2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

Gönülcüm öncelikle bebeğinin iyi olmasına bende sevindim ama ilaç alman gerekiyorsa dikkat et taşınma işi başından beri beni tedirgin ediyor insan normalde bile çok yorulur taşınırken üstelik sen hamilesin canım yorma kendini ahhhhhh şu kiracıların zamanında çıksaydılar bebeği düşün canım inşallah azra bebek zamanında doğar dularım seninle

Son düzenleme:
tam doğum zamanı yaklaşmışken bu taşınma işi çoğumuzun başında ne yazık ki. dün akşam eşim işten geldi seninle bişey konuşmam lazım dedi. dün işyerinin sendikadan bir mühendis gelmiş kendisine bir teklifte bulunmuş, istanbuldaki santrale geçici görevle biri alınacakmış (3 aylık) eğer istersen sen git gidince de görev süreni özelleştirmeye kadar uzatmak için oranın genel müdürü ile anlaşırsın falan demiş. bana sordu ne yapalım geçeyim mi diye şaşkın şaşkın baktım bi yandan gitsek iyi ama orada evin tadilatı sonra taşınması derken çok aceleye gelecek herşey ve hiçbişey istediğim gibi olmayacak bu durumda. aslında oradaki ev hazır olsaydı düşünmeden tamam gidelim derdim ama kayınvalidemler oturuyolar ve bir yıldır boşaltmalarını bekliyoruz tadilat için. ya tamma kiracılar insanın halinden anlamaz ama insanın kendi anne babası da bu u yaparsa o zaman ne denir hiç bilemiyorum bu duruma. eşime bir yıldır kızıyorum ya konuş boşaltsınlar da biz ne zaman taşınacaksak hazır dursun diye ama yok adam konuşamıyo ben konuşsam gelin çok biliyo olucak. offf gece uykularım kaçtı düşünmekten zaten napcaz biz bilmiorum. eşime dedim yok teklifi kabul etme özelleştirmeye kadar bekleyelim de bari aceleye gelmesin hiçbişey dedim.

ah canım sendemi taşınma telaşı içine gireceksin şimdi taşınırsan dediğin gibi herşey aceleye gelicek eşinin ailesi keşke boşatsaymış zamanında tadilatın hazır olur hemen geçerdin sende neyse istediğimiz gibi herşey olmuyo bazen ne bebeğini riske atma sende sonra geçe eğer mümkünse canım

kıslarr öncelıkle gönulıremcım bebegının ıyı olması guzel bı haber ama erken gelmesı olmasa keske eger erken rıskın varsa sımdı hemen tasın sen cok fazla uzatmadan mesela belkı o zaman bsıey olmaz hem yardım edenlerınde var sana annenede soyle gerekırse bı kadın falan tut bı gunde halledın ama ıste mutfak yapılcak o bu falan var oda sorun sımdı kardelencım bencede sen acele etme yacvas yavas ınsallah herey ıstedıgınız gıbı olurbend edaha yenı uyandım ılk defa kahvaltı yapmadan once gırdım mısafırım gelcek ve ben haşa yatakdayım yemek falan yapmadım daha :)

evet canım ama ben erteleyebildiim kadar erteliycem artık taşınma işini. belki istanbula erkenden geçmek bizim için büyük bi şans ama doktorum da uyardı artık ağır gebesin çok dikkatli olmalısın çok fazla ayakta durmak yok ağır işler yapmak yok mümkün olduğunca istirahat edeceksin dedi. bu durumda kendi evim bile olsa geçmem burada kira öderim daha iyi sonra risk yaşamaktan çok korkuyorum ben. Allah hepimize yardım etsin de şu zor zamanlarımızı kazasız belasız atlatalım inş. sonra minik bebeklerle de zor ama artık annemin evi kendi evime yakın annemde kalırız biz bebekle eşim diğer işleri takip eder. ben de ara sıra gider gelir yaparız bişeyler....

yapma zaten bişey hasta numarası yap ölüyorum ben de fazla durmadan çekip gitsinler :) ben çok fenayım sanırım en olsam asla ilgilenmez uğraşmazdım şlu durumda kaynana keyfi için. acele etmek istemiyorum zaten canım belki taşınma işi kışa bile kalabilir ama umurumda değil eartık eşim halletsin ben düşünmüycem sonrasını.

