2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

Sanırım sürekli evde yalnız olduğumuz için yalnızlığa,sessizliğe ve o düzene alışıyoruz onun için de böyle bir durumda eski düzen aranıyor.Bide son günlerimizdeyiz artık ve çok ağırlaştık inan evin içerisinde bir iki fazla dolaştığımda her yerim ağrıyor,daha çok yoruluyorum.Doğumdan sonrası kadın olayını bence çok iyi düşünmüşsün.Çünkü kendinle ve bwbeğinle ilgilendiğin gibi yanında ki kişininde huzurunu ,mutluluğunu düşünmek zorunda kalıyor insan ve daha çok yıpranıyor.Yerinde bir karar olmuş .Hayırlısı olsun.

kıslarr gönulırem tasınmıstır ınsallah sesı cıkmıyoo yenı evıne ınternet baglatamadı galıba ondan bılgı alamıyoruz ınsallah herkezın durumu ıyıdır

Evet yaramaz çocuk hiç çekilmiyor.İnşallah bizimkiler öyle olmaz .Kızım çok akıllıydı hiç yaramazlık yapmazdı ,bende gittiğim yerde sorun yaşamazdım inşallah buda ablasına çeker .Aman arkadaşım kınmayalım sakın başımıza gelmesin:)))Onun için biz kısaca "çocuktur yapar "diyelim.

aysozg cum cok ıyı dusunmussun yardımcı olayını bencede ama dogumdan sonra pek gerek kalmaz dıye dusunuyorum kendı adıma nasılsa hafıflemıs olcaksın bbek uyurken yapabılırsın tabıkı senın kararın bıze laf dusmez ben oyle dusunuyorum ayaklanıp tam kendıme gelene kadar bırısı dursun yanımda sonra ben yaparım herseyımı dıye ama sımdıkı fıkrım bu o zaman ne olur bılmıyorum bende hemen yoruluyorum ve gecelerı uyuyamayınca co sınırlenıyorum bır an once dogsun ıstıyorum karnım artık uyutmuyo benı ıyıce sıkmaya basladıı galıbaa hamılelık dun agdamıda yaptırdım oh mıs gıbı temızlendım ınsallah doguma kadar ıdare eder benı

eşımd eoyle dıyo cocuk bu yapıcak dıyo ben kızıyorum bı yemek yıyo ac gozlu tobe tobe yerlere dokuyo gelır gelmez meyve ıstıyo yok dıyorum ben gordum dolapta var dıyo karıstırıyolar heryerı :) bana kalsa ben döverım ya bu konuda cok sınırlıyım ben galıbaa otorıter olması lazım ben kızımın ınsallah ıstedıgımız gıbı yetıstırırız canım yaramaz olsun ama ac gozlu olmasın

Canım Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun .Can sıkma lütfen moral de bozma dua et herşey düzelir inşallah.Hem bak pazartesi çıkartabiliriz demişler demekki bebek toparladı kendini .Sorun devam ediyor olsa öyle söylemezlerdi.Önemli olan senin ve bebeğinini iyi olması.Dualarımız senin ve bebeğinle ....Pazartesi sevinçli ve güzel haberlerinizi bekliyoruz ....

canım benim sıkma canını bak bebişinin sütü kesilir sonra..düzelir annesi meraklanma sen hiç..dualarımız seninle..bizi bilgilendir ama olur mu..
aynen canım aynen..evet kadın işi iyi oldu.ben birazcık da temizlik konusunda takıntılıyım zaten lohusa olucaz psikolojimiz alt üst bir de eve takmayayım kafamı..kadı hallder her şeyi ben de rahat ederim..

