Arkadaşlar benı merka eden yada haber bekleyen varsa ben bugun kasık ağrıma dayanamayıp doktora gıttım bayramdan once emın olmak ıstedım tekrar herşey çok şukur oyle guzeldıkı kocaman bır kese gorduk ve dedıkı hıç bır sorun yok sen 5+6 gunluk gebışsın dedi bir hafta sonra gel bebışını kesesınde gorup kalp atışını dınleyelım dedık ayyy çok guzeldıııııı
kızlarr rabbımm hepımıze bu gunlerı sonuna kadar guzel geçırmeyı nasıp etsın hepımız bebışlerımızı kucaklarımıza alabılelim
selam güzel tazecik anneler...ay okudukce bi garip oluyorum hamileliğin her aşaması bam başka bi duygu... bazen bi sevinç..kimi zaman tedirgiinlik.. duygusallık endişe..beklentiler hayaller derken.. geçiyo zaman...derlerki zaman çabuk geçer ilk hamile olduğum zamanlar inanmazdım buna ama şimdi 4. ayım bitecek inş.. 17sinde 5. aya gircem..ukalalık gibi algılamazsanız yaşadığım bazı şeyleri sizlerle paylaşmak isterim..
6 haftalık rahim içi kanam bölgem vardı doktorum o günden itibaren 16 haftaya kadar 1+2 progestan ve folic asid kullanmamı istedi..kızlar folic plustan günde 3 tane folbiolden gnde 1 tane alınması gerekiyo tercihiniz hangisiyse..benim tavsiyem folbiol çünkü bıkıcaksınız ilaç içmekten.. 3. aya kadar bacak ağrısı..bel ağrıları.. akıntılar bol bol yaşıyacaksınız tehlikeniz olmadığı takdirde yani ciddi lekelenme olmadığı takdir endişe etmeyin...bebişiniz içerde buüyük çalışma içinde annaciğine tutunuyo..sizde ona yardımcı olun kızlar... bol bol dinlenin mümjün oldukça..ılık su ile duş alın.. stres asla yapmayın... beslenmenize kesinlikle dikkat edin..salam sosis sucuk..çiğ et.. uzak durun..fast food asla tercih etmeyin.. ve sebzeleri olabileceğince iyi yıkayarak tüketin.. bulantılar ola bilir ama olmuyo die aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin çünkü benim hiç olmadı beslenmeniz çok önemli bebek gelişimi ilk 3 ay çok önemli bebişler hep ilerden gitsin kızlar.. ne yiceklerinizi iyi biliyosunuz eminim...bu zamanlar mandanoz tüketmeyin..bitkisel çaydan uzak durun.. öyle böyle derken 10 haftama geldiğim zaman çok üzüldüğüm için ilk defa dışarı lekem çıktı kan demek istemiyorum çünkü en korktuğum şeydi.. o an doktora gittiğim için kasılmalarım olmuş..ve erkenden magnezyuma başladım.. stress ve kasılmaları engellemek için...o yüzden pamuk gibi olun kızlar..stresten kaçın terk edin orayı..dizileri bile bırakın hatta üzüldüğünüz.. ben bu arada 3 ay yattım ve şuanda sadece 30 dak yürüyorum ve 30 dak arabaya biniyorum... doktorum çok uyanık bana bakacak birileri olduğu için yat dedi sürekli..çünkü 1 düşüğüm vardı..oda toxoplazmadan yani enfeksiyon.. neyse 12 haftayı atlatın ve altın dönemiinizi yaşarsınız inş annecikler.. RABBİM SİZE VE BEBİŞLERİNE SAĞLIK VERSİN...UNUTMAYIN STRESS ASLA YOK..VE GÜZEL BESLENİN ANNECİKLER ...ÇOK ÖPTÜM SİZLERİ
iki ayrı kese var.evet ikisindede bebek gözüktü ve kalp atışlarını duyduk allahıma bin şükür bugün itibari ile biri 6+2 hafta,diğeri 6+3 haftalık
slm kızlar ,uzun süredir giremiyorum maalesef( zaten artıkta gitmicem ,çünkü gebeliğim sonlandı kızlar ( maalesef kan damarlrım ona ulamşammış canlanmaz dediler...dün sabahta alındı (( çok üzüldüm ,çok ağladım ama yapılcak bişey yok hhayırlısı ..Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum ,hayırlı bayramlar...inşallah 3 ay sonra tekrar başlıcaz denemelere ama bu defa bi ilça takviyesi gelişcek sanırım ,bana dua edin çünkü bidaha bunu yaşamak istemiyorum (( hoşçakalın..
slm kızlar ,uzun süredir giremiyorum maalesef( zaten artıkta gitmicem ,çünkü gebeliğim sonlandı kızlar ( maalesef kan damarlrım ona ulamşammış canlanmaz dediler...dün sabahta alındı (( çok üzüldüm ,çok ağladım ama yapılcak bişey yok hhayırlısı ..Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum ,hayırlı bayramlar...inşallah 3 ay sonra tekrar başlıcaz denemelere ama bu defa bi ilça takviyesi gelişcek sanırım ,bana dua edin çünkü bidaha bunu yaşamak istemiyorum (( hoşçakalın..
canım ayakta kalmışsın ya ondandır aman dikkat et ,malesef hepimizde olan şikayetler benim ilk hamileliğimde miden feci şekilde bulanıyordu ama istifra etmiyordum ama edeceğim diye korkudan gece yatağımın yanına kocaman leğenleri koyuyordumbu arada belin ağrıyorsa eskiler öyle derler bebişin büyük ihtimalle bir küçükbey olacak Herşey gönlünce olsun DİKKAT ET,kimseyi sallama hiç bişeyi sallama yat dinlen bidaha bu günler geri gelmiyo şekerim
sagol canım ayakta kaldıgımdan olsa gerek bence :) nette okudum bel agırısını 5 ve 7 cı hafta olması gayet noramal yazıyoo hayırlısıyla bayramdan sorn abebegımle kalp atıslarını duysam gorsem bısı ıstemıyorum baska bayramdada annemın yanında gıdıcem ıstanbuldan samsuna hemde otobusle ınsallah gıttıgım gıbı gelırım saglam bı sekılde bebegımle
canim cok tesekkur ederim yediklerime dikkat ettim neyse ki gecti;ayy annecigimin hakki odenmezmis valla hergun yeni bi sey yasiyorum aman bebislerimiz saglicakla dogsunda gerisi hiccc onemli diiil:))canım geçen sene bi ara sürekli kabız oluyordum o zamanlar benim de geldi başıma böyle bişey basur dediler geçmese doktora gitmelisin ilerlemeden ama geçti kendiliğinden ablam hamile iken ve doğumdan sonra hep yaşadı bu durumu sonra eczaneden aldığı bitkisel bir çay kullandı ve geçti çayın adı furkan dı yanlış hatırlamıyosam
canim cok tesekkur ederim yediklerime dikkat ettim neyse ki gecti;ayy annecigimin hakki odenmezmis valla hergun yeni bi sey yasiyorum aman bebislerimiz saglicakla dogsunda gerisi hiccc onemli diiil:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?