2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

kızlar şu ekmek yapma makinasında bilgisi olan varmı yaa

canım bende düşünüyorum ekmek yapma makinesi 2 ablam ve kuzenim tefal kullanıyolar çok memnunlar.bende tefal alacam ama bebişe ek gıdaya geçtiğimde.fırın ekmeği yedirmek istemiyorum çünkü.valla tefal al derim ben..

bence de canım en güzeli eşin hazır bişeyler alsın uğraşılmaz bu saatten sonra yazık acıkmışsın da... sağol canım bugün iyiyim çok şükür bi rahatsızlığım olmadı inşallah gece de iyi uyursam benden iyisi yok bugün :) benim de kardeşim hamileymiş bir aylık yani aramıda ortalama 6 ay kadar fark olacak kardeş gibi birlikte büyürler ne güzel yaşıt kuzeni olması...

canım benım haklısın bende vıcdan yaptım zaten boyle ıı beslenmedıgımı hıssedınce kotu oluyorum o yuzden sıze sorayım dedım ne yapıyorsunuz dıye ?okula gıderken sabah kahvaltımı yapar ogle yemegımı arkadaslarla guzelce yerdım duzenlıydı hersey sımdı evde olunca sabah esımle kalkıyorum ona kahvaltı hazırlıyorum gerı uyumak ıcın ben yemıyorum cunku yemek yıyıp yatıgım zaman mıdem kotu oluyr aslında bende 6 gıbı uyanıyorum mıdem kazınıyor gıbı oluyor sonra gecıyor yarından ıtıbaren duzenlı yemek yıcem oglusum beslensın guzelce

çok elektrik yakıyomudur.3 4 saatte yapıyo millet akşamdan malzemeleri koyup sabaha kahvaltıya yapıyolar bencede tam buğday ekmek tam tahıllı ekmekler bencede şuan beyaz un boşa tüketim.

kızlar ne güzel toplandık hadi yazın benim de birazdan eşim gelecek ya tam da vaktine denk geliyo.... geçmişi mi okuyosunuz niye yazmıyorsunuzzzz..... meliha da satıyo artık bizi hep arkadaşında

evet canım halen araba kullanıyorum.eşim azıcık kızıyor ama olsun ne yapayım.kipa yakındı zaten.bu arada doktoruma sordum haftasonu yolculuk yapayımmı diye yap bişey olmaz dedi.eşimin kırklarelinde kuzeni var oraya gitmek istedim eşimde madem gidicez annemlere gidelim k.kalye dedi bende tamam dedim.kayınpederimi aradım ne var ne yok diye onlarda ankaraya eltime gidiyolarmış torunlarını özlemişler.aman zırt pırt geziyolar.oğlunda olsa bu kadar sık gitmek hiç doğru değil öff ayşe doğunca banada gelirler zaten hemen hemen kavgadan önce her ay geliyolardı şimdi daha sık gelirler.bi kavga daha patlatmam gerek
neyse eşime dedim anneler yokmuş e bizde ankaraya gideriz o zaman dedi.offf yaa..tek tesellim kuzenimde ankarada ee 1 günde oraya gideriz

:) hep de 0-3 aylık alıyosun canım bari 3-6 ay alsan tabi sen bilirsin ama çok çabuk da büyüyolar bu bebişler... bir ayda anlamıyosun bile kıyafetlere sığmamaya başlıyolar. 3-6 aylıkların bile çoğu yenidoğanlara uyuyo hafif bol olması da rahat oluyo bebişlere aslında. tüh yaa çapı çalıyo ben çıkıyorum kızlar çok öpüyorum sizi

Kızlar sürekli topiği takip etmeme ragmen çok katılamadım..Ben de 31+2 deyim,kısmetse benim de oğluşum gelio. Bugün doktorum bebeğin pozisyonundan dolayı sezeryan olabilirsin dedi.NTS de de sancım görünüyo,10 dakikada bir,bu durumda olan var mı?
Bebeğin suyu da az,çok korkuyorum,suyunun miktarını bilen var mı?
Bebişlerinizin duruşu nasıl?

