ne kadar şanslısın canım,anne ve baban gelmişler... benimde perşembe kontrolüm var ,hadi hayırlısı bakalım,benimde aynı şekilde herkez doğurdunmu ?diye,yada aman doğuracaksın diye arıyor...karnın düşmüş diyorlar:):)aslında bu kadar üzerime gelmeleri beni strese sokuyor...ama bu son gebeliğim kısmetse kimse bir daha böyle üstüme düşmez kıymetini bilmek naz yapmak gerek:):)
evet belli olmaz bak annem temkinli davranıosa bişey biliodur.. ayy ne heyecanlılardır şimdi onlar.. inşallah doktor kontrolünde herşey yolunda gözükür... bari sen normal doğur... gönülden ve melihadan da ümitliyim aslında
canı çekmiştir miniğinnn.. bol bol iç.. benim hastalığım bebekte ciddi gelişim geriliğine sebep oluyormuş . anne karnında 5-6 haftaya kadar küçüklük çıkabiliyormuş. maşallah benim kızda sadece 1 haftalık gerilik vardı...ben bunu sağlıklı beslenmeye bağlıyorum. Allah annemden razı olsun hergün sütümü,ev yoğurdumu,meyvemi,cevizimi,fındık,fıstığımı,maydanozumu..... asla yedirmeden bırakmazdı.. iyiki yemişim.yoksa şimdi vicdan azabından ölürdüm. o konuda içim rahat hamdolsun. he bir de hergün 1 yudum zemzem içiyordum.. şifa olsun diye
kızlarrrr.... günaydın doğumgünü çocuğuyum ben ..
kocaman oldum yaa 21 oldum dile kolayybgn kızıma gidicem bakalım bana ne hediye almış hafsa sultan?
kızlar.. sizlere tavsiyem. normal doğuracaklar için.. şimdiden 3 tane hurmaya 1 kere yasin okuyun hepsine saklayın. yani üçüne tek tek toplam 3 yasin.. doğum sancılarınız geldiğinde 1 taneyi yiyin. sonra 2.sini doğurduktan sonra yiyin 3.sünüde bebeğin ağzına sürün doğunca. sünnettir bebeğin ağzına hurma sürmek. hafifçe çiğneyip parmağınızla yapın aman kocaman yapmayın da boğmayın bebeği:))
ve abese suresi var. sancınız gelmiosa o sureyi okuyun bol bol... benden tavsiyeler devam edecek inşallah. elimde bi kitap var da çok faydalı bilgiler var içinde. şimdi aklımda kalanları yazdım
annem normalde çok rahat biridir ama benim hamileliğimden beri çok pipirikli oldu kadın. aman ellem aman kaldırma aman dokunma deyip duruyo onun kadar pipirikli olsam ben herhalde 9 ay botyunca yatmalıydım :) inşalllah normal doğum yaparız canım yaa ben de perşembeyi iple çekiyorum artık ne var ne yok meraktaym. annem de gelecek kontrole bu sefer alttan dikiş olayını soracakmış doktora ben üç doğum yaptım da hiç öyle kesik atmadılar diyo... ay bi o kasik de olmasa nasıl rahatlarım yaaa.... Allah hakkımızda hayırlısını versin...
canım yaa Allah razı olsun annenden annelerimiz iyi ki varlar onu çooook seviyorummmmmmm...
nice mutlu yıllara inşallah canım iki gün snra da benim doğum günüm :) yakın tarihlerde doğmuşuz yani...
bilgilerin için çok çok sağol Allah razı olsun.
