Darkçım bizim topiğede uğra istersen ay yüzlüm geldi seni sordu!!!!
inan o ölçülere aldanma.üstelik sepetlerde yüksek oluyor.bebiş 4 aydan itibaren dönmeye başlayınca da zorlanırsın tatlım.bence park yatak derim.bak deneyimli annelerde hemfikirGünaydın canım oh ne güzel ya ehrkeslere misafir geliyor benim kimsek yok garip kaldım bi başıma
gece tuvalete kalkmak zate beter bir de uyuyamamak insanı iyice deli ediyor dün gece oturup yatakta ağladım sinirden neden uyuyamıyorum ben diye.
hmm beşiğin ölçüleri 90*60 canım satıcı bir yaşına kadar kullanılıyo dedi ama öyle bir kaç ayda küçük kalıcaksa ben de istemem. evet ucuz da değil bu beşikler çok şirinler süslü püslü insan özeniyor görünce ama kulanışlı da olmalı. Gideceğim evde yer sıkıntım olmayacak yatak odası çok geniş ama dediğin gibi park yatak daha mantıklı sanırım. onları da bir türlü içime sindiremedim kii... çok baktım ama hep basit geliyolar.
canım merhaba.burasıda güneşliydi ama şimdi bulutlu ve aşırı rüzgarlı.of daha hiçbişey yapmadım.güya erken kalktım.yatağımı bile toplamadım.pek keyfim yok nedense.gönülcüm benim kız pek bi hareketli maşallah yaa.artık ayaklarını böbreğime kadar uzatıyor.ve canım çok acıyor.bu arada benim kontrolüm pazartesi.bugündü ama gitmek istemedim.evi süpür sil öff hep aynı şeyler.uyku düzenim hep böyle değil cxanım benimkide allak bullak oldu,uyurgezer gibi geziyorum çoğu zaman evde kendime rahat koltuk arıyorum
araştır tabi ama ben şunu söyleyeyim bak benim kız 3,5 yaşında ve boyu henüz 98 cm oldu...ki benim kızım uzun boylular kategorisinde,sen oda yapacağım diyorsun yani 2 yaşından itibaren çocuğu karyolasına yatırırsın ..bence küçük boylarından almayı düşün ....
bugün planım şimdi evi süpüreceğim yine ütü yapacağım sonra banyo yaparım sonra kızımı parka götürürüm...Akşam oluverir....
merhaba canım.nurtencim sen değirmenderedemi oturuyodun.sanki öyle hatırlıyorum.arada giriyosun ama seni unutmuyoruz canım.aslında haklısın kıyafet konusunda ama ben 0-3 arası aldım epey.giyerse giyer giyemezse ne yapayım yaa.heveslendim aldım.ama kız bebek ya çok iri olmaz diye düşünüyorum.hoş şimdiden biraz tombik ama:)bebişin kaç kilo olmuş canım boyu ne kadar..bilgi ver bize..süt sağma makinasını şimdiden değilde doğduktan sonra ihtiyacım olursa alayım diyorum.sana da iyi dinlenmeli hafta sonu olsun canım.herkese merhabalar;
arkadaşlar artık hepimiz 3.trimester a girdik,doğuma yaklaşıyoruz.hergün foruma girip okuyorum ama tenefüslerde tabi zaman kısıtlı olunca yazamıyorum.evde bir küçük çocuk olunca hamilelikte koşuşturmalı geçiyor. Gönül sen anlarsın beni.. dün bizimde dr kontrolümüz vardı..bebeğim çok şükür iyi keyfi yerindeydi. Dr um özellikle bu son aylarda kalsiyum ve proteine ağırlık vermemi bebğe yararlı olan şeyleri bol bol tüketmemi önerdi.Artık bebeklerin hızlı kilo aldığı dönemdeyiz.
;Et,süt,yumurta ve pekmezi bol tüket,doğumdan sonra emzirmek için vücudun gereksinimi var dedi.
ben toplamda 7 kilo aldım.27. haftamdayım..Oğlumda doğuma giderken 11 kilo almıştım.Emzirmek çok güzel kilo verdiriyor.Oğlumu dolu dolu 26 ay emzirdim.İ;nşallah bu oğlumuda emzirebilirim.
Arkadaşlar birde bebek ihtiyaçları konusunda 0-3 aylık kıyafetler çok fazla almayın derim.Çünkü benim oğlum.3.800 doğmuştu ve 54 cm di.0-3 ay aldığım takımları kıyafetleri hiç giydiremedim.hemen kilo alıyorlar.hep 3-6 olanları giydirdim.