slm kızlar ben pek giremiyodum pc de bi sorun vardı kadınlar kulübünü açmıyordu ama artık daha sık girerim. benimde bi kızım olacak hayırlısıyla 34. haftadayım. Dün bebişimize beşik ve eşyalarını koymak için şifoniyer aldık istikbalden aldım pembiş pembiş çok güzel bi duygu ya sürekli odasına gidip yatağı sever olduk eşimle:)))

herşey bebişlerimiz için... kendimiz için olsa hiç de umurumuzda olmaz ama onlar bizim en kıymetlimiz

ah bu eşler de deseler ki boşver annemi babamı sen nereye istersen oraya gidelim hayatım.... ne var sanki :93:

vaktin varsa eğer bol bol yaz bence iyi vakit geçirip beynimizi biraz olsun rahatlatıyoruz. suyun az olması konusunda ne dedi peki doktorun bol su içmenin faydalı olduğu yazılmıştı daha önce topikte. benim ilk hamileliğim durumun ahkkında hiç bir bilgim yok ama normal gibi durmuyo bence en doğrusu doktorun ne diyorsa onu dinle ve suyu bolca iç

yazdıklarınızı okumaktan aksam oldu kıslar :) bende yenı geldım eve kaynanadaydım bugun ananeyle igne oyası yapıyoruz kusma bezlerıne ıgne oyası yapıyorum bebegın
kardelencım ve aysog cum ıkınızede gecmıs olsun dıkkat edın bol bol dınlenın ben hıc dınlenemedıyorum gecede uyuyamıyorum gunduz naısl ayaktayım bılmıyorum gece bel agrısından duramadım yıne uyuyamadım ve kahvaltıdayken koltukdan bı kalktım sankı kuşuma igne saplandı oyle bı agrı geldı dik duramadım egıldım bıraz sonra oglen gıbı kaynanamdayken bı baygınlık bı halsızlık geldı sankı ölüyorum gıbı töbe töbe sonra yavas yavas kendııme geldım esım uyu dıyo ama gunduz uyumaktan korkuyorum artık neden bılmıyorum garıp bı korku geldı bana bu arada haftaya cuma babam gelıyo samsundan evımı boyamaya cok guzel boyar babam sagolsun gelınce belkı bebek arabasınıda aldırcam hemen :) ay basındada halıları vercem yıkamaya yavas yavas hazıran ortasına kadar bıtıreyım ıslerımı malum yardıme edenım yok :) babam gelınce kalcak galıba bı ıkı hafta sonra o gıtcek hazıran ortası gıbı annem gelcek neysekı evım boyanınca buyuk yuk kalkmıs olcak ustumden ve bne sımdı banyoya gırıyorumm kıslarr yarında belkı görumcem gelcekmıs bellı degıl ıkı veledıyle :)

bu arada benım kızımda cok tekmelıyo artık gece dalınca bazen tekmelerıyle uyanıyorum :) gorumcemı aradım cumartesı aksma gelcekelrmıs :)

Çok doğru söylüyosun Mehtapcım;sende öğretmen olduğun için bilirsin,hele ki bu zamanda öğretmen olmak çok zor.İster özel ister devlet artık çocuklar çok fena.dediğin gibi eve ne kadar kadın çağırsakta her iş bize bakıyor.İnan ki hamilelikte ve çocukta çekilen zorluklar çabuk unutuluyor,ben hep 2 çocuğum olsun istemişimdir,çocuğu yalnız bırakmamak adına,bir kaç sene geçsin sende istersin kesin.Oğlum şu an 3 yaşında ben hep yenidoğan bebek gördüğümde içim kıpır kıpır olur bebek özlemim depreşir. Bende koca göbüşümle hala araba kullanıyorum,geçen seferde doğuma 2 hafta kalana kadar kullanmıştım.

serapf; bende sinbonun ekmek yapma makinesi var.4 sene önce almıştım.çok memnunum,haftada en az 2 kere yapıyorum,çok zahmetsiz.zaman ayarı var,akşamdan sabah 7 ye ekmek olsun diye ayarlıyorum sabah ta mis gibi kokularla uyanıyoruz,çok değişik ekmekler yapılabiliyor,oğlum ilk ekbesinlere geçtiğindede çok rahat etmiştim kendi yaptığım ekmekleri yedirdiğim için.tavsiye ederim.

kızlar şimdi yazarken aklıma geldi de yaklaşık 1,5 ay sonra yine bu topikte bebeklerimizin emdiği,gaz çıkardığı,uyuyup uyumadığı gibi konuları konuşacağız,belki başka bir topik açarız,
sevgiler hepinize.................

