2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

sana gıbta ettim valla hani ben dün yazmıştım yaa camlarımı silsem hatta şey demiştim galiba cam silicem onu yapıcam bunu yapıcam diyee yaa peki yaptımmı tabiki yapmadım.ne yaptım uyudum bide annemle komşusu geldi kadının yanında bile uyudum bi mantı haşladım yedik içtik bide diyorumki aayyyyy sarımsaklı yoğurt çarptı heralde allahtan benim 2. annem gibidir sağolsun çamaşırlarımı katladılar b.makinesini çalıştırmışlar övünmek gibi olmasın çok misafir perverimdir senin kaynananı ben adam ederdim bi iş yaptırırdım ben onaki bana gelmek istemezdi emin ol.ama şu bi gerçek dün çok rahatsızlandım hatta zehra teyze anneme sen kal ben gidiyim demiş serabı yanlız bırakmayın demiş tansiyonum düşmüştü sarımsaktan sanırım gidiyodum valla zaten kuş gibi tansiynum kaldı.neyse şimdi daha iyiyim duş aldım.şimdi kalvaltı hazırlıyım kaldırıyım herkesi.

günaydın serapcım.ya sen ne eğlenceli kzısun yaa...tama muhabbetliksin valla.bilgisayrdan bile bizi güldürüyosun yan yana muhabbet etsek ne oluruz acaba..demek misafirin yanında uyudun haaacamlarını da sil bence bugün başladın mı bitiyor ve bitince insan çok mutlu oluyor.pazartesi kadın gelmeyecek olsa ben de silicem ayy duramıyorum iş yapmadan.resmiyecim bana kızacak yine ama ne yapayım ben de böyleyim işte.azcık temizlik dlisiyim sabah eşim uyandırdı her gün uyandırıyor beni süt içmem için.sütümü içirdi kahvaltımı yaptırdı.ben de banyo halılarını falan makineye attım.tüm perdeleri de yıkayacağım bugün yeni baştan.temiz temiz olsunlar.pazartesi de kadın gelecek tekrardan derinlemesine tüm gün temizlik yapacak hoş evim tertemiz aslında daha yeni yapmıştım ama olsun çarşamba doğum malumunuzki...ayy az kaldıı kızlar yaa..

off kızlar yaa sanırım yarın kaynanamlar geliyor.kayınvalidem çok hevesleniyor muş torunu için.ne yapayım gelsinler.yarın ablamın oğlu da geliyor eşimin şantiyesinde staja başlamak için.salı günü de ablam gelecek.kayınvalidemler biz de kalmayacakmış ablam rahatsız olur diye.yatmaya yeğenleri abisi falan var oraya gideceklermiş.2 gün kalıp döneceklermiş.sonra ablam gidince tekrar gelip bakacakmış bana..off curcuna başlıyor ben de..neyse 1 ay sonra kafam rahatlayacak.kızım eşimle yani çekirdek ailemizle başbaşa kalacağız.sonra ramazan başlar sonrada bayrammmm:)ohh bu bayram bizim yavrular harçlık toplar arkadaşlar
salı günüde kaş bıyık aldırmaya gidicem.saçlarımı da fönletirim.hastanemin kuaför hizmetide varmış kızlar.doğumdan önce ya da sonra odama kuaför geliyomuş saçlarımı maşa ya da fönlüyomuş..aman lazım değil.o arada fön derdindemiyim.ama en güzeli doğum fotoğrafcısının olması.bakalım resimlerimiz nasıl olacak.bu arada doğuma eşim de girecek.doktorum eşimden girmesini istedi.bizimki biraz kana karşı falan biraz hassastır ama gireceksin dedi doktor sen zaten bişey görmeyeceksin,5 dk içinde bebişi kucağına vericez inşallah dedi..ayy heyecanlandım bak şimdi size bunları anlatırken..kızlarrr şaka maka ben doğuruyorum yaaa