Birde çalışmıyor olsanız bile süt sağma makinesi ihtiyacınız oluyor.bebek göğüsleri tam boşaltamayınca sağmak gerekiyor,ben Aventin süt sağma makinesini aldım vede çok memnun kaldım.okuldada hep sütümü sağdım.
Kardelen; bende sana park yatak almanı tavsiye edicem.Bebeğinin odası olsada kendi yatak odanda enaz 1,5 -2 yıl park yatakta yatabilir.yada 6-7 ay sonra odasına ayırsan bile aysozg un dediği gibi oyun parkı olarak kullanabilirsin.bende öyle yapmıştım.
herkese güzel bir gün ve haftasonları diliyorum güzel hamileler....
selam kızlar, nasılsınz bakalım? az önce dersim bitti. ben haftasonuna girdim yani :) cuma günü ders programım böyle :))
offf bu hamilelik beni iyice stresli yaptı. yakında k.validemlerle aynı apartmana taşıncaz. ve bebeğe de o bakçak. ama benim gönlüm hiç elvermiyordaha şimdiden stres başladı. lohusa halimle ya da daha sonrasında naparım, nasıl katlanırım,nasıl alışırım yeni hayata bilemiyorum. kafamda o kadar çok soru işareti var ki... düşünmeyim, bebeğe yazık diyorum ama beceremiyorum bi türlü.
ohh hadi gözün aydın.öğretmenken en sevdiğim gündü cuma günü:)aynı apartman biraz zor tabii ama bence güzellikleri de vardır.çok sıkı fıkı olmamaya çalış diyecem ama bikere çocuğa bakınca mecbur çok sık girip çıkacaksın ama en azından işe başladığında öğle aralarında eve geldiğinde bebişini al evine git.bunu kayınvalidene hissettir.onunla özel vakit geçirmek istediğini ve her gün onlarda yemeğe kalma.yorulsanda kendin pişir ye boşver.alışmasın eşinde kayınvalidende.sadece şunu düşün ve rahatla,çocuğuna emin bir el bakacak.bakıcıdansa çocuğun için aynı aprtmanda oturmaya değer bence..
ayy ne iyi oldu doktor ismi verdiğin bizde eşimle düşünüp duruyoduk inan çocuk doktoru için.Allah muhtaç etmesin ama yine de lazım aylık kontroller için.o zaman acıbademe devam ederiz bizde.plajyolunu seviyorum bende.sessiz sakin.şimdilik evimden de muhitten de komşularımdan da çok memnunum.maşallah bebişinede.bakalım pazartesi gittiğimde benim kzım ne alemde olacak.faceden bikaç arkadaşlarla görüşüyoruz.sen de katıl.faceni yaz burdan seni bulalım.beni bulamazsın aramalarda gizliyim çünkü ama gönül gürer er den beni de diğer arkadaşları da bulursun.sonra da grubumuzu kurualım diyorum..sevgili aysozg; ben bahçecikte oturuyorum canım,ama hemen hemen hergün izmitte oluyorum,tüm ailem merkezde çünkü..Bende plajyolunu çok severim,ev alırken çok bakmıştık oraya,martemde tenise çok gitmiştim.,bu arada benim oğlumun çocuk dr u Acıbademe geçmiş,Halil bey sanada tavsiye ederim,çok iyi.Doğumdan sonra kısmetse bizde çocuk dr una oradayız.
Ben Akademi Hastanesine gidiyorum.doğumumu oarada yapmayı düşünüyorum İlk doğumumda orada oldu,dr umdan çok memnunum çünkü.küçük oğlum 946 gr olmuş haftasına göre uyumluydu.önceki hamileliğimde bebeğim hep önden giderdi beslenmeyle özellikle kalsiyum ve proteinle çok alakalı gerçekten.bu sefer çok dikkat etmiyorum ama şu son aylarda kendimede söz verdim daha çok bilinçli yemeğe çalışıcam..çok iştahım var ama hep hamurişleri canım istiyor.
darksoulriver; sende öğretmensin demek..benim sana tavsiyem kayınvalidenlerle çok fazla yüzgöz olmadan vede canını çok sıkmadan bebeğine bakmalarını sağlamak.Çünkü onların kanı canı ve sen okuldayken hiç aklın bebeğinde kalmaz.bakıcıya emanet etmekten çok çok iyi..
faceden grup kurdunuzmu arkadaşlar?
aslına bakarsan k.validemlerle aynı apartmanda oturmayı istiyorum ben. çünkü evlerimiz çok uzak şu an. aynı yerde yaşadığımız için bebeğe de o bakacağına göre...bebeği getir-götür üşütmeyelim hasta etmeyelim diye düşündük. ayrıca ölüm var kalım var....k.validemi ya da kpederimi kaybetsek aynı evde yaşamak zorunda olmayacaz. çünkü aynı apartmanda gözümüzün öününde olcaklar. ne bizim ne de onların düzeni bozulmaz yani. hastalıkta sağlıkta da birbirimizin yanında olmamız açısından iyi.....
ama gel gelelim canımı sıkan bikaç şey var....aramız normalde çok iyidir k.validemle ve iyiyken kötü olmak istemiyorum. bu nedenle taşındığımız andan itibaren bi mesafe koycam. bebek doğmadan 2 ay önce taşıncaz zaten.
