kızlar günaydın rahatsız olanlara çok geçmiş olsun.akşam bendede çarpıntı oldu kansızlıktan bugün venofer taktırıcam hastanede
Mehtapcım bebeğin hareketlerinin azalması olayını da sor doktoruna mutlaka düzenli olarak hareketlerini takip edin azalma olursa sağlık personeline danışın diye bir mesaj gelmişti hafta içi bana. benimki bu aralar az ama çok şiddetli vuruyo karnıma inan ayaktayken eğiliyorum ağrıdan dolayı. ayy benim daha iki ayım var nasıl dayancaz böyle Allah yardım etsin bizlere..
aynen aynen.baen bi vuruyor yemin ederim kaburga kemiğimden çat diye bi ses geliyor:)çok canımızı yakıyor bu beişler aman yaksınlar.aslında hareketleri iyi ama önceden daha hareketliydi şimdi büyüdü yeri daraldı normal aslında canım.ayy iyiki topik var nasıl rahatlıyoruz demi..
Günaydın güzel annecikler,
Dün benim için kabus gibi bir gündü. Nedenini anlayamadığım bazı durumlar yaşadım... sizinle de paylaşayım normal mi acaba sizden de görüş bekliyorum. Öğlen saatlerinde mutfakta yemek yapıyordum tuhaf bi titreme geldi sonra bayılacak gibi hissettim, terledim buz gibi, hemen geçtim odaya uzandım yarım saat kadar karnıma sancı girdi ara ara... yarım saat içinde geçti ama çok da korktum eşimi aramayı düşündüm hatta ama biraz bekleyeyim geçmezse ararım dedim neyseki gerek kalmadı. bir de artık zaman zaman karnımda sancılar oluyor. gece de hiç uyuyamadım çok kötü bi geceydi benim için. bugün inşallah bu tarz şeyler yaşamam çok korkuyorum yaaa.... normal şeyler mi bunlar...
canım artıkd oğumumuza haftalar kala böyle şeyler yaşayıp tedirgin olmamız çok normal..ben ilk gebeliğimdeyken böyle kasılmalar yaşadığımda erken doğurmaktan korkup hemen druma gidiyordum.Bana hep dediği bol su iç,magnezyum sabah akşam ve yorulma ayaklarını uzat dinlen derdi.Birde kasılmalar geldikten sonra korku basıyor ya bizi işte o stres hormonu kasılmayı daha da çok arttırıyormuş,herşey stresle alakalı değilmi zaten,inanırmısın dün bende çok kasılmalar yaşadım,göbeğimin ortası devamlı sertleşip durdu ve bebek aşağıya doğrubaskılar yaptıçok düşünmemeye çalıştım ve bolsu içtim. bebeklerin en çok hareket ettikleri 30-32.haftalar arasıymış,en bol suları olduğu zaman.ondan sonra büyüdükleri için daha az hareket ve sert hareketler yaparlar.
Mehtap ta aynışeyleri hissetmiş,çok yormayın kendinizi kızlar,inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucaklarız mis kokulularımızı
kızlar benim çok önemli bir sorunum var 3,5 yaşındaki kızımın psikolojisi bozuldu...
