2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

canım benim bu konuda arştırdığım ve yeğenlerimden edindiğim tecrübeyle sana şunları söylemek isterim.evet başka bir çocuğu örnek göstererk ondan feyz alarak davranış sergilemesini beklemek aslında iyi bişey değil.bak zaten dikkat edersen senin erken doğum riskinle birlikte başlamış iremin davranışları.zaten kardeşi kabullenmesi kolay bişey değil.aslında ben hep sana diyecektim ama çok bilmişlik olmasın diye söylemedim.bu kadar rahat karşılaması ve kardeşini kabullenmesi ilginç gelmişti bana.içindeki savaşı bengüyle ve onun odasıyla ortaya çıkarması çok paralel.bir yandan kardeş telaşı bir yandan sürekli birinin örnek gösterilmesi bebğini yaralamış bence.konuş iremle..emir vermesinede kızma ya da onu uyarma ama emirlerini yerine getirme.böylelikle pirim vermemiş olursun..

çok haklısın canım ben çok üzgünüm şu an ağlamamak için zor tutuyorum kendimi ,o üzülmesin diye elimden gelen herşeyi yapıyorum... inan şu halimle bile o yeterki kardeşini dışlamasın diye hamileliğimi bahane edipte onu kucaklayamayacağımı söylemiyorum.... en yorgun halimle bile onu gezdirmeye çalışıyorum istedi diye.... evet ben bugünden itibaren örnek vermekten vazgeçtim.... bakalım o ne zaman düzlecek

canım ya çok sevindim herşeyin yolunda olmasına inşallah en kısa sürede biter tüm işler de rahatça beklersin bebeğini. Problem olmaz inşallah yaa ben bu aralar hep geziyorum geçenhafta kırklareline gittik bu hafta istanbul... aman biyerlerde dopurmayayım :))) bu son zaten canım bir daha gitmeyeceğiz istanbula da...

canım yani eşin de tam gününü buldu dışarı çıkmak için çarşamba akşamları ben de o dizi için evde duruyorum hiç biyere gidemiyorum fena alıştık.

çok üzüldüm canım ya içinde ne fırtınalar kopuyor kim bilir çocuğun... sürekli onu örnek göstermenize içerlemiş anlaşılan. bir süre o kızın adını anmayın bence. umarım kolayca toparlar yazık kıyamam miniğim yaaa

canım yaa üzülme sen üçlü ol ki irem de kolayca geçirsin bu dönemi sen çok iyi bir annesin ve hep kızının iyiliği için yapıorsan ne yaptıysan elbette evlatlarımızı yetiştirirken yanlışlarımız da olacaktır ama kötü bi niyetimiz yok ki. sen şimdi duruma göre hareket eder toparlarsın bebeğini...

walla bende çıksam bi izne hiç sıkılmıcam evde diyoru ama zaten 25 inde izmire anneme giidyorum orda bolbol gelen giden olur zaten hiç sıkılmamm zaten izmire gidince bebğin kıyafetlerin falan yıkıcam cantmaı hazırlıcam bebebk şekri be bebek nevresimi falan derken zmaan gecer
cnm çok fazla başkaları ile kıyaslamyın yada ona bundan bahsettmemeye çakılın zaten buyas gurubu kardeşi zor kabulleniyor oyüzden bence cok üstüne varmadan emirlerini yerine getirmeden davranmaya çalışın

Önemli olan sağlıklı doğması sonradan kilo alır bebek. Zaten büyük olduğu için normalde doğumda yapamadım. Mecburi sezeryan oldu. Şimdide hayırlısı artık Doğduğunda çok komikti ama bu kadar büyük beklemiyorduk. oğluşuma hastane çıkışı olmadı. İri bebek bekleyenlerinde bilgisine hastane çıkışını zorla giydirdiler mecburiyetten. bi dahada giydiremedim. Sadece iç zıbınlarını kullanmıştım. Siz yanınıza biraz büyük kıyafette alıp hazırlıklı gidin:)

