ayy al benden de o kadar.hamaratız şekerim:)tüm işlerimi bitrdim.duşa giricem şimdi.sonrada ya çarşıya giderim ya da puzzlemın yanına.kuzenimin bebişine yaptığımı bitirdim çerçevelettim harika oldu.şimdi aynısından kızıma yapıyorum.puzzele iyi vakit geçirtiyor bana.ya da çarşıya çıkarım.akşamın yemeğide hazırdı ama konşum yemeğe çağırdı şimdi bizi.o nedenle rahatım.vakit geçmiyor aynen.
bende evi toparladım süpürdüm sildim toz aldım yorulmuşum . elif bebekte makinadan çıkmış kendi kendine nefes alabiliyormuş çok şükür bir kaç gün daha hastanede kalacakmış
saol canım benimmmcanım benim çok sevindim herşeyin yolunda olmasına Azra kız da büyümüş maşallah benimkini sollamış hayatımerken doğum olacaksa şayet bebeğin kilosunun önde olması bi avantajmış. inşallah yapılan takviyeler sonuç verir ve bebeğin de zamanında doğar canım değilse bile Allahım her durumda sağlıkla doğmalarını nasip etsin. ayyy kontroller de sıklaştı artık desene...
canımmmm .. maşallah bak ne güzel 5 kg daha ee bende de daha 5 kg ne güzel işte sonbra kg vereceğiz diye ağlanmayacağız,bebişler sağlıklı ya gerisini boşver, göbüşünün sivriliğine gelince de benim komşumda öyle kız beklediği halde sedec karını sivrilmişti,herkez hatta kendi annesi bile aa doktor yanılıyor kızım senin oğlun olacak diyordu.... ama kızı olducanım benim kucağınada ne çok yakıştı.inşallah kendi bebişinle de görürüz resimlerini.bu arada hakikaten karnın tam kız karnı.valla ben kendimden şüphelenmeye başladım.her gören de bana nasıl kız yaa seninnki erkek karnı diyolar.sipsivri bir karnım var benim.akşam resim koyayım da bakın siz de görün
valla aklım hep sendeydi canım.ohh minişime büyümüş annesi.hemen hemen bebişlerimizin kilosu aynı canım.erken de doğmaz inşallah sana bol bol dua edicem.magnezyumu ben günde 2 kere kullanıyorum ve nerdeyse 3 aydır kullanıyorum canım.çok iyi oluyor.alttan mı baktı.o garip aleti sana da mı kullandı:)
.
günaydın kızlar.önce geçmişi okudum şimdi de günaydın demek istedim.daha kimse uyanmamış anlaşılan.ben kelktım ama hala uyuşuğum.bugün dışarı çıkasım var.belki çıkarım.ne güzel kayınvalideleriniz var ya.kimi pijamalarınızı alıyo kimi bebişin kıyafetlerini.benimkide beni ne arıyo ne soruyor.aramız önceden iyidi hatta çok iyiydi ama aramızda tartışma çıktı gerçek yüzünü gösterdi.şimdiküs değiliz ama aramıyoruz birbirimizi.hiçbişeyde beklemiyorum zaten.çok şükür bebeğimim her ihtiyacını kendim alabiliyorum.gölge etmesin yeter.bende doğumuma çağırmayı düşünmüyorum.zaten ablamla annem gelecek.1-2 ay da eve daimi kadın tutucam evimin düzeni bozulmasın diye.ablam da annemde gelenle benimle bebiş ve yemekle meşgul olurlar.kadında temizlik ütü ve çamaşırla meşgul olur.kaynanamda sonra çok sonra 2 günlüğüne gelmek isterse buyursun.insanları ancak sonra sonra tanıyabiliyorsun işte.ne hali varsa görsün.kendi kalpten ameliyat olduğunda ben 1 hafta bakmıştım,idrarını temizledim istifrasını temizledim.haram olsun.sevgisini de saygısını da kaybetti.ama kocam için sayıyorum.öyle yapmaya çalışıyorum en azından.
