tam elime tlfnumu aldım nurteni arayayım diye ama amaalesef tlfnumu 2 gün önce aldığım yere vermiştim bi bozukluğu olduğu için onlarda bana garanti kapsamında olduğu için geçici tlfn vermişlerdi.nurtenin tlfn numu da gitti doğal olarak.sonra bakayım kkya dedim okuyunca nasıl ağladım.hiçbirinizi tanımıyorum ama acınız acım sevinciniz sevincim oldu...
nurtenciğim canım benim üzülme doğdu ya sağ salim bak elife 1170grdı bebişi.hayırlı uğurlu olsun.uzun ömürler versin sağlık içinde büyüsün.salihli evlat olsun sana ve eşine.ayyy gözyaşlarımı tutamıyorum bu annelik nasıl bir şeymiş.sıkma canını evine gelecek doyasıya koklayacaksın kuzunu inşallah..dua et lohusasın duaların kabul olur.bizler de kurtulalım hayırlısıyla..çok zordur eminim bebişini bırakmak ama dayan annesi.dualarım seninle elifle diğer arkadaşlarla..
arkadaşlar yanlış bir şey istemek istemem ama az çok hepimizin inançlı olduğunu anladığım için sizlerden bir ricam var.bu perşembe yani yarın öğlen namazından önce ya da sonra hepimiz aynı saatte doğan bebişlerimiz için kendi bebişlerimiz için yasin okuyalımmı.arapça bilmeyenler türkçe okunuşundan okuyabilirler o da makbul aynısı..sonra isimlerimizi aklımıza alalım ve dualarımızı edelim..ben kendi adıma yapacağım katılırsanız sevinirim.
kızlar kanamam gitgide artıyo.. kitapta lohusa kanaması gitgide azalması lazım diyo eğer artıyorsa veya azalmıyorsa doktora gidin diyor... 40ım dolunca gidicem inşallah kötü birşey yoktur. resmen adet oluyorum ya sancılarla falan
canım 1 haftadır benim de şişlerim çok fazla.hele ayka bileklerim ve parmaklarım görmen lazım..resmen parmaklarım kısalmış gibi duruyor.ben de suyu çok içiyorum.yarın doktora sorarım..ayak tabanlarımın altında su kabarcıkları var gibi o kadar çok ağrıyor ki basmakta zorlanıyorum.benim el ve ayaklarım iyice şişmeye başladı yaa terlik dışında bişey pek giyemiyorum.sizin de oldu mu böyle.... çok fazla su da içiyorum aslında ama ona rağmen yüzükler sıkıyo ayakkabılar olmuyo ooooffff
canım çok iyi değilim doğuma yaklaşan kadınlara bir yüz düşer ya suratları değişik olur sanki öyleyim ne rengim var ne halim.bakalım yarın doktor ne diyecek.ınsallah canım bende okumak ısterım bı aksılık olmazsa sennaıslsın ıyımısınc anım naısl gıdıyoo
canım olabilir o panikleme.benim de kürtajdan sonra senin gibi olmuştu azıcık kanamam olmuş sonra tamamen kesilmişti bikaç gün sonra ayaklarımdan bacaklarımdan şırıl şırıl kanlar akmıştı hatta eşim bayılacaktı görünce düşün.olur o lohusalıkta.sezeyan olunca daha çok oluyomuş kanlar içeride kaldığı için..ama 40ın çıkınca sor doktora..kızlar kanamam gitgide artıyo.. kitapta lohusa kanaması gitgide azalması lazım diyo eğer artıyorsa veya azalmıyorsa doktora gidin diyor... 40ım dolunca gidicem inşallah kötü birşey yoktur. resmen adet oluyorum ya sancılarla falan
kızlar bebişimin yataıda hazır.tüm uyku setini battaniyelerini pike takımını duvar bariyerlerini ve kalan bikaç parça kıyafetlerini dün yıkamıştım şimdide ütüledim hemencecik ve kızımın yatağınıda açtım.ne olur ne olmaz.bakarsın yarın kontrole diye gideriz doğum der doktor.sanki açılma var gibi taharetlenirken bir yumuşama ve açılma hissettim.çantamıda hazırladım.bi terliim kaldı.onu da akşam eş,im erken gelirse gidip alaırım tek çıkmaya korkuyorum.birazdan ağdaya gidicem.hemen mahallemde var alan yer.çatı muayenesinde belli olur her şey artık.ben artık dourmak istiyorum yaaa:)hurç da alacağım bebeğime yapılan kışlık yünlü işleri şimdiden yıkamayacağım direk hurca koyup dolabına kaldıracam.çünkü çok büyük olanlarda var hemen bu kış giyecekleride.zamanı gelince yıkayıp giydiricem..