bize karşı yüksek sesle emir veriyor... birde alt komşumun 5 yaşındaki kızını örnek alıyorduk ,hep ondan feyizle bazı gelişmeler oluyordu .. mesela kızım bak o okula yemek yediği için gidiyor,kızım bak o annesini çok dinliyor,kızım bak o gece bez bağlatmıyor eğer sende bağlatmassan sende okula gidebilrsin diyordum... o da evde yaptığı doğru şeylerde ''anne bak bengü gibi yapıyorum bende okula gitçem abla olacağım'' diyordu fakat ,komşum bugün dediki, Gönülcüm irem dün 10 dakikanın içinde bengünün odasını talan etmiş (kızım hiç böyle bir şey yapmazdı) ..kızın yatağını dağıtmış eşyalrını etrafa atmış ... çok şaşırdım... bugün mesela yemek yerken bile anne bak begünün de böyle dişleri var diyerek dişlerini gösterdi bana...:26:biraza öncede kağıtları parçalamış bana anne bak ben artık abla oldum diyerek gülümsedi... Oysaki sürekli karnımı öpüp okşuyor.. kardeşimi çok seviyorum seni çok seviyorum ,meleğimsiniz canlarım benim diyor...Ama bu iç dünyasında yaşadığı çatışma nedir neden böyle oldu bilemiyorum... Aklım çok karışık ....:44:
Önemli olan sağlıklı doğması sonradan kilo alır bebek. Zaten büyük olduğu için normalde doğumda yapamadım. Mecburi sezeryan oldu. Şimdide hayırlısı artık Doğduğunda çok komikti ama bu kadar büyük beklemiyorduk. oğluşuma hastane çıkışı olmadı. İri bebek bekleyenlerinde bilgisine hastane çıkışını zorla giydirdiler mecburiyetten. bi dahada giydiremedim. Sadece iç zıbınlarını kullanmıştım. Siz yanınıza biraz büyük kıyafette alıp hazırlıklı gidin:)
canım benim oğlumda 4 yaşında. bir ara kardeşinden fazla bahsetmiştim galiba sabah benden önce kalkıp küpelerimi kırmış tuvalet kağıtlarını evin her tarafına saçmış. süt nesquick dökmüş salona.Yani beni sinirlendirebilmek için herşeyi. Hemen anladım Allah tan durumu. Normalde bu tarz şeyler yapmaz . Aslında dediğin gibi hep karnıma sarılır kardeşini sevdiğini söyler,bize su getirir meyve hazırlar getirir. Ama o zaman fazla kızdırmışım demekki tam olarak ne konuştuğumuda hatırlamıyorum. şimdi hep seviyorum. sürekli ne kadar çok sevdiğimi söylüyorum. beraber plan yapıyoruz. kardeşinin doğunca ona arkadaş olacağını artık evde hiç sıkılmayacağını söyledim anne hemen doğmasını istiyorum dedi.ona küçüken yaptıklarını hatırlatıyorum kardeşi yaptığı zaman ona da yapıldığını hatırlasın diye. Aslında eşyalarım toplu olmasa kamera görüntülerinide göstermek iyi olabilirdi.
Birde kardeşin doğunca sen abi olacaksın herkes sana abilik hediyesi getirecek dedim çok sevindi.seni tebrik edicekler falan dedim acayip mutlu oldu. ona caillou lu pasta yaptırıcaz bir de tren seti istedi:) Mutlulukları için elimizden geleni yapıyoruz hayırlısı artık. senin fıstıkta senin sevgini gördükçe düzelecektir. Yaptklarının hesabını sormadan sadece konuşmak bile yeterli oluyor gibi. çok mu konuştum ne:) hoşçakal
buralarda senin gibi bir arkadaşmın olmasını öyle çok isterdim ki ah ahhhh kimsem yok benim buralarda yaaaaasevabın büyük ama.... bebeğin kusma mendillerine mi oya yapıyorsun canım?
Günaydın güzel annecikler,
Dün benim için kabus gibi bir gündü. Nedenini anlayamadığım bazı durumlar yaşadım... sizinle de paylaşayım normal mi acaba sizden de görüş bekliyorum. Öğlen saatlerinde mutfakta yemek yapıyordum tuhaf bi titreme geldi sonra bayılacak gibi hissettim, terledim buz gibi, hemen geçtim odaya uzandım yarım saat kadar karnıma sancı girdi ara ara... yarım saat içinde geçti ama çok da korktum eşimi aramayı düşündüm hatta ama biraz bekleyeyim geçmezse ararım dedim neyseki gerek kalmadı. bir de artık zaman zaman karnımda sancılar oluyor. gece de hiç uyuyamadım çok kötü bi geceydi benim için. bugün inşallah bu tarz şeyler yaşamam çok korkuyorum yaaa.... normal şeyler mi bunlar...
Günaydın herkese bende bugün erken kakltım oğlum anasınıfında ve bugün anneler günü kutlanacak şiirler gösteri vs... bendende kurabiye istemişler kalkıp onu yapmam lazım yorucu bir gün beni bekliyor kızlar okula gidince ayakta kalıyoruz düşünün artık bu halde oğlmuda kıramıyorum üzülür diye neyse katlanırız inşallah
aynen aynen.baen bi vuruyor yemin ederim kaburga kemiğimden çat diye bi ses geliyor:)çok canımızı yakıyor bu beişler aman yaksınlar.aslında hareketleri iyi ama önceden daha hareketliydi şimdi büyüdü yeri daraldı normal aslında canım.ayy iyiki topik var nasıl rahatlıyoruz demi..
