2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

Mehtapcım bebeğin hareketlerinin azalması olayını da sor doktoruna mutlaka düzenli olarak hareketlerini takip edin azalma olursa sağlık personeline danışın diye bir mesaj gelmişti hafta içi bana. benimki bu aralar az ama çok şiddetli vuruyo karnıma inan ayaktayken eğiliyorum ağrıdan dolayı. ayy benim daha iki ayım var nasıl dayancaz böyle Allah yardım etsin bizlere..

kızlar günaydın rahatsız olanlara çok geçmiş olsun.akşam bendede çarpıntı oldu kansızlıktan bugün venofer taktırıcam hastanede

kızlar günaydın rahatsız olanlara çok geçmiş olsun.akşam bendede çarpıntı oldu kansızlıktan bugün venofer taktırıcam hastanede

sana da geçmiş olsun canım.çarpıntı ara ra bende de çok oluyor ama şuan en çok rahatsız eden nefesimin yetmemesi.gece boğulacak gibi oluyorum.bebek ciğerleri yukarıya ittirdiğinden oluyomuş..venofer ne anlamadım onu canım..

aynen aynen.baen bi vuruyor yemin ederim kaburga kemiğimden çat diye bi ses geliyor:)çok canımızı yakıyor bu beişler aman yaksınlar.aslında hareketleri iyi ama önceden daha hareketliydi şimdi büyüdü yeri daraldı normal aslında canım.ayy iyiki topik var nasıl rahatlıyoruz demi..

amaaann ses çıkartana kadar pek kuvvetliymiş ayşecik ee biz artık girdik bi yola herşeyi çekmeye razıyız yeter ki onlar iyi olsunlar. evet canım artık hareket alanları dar esisi kadar fazla hareket etmelerini bekleyemeyiz. evet toğik beni çok rahatlatıyo canım, iyiki bu topikte toplanmışız....

canım artıkd oğumumuza haftalar kala böyle şeyler yaşayıp tedirgin olmamız çok normal..ben ilk gebeliğimdeyken böyle kasılmalar yaşadığımda erken doğurmaktan korkup hemen druma gidiyordum.Bana hep dediği bol su iç,magnezyum sabah akşam ve yorulma ayaklarını uzat dinlen derdi.Birde kasılmalar geldikten sonra korku basıyor ya bizi işte o stres hormonu kasılmayı daha da çok arttırıyormuş,herşey stresle alakalı değilmi zaten,inanırmısın dün bende çok kasılmalar yaşadım,göbeğimin ortası devamlı sertleşip durdu ve bebek aşağıya doğrubaskılar yaptıçok düşünmemeye çalıştım ve bolsu içtim. bebeklerin en çok hareket ettikleri 30-32.haftalar arasıymış,en bol suları olduğu zaman.ondan sonra büyüdükleri için daha az hareket ve sert hareketler yaparlar.
Mehtap ta aynışeyleri hissetmiş,çok yormayın kendinizi kızlar,inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucaklarız mis kokulularımızı

Sağol canım yaaa forumda böyle tecrübeli kişilerin olması doktordan daha fazla rahatlatıyo zaman zaman beni. doktora sormaya unuttuğumu şeyleri bile paylaşabiliyoruz çok rahat. haklısın stresin tetiklemediği ne var ki. bebekler artık baskıyı arttırdılar bol su içiyorum ben de zaten canm istiyo suyu doyamıyorum içmeye. su içemeyenlerin işi zor bu zamanlarda inşallah zor da olsa içerler. ayyyy miss gibi kokacaklar dimi sabırsızlıkla bekliyorum gelmelerini.

canım yazdıklarını okuyunca uzuldum cocukların bambaska bır ıc dunyaları var ama senın anlattıgına gore masallah ırem cok akıllı bır kız ve sen ıı bır annesın .ıkınız bu sorunun ustesınden kolaylıkla gelırsınız hersey yoluna gırecek goreceksın uzme tatlı canını

offfff benımde oyle olcak sanırım normal ıstıyorum ama bebegın kılosuna baglı sezeryanda olabılırım bu haftasonu dr gıdecegız bakalım kac kılo olmusum tosunum bızım kıyafetlerde mınık mınık ... neyse saglıklı olsunlarda gerısı onemlı degıl

ıkı cocuk olunca sıze bıraz daha is dusuyor gonulle sen onlara uyum saglatırsınız emınım ..ıns cabuk kabullenırler kardeslerını

buralarda senin gibi bir arkadaşmın olmasını öyle çok isterdim ki ah ahhhh kimsem yok benim buralarda yaaaaa sevabın büyük ama.... bebeğin kusma mendillerine mi oya yapıyorsun canım?