kızlar kuzenimde 2010 aralık anneleri topiğindeydi.bunlar bayaa kaynaşmışlar doğumdan sonrada devam ettiler görüşmeye.geçen ankarada oturanlarla buluştular.bebişlerle birlikte.çok iyi oldu diyor çok güzelmiş.bir de tüm topikteki kişiler anneler günü için çekiliş yapmışla ve şimdi birbirine çıkanlar heiye yollayacaklar kargoyla.ne güzel diymi.bizde yapalım böyle şeyler.doğumdan sonrada görüşelim mutlaka.
size bişey sorucam ben hemen hemen her yediğimi ısıtacaksam eğer mikrodalga kullanıyorum.sütümü bile mikrodalgada ısıtıyorum.zararlımıdır kızlar bebişe bilgisi olan varmı.önünde durmamak gerekmiş ama ısıtılan yemeğe zararı geçermiki.valla korktum şimdi yaa..
bir de doktora giden arkdaşlar cinsel ilşkiye ne dedi doktorlarınız..
bol yazışmalı bir gün olsun kızlar.hepinizi öpüyorum.
canım benim 40 gün yaz mevsiminde su gibi akıp geçer sen hiç şimdiden kendini strese sokma senin yapacağın belli ,sadece bebeğe odaklan , hatta bazen bunaldığında bebeğin bir sonraki emizirme saatine kadar ,eşini tak koluna çık bir çay iç gel...(misal) bu sana iyi gelecektir ,iki anne birden evde olunca da birine bir iş birine bir iş kibarca yaptır...Kendilerini dışlanmış hissetmesin ikiside,zaman çabuk geçer zaten ilk 1 hafta bebeği emzirmeye adapte olmakla geçiveriyor....keşke 15-20 gün kalıp gitseler evet ama malesef canım....günaydın canım, dediğin gibi kimseye muhtaç değiliz elbet bebeğimizn tüm ihtiyaçlarını kendimiz alabiliyoruz çok şükür ama yine de onların da heves edip bir şeyler yapması insanın gönlünü okşuyor ayrı bişey yani. hayırlısı olsun bakalım kayınvliden doğumda çağırmasan da gelebilir ben de çağırmadım ama kadın gelecini söyledi tatilini bile eylül ayına ertelemiş bu yüzden. gelene de gelme denilmiyor işte annem de gelecek ama bakalım nasıl geceçek curcuna içinde ben alıştım yamız başıma rahatım iyi aslında. geçen gün ordayken dedi kayınvalidem bir kaç ay bebeğe tek başına bakmaya alışana kadar yanında olurum o yüzden de tatili eylül ayına erteledim dedi. ben de ablam öyle çok fazla yardım almadan kendisi bakmıştı dedim ama fazla da bişey diyemedim çok uzun kalmasını istemem sıkılıyorum çünkü 15-20 gün kalsalar yeter gibime geliyo. ama beni hiiiç de dinleyen yok zaten bebeği tek yıkayamazsın en azından kırk gün kadar kalmak gerekir dedi eyvahhhh ne yapıcam ben şimdiden dertlendim zaten. dediğin gibi canım inşallah doğumdan sonra da görüşmelere devam ederiz ve bebişler biraz büyüysünler de buluşma ayarlarız ben gelrim istanbula.
ben de her akşam sütümü mikrodalgada ısıtıyorum canım başta forumda konusu olmuştu sağlıklı değil diye ama doktoruma sordum bi zrarı yok kullanabilirsin dedi ben de pişirme amaçlı değil de ısıtma amaçlı kullanıyorum bu aleti çok pratik.
evet canım bugünden itibaren dikkatli olmaya çalışıyorum,zaten dayanamayıp evi, süpürdüm ,çamaşır astım,hemen belime ve kasıklarıma ağrı vurdu,vücut izin vermiyor artık,kayınvalidem saolsun,bana hiç birşey yapma kızım gelir yaparız diyor... valla komşularımda saolsunlar onlarda toparlarız evini diyorlar ,yavaş yavaş toparlanırım,eve tadilata başlanınca 20-25 günü bulurmuş,ee 20-25 günde de rahat toparlanırım ,düğünde iptal oldu nasılsa kayınvalidem bende kalır gerekirse 1 ay yaparız napalım,yeterki bebek 9 ay dursun dimi ama..Gönülcüm aldıklarınızı güle güle kullanın canım ayrıca dikkatli ol taşınıcam diye kendini yorma emi...
