valla sıkıldım bnde cnım ya ne yapsam yaranamıyorum aramıyım dıyorum bu sefer kocama kızıyo karının tarafımı oldun dıye laf soyluyo ben ıstemıyorum ondan bısey ya o bırısınde bısey gorunce ılla oda yapıcak onu ıstıyo baskasının aklıyla yaşıyo kadın bana yaptıran akadar söyluyo yok dıyorum ınat edıyo hayırlısıyla bı dogursamda sonra nele rolur onu hıc bılmıyorum yanı sımdı mutfak dolaplarımı sılıyorum rtulerı degıstırcem
canım hiç dert etme kendine gebelikte olabilen durumla bunlar,,laçtan ziyade günlük yarım çay bardağı limonlu su içsen o tansiyonunu dnegeleyecektir ayrıca c vitaminide almış olacaksın dert etme sakın....
canım artık 8. ayın içindeyiz bu şikayetlerin gayet normal ,eğer çok ,i,leri düzeyde alttan batma ,oturduğun yerden kalkma ihtiyacı duyduracak derecede şiddetli batmalar oluyorsa o zaman muhakkak doktorunla görüş derim,bahsettiğin şikayetlerin seninde tahmin ettiğin gibi uzun süre ayakta kalmaktan kalyankalnıyor bu durum karşında yapacağın en iyi iş yere yatıp ayaklarını koltuğun üzerine doğru uzatmak bu bebeğin yukarı kaymasını sağlyacağından rahatlarsın...kasılmaların birde doğuma hazırlık kasılmaları canım bunlar normal durumlar artık ağır kaldır kendini fazal yorma...Ayşe bebek rahat dursun oradabu bahsettiklerin bende de oluyor bu arada.. hatta benim bazı şikayetlerim daha ileri düzeyde ben bu hafta sonu hastane çantamı hazırlyıp koyacağım bir köşeye ...ben 40 hafta beklemem sanırım....
canım ben daha minikkken doğurmuştum içiniz rahat olsun o şimdi kırkı çıkana yani miyadının dolduğu güne kadar çoğunluk uyuyacaktır...pek sesi çıkmayacaktır tedirgin olunmasın ,sadece yıkarken zorlanabilinir... ama korkmayın ... emme sorunu yaşabilir ,silikon uçlarıda ememeyebilir tedirgin olmayın 3 saatte 1 30cc anne sütü yada mama almak zorunda ... gerekirse sütünü sağıp versin ,Allah analı babalı büyütsün canım... yalnız çok kalabalık ortamda bulundurulmasın yüzünde ve vüudunda kırmızılıklar oluyşmasına neden olur ,o çok hassas şu anda...
hoşgeldinnnnn sefalar getirdin ne geliyor kız mı oğlanmı şekerim......
hayılısı sağlığı iyimi nasıl güle güle büyütsünler aaayyyyy ne çok doğum haberi aldım sonlara yaklaştığımızı hissettiriyolar.:18:
canım ben daha minikkken doğurmuştum içiniz rahat olsun o şimdi kırkı çıkana yani miyadının dolduğu güne kadar çoğunluk uyuyacaktır...pek sesi çıkmayacaktır tedirgin olunmasın ,sadece yıkarken zorlanabilinir... ama korkmayın ... emme sorunu yaşabilir ,silikon uçlarıda ememeyebilir tedirgin olmayın 3 saatte 1 30cc anne sütü yada mama almak zorunda ... gerekirse sütünü sağıp versin ,Allah analı babalı büyütsün canım... yalnız çok kalabalık ortamda bulundurulmasın yüzünde ve vüudunda kırmızılıklar oluyşmasına neden olur ,o çok hassas şu anda...
annenin sağlıı iyi bebekte yoğun bakımda 1 hafta kalacakmış yazık eltim ağlıyo göremedi daha bebeği
yoğun bakımda şu an zaten kimseyi almıyorlar oraya
hayırlı olsun canım.yazık yaa tek 1 hafta ayrı kalsın da asğlıklı olsun inşallah.neden erken doğum yaptı canım.ayy inşallah bizler zamanında yaparız doğumumuzu ben de korkmaya başladım.hazırlıkları bitirmek lazım.ne olur ne olmaz valla..
afortına eltın kac aylık dogum yaptıı bebgın durumu nasıll
hayırlı olsun canım.yazık yaa tek 1 hafta ayrı kalsın da asğlıklı olsun inşallah.neden erken doğum yaptı canım.ayy inşallah bizler zamanında yaparız doğumumuzu ben de korkmaya başladım.hazırlıkları bitirmek lazım.ne olur ne olmaz valla..
erken doğumdan korkmayın sakın tabiki vaktinde doğması en hayırlı olanı ama ,erken doğuncada ,1 hafta 10 gün kuvezde kalıp çıkıyorlar,tabi kuvez şu bakımdan iyi,mesela bebekler doğduklarında ilk 10-15 gün içinde sarılık riski altında oluyorlar,o riskli dönemide kuvezde atlatırlarsa ne mutlu....