canım sen mehtap ben yalnızız gurbet ellerde .ama ıyıkı sız varsınız sanal alemde olsa sıkıntılarımızı paylaşmak rahatlatıyor

canım gecmıs olsun artık bende de tam olmasada buna benzer durumlar oluyor anıden basım donuyor gıbı ,bayılacak gıbı oluyorum...artık sonlara yaklasıyoruz kotu seyler getırme aklına ..bende gecenlerde bebegın hareketlerınde azalma oldu dıye panık oldum ve alt taraftan artık kasılmalar hıssedıyorum bır an panık oluyorum saglıkla bır sonuca ulasabılsek

Alah kolaylık versın canım anne yuregı dayanmıyor ıste

aynen canım 2 gundur benımde canım yanıyor bırde bebek cok yer degıstırıyor artık onceden yanlardan hıssedrdım artık ust taraftan hıssedıyorum hareketlerını.evet topıgımız artık 800 lü sayfalara ulastı bakalım ne zman 1000 ı tamamlayacagız

kızlaaaaaaaar sızlere cvp yazarken dalmısım yemegım yandı offfffffff heryer koktu bırde tencere temızlemesı var

kızlar sız 3 ogun duzenlı yıyor musunuz? ben ızıne cıkalı berı aksatıyorum 11 gıbı kahvalt yapıyorum sonra meyve falan arkasaından da aksam yemegı yıyorum yatarkende sut ogleyı atlıyorum.

bugun ılgınc bırsey oldu sızınlede paylasmak ıstıyorum ben annem gelesıye yanı temızlık oncesı cekmecelerı duzenlemeye basladım bugun ceyız sandıgımın ıcınde esımın kullanmadıgı kol dugmelerı kutusunu bldum kutusu ılgıncmıc deyıp bakıyordum kı ıcınde pakete sarılmıs yuzuk kutusu buldum once tereddut ettım acıp acmamakta .acaba esım dogum ıcın suprız yapcak buraya mı sakladı dedım ama oraya koymazdı neyse actım ama bantlar falan nasıl yapısmıs acılmıyor uzun zaman gecmıs yanı actım yuzuk cıktı gumus boyle taslı guzel bırsey .esımı aradm sordum cunku yuzuk alsa gumus almaz sen benım ıcın bır hedıye sakladın mı dıye hayır dedı tarıf ettım yok dedı aksama bakarım dedı tam da benım parmagıma gore gızlı yuzugun hıkayesını merak edıyorum nerden geldı acaba

evet canım iyiki varsınız yalnızlığımızı heycanlarımızı üzüntülerimizi korkularımızı herşeyimizi paylaşır olduk ne güzel.

son zamanlar bizi epey zorlayacak gibi ama tek dileğimiz sağlıkları yerinde olsun biz birazcık daha dişimizi sıkmaya razıyız yeter ki sonuç yüzümüzü güldürsün.

ah canım yaaaa geçmiş olsun tüh üzüldüm şimdi onca uraşın boşa gitti desene şimdi sil baştan ypılacak herşey ve dediğin gibi yanmış tava tencere olayı da var.... kolay gelsin sana inşallah....

yormayalım diyoruz ama nurtencim her iş bize bakıyor üstelik sen çalışıyorsun ve bir de çocuğun var.sana göre elbet rahatız örneğin canım yemek yapmak istemeyince yapmıyorum ama sen ecde bebiş olunca mecbur yapıyosundur bir de öğretmenlik aman çekilir çile değil.nurtencim birinci çocuktan sonra nasıl 2.ye karar veriyosunuz yaa.benim artık değil 2.yapmak hamile görmeye tahammülüm yok yaa:)
ahh canıımm geçmiş olsun valla yine kardelen iyi canım nerdeyse her hafta sonu ailesini görüyor benimkiler çoookk uzakta ve ancak bayramdan bayramaa..1000 i zor tamamlarız çünkü az kişiyiz biz yaa ama olsun iyiki topiğimiz var.ben haziran anneleriylede görüşüyorum ama bura kadar sarmıyor beni sanki hepinizi çok iyi tanıyormuşum gibi..

canım nadiren 3 öğün yiyorum evde bişey olursa.sabah çok erken kahvaltı yapıyorum ben eşimle 7,5 gibi.sonra tekrar uyuyorum ve 11 gibi kalkınca ekmek peynir türü azıcık bişeyler yiyorum meyveyi akşam eşimle yiyoruz.sonrada akşam yemeyi işte.sütü sabah içip o işkenceden kurtuluyorum zaten
gelelim yüzük olayına ..bak bende merak ettim.öğrenir öğrenmez haberdar at bizi.hem ne biliyosun belki beyaz altındır gümüş zannetmiş olamazmısın canım..anaamm sürprizse mahvettin kızzz:)benim eşimde dün ağzından bişeyler kaçırdı ama anlamadım bakalım...

