2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

kızlar dün eşim beni epey videoya çekti.kızımızla konuştuk.ara ara doğuma kadar bunu yapıcaz.ileride kızımıza hoş bir anı olur diye düşünmüş eşim hem de benim hamile hallerim gençlik halimiz heyecanımızı kaydetmek iyi olur dedi.dün ilk partiyi çekti.çok zevkliydi tavsiye ederim..

abartmazsın inşallah canım... ama güzel şey görürsen bilemem tabii:) hepimizin iştahı açıldı bu aralar:))

biz hep çekiyoruz canım. başından beri. çok eğlenceli oluyor.

fethiye caddesinde vardır mutlaka bugüne kadar hiç dikkat etmemiştim. bakalım bi ara gitmeyi düşünüyorum ama mayıs gibi gitmek daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü yaz sezonu daha açılmamıştır tahminim

ben de duşa gireyim rahatlayayım biraz.sonra yemek derdine düşücem.öff ne yapsam kii yaa..

bende dün evi toparladıktan sonra bir de duş sefası yaptım. saç,vücut bakımı.... ohh kuş gibi hafifledim resmen..

ben de bugün ne yapsam diye düşünüyorum.gerçekten zor iş bu düşünme aşaması. neyse bulunur birşeyler

valla kızlar pes.kimse girmemiş.girse bile yazmamış anlaşılan geçmişi okuyup kapatmış.meliha yok,gönül yok.bir ben bir palette zaten:)ohh yoğunsunuz bayanlar.aslında benimde öğleden sonra misafirim vardı.bir yazar.valla.vahbi vakkasoğlu adında.hatta dün gülben ergenin trt de konuğu idi.kendisi hemşehirlim.sağolsun eşimle birlikte bize geldiler izmitteki konferansından sonra.eşim daha önceden de tanıyodu çünkü.çok hoş sohbet vardı evimde.kek yaptım böreğimde vardı zaten.yanında da çay.iyi oldu.değişik bir gündü benim için..siz neler yaptınız hadii bakalım gelin artııkk..

merhaba kızlar ,bugün hiç uğrayamadım ,çünkü misafirim vardı ,o gitti ,kayınvalideler yemeğe geldi onları uğurladık,mutfağı toparladım ancak bu saat oldu çok yoruldum...Aysozgcum çok güzel düşünmüş eşin...Neden olmasın ki...

kardelencim ,sorun değil hayatım kısmet sağlıklı olsunlarda dert değil gerisi ,ben bakmıyorum 3d usgden sürpriz olsun fındığım diye

yarın görüşmek üzere hayırlı geceler....

Canım benim forumda yokluğun inan çok fazla hissediiyor yani ben hissediyorum şahsen. misafirlerini kıskanmaya başlıycam heee

ah canım ya ben bugün öye dedim ama o plan da iptal olabilir eşimin 14 nisanda Ankaraya gitmessi gerekecekmiş büyük ihtimal bu akşam öğrendim onu da... eğer Ankaraya giderse benim de İstanbuldaki hastane işi yatar o zaman 21 inde giderim kendi doktoruma.. aman ya benim hiç bir planım olmamalı bu hayatta, hepsi bir kaç zaman içinde bozuluyo ne hikmetse. hep bu eşimin işleri yüzünden, ben evlenmeden önce hiç böyle planlarım bozulmazdı evlendiğimizden beri plan yapmaya korkar oldum.

peki İrem de gitmiş miydin canım onu görmüş müydünüz yoksa o da mı sürpriz oldu... ben çok merak ediyorum bir de arkadaşım geçenlerde bebeğinin bir resmini gösterdi onu gördüğümden beri ben de çok heves ettim ama kısmet bakalım. benim doktorumun ultrasonundan şahsen ben pek bişey anlamıyorum :93:

beni uyku tutmadı yaa eşimi bari rahatsız etmeyeyim yatakta dönerken diye kalktım yazık yarın işe gidecek o da...

kızler dün akşam eşimle parka yürüyüşe çıkmıştık tam parkın karşışında portatif çok şık beşikler satan bir mağaza gördük, girdik baktık çok çok güzel beşikleri vardı bambu beşikler... Gürdamar bebe internetten siz de bakabilirsiniz. Yatak odası için alınabilecek bişey minik ve çok şık... bir de benim taşınma durumum olduğu için bu tarz bişey alırsam taşınması da kolay olur koca oda takımını taşımak çok zor olur çünkü.