canım arkadaşına yardım edeyim derken kendini extra yorma sakın dikkatli ol...GÖNÜLİREM senın adına cok sevındım ne guzel bı eksık kalmamıs nasıl gcelıgın guzelmıı tarıf et bakalımm :)
aynen canım ,benimde 1di ikiye çıktı magnorm benimkide neyseki yeni formülün tadı güzel meşrubat gibi içiyorum zor gelmiyorohhh maşallah sizeişte benimde erken doğum riskim var bende magnorm alıyorum magnezyum sabah akşam günde 1 taneydi 2 çıkardı.inş. bişey olmaz .ev içinde gözün aydın canm çok sevindim.:86:
ohh maşallah çok sevindim yavruma,durması iyi bence hastanede mikroptan uzak durur çocuk ....bende evi toparladım süpürdüm sildim toz aldım yorulmuşum . elif bebekte makinadan çıkmış kendi kendine nefes alabiliyormuş çok şükür bir kaç gün daha hastanede kalacakmış
Eki Görüntüle 182963 Eki Görüntüle 182964 Eki Görüntüle 182965 Eki Görüntüle 182966 Eki Görüntüle 182967
evet kızlar karmakarışık oldu ama aldıklarım bunlar.......
Eki Görüntüle 182963 Eki Görüntüle 182964 Eki Görüntüle 182965 Eki Görüntüle 182966 Eki Görüntüle 182967
çok çok sekerlrr yaaaa masalah canım gule gule eskıtın emıı :) bende utu bıtırdım mısafır geldıı kaynanamla kuzenı geldı bıseyler hazırladım kaynanam bana sormadan baskasınıda cagırmıs bı saat o kadını bekledık sonra aradık bız kadını gelmıyorum dedı ıyıce sınır oldum kaynanaya ya sankı kendı evı bıde kuzenın kızı var ıkı ay sonra 1 yasına gırcek oda bı bardak cayı doktu guzelım halıma bısey dıyemedım ıkıncıyıde dokuyodu az daha bende kızdım kaynanama cocugu tutsana duzgunce ıyı tutamıyosun dedım sınırlendım bana dıyo yarın bu halıyı bıde tersınden sıl töbe töbe ya baska bı emrı varmı acaba sılemem artık bıttı dedım bende az once gıttıler allahdan yemegımı sabah erkenden yapmıstım 1de aradı gelcez dıye kuzenıyle kuzenı 3 de geldı kaynanam 4 de kadınıda bekledık saat 5 oldu oldu sız dusunun artık ya
Eki Görüntüle 182997 kızlar bakın buda ben oğlum ve göbüşümle birlikte bebişim bu arada bana artık Tülay değin lüffen
slm kızlar bugun doktora gittim hem kontrol hemde şeker yuklemem vardı herşey normal çıktı dktor bebişte iyi dedi 25 haftamdayım şuan bebişin kilosuda 850 gr mış iyi demi kızlar kilosu
oh oh masallah oglunda kocamanmıss ne yakısmıs hamılelıkk guzell annecık :)
tuncaylın bende korkuyorum erken dogumdan ama doktoruna sor ıstersen genelde 28 ıncı haftada yolculuk yokmus ama sonrasını bı sor o daha ıyı bılır bence uakla gıdrsen bısey olmaz dıye tahmın edıyorum
kıslarr bende kabızlık var ya ınanın yarım saatten fazla oturdum klozette ya ve agrı var sımdı bıraz zor yaptım buyuk wc mı bıde kustum yıne kafam sersem gıbı oldu sımdı rahattım bı kac gundur yıne kustum basımda agrıyoo bıde sızdede varmı bel agrısıı kıslar gece benım belım cok agrıyo ya gece uyandırıyo benı yanı o kadar kotu bel agrısı gecermı acabaa
Eki Görüntüle 182997 kızlar bakın buda ben oğlum ve göbüşümle birlikte bebişim bu arada bana artık Tülay değin lüffen