1. sıkıntım: kvalidem dediğim dedik biri. hiç laftan anlamaz, bildiğini okur. yani onunla eğer bi konuda zıt düşersem eyvah eyvah...bu konu bebek bakımı olsa bile eminim beni dinlemicektir. 40 yıl öncesinde kendisi nasıl çocuk büyüttüyse öyle olsun isteyecektir. ve ben bunu nereye kadar kaldırabilirim bilmiyorum. iyilikle söylemek vs de fayda etmiyo. benim dediğim doğru, der hep(hem de her konuca).
2.konu ise hijyenik koşullara dikkat etmemesi. anlatılmaz yaşanır diycem ama öyle bi ortamda kimsenin yaşamasını/bulunmasını istemem. o yüzden benim evimde bakmak durumunda kalcak. eğer biraz temiz biri olsaydı bebeği ona bırakıp, okul çıkışında ve öğle aralarında alırdım mutlaka. böylece biraz daha seviye olurdu aramızda.
yemek konusuna gelince o konuda kararlıyım. tek çeşit bile olsa, gecenin bi yaısı bile olsa kendim yapçam ertesi gün için.herkes yerini ve haddini bilir belki böylece.hem zaten onun biçok yemeği yenmeyecek türde( içinden taş, kum,saç...her şey çıkar)
ve son dediğin konusunda ise haklısın ama bazen çıldırmamak işten bile değil.....eşimin memleketinde yaşıyorum ve inanın kimseyle paylaşamıyorum bu sıkıntılarımı. çünkü bunları anlatırsam yarın bi gün bbaşkalarına anlatılır ve kvalidemlerin kulağına gider. sonra allah göstermesin kavga-gürültü....
saol cnm cevabın için
ben de kendimi olumlu yönleriyle avutmaya çalışıyorum ama inan ki bebek olmasa aynı apartmanda oturmaya bin kere razıyım. şimdi neler olacak bilemiyorum, kestiremiyorum. kendimi şimdiden strese sokmam da anlamsız ama engel olamıyorum. korkularım vardarksoulriver; sende öğretmensin demek..benim sana tavsiyem kayınvalidenlerle çok fazla yüzgöz olmadan vede canını çok sıkmadan bebeğine bakmalarını sağlamak.Çünkü onların kanı canı ve sen okuldayken hiç aklın bebeğinde kalmaz.bakıcıya emanet etmekten çok çok iyi..
mecburum...ev kredisi ödüyoruz benim maaşımla. eşiminkiyle de geçiniyoruz. normalde maaşımdan biraz artıyor ama bebeğe ve yeni eve yaptığımız hazırlıktan dolayı,maaşımdan kalan kısım da kredi kartı borcuna gidiyor. ücretsiz izin alabilecek pozisyonda değilim malesefcanım benim zor bir durum ama mecbursan bazı şeyleri tolere etmek gerkiyor. benim de üzerinde en çok durduğum konu hijyendir zaten hem ev konusunda hem kişisel temizlik konusun da hem de şimdi bebek konusunda.evinde bakacak olması da hem iyi hem kötü bir nevi.bu defa da senin evinde düzen kalmayacak.ama olsun senin sağlık koşullarında bakılması daha iyi.keşke 1 yıl ücretsiz izin alabilsen ne iyi olur.kayınvalidenin huylarına gelince ya güzelce anlatacaksın ya da araya eşini sokacaksın.o halledecek sen yüz göz olmadan.umarım bu konuda eşin sana destek olur.hep onun huyuna gitmek olmaz tatlım.bu zamanla sende yıparanmaya neden olacak ve kayınvalidene olan sevginde saygında azalmaya sebebiyet verdiği gibi yüz göz olmanızda kaçınılmaz olacak.o nedenle hep huyuna gidip de onu alıştırma.güzelce anlat bebek bakımı konusunda hassas olduğunu,annecim senin bakacak olmandan dolayı çok mutluyum lakin bazı konularda anlaşalım de güzel güzel inşallah anlayacaktır o da.ve dediğin gibi kimsye de bişey anlatma aman kulaklarına gitmesin.işte evliliğin en zor yanları da bu.ama eşlerimz için değer diyorum ki benim de çok sıkıntım var bazı konularda.sıkma canını her zaman da anlat burda.çare olamayız belki ama teselli oluruz..