Canım hastaneni merak ettim...Çok konforlu,ben de föne giderim diyorum çünkü ilk fotoğraf çok önemli.

beni tebrik edebilirsin şimdi camları sildim makinadaki çamaşırları astım balkonu yıkadım.akvaryumun suyunu bile doldurdum ekstraya giriyo bu

oh kızlar pek bi hamaratız bugünlerde :) biz de sabah erken uyandık bir akrabamız var bulgaristana gidecekti eşi orda zaten iki ufak çocuk ve valizleri ile zor olur kadıncağıza diye onları otogara braktık erkenden malum çocuklar hassas noktamız artık :) sonra hastaneye uğradık bi genel gezdik tetkik ettik ve kafeteryasında kahvaltımız edip kuyumcuya gittik doğum için elimizde nakit para olsun diye altın bozdurduk ben hiç nakit tutmam direk altın alırım huy edinmişim :) kuyumcu çok tatlı bi adamdı doğuma az kaldı sanırım dedi evet dedim zaten bunları doğum için bozduruyoruz dedim gülümsedi bi sn bekleyin o halde dedi ve kızıma bir altın nazar boncuğu hediye etti :) hiç tanımayan bi adamdan hediyesi bile oldu ipek kızımın eşim de berbere gitti dönüşte birlikte temizlik yapıcaz ben sadece cam silicem gerçi diğerlerini o yapacak ve mis gibi kokulu halılarımız da atınca ohhhhh değmeyin keyfime. eşimin iş saatlerinin az olması ve yorucu bi işi olmaması nedeniyle bana çok yardım ediyor hamileliğim boyunca sürekli evi süpürdü sildi sağolsun ben bi toz alıp yemek çamaşır bulaşıkla ilgilendim. annem de aradı pazartesi günü babamla birlikte geleceklermiş babam kalmayacakmış ama annem en az bir hafta kadar kalacak. benim karnım düştü sanırım yürümekte biraz zorlanıyorum dün gece de ara ara sancılarla uyandım artık doğum sinyalleri midir bilmiyorum bakalım gçrücezzz yakında

beni tebrik edebilirsin şimdi camları sildim makinadaki çamaşırları astım balkonu yıkadım.akvaryumun suyunu bile doldurdum ekstraya giriyo bu
seni kutluyorum şekerimmakvaryumu bile haaa..sen aştın kendini ama yaaa
Canım hastaneni merak ettim...Çok konforlu,ben de föne giderim diyorum çünkü ilk fotoğraf çok önemli.
canım kocaeli acıbadem hastanesi.valla ne föndeyin ne başka bişeyde.tek derdim sağ salim kucağıma almak:)
evet çocuk ve çocuklu insanlar bizim içinde öyle.iyii yapmışınız canım ne güzel.demek kızının ilk hediyesini aldınız haa.ben ayşe sultanımın ilk hediyesini 2 hafta önce eşimin dayısının oğlundan almıştım.eşiyle bana uğramışlardı bizlik yapacak ne var diye,dayısının oğlu odasını gezerken kızımın oldukça yüklü paa bırakmış sağolsunodasını alalım demiştik ama siz erken davranınca bunu uygun gördük dediler ki oda parasından daha çok bir para bırakmışlar.zaten eşimle şirketin ortağı.hem de hem dayısının hem de halasının oğlu oluyor.beni de çok seviyolar sağolsunlar:)resmiyecim ben de dün kızıma çok şık bir maşallah tarzında ama daha kalın ve ağır kolye ucu gibi bir takı aldım.üstünde ayetel kürsü yazıyor.doğar doğmaz kızıma takıcam dua olsun üzerinde diye.nazar boncuğuna karşıyım ama dua olsun bir de yastığının altına çevşen alacağım dün unutmuşum..
ohh eşlerinizin maşallahı var ama benim eşim gerçekten çok yoğun çalışıyor ve çok yoruluyor bir de elinden gelmiyor.hoş gelse de ben pimpirikli olduğum için pek beğenmiyorum.zaten yapmıyor dA alıştım artık pazarteside ben de kadın var.evim temiz ama olsun bi genel yapsın şöyle..size kolay gelsin canımcım..

