkadaş 25 haftalık erken doğum yaptı ki çok zor bulmuştu bebeişini. 920 gr civarı doğdu. şuanda hala küvezde. bir de dün yine kötü bir haber aldık, htpınar isimli arkadalımızdan o da 24 haftalık doğum yaptı. ama onun bebeişi 700 gr civarı bu sebeple doktorlar pek ümitsiz.
ben de bunları okudukça kötü oluyorum... okumak istemiyorum ama forumları takip ederken mecbur okumak zorunda kalıyorsunuz.Allah hepsine şifa versin. şu 30 lu haftalara bi ulaşabilsek hayırlısıyla
Serapf canı aldıklarını güle güle kullanın inşallah... ilk resimde yer alan süslemeler dışında diğerlerinin hepsini bende aldım göğüs ucu kremi zaten sanırım herkes aynı markayı alıyor :) büyük tecrübelerden duyduğumuz krem olunca tabi... kapı süsündeki kuş tüyü mü canım bana öyle gibi geldi de benim kına sepetimde vardı sürekli kopuyolar evin içinde uçuşuyolar en sonunda kızdım yoldum tüylerini... bu süs eşyaları konusunda ben de çok kararsızım geçen bir mağazaya girdim pek model yoktu haftaya çok model getirip üst katı açıcaz dediler ama bir daha gitmek kısmet olmdı da soğuk havalardan...
canım çok araştırdım. devlet hastanesinin doktorlarıyla görüştüm. sonra devlet hastanesinin başhekimi annemlerin komşusu. geçen gün eşiyle konuştum, o da anestezist devlette. kesinlikle öneririm artık eskisi gibi değil devlet hastaneleri,devlet el koydu artık dedi. özellikle gölcük devleti çok önerdiler. yakın zamanda doğum yapan 9-10 kişiye danıştım hepsi çok ama çok memnun.. ben de eğitim ve araştırma hastanesini düşündüm bir ara ama orası bana çok uzak. 1,5 saatte anca çıkılablir umuttepeye.. bir de üniversite hastanesi olduğu için çok kalabalık. özel durumlarda zaten hemen umuttepeye sevkediyor buradaki devlet hastanesi... o yüzden ben kararlıyım. tek kişilik odalarda kalma kısmı olmasa bende düşünmezdim devleti
isim konusunu araştırmış olman güzel hayatım. vikipediden nasıl araştırıyorsun ben de düşündüğüm isimleri araştırayım bi bakalım:))
suyun bebeğe bi zararı veya faydası var mı hiç bilmiyorum canım. fazla su da böbreklere zarar verebilir. zaten bebeklerimiz doğunca kadın doğumdan çocuk doktorlarına geçeceğimiz için doktorlar bizi yönlendirirler şunu verin bunu vermeyin diye..
amin canım ... çok zor durumlar yaşayanlar var ve dua bekliyorlar... Allah yardımcıları olsun. Allah kimseye yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?