off çok zor canım yaa ama dayanmalısın.bu kadar suyun bol olduğu,temizlik maddelerinin çeşit çeşit olduğu bir ülkede pis olmanın anlamı nedir acaba.nasıl dayanıyorlar pislik içinde oturmaya hayret.o halde kesin evinde baktır.aman sonra bebiş mikrop kapar Allah muhafaza.maddiyatı toparlar toparlamaz da bakıcı.sıkma canını şimdiden.nasıl olsa zamanı gelince yaşayacaksın bari şimdi tadını çıkart.bebişini de üzme annesi yaa..
ben de kendimi olumlu yönleriyle avutmaya çalışıyorum ama inan ki bebek olmasa aynı apartmanda oturmaya bin kere razıyım. şimdi neler olacak bilemiyorum, kestiremiyorum. kendimi şimdiden strese sokmam da anlamsız ama engel olamıyorum. korkularım varçünkü bebeğim hayatımdaki en önemli varlığım olcak. kendimden bile önemli...kendim için bazı şeylere susmuş olabilirim ama onun için susabilecğeimi pek sanmıyorum. ama dediğin gibi bakıcıya emanet etmekten daha iyidir. gerçi burası küçük bi yer, hangi bakıcı nasıldır,iyi midir,kötü müdür herkes birbirini bilir. belki ilerleyen zamanda, maddi durumu toparlayınca düşünebilirim. en azından şunu yap/bunu yapma diyebilirim bakıcıya gönül rahatlığıyla.
mecburum...ev kredisi ödüyoruz benim maaşımla. eşiminkiyle de geçiniyoruz. normalde maaşımdan biraz artıyor ama bebeğe ve yeni eve yaptığımız hazırlıktan dolayı,maaşımdan kalan kısım da kredi kartı borcuna gidiyor. ücretsiz izin alabilecek pozisyonda değilim malesefama elimden geldiği kadar rapor vs alıp iznimi uzattırcam bebeğime kendim bakabilmek için. aslında k.validem iyi bir insandır ama onunla aynı fikirdeysen.... onunla aynı fikirde olup olmaman da çok öenmli değil kendisi için çünkü zaten yine istediğini yapar. yani ona göre hava hoşşş.
ilk başlarda evimde bakmasını hiiiiiiiiiiiç istemiyordum aslında. zaten bebeğe oda yaparken şöyle planladık. 3 kapılı gardrop ve şifonyer. bi de park yatak alcaz odasına. bu şekilde ayarlıycaz. ama zaten aşağı yukarı 8-10 ay bebek bizimle aynı odada yatacak. bikaç yıl sonra da baza alcaz. 2 ayrı yatağı da olmadığına göre k.validem yatak odamızdan çıkmayacakayyy düşündükçe sinirim bozluluyo.
onun evine bırakırdım, tüm huysuzluklarına razıyım yeter ki temizliğe dikkat etse diycem....ama nerdeeee. inat eder yine yapmaz. eşim zaten k.validemin temiz bi kadın olmadığının farkında. sürekli annesini uyarır şurayı temile burayı sil...ama dinleyen kim??? hiç kimse...umursamıyo bile.
ben d eöyle düşünüyorum. bikaç kere güzel bi dille uyarırım k.validemi.eşim ister destek olsun, ister olmasın. kvalidem bebek bakımı konusunda istediğim davranışları uygulamazsa kredi kartı taksidim bittiği gibi bakıcı tutçam.
normalde ben evine gittiğim zaman tozlu yerlere filan elimi sürmüyorum.her yer bi karış toz içinde. senede 1-2 kere ev temizler zaten.o da görünen yerleri...dip köşe temizlik yapmaz yani. lavabolar WC.ler hep kireç tortusuyla kaplı hatta kireçlerin bile artık siyaha döndü rengi.mesela çekyatların üstüne polar örtüler örtüyo ve üzeri saç kılları ve kırıntılarla dolu. çocuk elini oraya buraya sürecek, ağzına alcak...nerden bilsin temizliği,pisliği....ben de göz göre göre delircem sinir hastası olcam. yemeklerden çıkan kıl/taş/kum.... haddi hesabı yok.