Harikasın ya....İnan hayran kaldım neşene enerjine ...Bu arada benim kaynanayı da bir haftalığına yanına staja göndersem olur mu :)))

Ayyyy okuyunca yazdıklarını bende heyecanlandım valla ... Annem annem süsünede pek düşkün yakışır ama anneciğe :))

İşte bu yaaaaaa....Tebriklerrrrrrr ...Bravooooo.....Klübümüz seninle gruru duyuyor...

Kızlar ya artık hamileleik h iç çekilmiyor .Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza bi alsaydık başka bilşey istemiyorum artık çünkü gün gewçtikçe havalar daha da bir sıcak oluyor ve bu sıcaklarda hiç mi hiç çekilmiyor hamileleik...Geceleri uyuyamıyorum zaten birde standart her gece üçte çiş molası sabah beşte bebişin hareketleri derken uykum resmen ortada kaynıyor.Bende sabahları hiç dinlenmemiş olarak uyanıyorum.Ayaklarımda gün geçtikçe daha bir şişiyor işte öyle...Dün evin yakınlarında market vardı hem yürüyüş olsun diye kızımla birlikte markete gittik ve tam girişte bebiş kasıklarıma doğru toplandı ağrı falan oldu bende çok korktum bebiş geliyor diyee Allahtan biraz dinlenince geçti ama benide çok ürküttü.Sizde de oluyor mu böyle ağrılar ben korkmaya başladım artık ...Bugün biraz sarma,mantı bişeyler yapıyım diyorum dondurucuya atmak için ilerde elime hazır hazır gelsin diye ...Hoş çok canım da istemiyor ama bakalım artık o anki ruh durumuma göre :))

evet canım hatta 3 ay boyunca çocuklar orada kalacaklar nerdeyse ağlayacaktım o kadar alıştım ki eşim de beni teselli ediyo tamam onlar gidiyo ama ipek gelicek üzülme sen diyo.. yok canım kızımın ilk hediyesi değil ilk hediyelerini daha hamileliimi ilk öğrendiğimizde almıştı anneanne babaanne ve dedelerden birer tane cumhuriyet altını... ve sonrasında da ben kızıma pek bişey almadım herşeyi annem ve kayınvalidem aldılar çünkü, hediye yönünden kısmet çok açık maşallah şu an ablam ve kardeüşim hergn arıyolar ipeğe bunu aldık şunu aldık diye... :) aaa nazar boncuğu ben çok severim ya hatta kendime bile geçen hafta bileklik aldım nazar boncuklu. ayetel kürsü olanlar var evet baktım ama annem bi tane almış o yüzden almıycam ben şimdi. oh ohhh ayşe kıza da hediyeler geliyo bebekler kısmetleriyle gelir derlerdi demek böyle bişey benim eşim de öyle yoğun çalışsa yapmaz zaten canım o zaman ben de kadın alırdım ama gerek görmüyorum hem evime yabancı biri girsin de istemiyorum pek. bi de birine iş yaptırmak bana göre hiç değil zoruma gidiyo kendimi onun yerine kyuyorum hemen. evler temiz de olsa her gün yapılsa doymayız ki temizliğe yaz da geldi cam açıyorum günlük toz alma süpürme silme kesin gerekiyor. duvar ünitemi de koyu almıştım tozu hemen gösteriyo zaten. şimdi eşim mutfakta bana yemek hazırlıyo yiyip öyle yapcaz temizliği :) son günler diye naz yapmaya başadım artık bunca zaman pe yapmadık zaten artık tadını çıkartalım bugün eve dönerken benim elimde bi torba vardı eşim tüm paketleri taşıyodu yaşlı bi komşumu var tam kaşımızda tonton bi amca yok kızım diyo tüm paketleri ona verceksin sen hiç alma böyle eline diyo hahaha herkes bu aralar hamilelikten ötürü ayrı bi ilgili ne hoş bişeymiş aslında....