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım güle güle büyüt inşallah inşallah bir an önce yuvasına döner erken doğumlarda bu gibi sorunlar oluyor dualarmız seninle kendini üzme demek iyi oluyor ki annesi pazartesi dönüyor inşallah üzülme sakın canım sütün gitmesin

ayyyyy cok yoruldum yaaa geberdım resmenn geldı mısafırler 2.30da yemek yedık cıktık pazara dolas dolas yoruldum ay o cocuklar benı yıne delı ettıler ya gıtmısler bız otuurken buzdolabını karıstırıyolar aaa pasta var o var bu var bıze ver yıyelım durdan susdan anlamıyolar ya manyaklar 7de gıttıler onlar gıttı kaynnaamla kayınpeder geldı yemek yedık bezelye almıstım onu ayıtladık kalktı oda ortallıktan az once gıttı onlarda ayaklarımın altı cok agrıyo ya sızlıyo sız nerelerdesınızz ne yaptınızz bakımm

32 gündür bebeğim kuvözde ve ben 1 gün bile ağlamadım kızım için. . çünkü onun morale ihtiyacı var... sütümden her türlü enerjimin geçtiğine inanıyorum. moralimi yüksek tutuyorum ve kızım iyiye gidiyor. sen de öyle ol

canım benim hayır olsun,kalp kalbe karşıymış herhalde,rüyamda bende senin kızını gördüm kucağında gezdiryormuşsun,bak kocaman olmuş diye bakıyordum bende ,sende beni görmüşsün..
ev işlerinede hemen alırsın merak etme,iş bitermi hiç,şu loğusalığın bitene kadar tadını çıkar biraz..

evet canım ya hele bu son zmanlarımızda yatılı misafirlere hizmet etmek çok yoruyor insanı,bulaşık,yemek hiç bitmiyor,yine eşimeleolduğumuzda dışardan yemek işlerini falanpratik şeylerle hallediyoruz.geçen bendede 1 hafta kayınpederim kaldıve inanırmısın hiç oturmadan sürekli iş yaptım,çok yorulmuştum.artık şu anlarımız bizim dinlenme zamanları,
bende doğumdan sonra gün aşırı kadın çağııcam canım,burada bana haftada 1 gelen biri var,onunla anlaştım,ona sadece ev işlei,çamaşır,bulaşık,temzlik,bende bebekle ve oğlumla ilgilenirim.benmde annem rahatsız gelemez,kayınvalidem yok zaten,iki ablam var,onlarıda zorda bırakmak istemyorum,birkaç gün destek olurlar yeter,kendi yağımızla kavrulucaz artık..hele senin normal doğum olursa çok çabuk ayağa kalkarsın,sezeryanda yine 1 hafta falan ağrılar oluyor.

canım face dede yazdım,yenidoğan sarılığı bebek 40 haftalık bile doğsa olabiliyor,bebeğini ve sütünü düşün,üzme kendini,çabucak çıkar inşallah annesi,tedbir amaçlı tutuyorlar küvezde...

Deryacım ben senden atak bekliyorum bu aralar,neden dersen sata göre sen bayağı öndesin,bebeğinin kilosuda önde,bakalım kim önce doğurucak :))

kızlar bugün yine dr kontrolüm oldu,iyiydi çok şükür,p.tesi tekrar gidicem.bugün 35 haftalık oldum,dr dan sonra yinetam gaz gezdim,yaz kreasyonu öyle güzeldi ki herşey alasım geldi,koca göbüşümle bakıp durdum..
hepinize sevgilerimi gönderiyorum...........................

aa.. gerçekten de kalp kalbe karşıymış bak gördün mü... demek bebeğim çıkıyordu.. ayy keşke her gidişimde birkaç güne kadar çıkacak demelerini bekliyorum heyecanla.. hadi emzirmeye gelin demelerini. 2gün önce kalp atışlarım yüzünden acile çıktık hastanede. eşim neye heyecan yapıyorsun dedi birşey demedim. ama acaba bugün çıkarıyoruz derler mi diye düşünmekten oldu benim tahminim...

dünden beri evde kimse yok. eşim ve ben yanlızız.. ya ev başkasının evi gibi.. kayınvaldemle annem heryeri karıştırmışlar.. ne nerde bulamıyorum.. neyse yavaş yavaş yerleştiririm zamanla..

nurtencim bu arada ben gamzeden atak bekliyorum.. facede gördüm de 39 haftalık olmuş

herkese günaydınlarr...

erkenden kalktım,bebişimin mamasını hazırlıyorum.. gece boyunca kalkmayınca göğüslerim çok şişiyor. acıyor. ay artık gelse de kalksam geceleri...