ay cok sınırlıyım ya dun dıyokı ssana oglen gelıcez dıyo yemeklerı koydum aradım ne zaman gelceksınız ıste dun yegenınde kaldı bızım burda oturuyo dıyo yegenım yalnız sımdı kocası aksam gelcekmıs bız bugun burdayız gelemıyoruz sana hem baska yere cagırdılar bızı oraya gıderız belkı dedım yegenının basınımı beklıyosun o hrgun yalnız dedım sınırlendım te dun aksamdan hazırladım tatlımı falan esıme dedım daha gelın demıycem gelmesınler dedım sınırden heryerım tıtrıyo yanı o derece oldum yıne

ne anlayışsız ya kusura bakma canım ama nereliydi bunlar benimkide biri ona geldiği zaman yanında olmamızı istiyor ne kahvaltıları biter ne gelenleri gidenleri hele görümcem karşıda oturuyo hafta sonu gelince hanfendiye göre plan yapıyoruz benimde eşim ailesine çok düşkün hayır demeyi hiçbilmez bana hayır der ama aman içimiz sıkılıyo bunları düşününce

arnavut canım bunlar hepsı aynı degıl ama bunlardan olmaz olsun yanı o derece artık ya demezler bu hamıle ıs yapmasın gıtmeyelım anca gelcez derler bende hazılrık yaparım sonra vazgectık falan derler sınır seyler ya allahdan esım anasına benzememıs ya o yonden sanslıyım canım ben ama ne fayda kadın yıne yapacagını yapıyo yanı kımseyı tınlamıo

herkese günaydın kızlar bugun esımı ugurladıktan sonra 11.30 a kadar uyumusum bu tatıl bana cok ıı geldı sımdıden bol bol uyuyayımda bebıs olunca ararım bugunlerı yalnız evde yıyıp yıyıp kılo almaktan korkuyorum penguen gıbı yurumeye basladım zaten..

canım masallah bebısıne gonulcum dıkkat et kendıne bak surda az kaldı zaten bıraz ıslerını ertele zaten suan ırem var onunla ılgılenmek bıle sna yeter ekstra ıslere hıc gırısme yada yakınların yapacak sen oturacaksın her turlu onlemını al azra bebekte bıraz daha beklesın dualarımız senınle sen ıı dusun hersey ıstedıgın gıbı olacak goreceksın

sen salon aksesuarlarını yenılıyorsun ben daha tamamlayamadım bıle pek kullanmıyoruz bırde burda herkesten uzagız pek gelen gıden olmuyor yakın arkadaslarımızlada oturma odasındayız dıye ertelıyordum ama dogumda benım ve esımın ıs arkadasları gelır bende tamamlamak ıstyrm artık duvar kağıtlarını bende cok sevıyorum cok hos gosteryor ıns ıstedıgın gıbı olur

canım herkesı bır ev telaşı aldı desene aceleye getırmek ıstememekte haklısın canım uykularımız zaten kacık bırde oyle sorunlar cıkınca ııce kafamıza takıyoruz hakkınızda hayırlısı olsun canım bızde ev bakıyoruz ev almak ıstıyrz hepımızı aynı zamanlarda bır ev telası sardı bebekler kısmetlerıyle gelmek ıstyrlar herhalde dun yıne bır ev bakmaya gıttık ama ıcıme sınmedı burası deprem bolgesı oldugu ıcın daha hassas davranıyrz bakalım ne olacak ?
kızlar sınemaya gıtmenın yanı yuksek sesın bebıslere zararı var mıdır? dun bır fılme gıdelım dedık salona bır gırdık kucucuk bana fenalık geldı fılm baslamadan bıletlerı ıptal ettırdık bırde bıletcı kız arkanın 2 önü dıyor ama zaten onden de 3 arkada salonun buyulugunu dusunun artık ....son zamanlarımız artık gıdebıldıgım kadar fılme ve dısarı gezmeye gıtmek ıstyrm

ah be canım ne yoruyosun kendini bu kadar değmez ki bi çay koyarsın geldiklerinde içip kalksınlar yemekler falan uğraşma hiç evi yakın ne olsa doyursun karnını öyle gelsin sen yemeğe misafir mi ağırlıycaksın bunca karnınla...