canım ben de geçen hafta bu ruh hali içine girmiştim ama bugünlerde pek bi keyfim yerinde nedendir bilmem hamileliğin iyi yanları da var yaaa bunları görmeye başladım şikayetlerimi bi tarafa bıraktım artık hiç düşünmüyorum. yürürken bende de oluyor o ani kasılmalarla gelen arılar bir de gece tuvalete kalktığımda oluyo ama geçiyo sanırım normaldir. benim de aklımda börek falan buzluğa atmak var ama bilemedim canım şstemiyo yapcak belki annem gelince onla birlikte yaparız.

aynen ben de senin gibiyim bir an önce doğurmak istiyorum ama herkes bugünlerini çok ararsın diyor.her şeyin ayrı bir güzelliği var bence.şansıma izmit çok sıcak olmasına rağmen son 10gündür yağmurlu ve geceleri de epey serin..o nedenle iyi uyuyorum kafama bişey takmazsam.bir de eşim gittikten sonra bi yatıyorum gözlerimi açtığımda 12 olmuş saat:)son günlerim uyumak lazım..
o tür ağrılar bende de çok oluyor canım.hatta dün evde o kadar çok olduki oturduğum yerde üstelik hemen uzattım ayaklarımı.her an her şey olabilir.2011 haziran annelerinde bi arkadaş vardı o da ayın 21 ne sezeryan günü almıştı ama bugün sabah suyu gelmiş ve acil sezeryana almışlar.bizlerinde her an başına gelebilir.
amaaann ne mantısı ne sarmasııı..ben yaptım börek falan ama tek tek pişirip yedik eşimle.az biraz daha var.ben de köfte yapıp attım dolaba.biraz mantı var biraz da börek.kaynanam bakmaya geldiğinde diyecem ona mantı ve sarma yap koy diye.ben uğraşamam valla.yapsın madem bana bakmaya gelecekmiş:)
ben de şimdi bacaklarımı alacağım ağdaya gitsem ağdayla alacak kadar değil çok az çıktılar.makineyle alayım bugünden diyorum.pazartesi evde temizlik varkende manikür pedikür ve kaş bıyığa gidicem..işte öyle...

bende tebrıkk edıyorumm canım senıı sonund ayaptın bsıeyler :) balıklarda temızlendıı oh mıs oldularr kardelencım bende hala tık yok ya sancı falan gırmıyo ne yalancı ne dogrusu :) hyırlısı dıyelm artıkk bızdee benıde cok gerıyo artık hamılelık ya olsun ıstıyorum cunku töbe töbe skıldım bısey yapamıyorum rahat edemıyorum uyuyamıyorum dıye bend ebugun esıme ellerımle mantı yaptımm açtım tek tek onları büktümm buzluga koydum sonra evı supurdu esım mutfagımı topladıı yıkadı bulaıskalrıı he bıde bugun kaynanam geldı kahvaltıya kendnı davet ettırdı daha dogrusu bende pembe sıkır kollu badımle pantolonumu gıymıstım ne dar gıyınmıssın gobegın cıkmıs sey gıbı dıyo dedım nereme saklıyım napıyım dedım önüne şal falan tak boyle cıkma dıyo ıkı gundur taktı benım gıydıklerıme hem bebegıne bak dım dık ayakta durmus dıyo kadın nazar etcek benı az oncede yıne geldı balık hapını ıcmıyomsuun dedı bend eyok mıgdem almıyo kusuyorum dedım ıc ıc baksan abebegın yan durmus dıyo nerden goruyosa uyduruyo dedım ne yan durması bası asagıda artık pozısyonunu aldı dedım sesı cıkmadı nereye laf soyleyecegını bılmıyo ya