hastane çantama hijyenik ped,pijamam sabahlığım geceliğim taclarım bebeğime 1 tane hastane çıkışı makyaj malzemesi çorap koydum.başka ne lazım sizce..
bu arada artık göğüs kremlerimizi sürmeye başlayalım.mercimek tanesi kadar her gün 1 kere doğuma kadar sürelim kızlar.çok yağlı olduğu için sürünce peçete falan koyun çamaşıra geçmesin...mustelanın da göğüs kremi harikaymış haberiniz olsun...
hmm normal aslında cnım genelde tuzlu yıyınce şişer dıyolar bend ecok tuzlu yıyorum ama bıseyım yok allaha sukur onuda sordu doktor varis falan varmı dıye oda normal canım artık son zaman ya hersey normal :)
canım 1 haftadır benim de şişlerim çok fazla.hele ayka bileklerim ve parmaklarım görmen lazım..resmen parmaklarım kısalmış gibi duruyor.ben de suyu çok içiyorum.yarın doktora sorarım..ayak tabanlarımın altında su kabarcıkları var gibi o kadar çok ağrıyor ki basmakta zorlanıyorum.
dün yaptıklarıma kızmakla haklısın canım.bebişime zarar veriyorum.bir dah yapmayacağım dün anladım iyice bunu..
canım çok iyi değilim doğuma yaklaşan kadınlara bir yüz düşer ya suratları değişik olur sanki öyleyim ne rengim var ne halim.bakalım yarın doktor ne diyecek.
canım olabilir o panikleme.benim de kürtajdan sonra senin gibi olmuştu azıcık kanamam olmuş sonra tamamen kesilmişti bikaç gün sonra ayaklarımdan bacaklarımdan şırıl şırıl kanlar akmıştı hatta eşim bayılacaktı görünce düşün.olur o lohusalıkta.sezeyan olunca daha çok oluyomuş kanlar içeride kaldığı için..ama 40ın çıkınca sor doktora..
kızlar bebişimin yataıda hazır.tüm uyku setini battaniyelerini pike takımını duvar bariyerlerini ve kalan bikaç parça kıyafetlerini dün yıkamıştım şimdide ütüledim hemencecik ve kızımın yatağınıda açtım.ne olur ne olmaz.bakarsın yarın kontrole diye gideriz doğum der doktor.sanki açılma var gibi taharetlenirken bir yumuşama ve açılma hissettim.çantamıda hazırladım.bi terliim kaldı.onu da akşam eş,im erken gelirse gidip alaırım tek çıkmaya korkuyorum.birazdan ağdaya gidicem.hemen mahallemde var alan yer.çatı muayenesinde belli olur her şey artık.ben artık dourmak istiyorum yaaa:)hurç da alacağım bebeğime yapılan kışlık yünlü işleri şimdiden yıkamayacağım direk hurca koyup dolabına kaldıracam.çünkü çok büyük olanlarda var hemen bu kış giyecekleride.zamanı gelince yıkayıp giydiricem..
hastane çantama hijyenik ped,pijamam sabahlığım geceliğim taclarım bebeğime 1 tane hastane çıkışı makyaj malzemesi çorap koydum.başka ne lazım sizce..
bu arada artık göğüs kremlerimizi sürmeye başlayalım.mercimek tanesi kadar her gün 1 kere doğuma kadar sürelim kızlar.çok yağlı olduğu için sürünce peçete falan koyun çamaşıra geçmesin...mustelanın da göğüs kremi harikaymış haberiniz olsun...