canım benim oğlumda 4 yaşında. bir ara kardeşinden fazla bahsetmiştim galiba sabah benden önce kalkıp küpelerimi kırmış tuvalet kağıtlarını evin her tarafına saçmış. süt nesquick dökmüş salona.Yani beni sinirlendirebilmek için herşeyi. Hemen anladım Allah tan durumu. Normalde bu tarz şeyler yapmaz . Aslında dediğin gibi hep karnıma sarılır kardeşini sevdiğini söyler,bize su getirir meyve hazırlar getirir. Ama o zaman fazla kızdırmışım demekki tam olarak ne konuştuğumuda hatırlamıyorum. şimdi hep seviyorum. sürekli ne kadar çok sevdiğimi söylüyorum. beraber plan yapıyoruz. kardeşinin doğunca ona arkadaş olacağını artık evde hiç sıkılmayacağını söyledim anne hemen doğmasını istiyorum dedi.ona küçüken yaptıklarını hatırlatıyorum kardeşi yaptığı zaman ona da yapıldığını hatırlasın diye. Aslında eşyalarım toplu olmasa kamera görüntülerinide göstermek iyi olabilirdi.
Birde kardeşin doğunca sen abi olacaksın herkes sana abilik hediyesi getirecek dedim çok sevindi.seni tebrik edicekler falan dedim acayip mutlu oldu. ona caillou lu pasta yaptırıcaz bir de tren seti istedi:) Mutlulukları için elimizden geleni yapıyoruz hayırlısı artık. senin fıstıkta senin sevgini gördükçe düzelecektir. Yaptklarının hesabını sormadan sadece konuşmak bile yeterli oluyor gibi. çok mu konuştum ne:) hoşçakal

selam kıslarr dıamond07 ve kızılcık masallah bebişlerınıze ne guzel kılolular cokta kılolu olmasın he dıkkat edın :)
kardelencım özledım hepınızı az once geldık eve arkadasımın yanına gıttım aksama dogru kaynanamlara gıttım esımde oraya geldı ananeyle igne oyası yapıyorum kafa dengı cok kadın :) kardesın ıcın cok sevındım allah olmayan herkeze nasıp etsın ınsallah benım ablamında 10 senedır oluyoo olur ınsallah dıye dua edıyoruz bızde

gönulıremcımm sıksık gıdıyorum arkadasıma cunku kızın bı ananesı var oda cok konsuuyo karısıyo sevmem oyle cok konusanı ben gıdınce evıne gecıyo kadın :) yardım edıyorum arkadasıma bazen ev ısınde yemegınde falan severım baskalarına yardım etmeyıı tasınman ıcın ınsallah yenı evınde gelır bebegın guzel esyalarınla beraber kızın ıcınde bende ıstemezdım basklarını ornek gosterılmesını falan sende gosterme baskasını örnek ınsallah duzelırr ablalık psıkolojısıdır belkı onunkı sakın bı sekılde soylersen belkı uygulamaua calısır annesının dedıklerınıı dıye dusndum

maşallah oğluşuna canım yaaa.... biz de minicik şeyler aldık ama doktor bebek iri olacak derse büyük kıyafetler de alırız artık yanımıza...

sağol canım bilgilendirmelerin için... benim ilk bebeğim ve böyle bir durum başıma gelse nasıl davranmam gerektiğini kestiremeyebilirdim.

buralarda senin gibi bir arkadaşmın olmasını öyle çok isterdim ki ah ahhhh kimsem yok benim buralarda yaaaaa sevabın büyük ama.... bebeğin kusma mendillerine mi oya yapıyorsun canım?

Günaydın güzel annecikler,
Dün benim için kabus gibi bir gündü. Nedenini anlayamadığım bazı durumlar yaşadım... sizinle de paylaşayım normal mi acaba sizden de görüş bekliyorum. Öğlen saatlerinde mutfakta yemek yapıyordum tuhaf bi titreme geldi sonra bayılacak gibi hissettim, terledim buz gibi, hemen geçtim odaya uzandım yarım saat kadar karnıma sancı girdi ara ara... yarım saat içinde geçti ama çok da korktum eşimi aramayı düşündüm hatta ama biraz bekleyeyim geçmezse ararım dedim neyseki gerek kalmadı. bir de artık zaman zaman karnımda sancılar oluyor. gece de hiç uyuyamadım çok kötü bi geceydi benim için. bugün inşallah bu tarz şeyler yaşamam çok korkuyorum yaaa.... normal şeyler mi bunlar...

geçmiş olsun bunlar sanırım doğum öncesi rahim kasılmaları ama biraz erken sanki doktoruna danış bence gerilme ağrı bendede oluyor ızdırabım çok benimde zor günler bunlar sabırla inşallah üstesinden gelicez bu arada geçmişi okurken kardeşininde hamile olduğunu yazmışsın Allah tamamına erdirsin canım

