2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

tbrkler canım allah kucağına almayı nasip etsin

selam güzel tazecik anneler...ay okudukce bi garip oluyorum hamileliğin her aşaması bam başka bi duygu... bazen bi sevinç..kimi zaman tedirgiinlik.. duygusallık endişe..beklentiler hayaller derken.. geçiyo zaman...derlerki zaman çabuk geçer ilk hamile olduğum zamanlar inanmazdım buna ama şimdi 4. ayım bitecek inş.. 17sinde 5. aya gircem..ukalalık gibi algılamazsanız yaşadığım bazı şeyleri sizlerle paylaşmak isterim..

6 haftalık rahim içi kanam bölgem vardı doktorum o günden itibaren 16 haftaya kadar 1+2 progestan ve folic asid kullanmamı istedi..kızlar folic plustan günde 3 tane folbiolden gnde 1 tane alınması gerekiyo tercihiniz hangisiyse..benim tavsiyem folbiol çünkü bıkıcaksınız ilaç içmekten.. 3. aya kadar bacak ağrısı..bel ağrıları.. akıntılar bol bol yaşıyacaksınız tehlikeniz olmadığı takdirde yani ciddi lekelenme olmadığı takdir endişe etmeyin...bebişiniz içerde buüyük çalışma içinde annaciğine tutunuyo..sizde ona yardımcı olun kızlar... bol bol dinlenin mümjün oldukça..ılık su ile duş alın.. stres asla yapmayın... beslenmenize kesinlikle dikkat edin..salam sosis sucuk..çiğ et.. uzak durun..fast food asla tercih etmeyin.. ve sebzeleri olabileceğince iyi yıkayarak tüketin.. bulantılar ola bilir ama olmuyo die aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin çünkü benim hiç olmadı beslenmeniz çok önemli bebek gelişimi ilk 3 ay çok önemli bebişler hep ilerden gitsin kızlar.. ne yiceklerinizi iyi biliyosunuz eminim...bu zamanlar mandanoz tüketmeyin..bitkisel çaydan uzak durun.. öyle böyle derken 10 haftama geldiğim zaman çok üzüldüğüm için ilk defa dışarı lekem çıktı kan demek istemiyorum çünkü en korktuğum şeydi.. o an doktora gittiğim için kasılmalarım olmuş..ve erkenden magnezyuma başladım.. stress ve kasılmaları engellemek için...o yüzden pamuk gibi olun kızlar..stresten kaçın terk edin orayı..dizileri bile bırakın hatta üzüldüğünüz.. ben bu arada 3 ay yattım ve şuanda sadece 30 dak yürüyorum ve 30 dak arabaya biniyorum... doktorum çok uyanık bana bakacak birileri olduğu için yat dedi sürekli..çünkü 1 düşüğüm vardı..oda toxoplazmadan yani enfeksiyon.. neyse 12 haftayı atlatın ve altın dönemiinizi yaşarsınız inş annecikler.. RABBİM SİZE VE BEBİŞLERİNE SAĞLIK VERSİN...UNUTMAYIN STRESS ASLA YOK..VE GÜZEL BESLENİN ANNECİKLER ...ÇOK ÖPTÜM SİZLERİ

ne demek ukelalık burda bız ıyı kotu her anımızı paylaşıp bırbırımızıe destek ve moral verıyoruz senın desteğın ve verdığın bılgıler ıçınde sağol rabbım sanada mıs kokan bebeğını tek nefesle kucağına almayı nasıp etsın

iki ayrı kese var.evet ikisindede bebek gözüktü ve kalp atışlarını duyduk allahıma bin şükür bugün itibari ile biri 6+2 hafta,diğeri 6+3 haftalık

benim durumumu yaşamamışsınız sanırım.muayeneye gittiğinizde ikisini birden görmüşsünüz değil mi.bizimkisi bayram sonrası belli olacak artık.