herkese günaydın.erkenciyim bugün.şu gece tuvalete kalkma işi bende de başladıı,çok zorlanıyorum.bugün boludan eşimin kuzeni geliyor.yemek yapıcam evi toparlayacağım.iş var yani bugün.kardelencim baktım beşiklere çok şık çok güzel ama bak o beşikleri 3 aydan azla kullanamıyormuşun.ablamda bana bambu beşik yaptıracaktı önce tamam dedim sonra yaptıran arkadaşlara sordum elimize patladı sakın yaptırma zaten dünyanın parası dediler.taşınacaksın evet ama sonra gittiğin yerde de koyacak yerin olacakmı bakalım.çünkü katlanmıyor bu tür beşikler ve koyacak yer sıkıntısı olacak.insan atmaya da kıyamaz.ben senin yerinde olsam park yatak alırım.sonra taşındıktan sonra odasını alırsın.o park yatağını da oyun parkına dönüştürebiliyorsun.bebiş 6 aylık olduktan sonra oyun parkı yapar bebişini içine koyarsın..tabii sen bilirsin.insan tüllü tüllü görünce çok özeniyor ama inan kullanılmıyormuş..

merhaba güzel annecikler nasılsınız bakalım,bugün bursada hava güneşli ,iç açıcı... sizin oaralarda nasıl bebeişler nasıl..... Benim bebiş hareketlerini azalttı artık pek tekmelemiyor yeri daralmış olsa gerek:)

canımsın güzel arkadaşım benim,aynen sen olmadığında da ben hissediyorum yokluğunu Allah eksik etmesin birimizi..
malesef hayataım evlenince bizim planımız diye birşey kalmıyor... herşey eşlerimize göre planlanyor... Ben artık alıştım bu duruma aman ne zman gidersen git yeterki sağlıklı olsunlar....Ben iremde yaptırmadım böyle bir usg ,çünkü özle muayenehaneye gidiyordum ,oradada yoktu nu kadar yaygın değildi,aklıma gelmedi...Ama şunu söyleyebilirim32 haftalık gebeyken son usgme(bilmeyerek tabison olduğunu)girdim dr. yüzünü çekmiş ,oradan çıkarken eşime dedim,bu bebek aynı sana benziyor ,o da yok canım sende siyah beyaz dökümandan nasıl anlayabilrisinki bunu ben analrım bak görürüsün dedim .Nitekimde öyle oldu haftasına doğum yaptım ve bebek aynı babasıydı Ayrıca renkli usgde verilen tip, gerçek bebeğinkinden farklı olabiliyormuş... Sen bilirsin şekerim ben vazgeçtim ama sen yaptır...

valla ben bir yorulmuşum 23-30da yattım uyudum,taaaaa sabah 7 de uyandım bir daha
bana sorarsan ben park yataklardan almanı yavsiye ederim,çünkü katlanıp toplanabiliyor... eğer istersen yatak olayını iptal edip sadece çocuğa güvenli bir oyun alanı olarak kullanılabiliyor...aynı zamanda altını sandık gibi kullanabiliyorsun,sallanabiliyor,alt açma yerleride var ,diğer bambu tarzı olanlar kısa süreli oluyor şahsen ben kızım 3,5 yaşına geldi hala oyun parkında yatırıyorum...

sanada günaydın şeker korkarım sen doğumada misafirlerin yanından gideceksin,pek bir yoğunsun maşallah .. sana çok katılıyorum bambu konusunda... Ayrıca önemli olan beşiklerin süsündense gerçek karyolaların süsü:)

Günaydın canım oh ne güzel ya ehrkeslere misafir geliyor benim kimsek yok garip kaldım bi başıma
gece tuvalete kalkmak zate beter bir de uyuyamamak insanı iyice deli ediyor dün gece oturup yatakta ağladım sinirden neden uyuyamıyorum ben diye.

hmm beşiğin ölçüleri 90*60 canım satıcı bir yaşına kadar kullanılıyo dedi ama öyle bir kaç ayda küçük kalıcaksa ben de istemem. evet ucuz da değil bu beşikler çok şirinler süslü püslü insan özeniyor görünce ama kulanışlı da olmalı. Gideceğim evde yer sıkıntım olmayacak yatak odası çok geniş ama dediğin gibi park yatak daha mantıklı sanırım. onları da bir türlü içime sindiremedim kii... çok baktım ama hep basit geliyolar.

Günaydın hayatım, amin inşallah... sanırım ben de yavaş bu duruma alışsam iyi olacak yoksa hep sinirleniyorum. haklısın sağlıklı olsunlar yeter ki. ayyy sen kııznı siyah beyazdan da mı tanıdın maşallah canım sana

uyku düzenin hep böyle devam eder inş. maşallah yani benim allak bullak oluverdi bu hafta.

