2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

Allah razı olsun canım yaa... kanamam kesilmiş olsaydı okurdum bende ama az kaldı 40ımın çıkmasına çıkınca zaten okuycam nasipse sizler için de okuycam Allah bir avazda kurtarsın diye

kızlar kanamam gitgide artıyo.. kitapta lohusa kanaması gitgide azalması lazım diyo eğer artıyorsa veya azalmıyorsa doktora gidin diyor... 40ım dolunca gidicem inşallah kötü birşey yoktur. resmen adet oluyorum ya sancılarla falan

kıslarr telas ypmyınn benım dogum yapan arkadasım sezeryn olmustu yaklasık 15 gun emzıremedı bebek almadı hep sagıyodu bı satte bı ıkı yudumluk cıkıyodu sızde sagın bol bol daha ıyı olur bence saat başı sagınkı cok gelsınn ve helva yıyın cok sut yapıyo

cnım 42 ıncı gun falan cekemzse gıdersın ınsandan ınsana degısır bu duurm meraklnma bnce bazısında bıle 40 gun surmmuyomus mesela kısıden kısıye degısıyo

canım 1 haftadır benim de şişlerim çok fazla.hele ayka bileklerim ve parmaklarım görmen lazım..resmen parmaklarım kısalmış gibi duruyor.ben de suyu çok içiyorum.yarın doktora sorarım..ayak tabanlarımın altında su kabarcıkları var gibi o kadar çok ağrıyor ki basmakta zorlanıyorum.
dün yaptıklarıma kızmakla haklısın canım.bebişime zarar veriyorum.bir dah yapmayacağım dün anladım iyice bunu..
ınsallah canım bende okumak ısterım bı aksılık olmazsa sennaıslsın ıyımısınc anım naısl gıdıyoo
canım çok iyi değilim doğuma yaklaşan kadınlara bir yüz düşer ya suratları değişik olur sanki öyleyim ne rengim var ne halim.bakalım yarın doktor ne diyecek.
canım olabilir o panikleme.benim de kürtajdan sonra senin gibi olmuştu azıcık kanamam olmuş sonra tamamen kesilmişti bikaç gün sonra ayaklarımdan bacaklarımdan şırıl şırıl kanlar akmıştı hatta eşim bayılacaktı görünce düşün.olur o lohusalıkta.sezeyan olunca daha çok oluyomuş kanlar içeride kaldığı için..ama 40ın çıkınca sor doktora..

kızlar bebişimin yataıda hazır.tüm uyku setini battaniyelerini pike takımını duvar bariyerlerini ve kalan bikaç parça kıyafetlerini dün yıkamıştım şimdide ütüledim hemencecik ve kızımın yatağınıda açtım.ne olur ne olmaz.bakarsın yarın kontrole diye gideriz doğum der doktor.sanki açılma var gibi taharetlenirken bir yumuşama ve açılma hissettim.çantamıda hazırladım.bi terliim kaldı.onu da akşam eş,im erken gelirse gidip alaırım tek çıkmaya korkuyorum.birazdan ağdaya gidicem.hemen mahallemde var alan yer.çatı muayenesinde belli olur her şey artık.ben artık dourmak istiyorum yaaa:)hurç da alacağım bebeğime yapılan kışlık yünlü işleri şimdiden yıkamayacağım direk hurca koyup dolabına kaldıracam.çünkü çok büyük olanlarda var hemen bu kış giyecekleride.zamanı gelince yıkayıp giydiricem..
hastane çantama hijyenik ped,pijamam sabahlığım geceliğim taclarım bebeğime 1 tane hastane çıkışı makyaj malzemesi çorap koydum.başka ne lazım sizce..
bu arada artık göğüs kremlerimizi sürmeye başlayalım.mercimek tanesi kadar her gün 1 kere doğuma kadar sürelim kızlar.çok yağlı olduğu için sürünce peçete falan koyun çamaşıra geçmesin...mustelanın da göğüs kremi harikaymış haberiniz olsun...

oh en guzel canım herseyın hazır masallah ben daha terlık almadım daha hafta sonu baakrım onada ınsallah nasıl hıssedıyosun acılmayı canım bakarım sımdı bende merak ettım doktor ne dıycek bend eınsalalh cumartesı gıtcem cok merak edıyorum herseyı ya bende gogus kremı var ama dah abaslamadım surmeye baslayanlar varmıı acaba surmeye falan

tuzu da normal tüketiyorum aslında fazla tuzlu sevmem ama oluyo yaa son zamanlar başımıza gelmeyecek yok sanırım. bugün bir arkadaşımla konuştum onun da 10 günü varmış doğuma hamilelik egzeması oldum heryerim kaşınıyo uyuyamıyorum bile dedi. eyvah dedim ne iş bunlar. varis bende yok akrdeşimde daha fazla olmuş iki aylıkken daha ayakta çok duruyo ondan sırınm

sor bakalım canım ne diyecek ama normal diyecek kesin :) belki bir önlem söyler de işimize yarar....

