2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

valla zor işin bende yemek yapıcam annemi getirecek koçiş .ütüm var dün pantolonlarını yıkadım takımların sabah 1 tanesini ütüledim.neyse annem gelicek yaa beraber yaparız diğerlerini.

tşk edeirm hoşbulduk...erkek geliyor inş.

ay belım ck agrıdı kıslar ya dolapların ıcını dısını sıldım kasıkalrı bardakları camasır suyuna koydum öldum ama evı suourcem yemek yapıcam makınayı bosaltıcam daha ya ay bırısı olsada yardım etse yaaaaa :)

palettecım gecmıs olsunn dıkkat et kendınee arstır ne dusurur tansıyonu falan ben limon dıye bılıyorum ama yınede ıyı bak bılgı al

bu dogum olayına bende dusunuyorum hergun erken olur dıye telaş tyapıyorum ay basında butun eksıkelrı alcam cantamı hazırlıycam ınsallh bı an once zamanı gelsın dogsun ıstıyorum ya hyırlısıyla bazen benımde alt taraflarda agrı oluyo ama hergun degıl bı ıkı kere olduu akıntı gelınce bend ehemöen bakıyorum kanmı acaba dıye :) bu arada kom markasının emzırme sutyenlerını gordum cok guzeldı onunde dikişi yok penyede falan ız yapmaz e bıde korse almak lazımm galıbaa bu konu hakkında dusunceler nelerdır bakıyımm korsee ıcınn

hayılısı sağlığı iyimi nasıl güle güle büyütsünler aaayyyyy ne çok doğum haberi aldım sonlara yaklaştığımızı hissettiriyolar.:18:

annenin sağlıı iyi bebekte yoğun bakımda 1 hafta kalacakmış yazık eltim ağlıyo göremedi daha bebeği

yoğun bakımda şu an zaten kimseyi almıyorlar oraya

annenin sağlıı iyi bebekte yoğun bakımda 1 hafta kalacakmış yazık eltim ağlıyo göremedi daha bebeği

yoğun bakımda şu an zaten kimseyi almıyorlar oraya

hayırlı olsun canım.yazık yaa tek 1 hafta ayrı kalsın da asğlıklı olsun inşallah.neden erken doğum yaptı canım.ayy inşallah bizler zamanında yaparız doğumumuzu ben de korkmaya başladım.hazırlıkları bitirmek lazım.ne olur ne olmaz valla..

ınsallah canım bend etelaş yapıyorum erken olursa ne yaparım dıye ama dusunmemeyede calısıyorum nasıl olcak bılmıyorum o yuzden ay basında herseyımı alıyım da cantamı hazırlıyım bıtsın dıyorum canım köşede dursun ne olur ne olmaz zaman yaklasıyoo

kıslar kapıya gunluk sut satan bırıs geldı bend e 2 kılo aldım yogurt yapıyım dedım am ayapmayı bılmıyorum nasıl yapılıyo acaba bı fıkırr lutfenn

afortına eltın kac aylık dogum yaptıı bebgın durumu nasıll

canım 36 haftalık doğum yaptı bebek yoğun bakımdaymış çok önemli bişeyi yok erken doğduğu için nefesle ilgili problemi varmış

eltimin anneside erken doğum yapıyormuş anlayacağın onunki biraz genetik sanırım bende korktum valla hazırlık yapmak şart

Son düzenleme:
erken doğumdan korkmayın sakın tabiki vaktinde doğması en hayırlı olanı ama ,erken doğuncada ,1 hafta 10 gün kuvezde kalıp çıkıyorlar,tabi kuvez şu bakımdan iyi,mesela bebekler doğduklarında ilk 10-15 gün içinde sarılık riski altında oluyorlar,o riskli dönemide kuvezde atlatırlarsa ne mutlu....
denizkızı sende çok yorma kendini bakayım yarın yaparsın birazınıda aaaaa bu arada yoğurt yapmak için, sütü kaynat bir kavanoza (1 litrelik) yada bir tencereye istediğin kadarını dök ,elini yakmayacak kıvamda soğuyuncaya dek bekle ,hafiften serçe parmağınla bak biraz cık yakar gibi olsun ama... 1 ltre süt için 1,5 tatlı kaşığı yoğurtu ılık sütle bir kasede çırp sonra içine dök... ağzını kapat güzelce sar o kavanozu sonra 3-4 saat sarsılmadan beklet,muhtemelen sen gece yatana kadar anca tutacaktır...tuttuğunu koyuluğundan anlarsın zaten,biraz sulu olacaktır mutlaka,buzlabına koy yarın öğlenden önce yeme sakın kıvamı bozulmasın yoğurtun....

