canım benim bildiğim de hamilelik daha bilinmezken kullanılan ilaçların ve yapılan mr vs. türü şeylerin bebeğe hiç bir etkisi olmadığı yönünde. bak doktorun da gayet rahat konuşmuş içini ferah tut hamilelişk hep böyle kuruntulu işte ben de hala herşeyi çok takyıorum ve çok kuruntu yapıyorum ay bişey mi oldu olacak mı diye en baştan beri hep aynıyım ama Allahın izni ile eğer onların yaşayacak günleri yiyecekleri ekmekleri varsa biz ne yparsak yapalım onlar gayet sağlıkla gelişimlerini sürdürüyolar. hayrlı olsun yeni bebeğin inşlalah Allah sağlıkla kucağına almanı da nasip eder.
"hadi film etkilemedi peki bu gelen pembemsi kan (allah'tan yok 2 gündür) ne? hadi kan kesildi ya filmden dolayı bişi olursa?" diye diye kafayı yemek üzereyim. hakikaten hamilelik çok kuruntulu bi süreç. çok teşekkür ederim bu arada. içimi ferahlatan kim olursa olsun sarılıp öpesim geliyor valla. öptüm sayın sizi de :)
canım yaaa maşallahne çok sevindim kuvözden çıkmasına bilsen. ordan çıktığına göre evine çıkması da yakın demek ki annesi, gözünüz aydın. azıcık daha toparlansın da artık istesen de bir yere bırakamayacaksın Hafsa'yı....
valla çektim canım ama sonrada ayak bacak ağrısı ve şişliğini çektim.olsun dinlendim geçti.ama aşırı yüksek topuk giymiştim..
canım sağol inşallah mutlu olurlar..moralini bozma.ciğer geliştiriciyide vurmuşlar.nerden baksan 35 haftanıda tamamlamana az kaldı.çok çalıştın tatlım yaa.keşke azıcık önce ayrılsaydın.uzat ayaklarını dinlen sürekli diyeceğim ama bebiş var evde bitane daha.sizlerin daha zor..benimde tansiyonum hep düşük..bu da çok iyi değilmiş.ama takmıyorum kafama..tuzu kesme demişti doktor daha önce çünkü vücudumda çok eksik çıkıyor ama artık kesicem.zaten perşembe kontrolüm var.ama şişliğimi bi görsen öyle böyle değil.ayak bileklerim resmen 5 katına çıkıyor.evet 2.doğum da oldu bakalım 3.kim.inşallah vakti en yakın olan olur.çünkü kimsenin erken doğurmasını istemem..
valla enerji fuull.çünkü güzel bir gündü ama aslında artık enerjim hiç kalmadı inan..saçlara gelince.bebek sarısı röfle yaptır ama ne şimdi ne de doğurur doğurmaz..canım bebiş doğduktan sonrada özellikle anne sütünü aktif verdiğin ilk 1 yıl da boyatmamanı öneriyorum.çünkü gerçekten sakıncalı.saçının rengini değiştiren o kimyasal bebeğine zarar vereceği kesin.benim saçlarımı bi görsen o kadar iğrençki belki 5 renk var şuan.bakımsız ama bebeğim için razıyım..ilk 1 yıl boyatmam..
çok güzel canım..
bebekli çikolatalar var ya ben onlardan yaptırıcam canım..
ooo kıyamam size..ohh maşallah.annesinin kucağına da geldi ki daha da çabuk ayaklanacak bebişimiz inşallah..
merhaba kızlar doğumlar başlamış bile :) Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almayı yaşatır inşallah.
ben yine hamileyimdaha doğrusu öyleymişim. buna 10 gün önce inanılmaz sevinecekken şimdi nedense bir türlü sevinemiyorum. biliyorsunuz bende sizinle aynı dönemde hamile kaldım ama aralık ayında bebeğimin kalbi durmuştu. yeni bi bebek düşünmeye başladık. 1 aydır korunmuyoruz. geçen hafta çarşamba günü 20'lik dişimden film çektirdim. sırt ağrılarım yüzünden de mr'a girdim. 3 gün ilaç kullandım. film çektirmeden önce evde kendim test yaptım ne olur olmaz diye. sonuç negatıf çıktı diye içim rahat yaptırdım bunları. meğer hamileymişim ama cumartesi günü adet olmam gerekiyordu cuma günü işteyken tuvalette kürtaj sonrası gelen pembemsi, parlak kan gibi bi kan geldi benden. dedım ki adet oldum (bi yandan da bu nasıl adet kanı ya boyle açık renk kan mı olur dıye düşündüm) sonra kesildi bu kan. 1-2 damla belki geldi belki gelmedi. dün ortalığı ayağa kaldırdım hemen doktora gittik kan tahlili yaptırdık ve doktor "müjde" dedi. surat ifademi de görünce "istemiyor muydunuz "diye kekeledi. artık nasıl bi ifade oluştuysa suratımda ... herşeyi anlattım doktora. pembemsi kandan, kullandığım ilaçlardan, mr'dan filmden.. hiç korkmamam gerektiğini, hele hele mr'ın hiç bi etkisinin olmadığını söyledi. hala sevinemiyorum bu habere, hala gülmüyor yüzüm. var mı etrafınızda benim durumumu yaşayıp bebeğini sağlıklı kucağına alan? ne zor işlermiş bunlar ya. çok şanslısınız kızlar kıymetini bilin.