Bu gün çok yoruldum canım çıktı resmen ama değdi çünkü tüm işlerimi hallettim.Canım kayınvaliden bebeğin pozisyonunu nasıl görüyormuş atsın da barti destekli atsın sırf konjşmak için bişeyler söylemiyorlarmı sinir ediyorlar insanı.Ama sana bişey söylüyümmü benim kayınvalide de ikinci katta oturuyor ve gecen sene kataraktan ameliyat olmasına rağmen eşim caddeden arabayla geçtiğinde kadın mutfağın pencerewsinden görür görmez arytıyor ve nereye gidiyorsun oğlum diye soruyor .Eşimde bazen yolu değiştirmek zorunda kalıyor.Savunmasıda şahin bakışlı annem görürde arar şimdi diyor.Tabi ben kahkahalara boğuluyorum.
Kızlar nerelerdesiniz ya kimse yok,alışmıısız birbirimize ve kimse bişey yazmayınca bir boşluk oluştu içimde resmen .....

patlamaya hazır bi bomba gibiyim. kime çatacağımı şaşırıyorum. eşim de sağolsun çok anlayışlı...

valla ben ümitliyim seninki erken gelebilir... erken gelse de sezeryanda kararlı mısın cnm?

ben geçenlerde demiştim yaa... kayınvalden tıp falan okusun ya harcanmasın buralarda. bak bugün çok sinirliyim kayınvaldene boşltabilirim sinirimi:)

ben hamile oldugumu öğrendiğimden beri doğru düzgün bişey almadım kızıma... herşeyi geldi. artık son zamanlardaki eksiklerini aldım. onları bile birileri biz alalım biz alalım dedilerr.. durun orda dedim. zaten bişey alamadım bunları ben almak istiyorum:))

patlamaya hazır bi bomba gibiyim. kime çatacağımı şaşırıyorum. eşim de sağolsun çok anlayışlı...

hayırdır canım ne oldu niye kızdın sen böyle?

aynen canım ya benim de öyle oldu artık kızıyorum almasınlar ben gönlüme göre alayım istiyorum. bileklik alıcam beğendim de modeli ama kardeşim almış şimdi ben de alsam iki tane takılmaz hediye de gelince takmasam olmaz halbuki ona dedim sen alma diye... beşiği, bebek arabası, puseti, salıncağı, mama sandalyesi, yürütgeci, ilk bisikleti ve kıyafetleri dahil hepsini annem aldı kayınvalidem de oda takımını alcak istanbula geçince o da bi dünya kıyafet almış... bolabı en büyüklerden almalıyım bu gidişle sığamıycaz bu evde gömme dolap çok, ama diğer evimde hiç gömme dolabım olmayacak. sen de artık onlara rest çekmekle iyi etmişsin bebek bizim ama anlayamadık bile daha...

Son düzenleme:
ohhh haberlerde millet plajlarda ne güzel görünüyolar.. dün akşam eşimin akrabasındaydık saroz körfezinde yazlıkları var geçen hafta gitmişler temizlğini falan yapmışlar bu haftasonu boş gidin doğumdan önce bi güzel eğlenin dediler ama yol çok uzak geldi bana ben bir ay oldu idtanbula gitmiyorum annemleri görmeye aynı mesafede uzaklıkta yazlığa gitmek korkuttu beni. doktor aslında tatile gidebilirsin yüzebilirsin ama çok dikktli olmalısın demişti ama ben güvenemiyorum kendime zaten yarım saatte bir tuvalete gidiyorum yolda olacak iş değil. bu haftalarda denize giden var mı doğum lekesi falan da olur diye korkuyorum be bi yandan. artık tv den izliycez bu yaz sanırım denizi. ama belki eylülde bebek 2 aylık falan olunca gidebiliriz yeğenimi götürüyodu annemler küçükken. şemsiyenin altında duruyodu devamlı bir detuzlu suya sokup çıkarmak iyi geliyo diye sokuyolardı bazen. bilmem ne kadarı doğrudur pis geliyo bana deniz suyu sokamam sanki bebeğimi enfeksiyon falan kapmaz mı ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…