Hanımlar birşey sormak istiyorum size.acaba tsh t3 ve t4 değerlerinize baktırdınız mı hepiniz.özellikle tsh nız kaç çıktı.geçen hafta doktora muayeneye gittim.özellikle tsh ma baktırmak istediğimi söyledim.şimdi sonuçlarıma baktım tsh bakılmamış.sinir oldum ya.bayramda girdi araya şimdi ne olacak.

slm kızlar ,uzun süredir giremiyorum maalesef( zaten artıkta gitmicem ,çünkü gebeliğim sonlandı kızlar( maalesef kan damarlrım ona ulamşammış canlanmaz dediler...dün sabahta alındı(( çok üzüldüm ,çok ağladım ama yapılcak bişey yok hhayırlısı ..Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum ,hayırlı bayramlar...inşallah 3 ay sonra tekrar başlıcaz denemelere ama bu defa bi ilça takviyesi gelişcek sanırım ,bana dua edin çünkü bidaha bunu yaşamak istemiyorum(( hoşçakalın..

gecmis olsun canim durumuna gercekten uzuldum . ins birdahaki sefere saglikli sihhatli gebelik sonucu nurtopu gibi bi bebegin olur.Allahim en kisa surede bebek versin ins.

selam arkadaşlar.Ben de 6 hafta 2 günlük hamileyim.dün sabah dr.a gittik kesemizi gördük.Bayram sonrasında da kalp atışlarını duymak için randevu aldık.3 yaşında bir oğlum var.Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip eder inşallah

kıyamam canım benım yaa gecmıs o0lsun herseyde bı hayır vardır uzme kendını bak 3 ay sonra tekrar gelırsın aramıza ınsallah daha erken zamanda olur hayırlısıyl aınsallah bu sefer ıkızlerın olur

gerçekten çok üzüldüm.sana ne desek seni asla teselli etmez bunu biliyorum.allah sabır versin ve en kısa zamanda tekrar hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin.çok çok geçmiş olsun.

canim cok tesekkur ederim yediklerime dikkat ettim neyse ki gecti;ayy annecigimin hakki odenmezmis valla hergun yeni bi sey yasiyorum aman bebislerimiz saglicakla dogsunda gerisi hiccc onemli diiil:))

kızlar bende ekimde hamile kalanlardanım ALLAH hepimizin bebeklerini sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inşAllah

canım arkadaşım Allah sabır versın sana çok uzuldum ınan keşke elımden bırşey gelebılseydı güçlü ol çok yıpratma kendını ınş. bır dahakı kat kat sağlıklı olur ama bızı burda yalnız bırakma senın sayende toplandık gidişinle üzme bizi ((

çok üzüldüm canım senin için bende iki kez düşük yaptım ve acını anlayabiliyorum yapıcak bişey olmuyor senin sağlığın daha önemli sağlıklı değilse ne yapsan düşüyorlar bende kendimi çok suçladım ama inan Allah ne dilerse o oluyor şimdide düşük olucak diye sevinemiyorum bile kendime hep korkuyorum ama yapıcak tek şey hayırlısını dilemek sağlıkla kal kendine iyi bak ...

slm herkese bugün bende ilk defa üye oldum, önceleri sadece okuyordum. Bende ekim hamilelerindenim. Test yapmadim doktorada gitmedim ama hamileyim biliyorum, ikinci yavrumu sag saglim kucagima almayi bekliyorum. Allah herkesin hamileligini kolay gecirsin.

kızlar yolculuğa çıkacaksınız kesinlikle doktorunuza sormalısınız... gerçekten önemli bi konu...

canım benim hakkımızda herşeyin hayırlısını dilemek lazım sağlıksız bir bebektense üç ay sonra çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek çok daha iyidir... bu şekilde onuçlanan gebeliklerin de insan soyunun sağlıklı devam etmesi için olduğunu unutmamak lazım... İNŞALLAH en yakın sürede çok daha sağlıklı bir hamilelik yaşar ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın...

canim cok tesekkur ederim yediklerime dikkat ettim neyse ki gecti;ayy annecigimin hakki odenmezmis valla hergun yeni bi sey yasiyorum aman bebislerimiz saglicakla dogsunda gerisi hiccc onemli diiil:))

çok sevindim canım ama hamilelk boyunca bunları yaşamamaız olası sanırım... umarım hiç tekrarlamaz ama bende sık sık kabızlık olmaya başladı... Allah yardımcımız olsun inşallah bu süreçte...

bu arada kızlar sizinle bişey paylaşmak istiyorum ben çok inanırım ve yaparım eğer siz de inanırsanız yapmakta fayda var... Allah'ın isimlerinden EL-MÜBDÎ “Varlıkları, daha önce bir misli ve benzeri olmaksızın, ilk defa yaratan" demek bunu eşiniz ve siz elini karnınıza koyarak 100 defa okuyacak... bunu yapan kişilerin bebekleri ne düşer ne de vaktinden önce doğar İNŞALLAH... ben de Allah'ın isimleri adlı minik bir kitapçık var orada okudum ve sizlerle paylaşmak istedim... ben her akşam okuyorum inşallah vesile olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…