inşallah canım ,inşallah silzerde cicilerinizi güle güle eskitinçok çok sekerlrr yaaaa masalah canım gule gule eskıtın emıı :) bende utu bıtırdım mısafır geldıı kaynanamla kuzenı geldı bıseyler hazırladım kaynanam bana sormadan baskasınıda cagırmıs bı saat o kadını bekledık sonra aradık bız kadını gelmıyorum dedı ıyıce sınır oldum kaynanaya ya sankı kendı evı bıde kuzenın kızı var ıkı ay sonra 1 yasına gırcek oda bı bardak cayı doktu guzelım halıma bısey dıyemedım ıkıncıyıde dokuyodu az daha bende kızdım kaynanama cocugu tutsana duzgunce ıyı tutamıyosun dedım sınırlendım bana dıyo yarın bu halıyı bıde tersınden sıl töbe töbe ya baska bı emrı varmı acaba sılemem artık bıttı dedım bende az once gıttıler allahdan yemegımı sabah erkenden yapmıstım 1de aradı gelcez dıye kuzenıyle kuzenı 3 de geldı kaynanam 4 de kadınıda bekledık saat 5 oldu oldu sız dusunun artık ya
teşekkürler tülaycım ama maşallah sizde çok tatlı olmuşsunuz üçünüzçok çok güzeller güle güle iyi günlerde kullanın
oyy kıyamam evini toplamış eşine de tatlı yapmış kıyamam ben sana ne kadar düşüncelisin canım...valla şekerim Allah yardımcın olsun... çalışmakta zor ,ama fazla yormadan dikkat et kendine,şöyle bir avantajın var geriye kalan izninin çoğunu bebeğinle ge.ireceksin inşallah.. yolada doktor karar versin bence canım....slm kızlar nasılsınız bugece yine yanlızız babamız nöbetçi bugece sabah kalktım pekmezimi içtim yürüşüyüşe çıktım kahvaltımı yaptım bulaşıkları topladım evi süpürdüm sildim çamaşırları astım topladım eşime yarın ben evde değilim diye tatlı yaptım ben yokken yesin diye işe gittim geldim yemeğimi yedim ve şimdide burdayım. negüzel bende evde oturacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum ama ayın mayıs18 ine kadar dershane çalımam konusunda baskı yapıyo zaten ayın mayıs 25 inde izmire gidiyorum artık sizce geçmi kızlar ya erken doğum riski falan yok şimdilik ama nebileyim bi arkadaşım 36 haftalık bebk iri diye 2 hafta sonra alacaklarmış bebeği bende korkttum öle olunca geçmi kalıyorum izmire gitmek için diye. buarda haftaya kayınvalidem ve kardeşi kalmaya geliyo 10 gün falan kalırlar heralde ne güzel demi:)bakalım napacaklar gelince yapalım edelim derlerde nolcak görcez
ooo maşallah tonbik olacak senin bebek canım ,be o haftada iken 600 gmdı bebiş:)slm kızlar bugun doktora gittim hem kontrol hemde şeker yuklemem vardı herşey normal çıktı dktor bebişte iyi dedi 25 haftamdayım şuan bebişin kilosuda 850 gr mış iyi demi kızlar kilosu
off o kabızlık sorunu var her gün doğum provası yapıyorum ,baya zor oluyor klozette rahat edemiyorum hatta alaturka wcde rahat yapabiliyorumkıslarr bende kabızlık var ya ınanın yarım saatten fazla oturdum klozette ya ve agrı var sımdı bıraz zor yaptım buyuk wc mı bıde kustum yıne kafam sersem gıbı oldu sımdı rahattım bı kac gundur yıne kustum basımda agrıyoo bıde sızdede varmı bel agrısıı kıslar gece benım belım cok agrıyo ya gece uyandırıyo benı yanı o kadar kotu bel agrısı gecermı acabaa
inşalahha canım,benim kızımdan kalan bebek arabasıda kırmızı diye kırmızı aldım,ee baktıkça seni hatırlarım artık sende beni hatırlarsın:)hepsi çok şirinler canım iyi günlerde kullansın inşallah Azra bebeğimizchicco çantamız aynı hayatım...
