2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

cnm özelden de yazamıyorum..facede sen açsan da engeli biz eklesek olmaz mı?

canım face adını ver ben bulayım ekleyeyim seni.eğer facede gizliysen 1 saat boyunca facei açayım hemen üyelik isteği gönder.2010 ekim hamileleri grubun adı..
mrb arkadaşlar kızımız defneyi kucağımıza ldık.Allah herkese nasip etsin.ikimizin de sağlık durumu iyi.hastaneden dün çıktık.sadece biraz sütüm az o da artar umarım.şimdilik bu kadar yazabiliyorum
hayırlı olsun canım.kızlarla haber bekliyoduk senden bizde.nasıldı bir ara anlat doğumu..
canım kordon dolanmışsa eğer sezeryan ol derim ben..riske atma yaa herkes çok konforlu sezeryan diyor ama ben sabahtan beri iki gözüm iki çeşme ağlıyorum inan..kızıma haksızlık ediyorum kendi rahatlığım için ama ne yapayım psikolojim alt üst olduu..

mhtapcım inanmıyorum neden sezeryan istiyorsun ki? ahhh senin yerinde olacaktım şimdi... neyse canım hakkında hayırlısı olsun.. inşallah çok rahat bir doğumun olur. epidural istiyceksin dimi

mrb arkadaşlar kızımız defneyi kucağımıza ldık.Allah herkese nasip etsin.ikimizin de sağlık durumu iyi.hastaneden dün çıktık.sadece biraz sütüm az o da artar umarım.şimdilik bu kadar yazabiliyorum

gözünüz aydın canım maşallah iyi olmanıza çok sevindim Allah sağlıkla yetiştirmek nasip etsin...

ağlama canım yaaa haksızlık ettiğin yok baksana ayşe bu gidişle iki hafta içinde 4 ü geçecek ve sen normal doğum zaten yapamayacaksın belli olmaz belki çarşambaya kadar kendi gelmek ister fıstık. benim de psikolojim aynı durumda ve seni anlayabiliyorum yatıp kalkıp doğum düşünüyorum anlatırlardı da anlayamazdım nasıl bişey olduğunu gerçekten kafayı yemek üzereyim.

kızlar bu arada dün doktora gittim yazmamışım... rahim ağzında yara varmış o kanama yapıomuş.. ilaçlar verdi, bebeğe zararı yok dedi ama ben yinede prospektüsü okudum hamile ve emziren bayanlar doktor ihtiyaç görmedikçe kesinlikle kullanmamalıdır diyo... şimdi kullanıyorum ilaçları ama sütümü sağıp döküyorum.. dolaptaki stoklardan vercem kızıma. demekki zararı varki yazmışlar. ne gerek var riske girmeye..

bir de hep vicdan azabı duyuyordum sezeryan ve erken doğumlailgili.keşke tedaviyi reddetseydim diye. birde bi doktor hemen sezeryana alalalım dedi diğeri ben olsam almam gerek yok dedi... ben çok üzülmüştüm o zamanda ama sezeryan diyenin kararına uyuldu. dün doktoruma söyledim canım eray beyin kararları yerindedir.. ileri görüşlü biridir neler olabileceğini önceden kestirme konusunda çok yeteneklidir. en doğrusunu yapmışlar, Allah korusun çok ciddi sonuçlarla karşılaşabilirdin,beyin ödemi,beyin kanaması,böbreklerin iflası gibi... hiç sıkma canını inan bana yapılabilecek en doğru şeyi yapmış eray bey dedi ve vicdanım rahatladı hamdolsun...

hadi bakalım hayırlısı olsun nasıl oldu doktorla görüşmeniz anlatır mısın?
önce ultrasona girdim off off bebiş 1 haftada çok büyümüş dedi.zaten dün hiç uyumadım resmiyecim hep nette okudum sezeryanla yapanları normal yapı da pişman olanları..doktora anlattım.ahh dedi keşke kimseyi dinlemeseydin okumasaydın bunları dedi.sezeryan rahatlığı olduğu için tuzunuz kuru tabii dedi.bende sezeryan olmak istiyorum dedim.neyse odaya geçtik normal doğum dirayet sabır ve kararlılık işidir dedi.eğer azıcık şüphen varsa normal yapma zaten ki bak ben normal doğumcuyum dedi.az önce normal doğumdan çıktım ve ilk doğumu sezeryandı kadının dedi.ma bu senin kararın ve istediğini yapabilirsin rahat ol dedi.bende tamam o zman dedim ama hala verdiğim karardan mutlu değilim açıkcası canım..
mhtapcım inanmıyorum neden sezeryan istiyorsun ki? ahhh senin yerinde olacaktım şimdi... neyse canım hakkında hayırlısı olsun.. inşallah çok rahat bir doğumun olur. epidural istiyceksin dimi
haklısın canım ama yapamayacağım sanki.eğer haftaya kadar gelirse amenna ama yoksa yapamayacağım sanırım..ben bu kadar güçsüz değildim ama bu psikolojiyle kaldıramayacağım canım..