bugün 1de önce bebişe sonra pikniğe gidicez.. çok sıkıldım 1 buçuk aydır bağlı durmaktan.. lohusalık,hastane falan derken iyice eve kapandım.. bir de batıl inançlar var. yok lohusa gezmez,yok ikindiden önce evde ol. yok yataktan çıkma 1 hafta,kollarını pikenin içine sok. pff! bu ne ya. asker gibi oldum. yap diyolar yapıyorum.yapma diyorlar yapmıyorum..

dün de görümcem aradı eltisi bana geçmiş olsuna gelcekmiş.(32 gün oldu gelmedi şimdi illede görümcemle gelecekmiş) tamam dedim. eşimi aradım. eşim bir kızdı. akşama gelsinler bi pazarım var planımı ona göremi yapıcam dedi. aslında çok haklı. neden tek başına gelemiyor, çocuk mu dimi? utana kızara aradım görümcemi tekrar söyledim valla ne yapayım. ben de aylardır evdeyim. ilk kez çıkıp değişiklik yapıcaz...sağolsun görümcem anlayışlıdır. sıkılma kaç defa geldim buraya, o zaman onun planı uymadı, şimdi de senin işin var,hiç düşünme dedi... rahatladım

hava da güzel. bugün evde olmazsınız siz.. hoş o göbüşlerle gezmek işinize gelir mi bilmem

Son düzenleme:
ohooooo! kızlar hala kimseler girmemiş.. eşimle uzun zamandan beri ilk defa başbaşa kahvaltı yaptık.o şimdi berbere gitti sonra da hazırlanıp pikniğe gidicez... diğer topiklerde birşey buldum sizlede paylaşayım dedim.. benden geçti de size faydası dokunur

Ilk hissedilen vucutta büyük bir ağırlık :
Yürümekte zorluk çekme ve karında çekişme ve kasılma, kendiniz bulanık hissedersiniz.Bu tuhaf hisler hormonal bir değişime bağlıdır , ve doğumun yaklaştığını belirliyor.
Bildiğimiz gibi bebek kendisi doğumu başlatır : bebeğin ürettiği hipofizer hormonlar annenin progesteron hormonunda düşüklük yaratır .Bu ani düşüklük başka bir hormonun oluşmasina sebep olur, ositosin denilen bu hormon kasılmalara sebep olur.
Aynı zamanda uterusta bulunan prostaglan denilen hormon çoğalır ve kasılmaları yoğunlaştırır.

Mukoza tıkacının dışarı atılması :
Mukoza tıkacı adı verilen ve tüm hamilelik boyunca rahim ağzını kapatan sümüksü salgılar dışarı atıldığında kendinizi doğuma hazırlayın.
Bazen bu salgılar doğuman 2 gün önceden veya bir kaç saat önceden dışarıya atılabilir ve kasılmalar başlar, bu zaman kadına göre değişebilir.

Su akıntısı :
Su akıntısı hastaneye gitme zamanı olduğunu belirtir.
Nasıl gerçekleşir : bebeğiniz placenta adı verilen ve amniotik sıvıyla dolu oan bir kese içinde büyüdü.Mukoza tıkacı dışarı atıldığında bu kese artık karunmaz haldedir, her an bebeğin kafasının basıncı ve annenin ağır bir hareketi yüzünden yırtıla bilir.
Yırtıldığında su akıntısı olur, eğer doğal yolla yırtılmazsa doktor rahim boynu 4-5cm açıldığinda bü cebi yırtar.

Hastaneye gitmek için beklemelimiyim ?

Hayır, kasılmaların ritmi birbirine çok yakın olmasa bile hemen hastaneye gıdılmeli çünkü su akıldığı için bebek artık korunmaz halde, enfeksiyon kapabilir veya göbek kordonu aşağıya dögru kayabilir ve komplikasyona sebep olabilir.