canım benim bebişin iyi olmasına sevindim.inşallah erken doğum yapmazsın bu defa.şekerim evet ben senden 2 hafta öndeyim ama ben doktora gideli 2 hafta oldu.tam senin haftanda gitmiştim doktora.yani kızlarımızın kilosu hemen hemen aynı gidiyor.2 hafta önce 1380grdı ama şimdi almıştır bence:)ya ben zaten şişman olsun istemiyorum.3-3,5 arası olsun yeter.kaynanam kocamı 4,5kilo doğurmuş ve doğururken ölümden dönmüş yazık.kanaması çok olmuş.ayy ne o 4,5 kilo:)saol canım benimmmevet maşallah tosuncuk olacak heralde:)evet kilosu önemli erken doğumlarda,inşallah canım vakitleirnde doğsunlar hepsi, dilerim ben evime yerleşim oh dediğimde bebeğim gelir....ama sanırı içinizde en önce ben kucaklayacğım kızımı
canımmmm .. maşallah bak ne güzel 5 kg daha ee bende de daha 5 kg ne güzel işte sonbra kg vereceğiz diye ağlanmayacağız,bebişler sağlıklı ya gerisini boşver, göbüşünün sivriliğine gelince de benim komşumda öyle kız beklediği halde sedec karını sivrilmişti,herkez hatta kendi annesi bile aa doktor yanılıyor kızım senin oğlun olacak diyordu.... ama kızı oldubakma sen millete:):) çok şükür büyümüş evet doktor 1300grm deyince aaa nasıl yaa dedim kendi kendime hemen sen geldin aklıma ben sende 2 hafta küçük olmama rağmen 1300üm:) şaştım vallla tosuncuk doğuracağım heralde ben:) evet bende 1dim 2ye çıkardı doktor ,alttan bakacaktı ama gerek kalmadı bakmasına usgden gördü karından ölçtü serviks uzunluğunu boyut normal gibi ama her an herşey olabilir bu şikayetlein erken doğum riksi doğuruyor dedi,ilişkiye gelince de yakasakladı.. zaten 28 HAFTADAN SONRA GEBELİKTE İLİŞKİ PEK TAVSİYE EDİLMİYOR DEDİ...
canım yazdıklarına geröekten çok üzüldüm,ama ne olursa olsun haram ediyorum deme ,helal et hakkını büyüklük sende kalsın ahirette rabbim seni bu yaptığın karşılıksız iyiliklerden dolayı muhakkak ödüllendirecektir... emin ol.... aslında evet bizde doğumdan sonra görüşsek iyi olur... hatta yeni topik adını buldum 2011,HAZİRAN ,TEMMUZ DOĞURGAÇLARImikrodalgaya gelincede evet canım bence bebek için kullanma derim,hatta emzirme döneminde de dikkat et,kansorajen madde radyasyon ... aslında gdosuz kansorajensiz neyimiz var ki ama en azından bunlara dikkat etmek gerekli... Allah Seni Seven Eşini Ve Senin Tek Ve Gerçek Aşkın Olacak Ayşeni Ekisk Etmesin yanından....Gerisi yaln takma kafaya.....
canım benim 40 gün yaz mevsiminde su gibi akıp geçer sen hiç şimdiden kendini strese sokma senin yapacağın belli ,sadece bebeğe odaklan , hatta bazen bunaldığında bebeğin bir sonraki emizirme saatine kadar ,eşini tak koluna çık bir çay iç gel...(misal) bu sana iyi gelecektir ,iki anne birden evde olunca da birine bir iş birine bir iş kibarca yaptır...Kendilerini dışlanmış hissetmesin ikiside,zaman çabuk geçer zaten ilk 1 hafta bebeği emzirmeye adapte olmakla geçiveriyor....keşke 15-20 gün kalıp gitseler evet ama malesef canım....
