valla bi bayanın en rahat yemek yiyebildiği dönem hamileliktir derler güyaaa!!! yalanmış. eskiden daha çok yiyordum yemine derim :)) sonuçta diyette de değiliz. genelde bebeğe yarayacak şeyleri yiyorum ama arada bir de canımın çektiği yiyecekleri de hiç düşünmeden mideme indiriyorum. ooohh yarasınevet yaaa o kdar da kaçamaklar yapmazsak nasıl dayanıcaz biz. hatta dışarda yol üzerinde aloş diye minibüste ızgara yapıp satan bi yer var ne kadar hijyeniktir hiç bi fikrim yok ama canım çekti dün akşam eşime dedim gidelim nolur diye gittik fazla yememeye çalıştım yine çeyrek ekmek aldım sadece.
taç ben de bakıyorum devamlı ama içime sinen bişey bulamadım hala kırmızı ve pembe arasında kaldım ben de.
bence de artık izne ayrılmanın zamanı geldi zaten yaz tatili de geliyor...
merhaba kızlaarrr bugün içim içime sığmoyor çok ama çok mutluyumbizim kiracılar evi boşalttılar yani bu da demek oluyorki mayıs sonuna kadar evime geçebileceğim inşallah ... ağırlığımın yarısı gitti,şimdi benim de ev toplama telaşem başladı....
canım benim bunu stres yapma ,çünkü inana öyle olmuyor aysozgun dediği gibi o önceden uyarı veriyor zaten,pat diye olmuyor şu ana kadar gördüğüm en kısa doğum 3 saatti baştan sona.... o da ablam:):) ve geceydi:)
ohh ohhh ne güzel telaşe kız aynen bende kendi evime geçeceğim artık bendede ufaktan telaşe var
canım iyi yapmışsın az cici almakla çünkü çok hediye geliyor....yıkamaya gelincede ben yıkadım ütüledim hurca koydum üstüne bir poşet geçirdim, hastane çantamıda aynı şekilde hazırladım çantamın üstünede bir poşet geçirdim ,evime geçince tık tık tık diye yerleştireceğim...
havalara bakma canım evde kurut en kötüsü...
valla bu aralar be de 10-10-30da kalkıyorum ... gece uyuyamıyorum çünkü artık rüyamda doğum yapar oldum...bildiğim bir senaryo olduğu için yaşıyorum geceleri,şu bel ağrılarıda cabası... eşimin horlaması mı desem iremin itiklemeleri azranın tepiklerimi desem bilemiyorumama sen merak etme canım illa ki insan anlıyor doğumun geleceğini 1 gün önceden,çünkü nişan denen parça geliyor ,sakız gibi kanlı bir parça olluyor,ve sonrasında da adet sancısını andıran hafif buruk bir ağrı... anlarsın rahat ol canım....
yanılma payı olsa bile diyorum ki 1400 gr olsa yine de ilerden gidiyor bebiş. bi de ben ufak tefek bi bayanım. bi hamile arkadaşım var, aramızda sadece bi gün var. onun göbüşü benimkinin nerdeyse yarısı:) sanırım bebeğin iri olmasından dolayı böyle bi fark var. doktoruma kalsa 2800-3000 doğsa daha iyi olur ama gidişat öyle gözükmüyo :) doğum konusunda da hakkımızda hayırlısı olsun... ne diyim...
normal doğum yapmayı çooook istiyorum ama ultrasonda 3500gr denilen bebeğin 3800 çıkma ihtimali var. bu da göz ardı edilemez.o yüzden kararı doktoruma bırakçam.
henüz çatlak oluşmadı bende ama kaşıntılarım var az da olsa. siz ne alemdesiniz kızlar? ve toplam 7kg aldım
** bu arada kardeşin neden kan testi yaptırmadı?? ben bile merak ediyorum valla. neyse, yazarsın buraya
valla bi bayanın en rahat yemek yiyebildiği dönem hamileliktir derler güyaaa!!! yalanmış. eskiden daha çok yiyordum yemine derim :)) sonuçta diyette de değiliz. genelde bebeğe yarayacak şeyleri yiyorum ama arada bir de canımın çektiği yiyecekleri de hiç düşünmeden mideme indiriyorum. ooohh yarasın
kızlar bişey daha sorcam.