aman kızlar dua edelımde bızımııler zamanında gelsın boyle rken olanalrı kuveze koyuyolar ya benı korku basıyo sonra erken olur dıye en ıyısı sabredelımde zamanında gelsınler hayırlısıyla ben sımdı cıkıyorum saglık ocagına gıdıyım bakıyım ne dıycekler
cnm bukadar yormakendini annemde bana otur kalkma diyo ama duramıyorum yazık onada uğrasp duruyo diye üzülüyorum sonrada bebek için üüzlüyorum harelet edincede sağsalim alalaım kucagımızada hereşey olur aslında kendimiiz yıpratıyoruzkızlar merhaba..akşam neredeyse doğuruyordum valla.akşam 6ya kadar temizlik yaptım.güya az işim vardı ama orası burası derken her yeri yaptım.tüm camları kapıları balkonları fransız balkonlarını sildim yıkadım.sonra eşimle yemeğe gittik dönerken birden sancım başladıı.resmen kasıldım yürüyemedim.eşim hemen arabayı getirmeye gitti ben yürüyemedim sanki içimden bişeyler kopuyor gibi.kadının biri beni öyle acı sancı ve ter içinde görünce yanıma geldi siz iyi gözükmüyosunuz yalnızsınız geliba evinize götürelim dedi,sağolsun..eşim var dedim arabayı almaya koştu dedim.ama benim rengim falan kalmadı.eve geldik dinlenmeme rağmen geçmedi.sonra haberli misafirliğe gidecektik kalktık gittik oradada devam etti ama sonra azaldı..bence yakında doğururum benama kızlar benim yaptığımı yapmayın resmen yorgunluktan oldu bu.çok yıprattım kendimi.hamileliğimin başından beri durmak bilmedim.kusarken bile aklım hep temizlikteydi.eşim çok kızdı bugün.en sağlıklı döneminde sürekli kadın geldi şimdi almıyosun diye.adam haklı aslında.artık doğuma kadar ayaklarımı uzatıcam.kadınada söyleyeceğim şimidem 3 günde 1 gelmeye başlayacak.balkon bile yıkamayacağım artık.
kızlar nurten bugünde girmedi yarın sabah nurteni arayım ben size haber veririm inşallah.
ohh ne guzel hazırlıklar bıtıyor sende benım gıbı annenle bırlıktesın...aldıklarınızı gule gule kullanın canım.doktora gıdınce bızı de haberdar et benımde cumartesı kontrolum var
saol cnm bugün bebk şekrlerinede başladık kızlar çok sşirin olduşar yarında kapı süsü ve sepetini yapıcaz bakalım
cnm ne güzel bebeğin dünyayyaa geldi inş enkısa sürede kucgına alırsın sen dayanıklı olki oda dayanıklı olsun seni hissediyordur oyüzden moralini yüksek tutu cnmslm kızlar, doğurdum geldim ben..
6.6. pazartesi günü 16.48 de acil sezeryana aldı dr um.bebeğim 2.060 gr kızlar,çok minik,daha ememiyor,onu küezde bırakıp geldim..onu bırakıp eli boş dönmek çok zormuş,inşallah çabucak toparlanır,bizlere dua edin...
slm kızlar, doğurdum geldim ben..
6.6. pazartesi günü 16.48 de acil sezeryana aldı dr um.bebeğim 2.060 gr kızlar,çok minik,daha ememiyor,onu küezde bırakıp geldim..onu bırakıp eli boş dönmek çok zormuş,inşallah çabucak toparlanır,bizlere dua edin...
tabiki temennimiz o ama erken doğum yapan arkadaşlar yanlış anlamasınlar moral olsun onlarada neyse hayırlısı bakalım.ben bugün çok gezdim çok yoruldum bende sokaklarda doğurucam diye korkuyorum.haftasonu beşiğimizi getirdik kayınvalidelerden içide jokerden cuma günü gelecekmiş pike takımı mavi renk çok mutlu oldum bi tuhaf oldum.
aslında ben bugün çok erken kalktım canım.gece sıcaktan uyuyamadım evim aşırı sıcak.sabah erkenden de ayşe kız tekmeleriyle uyutmadı bir de malum çatı muayenem vardı bugün korkudan uyku girmedi gözüme..kordon dolanması önemli canım ama doktoruna güven bu konuda.zaten varsa böyle bir şey sezeryan ol derim ben şansa atma işini.ben de çok korkuyorum doğum anını düşündükçe ama korkmayalım kızlar yaa..güvenelim kendimize..Herkese günaydın...