Kasılmalar :
Rahim kasları hormonların etkisiyle düzenli aralıklarla kasılir.Ilk başta bu kasılmalar uzak aralıklı olur ve gittikce yaklaşirlar, bu kasılmalar rahimin açılmasını ve bebeğin çıkmasını sağlar.
Bu kasılmalar çoğu zaman karında oluşur, bazen böbreklerde ve vulva bölgelerındede oluşur.Kasılmalar gittikce yoğunlaşır ve uzar.
Kasılmaların gerçekten doğum başlangıcı olduğundan emin omak için doktorunuzun size yazdığı antispasmodiklerden için veya fıtil olarak kullanın, eğer sizi rahatlatmazsa doğum başladı demektir

hadi size kolay gele....:)

slm kızlar artık fzla gıremıyorum foruma ama yazdıklarınızı takıp edıyorum bılıyorsunuz annem geldı hergun bırer oda temızlık yapıyoruzz onuda yormak ıstemıyrm buarada dun park yatagımızı aldık kurduk artık oglusumu beklıyoruz haftaya doktora gıdecegız bakalım ne dıyecek ya sezeryana gun alacagız yada normalı bekleyecegız coooooooooook az kaldı ama besıgı kurunca bıran once gelsın ıstedım camasırlarınıda dolaba yerlestrdk hepınızı cook opuyorum yıne gelecegım

oh ne guzell pıknıge gıdın sız canım neguzel bızıde sabha kahvaltıya kaynana cagırdı neyse gıttık yedık tam cıktık gelıcez kapıda esıme emir yagdırıyo yatak odasının duvarını sil bazanın ıcını bosalt gıysılerını baska yere koy bazayı dolu tutma banada durmus dıyokı battanıyelerını koy küvete orda yıka yastıklarını falan yıka ınsan dusunur ya ben nasıl yıkıyım battanıyelerı ayagımda küvette bende taam dedım esımde bagırdı karısma hıc bsıey yapmıycaz sanane dıye oda ona bagırıyo sen konusma dedıklerımı yap dıyo neyse eve geldık esım dısarı cıktı ben evdeyım bıraz mutfak çekmecelerını toplıyım dedım sonra toz falan alırım canımda sıkılıyo gezmek ıstıyorum bend epıknıge falan guıtmek ıstıyorum tek yaptıgımızs umranıye carsıda bı ıkı tur atıp eve gelmek oluyo sıkıldım artık ya

ozgurderyacım sende ne annenı ne kendını yorma yavas yavas bak yatagınııda kurmussunuz ne guzel gule gule buyur ınsallah ogluşun ıcınde

kıslarr bende bırazdann burda bı park var yesıllık alan bıraz oraya pıknıge gıtcem kocişimlee hazırladım bıraz bıseylerr gelınce gıtcez en azından evde oturmıycamm :)

herkese merhaba, geçmişi okudum hızlıca ama tek tek alıntı yapamadım bu sefer... umarım bebeişlerimiz kuvözden en kısa sürede çıkacaklar ve sonra da sıra bize gelecek... dün kız kardeşim ve eşi geldiler onlarla birlikte akrabamızın bağ evine pikniğe gittik epey eğlendik gezdik dolaştık güzel ve yorucuydu ama olsun son zamanlarımız gezelim dedik :) bugün de taç ın fabrika satış mağazasına gittik kaınvalidesinin evi için perde baktılar, gezdik sonra ama erken gittiler yaa 1.30 da gittiler evde de işleri varmış ikisi de çalışıyorlar malum ikisi de çalışınca pazar gününe epey iş kalıyor. kısa süreliğine de olsa kardeşimle vakit geçirmek çok iyi geldi bana. kardeş olayını yeniden düşündürdü açıkçası hayırlısı inş. haftasonu yoğunluktan giremedim ama epey de yazmışsınız kızlarr..... özledim sizleri ben yine iki günde....

bugün bir kadınla tanıştım iki yaşında bir kızı vardı nerede doğum yaptın nasıl oldu diye sordum; burda devlet hatanesinde yaptım, daha 28 günüm vardı doğuma suyum geldi ve hastaneye gittik öğlen 12 de hastaneye girdik ve 3 sancı geldi peş peşe 12. 10 da bebek doğdu dedi şok oldum 10 dk içinde doğurmuş kadın maşallah yaaa.... darısı bize inşallah dedim. Ne şanslı kadınmış daha hastane çantam bile hazır değildi diyo bebişler sürpriz yapabilir belli olmuyo hiç diyoooo. bir gün önce hastaneye kontrole gitmiş herşey normalmiş ertesi gün doktor kadını görünce ya sen daha dün gelmedin mi bugün ne işin var burda senin demiş ama doktora cevap vermeye bile fırsat vermeden doğumhaneye zor yetiştirmişler kadını.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…