çok çok gizemli bir durum ben bile çok merak ettim bu yüzüğün durumunu bak şimdi. eski bir hikaye veya büyü falan olmasın aman ne karamsar bişeyim yaaa.... öğrenince bize de anlat mutlaka canım.

kızlar nerelerdesiniz bakalım.önce sağlık ocağına gittim süt kuponumu aldım sonra kipaya gidip alışveriş yaptım dayanamadım kızıma çok güzel bikaç parça daha cici aldım:)valla tamam artık diyorum ama görünce dayanamıyorumkii..sonra gittim sütlerimi aldım ve evdeyim.azıcık dinleneyim yemeğe başlıycam.kızartma yapıcam canınız isterm bilemem ama:)
bulaşık makinesinide boşaltmam gerek off off hiç iş bitmez mi yaaasiz neler yaptınız bakalım..

sen de benim gibi yeter deyip deyip alıyosun canım biraz büyük almaya bak bari 9 ay üzeri alıyorum ben artık çok minikleri almıyorum. kipaya burada da ciciler getirmişler yüzde yüz pamuk yazıyor F&F mi ne bi markası var iki takım ben de aldım 3-6 ay. sen hala kendin araba kullanıyorsun dimi.... yok kuzum yok asla bitmez biz kadınların işi sözde bugün dinlenecektin sen :)

bende normalde demir eksikliği vardı kanamadan sonra halsizlik fenalaşma daha çabuk yorulma nefes nefese olma arttı hemoglobin 9 düşmüş kanamadan sonra demirimde yerlerdedir şikayetler arttı çünkü demir hapı kulanıyosunuz ya venofer damardan alınan demir serum şeklinde bana anca o iyi geliyo.

Deryacım bence yemek konusunda dikkat et canım. günde 3 ana öğün + en az 2 ara öğün yemelisiniz diyor doktorlar. benm teyzemin kızı son iki ay izne ayrıldı ve gece gündüz devmlı uyuyordu öğlenden sonr tezem zorla uyandırır yemek yemesini sağlardı. sonra bebeğin gelişimi çok yavaşladı ve 39 haftalıkken 2500 gr doğum yaptı. halbuki son iki aya kadar çok da iyi gidiyodu bebeğin gelişimi. ben sabahları 6 gibi açlıktan uyanıyorum inanır mısın nasıl uyuyabiliyorsun 11 e kadar ben de eskiden uyurdum ama bebiş tekmelemeye başlıyo acıkınca mecbur kalkıyorum.

slm yanık tencere olayını halledıp hemen geldım sayfamıza ..coook acıktım esım bırazdan gelır ona soylucem gelırken alsın bırseyler artık ...yuzuk olayı ıle ılgılı sır perdesı cozulsn yazarım sıze hemen ...mehtap ıns suprız degıldır yoksa gercekten mahvettım.sen hanı dınlenecektın bugun duramıyorsun demı..bende hep alısverıs yapmak ıstıyorum bıre benımde ablam hamıle aramızda 3 ay var onun bebıse de bakıyorum o da telde soyluyor sunu aldım bunu aldım dıye keske sevdıklerımıze daha yakın olabılsek ..hazıran ayı annelerıne bende bakıyorum ama orda sadece okuyucuyum yazıcı degıl

resmıye sen nasıl oldun canım ? ıısın dımı artık bu gece bol bol uyursun ıns benım uyku problemım yok ama cok sacma ruyalar goruyorum

aynen sana alma dedim kendim aldım valla.venice den aldım ben kot salopet ve penyesiyle 2li tulum aldım.ayy çok ciciler ama teyzesi.ama yine 0-3 ay aldım.minikken giysin diye
demi güya dinlenecektim.neysen ben artuk yemeğe başlıyayım...

kızlar ne güzel toplandık hadi yazın benim de birazdan eşim gelecek ya tam da vaktine denk geliyo.... geçmişi mi okuyosunuz niye yazmıyorsunuzzzz..... meliha da satıyo artık bizi hep arkadaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…