Kimseler yok herkes uyuyor anlaşılan.Kızlar ellerim,ayaklarım kısaca her yerim şiş artık harekerlerimde de zorlanmaya başladım oturup kalkmak da çok zor geliyor bana az kaldı ama bende bittim sayılır .Dün birde bel ağrısı eklendi bebek geliyor diye çok korktum.Yarın dr. kontrolum var hoş dr um Ayzog un dr u gibi çok rahat adam ama bakalım ne diyecek kilosu falan ne alemde merak ediyorum.Birde geçen kontrolda bebeği boynuna kordon dolanmış falan demişti sorun olmaz dedi ama ben bebiş sezeryanı beklemeden gelir ,normalde de sorun olur diye çok korkuyorum.Finale yaklaştıkça korkular endişeler artıyor. Allah bizlerin,bebeklerimizin ve dünyaya gelmiş üç tane bebeğimizin yardımcısı olsun inşallah ...
Çok acıktım kahvaltı yapacağım şimdi sizlerde uyanın artık hı?Saat epey oldu:))Sizlersiz tadı yok buranın..Hepimiz için güzel,hayırlı bir gün olur inşallah...
canım günaydın.doktorda işim erken bitti ama eşimle kahvaltı yapmaya gittik sonra lora şekere gidip mevlid şekerimizi beğendik ve siparişimiz verdik.2 çeşit yaptırıyorum.20 tane farklı 50 tane farklı..toplamda 70 tane.ben hastaneye gelenlerede mevlid şekeri vericem çikolatanın yanında.o yüzden 2 çeşit yaptırdım.toplamda 134lira tuttu.resimlerini kopyalar yayınlarım.sonra sağlık ocağına uğradık süt kuponumu aldım ve evdeyim şimdi eşim bıraktı beni gitti..tek eksiğim bebek albümü kaldıı:)Günaydın herkese....
Mehtapcığım kontrolden gelip yazmışsındır diye açtım ama henüz yazmamışsın yoksa bu sefer nts ye mi bağladı doktorun? ayşe ne durumda onu da merak ediyorum. aslında ipeği de çok merak ediyorum ama benim kontrol tarihlerim henüz sıklaşmadığı için biraz daha bekleyeceğim. hadi gel de güzel haberler ver bize...
gelelim doktora...çatı muayenesi zor ama o kadar da abartıldığı gibi değil.2dk anca sürüyor.iyice yukarıya kaldırıyor bacaklarını ayırıyosun ve batikonu foşş diye döküyor hemşire.sonra doktor eliyle karıştırıyor ve elini epey içerilerde hissediyorsun..canım acımadı desem yalan olur ama o kadar da acısın arrtık.normal doğuma çok uygunmuşum ilk defa basenlerim işe yaradıkesinlikle normal dedi.evet normal bize angaryadır hekim olarak kolay değil belki başında 3 gün bekleyeceğiz dedi.ama vicdanen normal doğum yaptırmazsam olmaz dedi.çok rahatlattı bu defa doktorum beni.kendine güven yaparsın uyumlu bir bayansın sen dedi.önce Allah sonra biz elimizden geleni yaparız merak etme dedi.dooğumda oluşacak komplikasyonlardan korkuyorum sancıdan değil dedim..lütfen dedi hiçbir şey olmaz inşallah dedi..çok nadirdir olan şeylerde dedi.işte öyle kesinlikle normal..şişlerime bunlar şiş mi dedi güldü bu kadar olur havalarda sıcak ayaklarını da her fırsatta kaldır yükseğe ve soluna yat dinlen dedi.eşim çok temizlik yağıyor eğiliyor kalkıyor biraz kızın yanlış olduğunu anlatın doktor deyince yanlış yok aynen hareketlere devam dedi ama zorlama kendini uzat ayklarını sıkça dinlenmeyi ihmal etmeden tehlikeye atmadan diye dee ekledi..
bu arada bebiş 3250gr olmuş..ben de 8 kilo almışım normalde..haa bebeğimiz doktora uğurlu gelmiş doktor doçentti prof olmuşboyumuzda 50cm geçmiş.haftaya tekrar gidicemm...
Eki Görüntüle 206993 Eki Görüntüle 206994 evet bakalım beğenecek misiniz.aslında şeker yerine KURAN koydurmak istiyorduk ama olmadı.ama alaıp dağıtıcaz yine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?