sen temizle evini diyenler oldu..yahu ben kendi evime bile kadın tutuyorum ayda bi kere. hatta bebek olunca yetişemem işe güce diyerek haftada bi kere yarım gün kadın çağırcam. ben kendi evimin temizliğinde bile başkasından yardım alırken, gidip başkasının evini temizleyemem. bu arada evine temizlikçi kadın tutmayı ise ASLA kabul etmiyo.
anlattıklarım yaşadıklarımın binde biri.....daha 2 yıllık evli sayılırım....umarım daha iğrenç görüntülere şahit olmam. yoksa bir şeyler değişecek......
teşekkür ediyorum kızlar derdimi paylaştığınız için........
inan o ölçülere aldanma.üstelik sepetlerde yüksek oluyor.bebiş 4 aydan itibaren dönmeye başlayınca da zorlanırsın tatlım.bence park yatak derim.bak deneyimli annelerde hemfikir
canım merhaba.burasıda güneşliydi ama şimdi bulutlu ve aşırı rüzgarlı.of daha hiçbişey yapmadım.güya erken kalktım.yatağımı bile toplamadım.pek keyfim yok nedense.gönülcüm benim kız pek bi hareketli maşallah yaa.artık ayaklarını böbreğime kadar uzatıyor.ve canım çok acıyor.bu arada benim kontrolüm pazartesi.bugündü ama gitmek istemedim.evi süpür sil öff hep aynı şeyler.
bu arada gönülcüm ve kardelencim.renkli usg den vazgeçmeyin derim ben.1 tane bari olsun.inanın çok keyili o resime bakmak ve çok ayırt edici.sağolsun benim doktorum hem 4 boyutludan bana resim çıkartıyor ve kağıt değil bildiğin fotoğraf gibi..benim çok hoşuma gidiyor.öff dün dondurma yedim nasıl boğazım ağrıyor şimdi keşke yemeseydim sakın yemeyin.neyse artık çok oyalandım gidip işlerime koyulayım.hepinizi öpüyorum..
ben de kendimi olumlu yönleriyle avutmaya çalışıyorum ama inan ki bebek olmasa aynı apartmanda oturmaya bin kere razıyım. şimdi neler olacak bilemiyorum, kestiremiyorum. kendimi şimdiden strese sokmam da anlamsız ama engel olamıyorum. korkularım varçünkü bebeğim hayatımdaki en önemli varlığım olcak. kendimden bile önemli...kendim için bazı şeylere susmuş olabilirim ama onun için susabilecğeimi pek sanmıyorum. ama dediğin gibi bakıcıya emanet etmekten daha iyidir. gerçi burası küçük bi yer, hangi bakıcı nasıldır,iyi midir,kötü müdür herkes birbirini bilir. belki ilerleyen zamanda, maddi durumu toparlayınca düşünebilirim. en azından şunu yap/bunu yapma diyebilirim bakıcıya gönül rahatlığıyla.
mecburum...ev kredisi ödüyoruz benim maaşımla. eşiminkiyle de geçiniyoruz. normalde maaşımdan biraz artıyor ama bebeğe ve yeni eve yaptığımız hazırlıktan dolayı,maaşımdan kalan kısım da kredi kartı borcuna gidiyor. ücretsiz izin alabilecek pozisyonda değilim malesefama elimden geldiği kadar rapor vs alıp iznimi uzattırcam bebeğime kendim bakabilmek için. aslında k.validem iyi bir insandır ama onunla aynı fikirdeysen.... onunla aynı fikirde olup olmaman da çok öenmli değil kendisi için çünkü zaten yine istediğini yapar. yani ona göre hava hoşşş.
ilk başlarda evimde bakmasını hiiiiiiiiiiiç istemiyordum aslında. zaten bebeğe oda yaparken şöyle planladık. 3 kapılı gardrop ve şifonyer. bi de park yatak alcaz odasına. bu şekilde ayarlıycaz. ama zaten aşağı yukarı 8-10 ay bebek bizimle aynı odada yatacak. bikaç yıl sonra da baza alcaz. 2 ayrı yatağı da olmadığına göre k.validem yatak odamızdan çıkmayacakayyy düşündükçe sinirim bozluluyo.
onun evine bırakırdım, tüm huysuzluklarına razıyım yeter ki temizliğe dikkat etse diycem....ama nerdeeee. inat eder yine yapmaz. eşim zaten k.validemin temiz bi kadın olmadığının farkında. sürekli annesini uyarır şurayı temile burayı sil...ama dinleyen kim??? hiç kimse...umursamıyo bile.