evet canım bugünden itibaren dikkatli olmaya çalışıyorum,zaten dayanamayıp evi, süpürdüm ,çamaşır astım,hemen belime ve kasıklarıma ağrı vurdu,vücut izin vermiyor artık,kayınvalidem saolsun,bana hiç birşey yapma kızım gelir yaparız diyor... valla komşularımda saolsunlar onlarda toparlarız evini diyorlar ,yavaş yavaş toparlanırım,eve tadilata başlanınca 20-25 günü bulurmuş,ee 20-25 günde de rahat toparlanırım ,düğünde iptal oldu nasılsa kayınvalidem bende kalır gerekirse 1 ay yaparız napalım,yeterki bebek 9 ay dursun dimi ama..
canım arkadaşına yardım edeyim derken kendini extra yorma sakın dikkatli ol...canım çok teşekkürler ...fotosunu yüklüyorum bakın bakalım güzelmi:)
na
aynen canım ,benimde 1di ikiye çıktı magnorm benimkide neyseki yeni formülün tadı güzel meşrubat gibi içiyorum zor gelmiyorsaol canım hepinizin duları kabul oldu kiracılar çıkıyorlar haftaya tadilat yaptırıp ,bende 1 ay sonra geçerim inşallah(doğurmadan :18:)
ohh maşallah çok sevindim yavruma,durması iyi bence hastanede mikroptan uzak durur çocuk ....
canım hepsi çok güzel.güle güle giysin azramız inşallah.sağlıkla sıhhatle.hepsi çok hoş..Eki Görüntüle 182963 Eki Görüntüle 182964 Eki Görüntüle 182965 Eki Görüntüle 182966 Eki Görüntüle 182967
canım ne tatlısınız maşallah üçünüzede..tülaycım facein varsa sende face gelsen yaaa..Eki Görüntüle 182997 kızlar bakın buda ben oğlum ve göbüşümle birlikte bebişim bu arada bana artık Tülay değin lüffen
ohh maşallah.topiğin bayanları dün çok hamaratmışız valla.aynılarını bende yaptım.bence geç kalmıyorsun ama izmirde annende doğuracaksın yaa kocan da olacakmı sürekli yanında.sonra evine ne zaman döneceksin peki.valla kayınvalidenin kalması güzel olur mu bilemem:)iş yaptır onlara iş:)slm kızlar nasılsınız bugece yine yanlızız babamız nöbetçi bugece sabah kalktım pekmezimi içtim yürüşüyüşe çıktım kahvaltımı yaptım bulaşıkları topladım evi süpürdüm sildim çamaşırları astım topladım eşime yarın ben evde değilim diye tatlı yaptım ben yokken yesin diye işe gittim geldim yemeğimi yedim ve şimdide burdayım. negüzel bende evde oturacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum ama ayın mayıs18 ine kadar dershane çalımam konusunda baskı yapıyo zaten ayın mayıs 25 inde izmire gidiyorum artık sizce geçmi kızlar ya erken doğum riski falan yok şimdilik ama nebileyim bi arkadaşım 36 haftalık bebk iri diye 2 hafta sonra alacaklarmış bebeği bende korkttum öle olunca geçmi kalıyorum izmire gitmek için diye. buarda haftaya kayınvalidem ve kardeşi kalmaya geliyo 10 gün falan kalırlar heralde ne güzel demi:)bakalım napacaklar gelince yapalım edelim derlerde nolcak görcez
gayet iyi canım.benimde o haftalarda 846grdı.maşallahı var..slm kızlar bugun doktora gittim hem kontrol hemde şeker yuklemem vardı herşey normal çıktı dktor bebişte iyi dedi 25 haftamdayım şuan bebişin kilosuda 850 gr mış iyi demi kızlar kilosu
kıslarr bende kabızlık var ya ınanın yarım saatten fazla oturdum klozette ya ve agrı var sımdı bıraz zor yaptım buyuk wc mı bıde kustum yıne kafam sersem gıbı oldu sımdı rahattım bı kac gundur yıne kustum basımda agrıyoo bıde sızdede varmı bel agrısıı kıslar gece benım belım cok agrıyo ya gece uyandırıyo benı yanı o kadar kotu bel agrısı gecermı acabaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?