mersıı canımm dedıgın gıbı yapıcam 1 lıtresınden dıgerındende krem karamel yapıyorum sımdı ınsallah hepsı guzel olur ılk defa yogur yapıcam cunku :)

kıslar kapıya gunluk sut satan bırıs geldı bend e 2 kılo aldım yogurt yapıyım dedım am ayapmayı bılmıyorum nasıl yapılıyo acaba bı fıkırr lutfenn

heh kaç haftadır bende yoğuda sarmış durumdayım bak şimdi kaynat sütü sonrası iğrenç parmağını sürekli batırıp çıkartıyosun taki parmağın sıcağa dayanacağı dereceye gelene kadar derecen varsa 40 45 arası olmalı sonrabi kaseye 1 kilo sütü yapıcaksan 1 yemek kaşığı ölçüm bu benim 2 de koyabilirsin sorun olmuyo kasede yoğudu çırp güzelce karıştır tencerene kapağını kapat ben çömlekte yapıyorum ve doğalgaz borusunun geçtiği yere koyuyorum hiç kımıldatmıyosun 7, 8 saat sonra mayalanıyo benimki dolaba kaldırıyorum.afiyet olsun çömlek olayı boru olayı şu geç soğusun daha güzel oluyo.hadi yapta yiyelim.

gönülde vermiş tarif pardon yaa okumadım kusura bakamyın ukalalık olmasın yanlış anlamayın.ben reçelde sıkıntı çekiyorum.sinir oluyorum gerçi ilk kez denedim reçeli koyu oldu biraz fazla kaynatmışım.limonda sıkınca kazık gibi oldu reçel.

bende oyle yaptım canım hem sofra bezıyle hem polar ınce battanıyeyle sardım yetegın yanına koydum ben gectıgı boru hattını arayamdım bende yatarken koyarım dolaba annem sabah koy dedı ama sabah akadar durmasın dısarda yatarken koyarım dedım hıc acmadım bısey olur dıye ılk defa yapıyorum cunku canım sagol tarıfın ıcın mersıı

kızlar dualarınınız için çok teşekkür ederimm... hamdolsun bugün bir problem çıkmadı.

tansiyonum normal çıktı. bir de ilk defa nstye bağladılar çok sıkıcı birşey.. o da normal çıktı... doktorum şimdi yapılması gereken birşey yok dedi. evde istirahat et dinlen dedi. zaten full dinleniyorum annem sağolsun. sadece yürüyüş yapıyorum 2 haftadır ve çok faydasını gördüm. geçen ay ayda 3 kilo almıştım birdenbire. bu ay şuana kadar sadece 600 gr almışım:))çok mutlu oldum... boğazım hiç durmuyo ama sağlıklı besleniyorum ve yürüyorum. sizlere de tavsiye ediyorum

bende cok yuruyorum canım yerı gelıyo gunde 3 4 saat yuruyorum :) ama hergun degıl tabıkı ıyı cıkmasına sevındım sonucların ınsallah bı daha boyle sorun olmaz canım dıkkat et kendınee bende bugun cok yordum galıba kendımı mutfagın heryerını temızledım basım cok agrıyo nezle olcak galıba burnumda tıkalı dısımde agrıyo yıne yavas yavas of yanıı

canım çok sağol... bana doktorum kesinlikte deterjana çamaşırsuyuna dokunmıycaksın, teneffüz etmiyceksin dedi.. ben de dikkat etmeye çalışıyorum. sen de dikkat et kendine. bu kadar yorulma. yavaş yavaş yap

çok sevindim gözün aydın benimde yürüyüşlerim güzeldi ama ayak ağrımdan ölüyorum sonrası

mersıı canımm dedıgın gıbı yapıcam 1 lıtresınden dıgerındende krem karamel yapıyorum sımdı ınsallah hepsı guzel olur ılk defa yogur yapıcam cunku :)
inşallah canım afiyet olsun şimdiden :) bu arda bu işe alışsak iyi olur bebeklerede mayalmaya başlayacağız 5-6 ay sonra:)
aşk olsun canım olurmu hiç öyle şey nedemek akıl akıldan üstündür herzaman....

palette çok sevindim canım iyi olmana....maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…