ben d eöyle düşünüyorum. bikaç kere güzel bi dille uyarırım k.validemi.eşim ister destek olsun, ister olmasın. kvalidem bebek bakımı konusunda istediğim davranışları uygulamazsa kredi kartı taksidim bittiği gibi bakıcı tutçam.
normalde ben evine gittiğim zaman tozlu yerlere filan elimi sürmüyorum.her yer bi karış toz içinde. senede 1-2 kere ev temizler zaten.o da görünen yerleri...dip köşe temizlik yapmaz yani. lavabolar WC.ler hep kireç tortusuyla kaplı hatta kireçlerin bile artık siyaha döndü rengi.mesela çekyatların üstüne polar örtüler örtüyo ve üzeri saç kılları ve kırıntılarla dolu. çocuk elini oraya buraya sürecek, ağzına alcak...nerden bilsin temizliği,pisliği....ben de göz göre göre delircem sinir hastası olcam. yemeklerden çıkan kıl/taş/kum.... haddi hesabı yok.
sen temizle evini diyenler oldu..yahu ben kendi evime bile kadın tutuyorum ayda bi kere. hatta bebek olunca yetişemem işe güce diyerek haftada bi kere yarım gün kadın çağırcam. ben kendi evimin temizliğinde bile başkasından yardım alırken, gidip başkasının evini temizleyemem. bu arada evine temizlikçi kadın tutmayı ise ASLA kabul etmiyo.
anlattıklarım yaşadıklarımın binde biri.....daha 2 yıllık evli sayılırım....umarım daha iğrenç görüntülere şahit olmam. yoksa bir şeyler değişecek......
off çok zor canım yaa ama dayanmalısın.bu kadar suyun bol olduğu,temizlik maddelerinin çeşit çeşit olduğu bir ülkede pis olmanın anlamı nedir acaba.nasıl dayanıyorlar pislik içinde oturmaya hayret.o halde kesin evinde baktır.aman sonra bebiş mikrop kapar Allah muhafaza.maddiyatı toparlar toparlamaz da bakıcı.sıkma canını şimdiden.nasıl olsa zamanı gelince yaşayacaksın bari şimdi tadını çıkart.bebişini de üzme annesi yaa..
bu arada kızlar ben randevumu salı günü saat 10 a aldım.pazartesi eşimin işi çıktı.salı gelsin bakalım bebişim ne alemde.
sürekli temizlik maddeleri alır güya. ama napıyor onları bilemem. laminantlar saç ve toz içinde, halılar da öyle. kapıların arkası ise topak topak yün gibi kıl toz karışımı olmuş....inanın konuştukça rahatlıyorum. paylaşamadıkça içimde büyüyo daha çok dert oluyo.off çok zor canım yaa ama dayanmalısın.bu kadar suyun bol olduğu,temizlik maddelerinin çeşit çeşit olduğu bir ülkede pis olmanın anlamı nedir acaba.nasıl dayanıyorlar pislik içinde oturmaya hayret.o halde kesin evinde baktır.aman sonra bebiş mikrop kapar Allah muhafaza.maddiyatı toparlar toparlamaz da bakıcı.sıkma canını şimdiden.nasıl olsa zamanı gelince yaşayacaksın bari şimdi tadını çıkart.bebişini de üzme annesi yaa..
bu arada kızlar ben randevumu salı günü saat 10 a aldım.pazartesi eşimin işi çıktı.salı gelsin bakalım bebişim ne alemde.
dışarı alıp götürmesine bile razıyım yeter ki evine götürmesin ama iş inada binerse kimbilir onu da yapar. evi de havalandırsa neyse... kapıdan girince midem bulanıyo ağır kokudan.ah canım ya işin pek zormuş ne yapsan tam gönlüneki gibi olmayacak hiç bişey ama bebeğin için mecburan katlanacakalrın da hiç hoş şeyler değil. iyi hoş sen kendi evinde bakmasını isteyeceksin ama gün içinde kadın alır çocuğu gider veya senin evini de öyle pisletir falan aman ya düşünmesi bile kötü anlattıklarını okuyunca içim bi tuhaf oldu ben kayınvalideme şükredeyim kadın evin içinde ok çiçek bakıyo diye kızıyorum ama yine de temizliğini yapıyo yaaa.. ben de ilerde bebeğimi kayınvalideme bırakmak istersem baştan çiçeklerin evin dışına alınması konusunda anlaşma yapmayı planlyıorum...