canım sen mehtap ben yalnızız gurbet ellerde .ama ıyıkı sız varsınız sanal alemde olsa sıkıntılarımızı paylaşmak rahatlatıyor
canım gecmıs olsun artık bende de tam olmasada buna benzer durumlar oluyor anıden basım donuyor gıbı ,bayılacak gıbı oluyorum...artık sonlara yaklasıyoruz kotu seyler getırme aklına ..bende gecenlerde bebegın hareketlerınde azalma oldu dıye panık oldum ve alt taraftan artık kasılmalar hıssedıyorum bır an panık oluyorum saglıkla bır sonuca ulasabılsek
aynen canım 2 gundur benımde canım yanıyor bırde bebek cok yer degıstırıyor artık onceden yanlardan hıssedrdım artık ust taraftan hıssedıyorum hareketlerını.evet topıgımız artık 800 lü sayfalara ulastı bakalım ne zman 1000 ı tamamlayacagız
kızlaaaaaaaar sızlere cvp yazarken dalmısım yemegım yandı offfffffff heryer koktu bırde tencere temızlemesı var
yormayalım diyoruz ama nurtencim her iş bize bakıyor üstelik sen çalışıyorsun ve bir de çocuğun var.sana göre elbet rahatız örneğin canım yemek yapmak istemeyince yapmıyorum ama sen ecde bebiş olunca mecbur yapıyosundur bir de öğretmenlik aman çekilir çile değil.nurtencim birinci çocuktan sonra nasıl 2.ye karar veriyosunuz yaa.benim artık değil 2.yapmak hamile görmeye tahammülüm yok yaa:)canım artıkd oğumumuza haftalar kala böyle şeyler yaşayıp tedirgin olmamız çok normal..ben ilk gebeliğimdeyken böyle kasılmalar yaşadığımda erken doğurmaktan korkup hemen druma gidiyordum.Bana hep dediği bol su iç,magnezyum sabah akşam ve yorulma ayaklarını uzat dinlen derdi.Birde kasılmalar geldikten sonra korku basıyor ya bizi işte o stres hormonu kasılmayı daha da çok arttırıyormuş,herşey stresle alakalı değilmi zaten,inanırmısın dün bende çok kasılmalar yaşadım,göbeğimin ortası devamlı sertleşip durdu ve bebek aşağıya doğrubaskılar yaptıçok düşünmemeye çalıştım ve bolsu içtim. bebeklerin en çok hareket ettikleri 30-32.haftalar arasıymış,en bol suları olduğu zaman.ondan sonra büyüdükleri için daha az hareket ve sert hareketler yaparlar.
Mehtap ta aynışeyleri hissetmiş,çok yormayın kendinizi kızlar,inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucaklarız mis kokulularımızı
ahh canıımm geçmiş olsun vallacanım yazdıklarını okuyunca uzuldum cocukların bambaska bır ıc dunyaları var ama senın anlattıgına gore masallah ırem cok akıllı bır kız ve sen ıı bır annesın .ıkınız bu sorunun ustesınden kolaylıkla gelırsınız hersey yoluna gırecek goreceksın uzme tatlı canını
offfff benımde oyle olcak sanırım normal ıstıyorum ama bebegın kılosuna baglı sezeryanda olabılırım bu haftasonu dr gıdecegız bakalım kac kılo olmusum tosunum bızım kıyafetlerde mınık mınık ... neyse saglıklı olsunlarda gerısı onemlı degıl
ıkı cocuk olunca sıze bıraz daha is dusuyor gonulle sen onlara uyum saglatırsınız emınım ..ıns cabuk kabullenırler kardeslerını
canım sen mehtap ben yalnızız gurbet ellerde .ama ıyıkı sız varsınız sanal alemde olsa sıkıntılarımızı paylaşmak rahatlatıyor
canım gecmıs olsun artık bende de tam olmasada buna benzer durumlar oluyor anıden basım donuyor gıbı ,bayılacak gıbı oluyorum...artık sonlara yaklasıyoruz kotu seyler getırme aklına ..bende gecenlerde bebegın hareketlerınde azalma oldu dıye panık oldum ve alt taraftan artık kasılmalar hıssedıyorum bır an panık oluyorum saglıkla bır sonuca ulasabılsek
Alah kolaylık versın canım anne yuregı dayanmıyor ıste
aynen canım 2 gundur benımde canım yanıyor bırde bebek cok yer degıstırıyor artık onceden yanlardan hıssedrdım artık ust taraftan hıssedıyorum hareketlerını.evet topıgımız artık 800 lü sayfalara ulastı bakalım ne zman 1000 ı tamamlayacagız
kızlaaaaaaaar sızlere cvp yazarken dalmısım yemegım yandı offfffffff heryer koktu bırde tencere temızlemesı var
kızlar sız 3 ogun duzenlı yıyor musunuz? ben ızıne cıkalı berı aksatıyorum 11 gıbı kahvalt yapıyorum sonra meyve falan arkasaından da aksam yemegı yıyorum yatarkende sut ogleyı atlıyorum.