merhaba kızlar doğumlar başlamış bile :) Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almayı yaşatır inşallah.
ben yine hamileyimdaha doğrusu öyleymişim. buna 10 gün önce inanılmaz sevinecekken şimdi nedense bir türlü sevinemiyorum. biliyorsunuz bende sizinle aynı dönemde hamile kaldım ama aralık ayında bebeğimin kalbi durmuştu. yeni bi bebek düşünmeye başladık. 1 aydır korunmuyoruz. geçen hafta çarşamba günü 20'lik dişimden film çektirdim. sırt ağrılarım yüzünden de mr'a girdim. 3 gün ilaç kullandım. film çektirmeden önce evde kendim test yaptım ne olur olmaz diye. sonuç negatıf çıktı diye içim rahat yaptırdım bunları. meğer hamileymişim ama cumartesi günü adet olmam gerekiyordu cuma günü işteyken tuvalette kürtaj sonrası gelen pembemsi, parlak kan gibi bi kan geldi benden. dedım ki adet oldum (bi yandan da bu nasıl adet kanı ya boyle açık renk kan mı olur dıye düşündüm) sonra kesildi bu kan. 1-2 damla belki geldi belki gelmedi. dün ortalığı ayağa kaldırdım hemen doktora gittik kan tahlili yaptırdık ve doktor "müjde" dedi. surat ifademi de görünce "istemiyor muydunuz "diye kekeledi. artık nasıl bi ifade oluştuysa suratımda ... herşeyi anlattım doktora. pembemsi kandan, kullandığım ilaçlardan, mr'dan filmden.. hiç korkmamam gerektiğini, hele hele mr'ın hiç bi etkisinin olmadığını söyledi. hala sevinemiyorum bu habere, hala gülmüyor yüzüm. var mı etrafınızda benim durumumu yaşayıp bebeğini sağlıklı kucağına alan? ne zor işlermiş bunlar ya. çok şanslısınız kızlar kıymetini bilin.
günaydın kızlar bugun nedense aglamaklı bır modda uyandım offfffff hergun yalnız uyanmak zor oluyor yarından sonra annem gelıyor gelsın temızlık var alışveriş var sonrada gelsin bebiş
ohh anneler bile geliyor artık... demekki doğumlar ciddi ciddi yaklaştı.. ayy ççooook heyecanlı yaa..:)
içimi rahatlatan herkese, herşeye ayrı ayrı teşekkür ederim. km. uzaktan bile olsa birilerinin bana duacı olması bu hayatı yaşanır kılan güzelliklerden.
içim nedense düne nazaran bugün daha rahat. onca bu konuyla ilgili makale okudum, doktorlara danıştım belki de ondandır.
tek şikayetim daha henüz yeni olmasına rağmen beni ejderha kıvamına getiren mide yanmambu kadar erken olur mu ya?
kızlar sanırım bugünlerde hepimizde bir uyku problemi var. ben de iki gecedir doğru düzgün uyuyamıyourm sürekli aklıma bişeyler geliyo kuruntu ediyorum büyüttükçe büyütüyorum kafamın içinde herşeyi. zar zor uykuya dalıyoum onda da bir rüya görüyorum uyanıyorum tuvalete gtmem gerekiyo susuyorum yani uyku haram oldu artık bize. doktorum da sırt üstü yatmamı yasakladı sürekli yan yatınca da belim çok ağrıyo yaa en rahat pozisyon sort üstü yatmaktı benim için ama artık o da yok zaten yüzükoyun yatmayı unuttuk ne zamandır. sona geldik amaşikayetler gittikçe artmaya başladı doğuranlara özeniyorum vallahi...