aynen öyle 4 ü geçecek bekledikçe.off resmiyeciğğiimm iki gözüm iki çeşme kızımdan sürekli özür diliyorum ona bırakmadığım için bu kararı ama ne yapayım.keşke bu arada sancım tutsa da mecbur olsam yaaa..ayy çok çok çok mutsuzum ben..

iyi de cnm bebek de iri yani asıl normal doğum riskli değil mi bebek için. ablamın bebeğinin resmini paylaştım 4 kiloyu normal doğurtçam diye ısrar edince doktoru başına neler yavrum bir ay kfası yamuktu

bakalım sıra gönülde ona ne diyecek bugün doktoru. sezaryen mi normal mi belli olacak bugün. bu arada hala topikte normal doğum yapan yok.

cnm sıkma canını kaderde ne yazılıysa o olacak senin elindeymiş gibi gözüküo ama değil... normal diye gidersin sezeryan olur... sezeryan beklerken bakmışsın normal gelio... üzme tatlı canını se inançlı bi insansın

iyi de cnm bebek de iri yani asıl normal doğum riskli değil mi bebek için. ablamın bebeğinin resmini paylaştım 4 kiloyu normal doğurtçam diye ısrar edince doktoru başına neler yavrum bir ay kfası yamuktu

ahh resmiyeciğim ahhh..içimi bi bilsen..hiçbir şey beni sakinleştirmiyor.stresten kustum şimdi..

mehtapcım normal doğum yapmak için çok çok kararlı olmak gerekiyo doktorların en çok şikayet ettiği şey doğum anına kadar normal deyip sancıları görünce aman yok ben sezaryen istiyorum diyenler. benim teyzemin kızı da geçen kış doğum yaptı annesi hep normal olsun normal olsun derdi o da tamam normal olsun dedi ama sancıları görünce ben dayanamıyorum sezaryenle alın bebeği diye ağlamış ve doktor da çok üzülmüş sezaryene almış mecburen. ben de aynı durumu yaşamaktan korktupum için planlı sezaryen sanırım bana daha uygn olacak çünkü kararsızım yani bende....

[SUB][/SUB]
ahh resmiyeciğim ahhh..içimi bi bilsen..hiçbir şey beni sakinleştirmiyor.stresten kustum şimdi..

boşu boşuna kendini yıpratma canım bak doktorun bie iri bebek demiş hepimiz gayet iyi biliyoruz ki 4 ü geçen bebekler zaten sezaryene alınıyolar ve bu anne değil bebeğin sağlığı için yapılan bişey. bebek için en az risk taşıyan doğum şekli normal doğum diğer türlü doğum esnasında başına neler neler gelebilir belli olmaz tabi ama ssezaryende hiç bir riski olmayacak bebeğinin. artık gelişimini de tamamladı sonuçta korkma için rahat olsun yeter ki sağlıklı olsun belki sana sürpriz yapar da gelir çarşambaya kadar.....

en çok kendime kızıyorum ben elifciim.karasızlık en nefret ettiğim şeydir ama şuan bunu dibine kadar yaşıyorum..ayklarım artık zor kavuşuyor canım:)

resmiyecim haklısın bebek rahat edecek ben belki çok acı çekeceğim sezeyanda.ama yapamam başaramam dedim ya bu çok koyuyor bana.oysa ben güçlüyümdür kararlıyımdır.nedir bu döneklik böyle..

ne yapılıyo ki ayaklara iyi bişeyse biz de yapalım

yere oturup ayaklarını uzatıyorsun,sonra bi ayağını ötekinin üstüne koyuyorsun.. eğer koyabiliyorsan doğuma var demekmiş koyamıyorsan
doğum yakın demekmiş.. hatta bi arkadaşımın ablası yapmış koyamamış ayaklarını... doğum yakın falan demişler akşamına sancıları tutmuş doğurmuş:))

ben de hayatta hep güçlü taraf oldum eşim bile benden kararsız ve duygusal kalır çoğu zaman ve hep ben azimle üstünden gelrim herşeyin ama doğum farklı bişeymiş bebeklerimiz için de endişelenioruz ya yapamazsak bebeğe bişey olursa korkusu ile biz bu kararları alıyoruz aslında kendimizi düşündüğümüz için değil ki. dışardan bakılınca öyle gibi ama asıl bizim iimizde yaşadıklarımız bunlar canım o yüzden vcdanını biraz rahat bırak sen yanlış bişey yapmak istemiyosun ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…