bugun ılgınc bırsey oldu sızınlede paylasmak ıstıyorum ben annem gelesıye yanı temızlık oncesı cekmecelerı duzenlemeye basladım bugun ceyız sandıgımın ıcınde esımın kullanmadıgı kol dugmelerı kutusunu bldum kutusu ılgıncmıc deyıp bakıyordum kı ıcınde pakete sarılmıs yuzuk kutusu buldum once tereddut ettım acıp acmamakta .acaba esım dogum ıcın suprız yapcak buraya mı sakladı dedım ama oraya koymazdı neyse actım ama bantlar falan nasıl yapısmıs acılmıyor uzun zaman gecmıs yanı actım yuzuk cıktı gumus boyle taslı guzel bırsey .esımı aradm sordum cunku yuzuk alsa gumus almaz sen benım ıcın bır hedıye sakladın mı dıye hayır dedı tarıf ettım yok dedı aksama bakarım dedı tam da benım parmagıma gore gızlı yuzugun hıkayesını merak edıyorum nerden geldı acaba
kızlar sız 3 ogun duzenlı yıyor musunuz? ben ızıne cıkalı berı aksatıyorum 11 gıbı kahvalt yapıyorum sonra meyve falan arkasaından da aksam yemegı yıyorum yatarkende sut ogleyı atlıyorum.
bugun ılgınc bırsey oldu sızınlede paylasmak ıstıyorum ben annem gelesıye yanı temızlık oncesı cekmecelerı duzenlemeye basladım bugun ceyız sandıgımın ıcınde esımın kullanmadıgı kol dugmelerı kutusunu bldum kutusu ılgıncmıc deyıp bakıyordum kı ıcınde pakete sarılmıs yuzuk kutusu buldum once tereddut ettım acıp acmamakta .acaba esım dogum ıcın suprız yapcak buraya mı sakladı dedım ama oraya koymazdı neyse actım ama bantlar falan nasıl yapısmıs acılmıyor uzun zaman gecmıs yanı actım yuzuk cıktı gumus boyle taslı guzel bırsey .esımı aradm sordum cunku yuzuk alsa gumus almaz sen benım ıcın bır hedıye sakladın mı dıye hayır dedı tarıf ettım yok dedı aksama bakarım dedı tam da benım parmagıma gore gızlı yuzugun hıkayesını merak edıyorum nerden geldı acaba
kızlar nerelerdesiniz bakalım.önce sağlık ocağına gittim süt kuponumu aldım sonra kipaya gidip alışveriş yaptım dayanamadım kızıma çok güzel bikaç parça daha cici aldım:)valla tamam artık diyorum ama görünce dayanamıyorumkii..sonra gittim sütlerimi aldım ve evdeyim.azıcık dinleneyim yemeğe başlıycam.kızartma yapıcam canınız isterm bilemem ama:)
bulaşık makinesinide boşaltmam gerek off off hiç iş bitmez mi yaaasiz neler yaptınız bakalım..
sana da geçmiş olsun canım.çarpıntı ara ra bende de çok oluyor ama şuan en çok rahatsız eden nefesimin yetmemesi.gece boğulacak gibi oluyorum.bebek ciğerleri yukarıya ittirdiğinden oluyomuş..venofer ne anlamadım onu canım..
sen de benim gibi yeter deyip deyip alıyosun canım biraz büyük almaya bak bari 9 ay üzeri alıyorum ben artık çok minikleri almıyorum. kipaya burada da ciciler getirmişler yüzde yüz pamuk yazıyor F&F mi ne bi markası var iki takım ben de aldım 3-6 ay. sen hala kendin araba kullanıyorsun dimi.... yok kuzum yok asla bitmez biz kadınların işi sözde bugün dinlenecektin sen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?