Melihacım sen doğurcam diyosun ama melisa sultanın keyfi ne zaman gelirse o zaman artık :) bizim kızlar sabırlı çıktılar hiiç öyle aceleleri yok rahatları da maşallah yerlerinde anlaşılan, tekme tokat gidiyo içerde... ay bir de annem bugün ne anlattı ablama hamileliğinde bebek tersmiş tam doğuma 10 dk kala löp diye döndü diyo. şimdi ters bebekleri 2 hafta önceden sezaryene alıyolar ya eskiden öyle değilmiş son ana kadar bekletirlermiş, son gün dönen bebek sayısı da çok fazlaymış o zamanlar. teyzem de ikinci bebeğinde yaşamış aynı şeyi... ay büyüklerle konuştukça şimdi yapılanlarr iyi mi kötü mi karar veremiyorum..... daha az riskli orası kesin ama annem bebek doğum kanalından geçmeli bunu sayısız faydaları var Allah bizi ona göre yaratmış diyor.
Melihacım sen doğurcam diyosun ama melisa sultanın keyfi ne zaman gelirse o zaman artık :) bizim kızlar sabırlı çıktılar hiiç öyle aceleleri yok rahatları da maşallah yerlerinde anlaşılan, tekme tokat gidiyo içerde... ay bir de annem bugün ne anlattı ablama hamileliğinde bebek tersmiş tam doğuma 10 dk kala löp diye döndü diyo. şimdi ters bebekleri 2 hafta önceden sezaryene alıyolar ya eskiden öyle değilmiş son ana kadar bekletirlermiş, son gün dönen bebek sayısı da çok fazlaymış o zamanlar. teyzem de ikinci bebeğinde yaşamış aynı şeyi... ay büyüklerle konuştukça şimdi yapılanlarr iyi mi kötü mi karar veremiyorum..... daha az riskli orası kesin ama annem bebek doğum kanalından geçmeli bunu sayısız faydaları var Allah bizi ona göre yaratmış diyor.
kızlar bebişimi aradım bugün bilgi aldım...
az veriyorlarmış oksijeni arada sıkıntısı olursa... dedim ki 49 gün uzun bir zaman değil mi neden böyle? kilosu çok düşük doğdu bu sebeple kalması uzun oldu.. büyüdükçe atacakmış o sıkıntısını inşallah...şuan durumu kötü değil büyük bi sıkıntısı yok dedi.arada apneler oluyormuş ufak tefek.. apneleri 0a indirene kadar çıkarmıcaklarmış.işi şansa bırakmıyolar...
ben sütün kalitesini arttırmak için elimden geleni yapayım son gaz:))) ay rahatladım hamdolsunn
ayol buna en baist örnek benim:) annem anlatıyor,doğuma girmiş beni doğuracakmış erkenmiş bide 7buçuk aylıkken 2200grm doğmuşum :) annem ''doğum çatalındayım ,ebeler telaşa kapıldılar ,eyvah bebekğin ayakların geliyor diye,neyse hemen ameliyata alalım ,masayı hazırlayın diye koşuturularken içimde bir gümbürtü koptu:) bir anda döndün başın geldi ''dedi.. amanın gari benim kızlarda bana öyle etmesinler:)
annene yüzdeyüz katılıyorum.. ve 40 hafta dolana kadar bekleme taraftarıyım sezeyan için hatta doktor kontrolünde dahada fazla beklenebilir bence...
bi arkadaşım vardı 38.haftada kontrole gitmiş.. bebek dönmüş ve doğum kanalına girmiş acilen ertesi gün sezeryan oldu. o kadar kızmıştım ki içimden.. hala da kızıyorum. çocuk doğmasın diye sezeyan oldu yaaa.. inanamıyorum. işte bence bu çok da doğru bi davranış değil... çocuğun hakkına giriyorsun resmen..doğaya müdahale
ewet yaaa ben de seviyorum... eskiden hiç anlaşamazdık ama anne olunca nedense iyice kıymetli oldu bnm için.annelik beni çok değiştirdi
canım benim yaa sen de mi son anda dönen bebişlerdenmişsin :) yom yok senin kız artık aldı pozisonunu dönmez inş. bi daha.
haklısın canım ben de beklycem 40 haftaya kadar hatta doktor gerekli görür de bekle derse bir hafta daha beklerim. arkadaşın da yani ne kdar ilginçmiş hayret bişey. Çocuk kendi gelecekmiş zaten niye müdahale etmişler ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?