denizkızı sende çok yorma kendini bakayım yarın yaparsın birazınıda aaaaabu arada yoğurt yapmak için, sütü kaynat bir kavanoza (1 litrelik) yada bir tencereye istediğin kadarını dök ,elini yakmayacak kıvamda soğuyuncaya dek bekle ,hafiften serçe parmağınla bak biraz cık yakar gibi olsun ama... 1 ltre süt için 1,5 tatlı kaşığı yoğurtu ılık sütle bir kasede çırp sonra içine dök... ağzını kapat güzelce sar o kavanozu sonra 3-4 saat sarsılmadan beklet,muhtemelen sen gece yatana kadar anca tutacaktır...tuttuğunu koyuluğundan anlarsın zaten,biraz sulu olacaktır mutlaka,buzlabına koy yarın öğlenden önce yeme sakın kıvamı bozulmasın yoğurtun....
kıslar kapıya gunluk sut satan bırıs geldı bend e 2 kılo aldım yogurt yapıyım dedım am ayapmayı bılmıyorum nasıl yapılıyo acaba bı fıkırr lutfenn
heh kaç haftadır bende yoğuda sarmış durumdayım bak şimdi kaynat sütü sonrası iğrenç parmağını sürekli batırıp çıkartıyosun taki parmağın sıcağa dayanacağı dereceye gelene kadar derecen varsa 40 45 arası olmalı sonrabi kaseye 1 kilo sütü yapıcaksan 1 yemek kaşığı ölçüm bu benim 2 de koyabilirsin sorun olmuyo kasede yoğudu çırp güzelce karıştır tencerene kapağını kapat ben çömlekte yapıyorum ve doğalgaz borusunun geçtiği yere koyuyorum hiç kımıldatmıyosun 7, 8 saat sonra mayalanıyo benimki dolaba kaldırıyorum.afiyet olsun çömlek olayı boru olayı şu geç soğusun daha güzel oluyo.hadi yapta yiyelim.
kızlar dualarınınız için çok teşekkür ederimm... hamdolsun bugün bir problem çıkmadı.
tansiyonum normal çıktı. bir de ilk defa nstye bağladılar çok sıkıcı birşey.. o da normal çıktı... doktorum şimdi yapılması gereken birşey yok dedi. evde istirahat et dinlen dedi. zaten full dinleniyorum annem sağolsun. sadece yürüyüş yapıyorum 2 haftadır ve çok faydasını gördüm. geçen ay ayda 3 kilo almıştım birdenbire. bu ay şuana kadar sadece 600 gr almışım:))çok mutlu oldum... boğazım hiç durmuyo ama sağlıklı besleniyorum ve yürüyorum. sizlere de tavsiye ediyorum
bende cok yuruyorum canım yerı gelıyo gunde 3 4 saat yuruyorum :) ama hergun degıl tabıkı ıyı cıkmasına sevındım sonucların ınsallah bı daha boyle sorun olmaz canım dıkkat et kendınee bende bugun cok yordum galıba kendımı mutfagın heryerını temızledım basım cok agrıyo nezle olcak galıba burnumda tıkalı dısımde agrıyo yıne yavas yavas of yanıı
kızlar dualarınınız için çok teşekkür ederimm... hamdolsun bugün bir problem çıkmadı.
tansiyonum normal çıktı. bir de ilk defa nstye bağladılar çok sıkıcı birşey.. o da normal çıktı... doktorum şimdi yapılması gereken birşey yok dedi. evde istirahat et dinlen dedi. zaten full dinleniyorum annem sağolsun. sadece yürüyüş yapıyorum 2 haftadır ve çok faydasını gördüm. geçen ay ayda 3 kilo almıştım birdenbire. bu ay şuana kadar sadece 600 gr almışım:))çok mutlu oldum... boğazım hiç durmuyo ama sağlıklı besleniyorum ve yürüyorum. sizlere de tavsiye ediyorum
inşallah canım afiyet olsun şimdiden :) bu arda bu işe alışsak iyi olur bebeklerede mayalmaya başlayacağız 5-6 ay sonra:)mersıı canımm dedıgın gıbı yapıcam 1 lıtresınden dıgerındende krem karamel yapıyorum sımdı ınsallah hepsı guzel olur ılk defa yogur yapıcam cunku :)
aşk olsun canım olurmu hiç öyle şey nedemek akıl akıldan üstündür herzaman....gönülde vermiş tarif pardon yaa okumadım kusura bakamyın ukalalık olmasın yanlış anlamayın.ben reçelde sıkıntı çekiyorum.sinir oluyorum gerçi ilk kez denedim reçeli koyu oldu biraz fazla kaynatmışım.limonda sıkınca kazık gibi oldu reçel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?