ben bebek arabasını ben eylül gibi alcam. çünkü maddi anlamda epey sıkışık durumdayız. o zamana kadar ana kucağı/oto koltuğu kullanırım, idare ederim diyorum.
aslında bana kalsa iyi bişey alırım ama bebeğe kvalidem bakçakve asla malın kıymetini bilmezler. ben 700 tl.lik bi araba alsam, bikaç kullanımda mahvederler, biliyorum. küçük bi ilçede yaşıyorum, internetten sipariş vereceğim için bebek arabasının teknik servisini de burada bulamam ve ben resmen çıldırırım o zaman.
işte bu yüzden istesem de istemesem de ortalama bişey almak durumunda hissediyorum kendimi. aklımda chicco lite way veya chicco multiway var. sizin fikirlerinizi de almak isterim bu konuda.
oh masallah kıslar bayagı yazısmıssınız he nazar degmesın ben anca oturdum yemegımı falan yaptım
darksoulriveR cim ınsallah hayırlısıyla tasınırsın sende evıne camasırlarını orda yıka dah aguzel temız temız bende yıkamak ıstıyorumda yarın askam alcam deterjanı o yuzden beklıyorum :)
gönulırem cok sevındım senın adına sonunda yanı dahada mutlu bı hayatın olcak ınsallah kendı evınde kızlarının yenı odalarıyla oh ne guzel ama telas yapma yavas yavas hazırlan kendı eını kendın yerlestır sorna o nerde bu nerde dıye arama ben oyle yapmıstım kımseyı cagırmamıstım sonra ıkı kere ıs cıkar sana :)
bugun bende pjama takımımı almaya gıtcem gecelıgımde cumartesı gelcekmıs bırazda carsıda dolanırım sonra yıne gıderım arkadasıma :) ama önce bı evımı supureyım dun aksam kaynanam geldı gecelıge bakmaya onun kuzenıd egelmıstı 33 yasında bı abla ıyı bırısı o demıs aldık dıye ama halbukı parasının yarısını verdım cumartesı alcam bıde kaynanam arkadasıyla gelmıs saat 6.15de yanı yemek yapıyodum dedı gecelık almıssın getır bakalım bende aldım ama eve getırmedım dedım 10 durdu esım gelınce kalktılar cat kapı geldı manyak kadın
kızlar, eşim yemeğe geliyomuş. ben çıkıyorum şimdilik ama gelirim birazdan. gitmeyin bi yereeeeeeeeeeee :)))
ah be canım bi gecelik ve pijama bile ne olay oldu yahu :))) al da kurtul sen en iyisi yoksa her gün dert olacak sana....
b sorma canım y ne alsma bı bahane zaten kadında eşım taç almıstı o begendı bende kırmadım aldım kırmızı dıyo bula bula bunumu buldunuz dedım bende bunu begendık aldık esımde sen karısma begendık bız dedı daha sesı cıkmadı sıkılıyorum artık ben aramıyorum gıtmıyorum ama o gelıyo ya cat kapı ne yapsam kurtulusum yok 1 ay olcak gıtmıyorum evıne
tabi yapılana alınana laf etmek kolay bi işin ucundan tuttuğu yok sadece laf yapıyo boş ve gereksiz insan yaa.....
doktorumla geçen kontrolümüzde konuştm.özellikle sordum, gecenin bi yarısı bile olsa doğumuma gelcek misiniz dedim :)) gelcem dedi, içim rahatladı.gece olunca yine eşlerimiz yanımızda olur ben gündüz yalnızken olursa diye daha çok korkuyorum.gerçi gece de hastanelerde doğru düzgün kimse olmuyo ama Allahtan doktorun evi de bizim ev de hastaneye çok yakın doktoru hemen ararız cepten kısmet bakalım düşünüp kendimizi iyice korkutmayalım bari... Allah yardımcımız olucaktır.