canım kadın zaten ev hanımı. her gün tatil ona. ben bile çalıştığım halde,şu halimle haftada bir ya da iki kere temizlik kesin yaparım.ayda bir kadın alırım.temizlik önemli gerçekten yeni doğduğunda en azından sen bakarsın tatilde niye temizlik yapmıyo ki gezip duruyormu yoksa bazı insanlar gezenti olunca temizliği önemsemezler
evet canım seni en iyi anlayardanım ben gerçekten zor oluyor bazı şeyler....BEn senden bir nebze olsun şanslıyım çünkü ççalışmıyorum...herkese merhabalar;
arkadaşlar artık hepimiz 3.trimester a girdik,doğuma yaklaşıyoruz.hergün foruma girip okuyorum ama tenefüslerde tabi zaman kısıtlı olunca yazamıyorum.evde bir küçük çocuk olunca hamilelikte koşuşturmalı geçiyor. Gönül sen anlarsın beni.. dün bizimde dr kontrolümüz vardı..bebeğim çok şükür iyi keyfi yerindeydi. Dr um özellikle bu son aylarda kalsiyum ve proteine ağırlık vermemi bebğe yararlı olan şeyleri bol bol tüketmemi önerdi.Artık bebeklerin hızlı kilo aldığı dönemdeyiz.
;Et,süt,yumurta ve pekmezi bol tüket,doğumdan sonra emzirmek için vücudun gereksinimi var dedi.
ben toplamda 7 kilo aldım.27. haftamdayım..Oğlumda doğuma giderken 11 kilo almıştım.Emzirmek çok güzel kilo verdiriyor.Oğlumu dolu dolu 26 ay emzirdim.İ;nşallah bu oğlumuda emzirebilirim.
Arkadaşlar birde bebek ihtiyaçları konusunda 0-3 aylık kıyafetler çok fazla almayın derim.Çünkü benim oğlum.3.800 doğmuştu ve 54 cm di.0-3 ay aldığım takımları kıyafetleri hiç giydiremedim.hemen kilo alıyorlar.hep 3-6 olanları giydirdim.
Birde çalışmıyor olsanız bile süt sağma makinesi ihtiyacınız oluyor.bebek göğüsleri tam boşaltamayınca sağmak gerekiyor,ben Aventin süt sağma makinesini aldım vede çok memnun kaldım.okuldada hep sütümü sağdım.
Kardelen; bende sana park yatak almanı tavsiye edicem.Bebeğinin odası olsada kendi yatak odanda enaz 1,5 -2 yıl park yatakta yatabilir.yada 6-7 ay sonra odasına ayırsan bile aysozg un dediği gibi oyun parkı olarak kullanabilirsin.bende öyle yapmıştım.
herkese güzel bir gün ve haftasonları diliyorum güzel hamileler....
evet canım son zmanlar gerçekten uzun sürüyor çünkü ağırlaşıyoruz ve yaptığıumız hareket sayısı düşüyor... otur otur vakit geçmiyor....Sanırım gün içinde yorulunca gece daha iyi uyunuyor. on üç ay zor gecer derlerdi ama bu kadar da ummazdım ya ufff geçse ş günler....
sağol canım benim güzel bişey buluruz inşallah gönlümüze göre...
kolay gelsin şekerim öpüyorum sizi....:79::118:
ohh ohhh maşallah güzel bir hafta sonu diliyorum sana canımmmm..... ama sende aynı benim gibisin yaşamada evvel yaşayackalrının hesabını yapıp kendini strese sokuyorsun...yapma bunu...üzme kendini eminimki herşey (kısmende de olsa) senin kontrolünde olacak....selam kızlar, nasılsınz bakalım? az önce dersim bitti. ben haftasonuna girdim yani :) cuma günü ders programım böyle :))
offf bu hamilelik beni iyice stresli yaptı. yakında k.validemlerle aynı apartmana taşıncaz. ve bebeğe de o bakçak. ama benim gönlüm hiç elvermiyordaha şimdiden stres başladı. lohusa halimle ya da daha sonrasında naparım, nasıl katlanırım,nasıl alışırım yeni hayata bilemiyorum. kafamda o kadar çok soru işareti var ki... düşünmeyim, bebeğe yazık diyorum ama beceremiyorum bi türlü.
haklısın canım,kardelen çektirsin bir 3d usgbu arada gönülcüm ve kardelencim.renkli usg den vazgeçmeyin derim ben.1 tane bari olsun.inanın çok keyili o resime bakmak ve çok ayırt edici.sağolsun benim doktorum hem 4 boyutludan bana resim çıkartıyor ve kağıt değil bildiğin fotoğraf gibi..benim çok hoşuma gidiyor.öff dün dondurma yedim nasıl boğazım ağrıyor şimdi keşke yemeseydim sakın yemeyin.neyse artık çok oyalandım gidip işlerime koyulayım.hepinizi öpüyorum..
maşallah senin tontona 946 grm olmuş demek ,Allah nazarlardan saklasın onu....sevgili aysozg; ben bahçecikte oturuyorum canım,ama hemen hemen hergün izmitte oluyorum,tüm ailem merkezde çünkü..Bende plajyolunu çok severim,ev alırken çok bakmıştık oraya,martemde tenise çok gitmiştim.,bu arada benim oğlumun çocuk dr u Acıbademe geçmiş,Halil bey sanada tavsiye ederim,çok iyi.Doğumdan sonra kısmetse bizde çocuk dr una oradayız.