canım artık sık sık bekleriz.ben senden öndeyim ama hiç nstye bağlamadı beni doktor.neye göre bağlıyolar anlamış değilim zaten.suyum iyiymiş benim ama bu aralar kasıklarımda bi baskı var.dert etme olmadı sezeryan olursun.uzat ayaklarını dinlen ve sürekli sıvı takciyesi yap.tecrübeli arkadaşlar böyle durumlarda bize bol sıvı önerdiler canım..oğluşunda hayırlı olsun inşallah.bak facedede grubumuz var beklerz canım.
artık senide sık sık bekliyoruz.aynen bizde odasını yerleştirdik herşeyi tastamam oldu kızımın.eşim her gün girip bakıyor odaya:)güle güle kullanın canım.biz hiç istikbale bakmadık.çilekten bebek odası takımı aldım bende..
ah bu eşler de deseler ki boşver annemi babamı sen nereye istersen oraya gidelim hayatım.... ne var sanki :93:
varmı öyle koca yaaa.nerde hayatım nerdeee...canım haklısın aslında 2-6 ay almak lazım ya da daha büyük ama aldığım şeyler yazlık olunca 0-3 arası aldım.malum 3-aylarından sonra sonbahara giriyoruz ama dur solopetini 3-6 arasına değiştireyim yarın..
ee sende girmez oldun şekerim.önceden sen ben kardelen bide gönül vardık şimdi sende girmez oldun gezginci.kız ağız silme mendillerine iğne oyasının ne gereği var.yazık değilmii..emeğine yazık valla.iğne oyası zordur bildiğim.ama maşallah elinden gelmeyende yok..ne işi varmış görümcenin sende yaa.hamilesin sen anasına gitsin..babanın gelmesinede sevindim ohh boyat bakalım.ben kurtuldum tertemiz oldu valla.bi haziran başında tekrar genel bi temizlik yaptırıp halıları yıkamaya yollayacağım bu defa sildirdim çünkü yıkatalı 2 ay olmuştu..sonrada doğururum artık heralde..

nurtencim bence başka toğik açmayalım burdan ve faceden devam edelim.bence daha iyi olur.inşallah o muhabbetleride çevirdiğimiz günler gelir canım.
öğretmenlik dışarıdan insanlara ne kadar kolay geliyor değilmi.ben canımı zor kurtardım vala:)çok zor.ama güzel yanlarıda yok değil hani.branşın ne bilemiyorum ama ben edebiyatcıyım malumun üzere ve lise gençleri pek sevmiyolar.kırk takla atıyordum azıcık bir şey öğretebilmek için ama nerde.kalemsiz sınava gelirler ama çantalarında rimelden tut saç düzleştiriciye kadar bulunur:)ilköğretimde de çalıştım türkçe öğretmeni olarak o daha da zordu..ikinci çocuğu sanırım istemiyorum.zaten hamileliğim çok kötü geçiyor ve inan takatim yok gibi tabii Allah bilir:)eşime kalsa 3 olmalı ama 3 olamaz yaşım müsait değil.zaten 29 yaşımdayım.düşün yani..
kızlar bu arada hastaneye geçmiş olsuna gelnlere bebek biblolu çikolata ikrarm etmeyi düşünüyorum ama dün aklıma güzel keselerin içine kavrulmuş lokum koydurmak geldi.süslü püslü kese yaptırıp lokum koymak nasıl sizce..o biblolu çikolatanın kilosunu sordum 80lira.ama bu keseli lokum tanesi 1.20 kuruş ama bilemeiyorum yinede yaa..sonrada diyorum boşver normal madlen falan alayım nasılsa mevlid şekeri yaptırıcam diye ama ..fikirlerinizi alayım..

Mehtap; eğer sancın yoksa 35-36 dan önce bağlamıyorlar nst ye ,eğer sancı varsa önceden bağlanıp bebeğin durumuna bakılıyor,ben geçer sefer 37 ve 38 de bağlanmıştım.38 de ben hiçbişey hissetmediğim halde dr um biraz sancın gözüküyor demişti ve 38+2 de sezeryanla doğum yapmıştım.

Şuan göbek deliğimin etrafı taş gibi sert yine,bu braxton hicks kasılmaları çok sevimsiz,güya vücut kendini doğuma hazırlıyor ama bizi de korkutarak..

nurtncim;aslında benim ara ara bu aralar kasılmalarım oluyor.doktora hiç söylemedim.belki söylesem bağlardı beni.ama ben her sağlık sorunumda olduğu gibi bunu da pek önemsemiyorum.şuan kasıklarımda sanki mens sancısı gibi bi burkulma sancı var.ama üstüme almıyorum yarında ankaraya gitmeyi düşünüyoruz bakalım.zaten haftaya kontrolüm var bu defa söyleyeceğim belki bağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…