al benden de o kadar ya benim eşim de hiç ailesine laf söyleyemiyo bazen benim durumuma dayanamayıp der ama demeden önce kırk kere düşünür nasıl söyliycem diye söyleyeceği laf da bişey olsa yani ben olsam anneme babama hiç düşünmeden derim bunları anaları nasıl yetiştirmiş böyl yahu...

oooohhhh hakkındır canım yat dinlen bu zaman kadar çalıştın valla bravo sana. biz hep yattık zaten şimi de sıa sen de :) bebişler zaten bizi hiç uyutmayacaklar şimdi ne kadar uyuduk o kar

canım ben derimki kabul etmeyin.ya eşin anlaşamaz da geri gönderirlerse.o zaman ne yağpacaksın.işi garantiye almadam kıpırdama yerinden derim hele de bu halinle.ayy evi sen aldın kaynananmı oturuyor yani..delirirdim ben var yaa.iyi sabretmişin canım.neyse yazın söyleyin çıksınlar sende içine sine sine yaptır evini.sonra da taşınırsınız.hem o zamana kadar iş durumuda belli olur eşinin.bebiş de ele avuca gelmiş olur.kaynanalar oyy oyy
valla o kaynananı alıp yaş sopayla dövesim var.canım çok anlayışsızlar sen de artık yırtık ol onlara karşı bu ne yaa.bu halinle misafir yok bir de annenne sizde kalacakmış,olduuuu cannıımm.ne işi varmış öyle torun evinde hamile olmasan tamam da bu ne yaa.çağırma bir daha gelmek istediklerinde de bahane uydur.
öff kaynanalar öff.benimkide beni arayıp sormuyodu dün eşim epey kızmış annesine.eşimi aramayacaksan beni de arama artık demiş.bi baktım akşam arıyor ama nasıl soğuk konuşuyor bende önemsemedim konuştum normal olarak.eşime demiş aslında kızım gibi çok seviyorum ama yaşadığımız kavgayı unutamıyorum kinciyim inadım ben oğlum demiş.anne eşimde öyle ama bak benim hatırım için o seni aradı sordu demiş.aynen canım tartışmadan önce o kadar çok sık gelirlerdiki bana ve her geldiklerinde en az 10gün kalırlardı şu küslüğün en büyük faydası o oldu gelmeleri azaldı valla:)dün soruyor hazırlıklar bittimi diye sanki çok da umrunda..hangimizin eşi değilki hepsi düşkün.
valla ben evdeyim ama acıkmadan iyice tek lokma koymuyorum canım hiç istemiyor.aman ye gitsin canım yaa tadını çıkart..
salon aksesuarlarını beğenmedim yine çok klasik sevmiyorum öyle yaa.ama melek figürlü şeyler buldum ama onuda eşim istemez kilisemi evimiz der.bilmiyorum.bizde salonu misafirden misafire kullanıyoruz ama benim çok misafirim gelior maaleseff..duvar kağıdımı aldım canım.akşmada yapmaya gelecekler:)ayy inşallah güzel olur kızlarrr..

inşallah evinizi alırsınız canım.çok hoş bir duygu insanın evinin olması.1,5yıl kirada oturdum ve kiram 1000liraydı.zaten hemen geliyor kira zamanı..ama evime geçince çok sevindim hele de borcu bitince daha da çok mutlu oluyosun.zaten çok borcumuz yoktu amaolsun bitti rahatladım ama tüm takılarım gitti diyebilirim.:)olsun zaten takmıyordum.