bana kaynana demeeeeeee demeeeeeeeeee!!!! ayyy, düşündükçe uyuz oluyorum. senin anlattıklarını sanki ben yaşıyorum, sanki benimki çok iyiymiş gibi :)))oh masallah kıslar bayagı yazısmıssınız he nazar degmesın ben anca oturdum yemegımı falan yaptım
darksoulriveR cim ınsallah hayırlısıyla tasınırsın sende evıne camasırlarını orda yıka dah aguzel temız temız bende yıkamak ıstıyorumda yarın askam alcam deterjanı o yuzden beklıyorum :)
gönulırem cok sevındım senın adına sonunda yanı dahada mutlu bı hayatın olcak ınsallah kendı evınde kızlarının yenı odalarıyla oh ne guzel ama telas yapma yavas yavas hazırlan kendı eını kendın yerlestır sorna o nerde bu nerde dıye arama ben oyle yapmıstım kımseyı cagırmamıstım sonra ıkı kere ıs cıkar sana :)
bugun bende pjama takımımı almaya gıtcem gecelıgımde cumartesı gelcekmıs bırazda carsıda dolanırım sonra yıne gıderım arkadasıma :) ama önce bı evımı supureyım dun aksam kaynanam geldı gecelıge bakmaya onun kuzenıd egelmıstı 33 yasında bı abla ıyı bırısı o demıs aldık dıye ama halbukı parasının yarısını verdım cumartesı alcam bıde kaynanam arkadasıyla gelmıs saat 6.15de yanı yemek yapıyodum dedı gecelık almıssın getır bakalım bende aldım ama eve getırmedım dedım 10 durdu esım gelınce kalktılar cat kapı geldı manyak kadın
ben bi inceleyeyim senin aldığın arabayı. benim için önemli olan hafif olması,arkaya tamamen yatması. arabamızın bagajı küçük. ona sığmasını istiyorum. bi de çift yönlü olursa ne alaaa:)) bunların hepsini bir arada bulacağımız arabaların fiyatları çooook pahalı. onlara bakamıyorum bile, ne de olsa alamıycam.darksoulriver cim 70 mılyonluk bebek arabası bana gorede pahalı yanı ben buldum kendıme baby2 go proton hem cıft taraf hem tek elle kapanıyo dıger ozellıklerıde var ygun bısey baksan senın ıcınde ıyı olur tabıkı canım o baktıklarında guzel begenıyorum ben onları ama bulundugun yerde yokmu oyle satan gıdıpde baksan
geçenlerde arkadaşım epidural sezeryan oldu ve o kadar memnun ki halinden. ama o kendisi seçti doğum yöntemini. kısmet ...o zaman bi gelsin bakalım.hayılısı olsun canım evet bazıları inatla doktor istemediği halde normal olacak diye tutturuyolarmış öyle yapmamak lazım ben de doktor ne önerirse onu diniycem. büyükler illaki tuttururlar normal lsun diye ama doktorumdan başka kimseyi dinlemeye de niyetim yok. ablam 4 kilo doğurdu ama onda bile vakum kullanmışlar bebeğin başı nasıl elips şeklindeydi bir ayda ancak düzeldi öyle şeylerden de korkuyorum yazık vakum bebeklerin beynine çok zararlıymış. doğru ultrasonun d ayanılma payı var ama hayırlısı inşallah bakalım.
çatlak henüz bende de yok sürekli yağlanıyorum da. geçen annem burdayken gösterdim hamillşkte de çatlak oluyo mu yoksa doğumdan sınra mı çıkıyo ortaya diye sordum hamilelikte de ortaya çıkıyo dedi baktı şu an yok sende bişey dedi.
kan testi şimdi yapılsa bile iki gün sonra tekrar edilmesi sonucunda artışa göre hamile olup olmadığını söyleyebiliriz demişler o zaman kadar zaten netleşir gerek yok demişler o da o yzden kan teti yaptırmamış. ben de hiç yaptırmamıştım kanda geelik testi kendim idrar testi yaptım bi de hastanede idrar testi yapıldı sonra ultrasonda kese göründü zaten. bakalım cumartesi gitsin doktora ne olacak paylaşırım sizlerle de...
benim hamilelik öncesi hiç ama hiç iştahım yoktu hamilelikle birlikte epey açıldı demek ben genellemeye uyuyorum :)
chicco nun lite way modelini beğendim ve aldım canım ben. çok da beğeniyorum evin içinde kullandım denemek için çok güzel kullanılıyor ani dönüşleri falan çok iyi. hem hafif de üçüncü katta ve asansörsüz evde yaşıyoruz indir kaldır zor olur diye bu modeli tercih etmiştik biz.