aynen kura kura bir hal oldum bende bide benim büyük oğlan dün beni uyutmadı sabaha kadar kustu kulağı ağrıyormuş doktora götürdüm sabah bu halimde ve tek başıma ooooffff erkekler hep işim var der dururlar anne olmak zor iş gram uyumadım bu gece bide yemekte yemiyor bugün işim işvalla
huhu kıslarr öncelıkle hamıle olan arkadasım ınsallh allh kucagına almyı nasıp eder bnde evı topladım kahvltı ypyorumm bugun arkadasımla belkı carsıya cıkıcaz ınsalah gercı hava kapalıı o scını boyatıcak fıyat ogrencez bı ıkı kuaforden sonrası ısımız yok yemegımde hazır te dunden yapmıstım bugunun yemegını :) bend ehastaneye gelenelre cıkolata almak ıstıyorum ama erken daha eger ben almazsam esımde unutur kesın sonra ne olur bılmıyorumm
kıslar ıkı gecedır uyuyamıyorum ya bu gece saga sola donmekten ve ruyamda dogurdum dogurcam yanı oyle seyler goruyodum hep ve nerdeyse 5 dk da bı saga sola döndum artık uyuyamıyorum sacma sacma seyler dusunuyorum dogum yaklastıkcaa afakanlar basıyoo :)
kızlar sanırım bugünlerde hepimizde bir uyku problemi var. ben de iki gecedir doğru düzgün uyuyamıyourm sürekli aklıma bişeyler geliyo kuruntu ediyorum büyüttükçe büyütüyorum kafamın içinde herşeyi. zar zor uykuya dalıyoum onda da bir rüya görüyorum uyanıyorum tuvalete gtmem gerekiyo susuyorum yani uyku haram oldu artık bize. doktorum da sırt üstü yatmamı yasakladı sürekli yan yatınca da belim çok ağrıyo yaa en rahat pozisyon sort üstü yatmaktı benim için ama artık o da yok zaten yüzükoyun yatmayı unuttuk ne zamandır. sona geldik amaşikayetler gittikçe artmaya başladı doğuranlara özeniyorum vallahi...
merhaba arkadaşlar,cuma günü annem izmirden geldi.doğuma kadar ve sonrası yanımda olacak.dün doktor konbtrolüm vardı.bebişim 36 hafta 3 günlük oldu.kilosu 3250 falan dedi doktor.ama kafası hala 3 hafta önden gidiyor.bugün annem temizliğe başladı.salondan başladı işe.halıları da verdik yıkamaya.hafta sonu dolabımız gelcek inş.onun içini yerleştircez bebişin kıyafetlerini yıkayıp.dün halı aldım kızımın odasına çilek mobilyadan.indirim varmış ii denk geldi.180 tl ya aldık.düm avize işini de hallettik.bi temizlik ve yerleştirme işleri kaldı.annem ve kayınvalidem yavaş yavaş yapacaklar.
alın bendende o kadar kabus gıbı uykusuz geceler ..dun done done bır hal oldum .resmıye senın dedıgın gıbı aklıma bırsey gelıyor oyle mı olur böyle mı derken don dn uyku yok.hıcbırsey dusunme dıyorum kendı kendıme ama sureklı bırseye takılıyorum 3- 3.5 gıbı dalmısım sonra susuyorum tuvalet derken ne kadar uyuyabılırsem? bebısler olunca nasıl olacak bakalım esımde cok komık benım donmemden uyandı bırara noldu haytım dıyor bende uyuyamıyorum deyınce hıııııı cok buyuk bır sorun nasıl cozsek dıyo sacma sacma cumle kuruyo sabah soyluyorum hatırlamıor bıle ...
ohh ne guzel benım annemde persembe gelecek bızde hemen temızlık yapacagız halılar verılecek maratonlar hep aynı ohhh bebıs buyumus bızde haftaya gıdecegız bakalım kac kılo oldu bebıs senın normal dgum mu olacak halınızı da gule gule kullanın
alın bendende o kadar kabus gıbı uykusuz geceler ..dun done done bır hal oldum .resmıye senın dedıgın gıbı aklıma bırsey gelıyor oyle mı olur böyle mı derken don dn uyku yok.hıcbırsey dusunme dıyorum kendı kendıme ama sureklı bırseye takılıyorum 3- 3.5 gıbı dalmısım sonra susuyorum tuvalet derken ne kadar uyuyabılırsem? bebısler olunca nasıl olacak bakalım esımde cok komık benım donmemden uyandı bırara noldu haytım dıyor bende uyuyamıyorum deyınce hıııııı cok buyuk bır sorun nasıl cozsek dıyo sacma sacma cumle kuruyo sabah soyluyorum hatırlamıor bıle ...
ohh ne guzel benım annemde persembe gelecek bızde hemen temızlık yapacagız halılar verılecek maratonlar hep aynı ohhh bebıs buyumus bızde haftaya gıdecegız bakalım kac kılo oldu bebıs senın normal dgum mu olacak halınızı da gule gule kullanın
evet canım herkes de aynı telaş.benim sezeryan olcak seçimden sonraki hafta büyük ihtimalle doğum yapmış olucam.doktor sezeryan ddi çünkü bebeğin kafası çok büyük çok zorlanırsın dedi.ben de riske atmak istemiyorum.bebeğim sağ salim doğsun yeter.
eger benımde sezeryan kesınlesırse secımden sonrakı hafta olacak aynı zamanlarda yanı kısmetse ..televızyonda sureklı secıme gun sayıyorlar ya nlar yazdıkca bende kendı gunumu takıp edıyorum ayyyyyyy cok az kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?