Günaydın herkese bende bugün erken kakltım oğlum anasınıfında ve bugün anneler günü kutlanacak şiirler gösteri vs... bendende kurabiye istemişler kalkıp onu yapmam lazım yorucu bir gün beni bekliyor kızlar okula gidince ayakta kalıyoruz düşünün artık bu halde oğlmuda kıramıyorum üzülür diye neyse katlanırız inşallah

Son düzenleme:

eğer tekrar ederse doktora bi uğrıycam canım. çok teşekkür ederim kardeşim adına. Allah hepimizinkini tamamına erdirsin ve sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah..

ah canım yaa ikinci çocuk olunca daha zor dimi işler... Allah kolaylık versin inşallah aksatma tabi oğluşunu da sonra bak psikolojileri nasıl kötü etkileniyor minicik çocukların.

günaydın canım.resmiyecim aynı gün aynı şeyleri yaşamamız ilginç valla.şuan suratımdan düşen bin parça inan.dünden beri kızımın hareketleri çok yavaşlamıştı zaten.normalde aşırı hareketli hatta doktorda bunu teyit ediyor ve fazla enerjisini atıyor diyordu ve hareket etmesi çok iyiymiş.ama dün biraz yavaşladı.ve kasıklarımda sürekli bi baskı hissettim.hatta daha açığı karnımdan başlayan kasıklarımdan anüs çevresine varan bi baskı.pek önemsememye çalıştım ama gecede aşırı gerilmeler yaşadım.eşime bişey demedim.şimdi yine aynısı devam ediyor.korkum yok aslında ama ne bileyim tedirgin oldum.bence korkulacak şeyler değil araştırdığım ve elimde olan kitaplardan okuduğum kadarırla rahim özellikle yapıyormuş bunu doğuma hazırlanmak için.senin hafatanda aynı buz gibi terlenme ve bacaklarımdan aşağı sanki bişeyler boşalırmışcasına olan atağı bende yaşadım.bu da normal demekki.ama ben hala temizlik yorgunluğumu atamadım.farkındayım ve kendimi çok yordum.zaten kızım doğum pozisyonuna girdiği için kasıklarıma baskı yapmasıda normal bence diyerek kendimi teselli etmekten başka çarem yok ne yapayım..canım ayaklarımızı havaya dikip dinlenelim ikimizde bugün.yemekte yapmayalım temizlikte.yetağımı zor topladım valla:)ama bi kek yapasım var.canım çekti:)haa bu arada normalde tatlıyla pek aram yoktur hele dondurmadan nefret ederdim ama hamilelikte helede bu son zamanlarda canım şekerli şeyler istiyor.günde 1 tane magnum yiyecek kadar hemde.sanırım enrji isteği duyuyorum ondandır heralde.bakalım doktoruna sorarsan haberim olsun.bende bugün arayacağım tahlillerim çıkmış.hem tahlilleri soracağım hemde haftasonu yolculuğu soracam.bunuda araya sıkıştırırım.bakalım ne diyecek..

canım ya çok geçmiş olsun sana da bak az önce bebeğimi beklerken paketinden gelen mesajda ne yazıyor: arada hissettiğiniz düzensiz ağrılar doğumun geldiği yanılgısına yol açabilir. ağrınızın aralığına dikkat edin. normal doğum ağrıları ve kasılmaları düzenli aralıklarla gelir ve istirhat ile azalmaz. demek ki normal şeyler yaşıyoruz canım çünkü dediğin gibi ayaklarımı kaldırıp uzanınca yarım saat içinde geçiyor benimki. doğuma kadar bu bebekler epey korkutacaklar sanırım bizi. hatta dün korkumdan duşa bile girmedim bişey olursa banyoda olmasın diye biraz önce duş da aldım ohh ne güzel bişey yaa inşallah normal doğum yaparız da duş olayı da kolay olur doğum sonrası zaten doğumda heryerin terliyo diye korkuttular beni :))) benim de normalde tatlı ile aram yoktur ama hamilelikte insanın canı istiyo demek hergün mutlaka tatlı bişeyler yiyorum ben de.... hadi bakalım yolculuk için ne diyecek doktorun. ama bence izin vericek çünkü hiç erken doğum riskinden bahsedilmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…