saol cnm.ben eşim gelmeden önce bişeyler atıştırmıştım. o yedi yemeğini, işe gitti. ben de kızımın kıyafetlerini astım geldiiiiiiiimafiyet olsun size şekerim bekleriz...
b sorma canım y ne alsma bı bahane zaten kadında eşım taç almıstı o begendı bende kırmadım aldım kırmızı dıyo bula bula bunumu buldunuz dedım bende bunu begendık aldık esımde sen karısma begendık bız dedı daha sesı cıkmadı sıkılıyorum artık ben aramıyorum gıtmıyorum ama o gelıyo ya cat kapı ne yapsam kurtulusum yok 1 ay olcak gıtmıyorum evıne
merhaba kızlar cok yorgunum ve geceden hıc uykumu alamadım sabahtan berı de hastanelerde kosturuyorum doktora gıttıkce habıre bırseyler cıkıyor bobregımde kı buyume ıcın dr ürologa yonlendırdı o da hamılelıkte olabılıyr ama ıdrar tahlılınıde gormem lazım dedı sonucları gosterdım böbrekle ılgılı bır sorun yok ama sekerın yuksek bır daha aclık seker kontrolu yaptır dedı saglık ocagına gıttım yaptırdım 141 cıktı o da doktoruna gotur sana dıyet verır dedı doktoruma gıttım o da normal dedı ordan oraya canım cıktı bu kacıncı kosturuyorum kosturuyrm sonuc olarak normal cıkıyor bu elbette guzel bırsey ama bu sonuca ulasıncaya kadar canım cıkıyor bugun o ıgrenc seyı tekrar ıctıgıme mı ac kaldıgıma mı yoksa o kadar gıttıgıme mı yanayım. esıme artık dr a falan gıtmeyecegım dıyorum gıttıkce bırseyler cıkıyor az kaldı zaten bebıslerımızı sag salım alabılsek bır kucagımıza
eşinin tavrı hoşuma gitti, ne güzel işte sana destek oluyor. bu da iyi bişey.
benim kvalidem de her şeye karışır, hatta "ben kaynanayım, tabi ki karışırım" der. :) bi de daha önce de yazmıştım, hijyenik anlamda kesinlikle canımı sıkan bir insan.ama haftada bir görüştüğümüz için, genelde duymazlıktan geliyordum, gülüp geçiyordum. ama yakında aynı apartmana taşıncaz. allahım yardım etsin bana........şimdiden korkular sardı beni. iyiyken kötü olmaktan korkuyorum. eşimin nasıl bir tavır sergileyeceğinden çok da emin değilim.
kısaca, özettle: seni çooooooook iiyi anlıyorum canım
bu arada son 1-2 haftadır duygusalllık hat safhada bende. sona ereceğe de benzemiyo.
anaaaaaaaaaaammm bunda aradığım biçok özellik var. eee peki kullanan olmuş mu çevrende? yorumlar nasıl?darksoulriver cim bu dedıgın ozellıkler var benım dedıgım arabada fıatıda heryerde 300 280 cıvarı bısey ben begendım ama almadım daha onu alcam annemı beklıyorum o dedı ben gelınce alcam hedıye dıye bende dah aalmadım yoksa kardelen bana bulmustu bu arabayı 225 mılyona sabah baktım dedım aksama sparıs verelım aksam bı geldım baktım 364 olmustu ya bı kac saatle kacırdık yanı arabayı :)
BABY2GO, | Baby2go Proton( hafif isteyenler iin) - Gri Mavi, | ift Ynl Bebek Arabalar,, | kraft,babymax,chicco,philips avent,maxi cosi,camino,medela,lansinoh,tomy,lindam,oyun park,yrte,fisherprice,playskool,sunnybaby oto koltuu,anakuca,ikiz bebek ara
benım esımden allah razı olsun canım baskası olsa naısl davranır bılmıyorum ama benım esım sagolsun benı hıc ezdırmedı hep yanımda hep savunr ama annesı odun kafa hıc tınlamaz o benı savundukca esıme kızar ne tutuyosun karının tarafını ne bıcım erkeksın der ona kızar :) allah yardım etsın canım ya zor valla keske ıyı olsak dıyoruz ama bız ıyı oldukca o bızı ezmeye calısıyo o yuzden gerı cekıldık bızde artık esımde bana destek sagolsun sınırlenınce dıyorum bak dogurmam ıcımde tutarım kızımı dıye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?