Ben Akademi Hastanesine gidiyorum.doğumumu oarada yapmayı düşünüyorum İlk doğumumda orada oldu,dr umdan çok memnunum çünkü.küçük oğlum 946 gr olmuş haftasına göre uyumluydu.önceki hamileliğimde bebeğim hep önden giderdi beslenmeyle özellikle kalsiyum ve proteinle çok alakalı gerçekten.bu sefer çok dikkat etmiyorum ama şu son aylarda kendimede söz verdim daha çok bilinçli yemeğe çalışıcam..çok iştahım var ama hep hamurişleri canım istiyor.
darksoulriver; sende öğretmensin demek..benim sana tavsiyem kayınvalidenlerle çok fazla yüzgöz olmadan vede canını çok sıkmadan bebeğine bakmalarını sağlamak.Çünkü onların kanı canı ve sen okuldayken hiç aklın bebeğinde kalmaz.bakıcıya emanet etmekten çok çok iyi..
faceden grup kurdunuzmu arkadaşlar?
canım benim yaa anlattıklarını düşündükçe valla içim bir hoş oldu....Allah yardımcın olsun ,inşallah herşey yolunda giderde ,sende bir bakıcı tutarsın başka türlü olmaz çünkü bir insanı değiştirmek mümkün değil.....
sürekli temizlik maddeleri alır güya. ama napıyor onları bilemem. laminantlar saç ve toz içinde, halılar da öyle. kapıların arkası ise topak topak yün gibi kıl toz karışımı olmuş....inanın konuştukça rahatlıyorum. paylaşamadıkça içimde büyüyo daha çok dert oluyo.
dışarı alıp götürmesine bile razıyım yeter ki evine götürmesin ama iş inada binerse kimbilir onu da yapar. evi de havalandırsa neyse... kapıdan girince midem bulanıyo ağır kokudan.
yaşı da normal, sağlığı da yerine allaha şükür. ama inkar edemem, eli yüzü temiz bi kadın. elini yüzünü yıkar, duşunu alır temiz giyinir. ama kendine temiz yani...yaşadığı ortamı temiz tutmasını beceremiyo. kendisine kadın tutmamızı da istemiyo!!! şaşılacak şey doğrusu.bi de evi de kalabalık değil. 2 kişiler sadece kpederim ve kendisi.......
canım kadın zaten ev hanımı. her gün tatil ona. ben bile çalıştığım halde,şu halimle haftada bir ya da iki kere temizlik kesin yaparım.ayda bir kadın alırım.
kvalidem akşama kadar TV izlemeyi tercih eder, temizlik yapmaya. arada bi çarşı pazar gezer. evine misafir geldiğinde göstermelik bir temizllik yapar. sadece misafir ağırlayacağı odayı siler süpürür güya. banyo, WC koku içinde, kireçli, yerlerde saçlar....sanki gelen misafirin WC ihtiyacı hiç olmayacak. bunu nasıl akıl edemez yaa?? ama misafir gelecek diye banyodaki yüz havlusunu değiştirir mutlaka ve bizim havlumuz da ayrıdır. bu da iyi bişey di mi, buna da şükür :)))
her gün bir odayı temizlese hem yorulmaz hem de 1 hafta boyunca bütün işler bitmiş olur.vakit de geçer....ama tabi içinden gelmesi gerek...nerdeyse 60 yaşında sayılır, bu saatten sonra değiştiremem ki ben onu.
ayyyy kızlar şimdi ticker a baktım da bebek sonlara doğru ilerliyorilk oluşturduğumuz zaman 10 un altındaydı şimdi 30 a yaklaşıyor maşallah kızlar zaman çabucak geçiyor, bi bakmışız doğurduk
herkeze günaydın kızlar ,dilerim herkez için güzel bereketli ,huzurlu ve bol tekmeli bir gün olur....bende bugün dışarıda olacağım önce bebek mevlütüne gideceğim sonrasında arkadaşıma oturmaya gideceğim...akşama annemlere gece dönerim artık eve SİZİ SEVİYORUM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?