aman canım deprem bölgesinde aceleye gelmez ev almak hem bu zamanda ev işi de zor taınmak da bebiş birazcık büyüsün öyle alın derim ama tabi siz bilirsiniz. sinemadaki yüksek sesin bi zararı olduğunu duymadım hiç ama bebişlerin hoşuna gitmiyo orası ayrı benimki karnımı delecek gibi tekmeliyo o sesi duyunca. ben de bu aralar hiç evde durmak istemiorum ya zaten bebekler doğduğu an başlıycak ev hapisleri biraz büyüsünler derken soğuklar da başlayacak of ki ne offf...... dert yana yana geçicek kızlar ömrümüz

haklısın canım acele etmek iyi olmaz bu zamanda... eşim diyo geri gönderme durumu olmaz diye ama belli mi olur ne garantisi var ki. en güzeli özelleştirmeden sonra kesin gideceğimiz yer belli olsun da oraada başlayalım artık yeni hayatımıza. yok canım evi biz almadık bizde anne baba mutlaka evladına ev bırakır eşimin ailesi kendileri yaptırmışlar evi 4 katlı tamamı da kendilerine ait olduğu için istediği dairede oturuyolar. bize ait olan dairedeler şu an alt katta kiracı var üst kat kardeşine ait onlar artık 4. kata çıkacaklar ama acele de etmiyolar 4. katın banyo mutfak kapı yerler falan hazır bi tek mobilyasını alıp çıkacaklar İNŞALLAH... eşime de dim bu kaçırdığımız fırsatı konuş babanla da anlasınlar işin ciddiyetini artık diye ama bilmem konuşur mu?

aman ne de konuşurlar ya.biz olsak kendi ailemize demediğimizi bırakmayız analar ne evlatlar doğuruyor birde oğlan bunlar yaa.kız gibiler ailelerine düşkünlük konusunda yemin ederim.benim eşimde öyle anacım canım anam demeden konuşmaz.her şeyin en iyisi annesinedir.valla sevsin saysın ama bazen insanın zoruna gidiyor yaa.ezilen biz oluyoruz.bizimkide dün annesine nasıl dedi öyle anlamadım valla.eşimi aramayacaksan benide arama dedmiş:)kaynanam korkudan bi evi arıyor bi cebimi haa haa:)aman ne yapalım işte anne baba hakları çok ama bende artık öğrendim eşimden önce ailem demyi.annemler taşındı aldığımız eve.ayy çok mutlular çok teşekkür edrim kızım diyor teleonda.nasıl merak ediyorum evi anlatamam.ablamla abimde mobilyaları sıfır aldılar ya eminim ne güzel olmuştur her şey sıfır ohh..

ya kıslar bende meraklı degılım tabıkı mısafıre gelmedıkelrıne degıl yaptıklarıma uzuluyorum yanı ınsan onceden haber verır dımı aramasam haber verceklerı yok hanımefendılerın dedım esıme ben ansıl bakıcam ananene dıye ben evdeyken gelsın dedı esımde e ıste bugun gelıp kalsaydı yarın esım evde esım ılgılendır en azından bana yardım ederdı neysekı hafta sonu gelemzler ınsallah pazartesıde ısım var arkadasımla carsıya gıtcem ınsallah o gunde gelemezler bende fırsat bulmusken gıttım arkadasımı gormeye bebegınıde gordum hala emmıyo ya ınatcı kız agzına alıyo memeyı aglıyo sıçan aama sagılmıs sutu ıcıyo :) kardelencım ben cay koyarım hıc bıseyde yapamam ama kaynanam dıyo ne yapıcaksın cayın yanında dıye soruyo salı gunu ıste ben dedım cıkıyım yurıyım hem dolasıyım arkadasıma dıye bana dıyo ne dolasması anane borek yapıcak sen de yardım et ona dıyo elınden gelse gunluk temızlıge gondercek benı ya bana dıyo koltuklarını sıldınmı yegenının kızı boyamıs kalemle koltugumu sılemedım hala dn dedım kız boyamıs dıye e sılseydın dıyo sılemedım dedım sesı cıkmadı ınsan der yorma kendını ben sılerım dıye aman ıste ya sinir sey yenı aldıgım badılere taktı kafayı ne ayıp sey benım kızım hıc boyle gıymedı o ne oyle ben hamıleyım dıye duyuruyosun ınsanlara dıyo ya zaten goruyo ınsanlar karnımı daha ne dıycem dımı

bu aksam evde tekım yaaa burdada kımsecıkler yok esımın ıs yerınde yemek varmıs yenı haber verdıı bende kıyamadım gıt degısıklık olsun dedım ınsallah erken gelırr neysekı ferıha var bu aksam onu ızlerımm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…