çok iyi bir karar verdin sonunda bırak cnım ne yacaksın kendini paralıycaksın.

benim de artık iyice canım sıkılmaya başladı canım yanıyo başlıyorum ağlamaya normalde kolay kolay ağlamayan ben sürekli ağlar oldum sinirlerime hakim olamıyorum. ama sabır az kaldı inşallah.

işte noral doğumun bir faydası daha içini tamemen temizliyo doğum anında dimi. kürtaj olayını aklına getirme canım ya ben bile okuyunca kötü oldum şimdi tam doğum zamanı ya daha çok dokunuyo böyle şeyler, iyice hassaslaştık bebek konusunda. sen güzel ayşeni dünüş bak odsı hazır çiçek gibi onu bekliyor....

bugün 40. haftasında olan arkadaşımı aradım doktoru çatı muayenesi yapmış baya canım acıdı diyo. 1 cm açılman var bu gece muhtemelen suyun gelir gelirsin doğuma gelmezse de yarın sabah erkenden gel demiş. dün zaten diyordu belimden gelen şiddetli bir ağrı var alttan da baskı çok arttı diye demek açılma olurken böyle oluyo. bence de canım büyük kıyafetlerini hiç yıkamdan kaldırmak en doğrusu şimdi sace ilk 3 ay giyecekleri kıyafetleri yıkadım ben de...

tabiki temennimiz o ama erken doğum yapan arkadaşlar yanlış anlamasınlar moral olsun onlarada neyse hayırlısı bakalım.ben bugün çok gezdim çok yoruldum bende sokaklarda doğurucam diye korkuyorum.haftasonu beşiğimizi getirdik kayınvalidelerden içide jokerden cuma günü gelecekmiş pike takımı mavi renk çok mutlu oldum bi tuhaf oldum.

cnm bukadar yormakendini annemde bana otur kalkma diyo ama duramıyorum yazık onada uğrasp duruyo diye üzülüyorum sonrada bebek için üüzlüyorum harelet edincede sağsalim alalaım kucagımızada hereşey olur aslında kendimiiz yıpratıyoruz

Çok şaşırdım ve bir o kadar da sevindim...Allah ananlı babalı büyütsün,yaşı uzun olsun sizinde gözünüz aydın...İnşallah çabucak toparlanır da bir an önce yavruna kavuşursun.İnan çok duygulandım ,misler gibide kokuıyordur o şimdi canım benim.
Annesi lütfen moralini yüksek tut sende sütün bol olsun da bebişe yarasın ...tebrik ediyorum canım Dualarımızda sizinlee....

Herkese günaydın...

Kimseler yok herkes uyuyor anlaşılan.Kızlar ellerim,ayaklarım kısaca her yerim şiş artık harekerlerimde de zorlanmaya başladım oturup kalkmak da çok zor geliyor bana az kaldı ama bende bittim sayılır .Dün birde bel ağrısı eklendi bebek geliyor diye çok korktum.Yarın dr. kontrolum var hoş dr um Ayzog un dr u gibi çok rahat adam ama bakalım ne diyecek kilosu falan ne alemde merak ediyorum.Birde geçen kontrolda bebeği boynuna kordon dolanmış falan demişti sorun olmaz dedi ama ben bebiş sezeryanı beklemeden gelir ,normalde de sorun olur diye çok korkuyorum.Finale yaklaştıkça korkular endişeler artıyor. Allah bizlerin,bebeklerimizin ve dünyaya gelmiş üç tane bebeğimizin yardımcısı olsun inşallah ...

Çok acıktım kahvaltı yapacağım şimdi sizlerde uyanın artık hı?Saat epey oldu:))Sizlersiz tadı yok buranın..Hepimiz için güzel,hayırlı bir gün olur inşallah...

Günaydın herkese....