Park yatakları iyice araştırayım o halde onlar da aşırı büyükler ama yaaa yatak odasına koyduğumu düşünüyorum kos kocaman bişey şık durur mu ki... geçen bir küçük boylarını da gördüm 70*110 onlar da oyun parkı olarak mı küçük kalır acaba ilerde sen büyüklerinden mi aldın canım..

eee bugün planların ne acaba hava da güzelmiş ne güzellll burda kapalı ve rüzgar sesi evin içine kadar geliyo.

uyku düzenim hep böyle değil cxanım benimkide allak bullak oldu,uyurgezer gibi geziyorum çoğu zaman evde kendime rahat koltuk arıyorum

araştır tabi ama ben şunu söyleyeyim bak benim kız 3,5 yaşında ve boyu henüz 98 cm oldu...ki benim kızım uzun boylular kategorisinde,sen oda yapacağım diyorsun yani 2 yaşından itibaren çocuğu karyolasına yatırırsın ..bence küçük boylarından almayı düşün ....

bugün planım şimdi evi süpüreceğim yine ütü yapacağım sonra banyo yaparım sonra kızımı parka götürürüm...Akşam oluverir....

herkese merhabalar;
arkadaşlar artık hepimiz 3.trimester a girdik,doğuma yaklaşıyoruz.hergün foruma girip okuyorum ama tenefüslerde tabi zaman kısıtlı olunca yazamıyorum.evde bir küçük çocuk olunca hamilelikte koşuşturmalı geçiyor. Gönül sen anlarsın beni.. dün bizimde dr kontrolümüz vardı..bebeğim çok şükür iyi keyfi yerindeydi. Dr um özellikle bu son aylarda kalsiyum ve proteine ağırlık vermemi bebğe yararlı olan şeyleri bol bol tüketmemi önerdi.Artık bebeklerin hızlı kilo aldığı dönemdeyiz.
;Et,süt,yumurta ve pekmezi bol tüket,doğumdan sonra emzirmek için vücudun gereksinimi var dedi.
ben toplamda 7 kilo aldım.27. haftamdayım..Oğlumda doğuma giderken 11 kilo almıştım.Emzirmek çok güzel kilo verdiriyor.Oğlumu dolu dolu 26 ay emzirdim.İ;nşallah bu oğlumuda emzirebilirim.
Arkadaşlar birde bebek ihtiyaçları konusunda 0-3 aylık kıyafetler çok fazla almayın derim.Çünkü benim oğlum.3.800 doğmuştu ve 54 cm di.0-3 ay aldığım takımları kıyafetleri hiç giydiremedim.hemen kilo alıyorlar.hep 3-6 olanları giydirdim.
Birde çalışmıyor olsanız bile süt sağma makinesi ihtiyacınız oluyor.bebek göğüsleri tam boşaltamayınca sağmak gerekiyor,ben Aventin süt sağma makinesini aldım vede çok memnun kaldım.okuldada hep sütümü sağdım.
Kardelen; bende sana park yatak almanı tavsiye edicem.Bebeğinin odası olsada kendi yatak odanda enaz 1,5 -2 yıl park yatakta yatabilir.yada 6-7 ay sonra odasına ayırsan bile aysozg un dediği gibi oyun parkı olarak kullanabilirsin.bende öyle yapmıştım.
herkese güzel bir gün ve haftasonları diliyorum güzel hamileler....

Sanırım gün içinde yorulunca gece daha iyi uyunuyor. on üç ay zor gecer derlerdi ama bu kadar da ummazdım ya ufff geçse ş günler....

sağol canım benim güzel bişey buluruz inşallah gönlümüze göre...

kolay gelsin şekerim öpüyorum sizi....:79::118:

Darkçım bizim topiğede uğra istersen ay yüzlüm geldi seni sordu!!!!

maşallah canım bebeğine evet çok hızlı kilo alıyolar göbeğim kocaman oldu benim de... dediğin gibi yediklerimize çok dikkat etmeliyiz şu son aylarda ki bebişlerimiz de sağlıklı olsunlar. maşallah canım ilk çocuğunu ne güzel uzun süre emzirmişsin . haklısın aslında ablamın da bebeği 4 kilo doğmuştıu ve hiç 0-3 ay olan kıyafetlerini giyemedi öylece kaldı hepsi...

süt sağma makinesi ben de alıcam çünkü ablam da doğumdan sonra yana yakıla aramıştı göğüsleri çok şişti sütü fazla geliyordu ve mecbur sağıyodu.

beşik konusundaki tavsiyeleriniz içinç ok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım ve artık park yataklara yöneleceğim ben de..

selam kızlar, nasılsınz bakalım? az önce dersim bitti. ben haftasonuna girdim yani :) cuma günü ders programım böyle :))
offf bu hamilelik beni iyice stresli yaptı. yakında k.validemlerle aynı apartmana taşıncaz. ve bebeğe de o bakçak. ama benim gönlüm hiç elvermiyor daha şimdiden stres başladı. lohusa halimle ya da daha sonrasında naparım, nasıl katlanırım,nasıl alışırım yeni hayata bilemiyorum. kafamda o kadar çok soru işareti var ki... düşünmeyim, bebeğe yazık diyorum ama beceremiyorum bi türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…