Mehtapcığım kontrolden gelip yazmışsındır diye açtım ama henüz yazmamışsın yoksa bu sefer nts ye mi bağladı doktorun? ayşe ne durumda onu da merak ediyorum. aslında ipeği de çok merak ediyorum ama benim kontrol tarihlerim henüz sıklaşmadığı için biraz daha bekleyeceğim. hadi gel de güzel haberler ver bize...

canım ne çok geziyorsun hakikaten de her seferinde gezdim yoruldum yazıyorsun, mehtap da öldüm tem,zlik yaptım yazıyor siz günlük rutin işlerimi yaptık deseniz artık anlar duruma geldik hahaha... artık son aydayız yalnız gezme canım hatta fazla sıcaklarda çıkma dışarı pek.

aslında ben bugün çok erken kalktım canım.gece sıcaktan uyuyamadım evim aşırı sıcak.sabah erkenden de ayşe kız tekmeleriyle uyutmadı bir de malum çatı muayenem vardı bugün korkudan uyku girmedi gözüme..kordon dolanması önemli canım ama doktoruna güven bu konuda.zaten varsa böyle bir şey sezeryan ol derim ben şansa atma işini.ben de çok korkuyorum doğum anını düşündükçe ama korkmayalım kızlar yaa..güvenelim kendimize..
canım günaydın.doktorda işim erken bitti ama eşimle kahvaltı yapmaya gittik sonra lora şekere gidip mevlid şekerimizi beğendik ve siparişimiz verdik.2 çeşit yaptırıyorum.20 tane farklı 50 tane farklı..toplamda 70 tane.ben hastaneye gelenlerede mevlid şekeri vericem çikolatanın yanında.o yüzden 2 çeşit yaptırdım.toplamda 134lira tuttu.resimlerini kopyalar yayınlarım.sonra sağlık ocağına uğradık süt kuponumu aldım ve evdeyim şimdi eşim bıraktı beni gitti..tek eksiğim bebek albümü kaldıı:)
gelelim doktora...çatı muayenesi zor ama o kadar da abartıldığı gibi değil.2dk anca sürüyor.iyice yukarıya kaldırıyor bacaklarını ayırıyosun ve batikonu foşş diye döküyor hemşire.sonra doktor eliyle karıştırıyor ve elini epey içerilerde hissediyorsun..canım acımadı desem yalan olur ama o kadar da acısın arrtık.normal doğuma çok uygunmuşum ilk defa basenlerim işe yaradıkesinlikle normal dedi.evet normal bize angaryadır hekim olarak kolay değil belki başında 3 gün bekleyeceğiz dedi.ama vicdanen normal doğum yaptırmazsam olmaz dedi.çok rahatlattı bu defa doktorum beni.kendine güven yaparsın uyumlu bir bayansın sen dedi.önce Allah sonra biz elimizden geleni yaparız merak etme dedi.dooğumda oluşacak komplikasyonlardan korkuyorum sancıdan değil dedim..lütfen dedi hiçbir şey olmaz inşallah dedi..çok nadirdir olan şeylerde dedi.işte öyle kesinlikle normal..şişlerime bunlar şiş mi dedi güldübu kadar olur havalarda sıcak ayaklarını da her fırsatta kaldır yükseğe ve soluna yat dinlen dedi.eşim çok temizlik yağıyor eğiliyor kalkıyor biraz kızın yanlış olduğunu anlatın doktor deyince yanlış yok aynen hareketlere devam dediama zorlama kendini uzat ayklarını sıkça dinlenmeyi ihmal etmeden tehlikeye atmadan diye dee ekledi..
bu arada bebiş 3250gr olmuş..ben de 8 kilo almışım normalde..haa bebeğimiz doktora uğurlu gelmiş doktor doçentti prof olmuşboyumuzda 50cm geçmiş.haftaya tekrar gidicemm...

evet bakalım beğenecek misiniz.aslında şeker yerine KURAN koydurmak istiyorduk ama olmadı.ama alaıp dağıtıcaz yine..

maşallah canım sana da Ayşe'ye de... evet ya normal doğumda baya bekleme oluyomuş arkadaşımın dün 1 cm açılması vardı bu sabah yine gitmişler 2 cm olmuş yine eve yollamış hastanede canın daha çok yanar stres olursun evin de çok yakın evde dur demiş. yarın sabah yne gidecek bakalım 4 cm olana ladar bekleyecekler sonrasında epidural anestezi uygulanacak. doktorun da çok iyi gerçekten seni normal doğum için yüreklendirmiş. çoğu klayına kaçıyor biliyoruz ki... hahaha hareketlere devam dedi demek doktor ama ara vdererek işte sürekli olarak dinlenerek yapmalısın sen bi başlayınca kendini kaybediyosun maşallah şekerim :) 3 ü geçtiniz demek artık hadi bakalım doğum zamanı ile ilgili yine bişey demedi mi peki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…