bende senın durumundayım canım yerımden kalkamıyorum hemen acıkıyorum ama kraker yemekden baska bısey yapamıyorum ne yemek ne baska bişey yanı sıkıldım dıycem ama bebegım aklıma geldıkce demıyorum ona kavusmak ıcın ama zamanda gecmek bılmıyo su mıgd ebulantısı ve halsızlık olmasa hıc sorun olmıycak yaa
Kızlar pazar günü doğumevlerinde(devlet) nöbetçi kadın doğumcu bulunurmu???lütfen yardıımm
sankı hasta gıbı oluyor ınsan demı? sen kacıncı haftadasın benım 10 hafta oldu 3 aydan sonra hepımızın gecer ıns
Bu arada aklıma takılan bişi var. Ben dün akşam karides yedim (söylemesi ayıp). yer yemezde pişman oldum acaba bir zararı varmıdır diye. Akşamdan beri kendimi yedim bitirdim. Bir bilgisi olan varsa nolur cevap yazsın.
:49:yaa ağlamak istiyorum benim neden midem bulanmıyorneden bende sizin gibi değilim yaaaaaaaa bir anormallikmi var acaba ilk hamileliğimde uyuyordum,midem bulanıyordu ,çok fenaydım bu hamileliğimde kasık ağrısı ve haslizlik dışında hiç bişey yok:2:ayyy pazartesi göreceğiz inş. bebeişi bakalım iyimi mutlaka haber vereceğim...
canım benim ilk hamileliğim benim de hiç bulantım yok:49:yaa ağlamak istiyorum benim neden midem bulanmıyorneden bende sizin gibi değilim yaaaaaaaa bir anormallikmi var acaba ilk hamileliğimde uyuyordum,midem bulanıyordu ,çok fenaydım bu hamileliğimde kasık ağrısı ve haslizlik dışında hiç bişey yok:2:ayyy pazartesi göreceğiz inş. bebeişi bakalım iyimi mutlaka haber vereceğim...
çok geçmiş olsun... bi yandan şöyle düşün zaten rahimde tutunamayıp düşen bebekler sağlıklı olmadıkları için düşerlermiş. umarım en kısa sürede bebeğine sağlıklı bişekilde kavuşursun,2010 ekim hamişi idim geçen hafta kananam vardı burada da paşlaytım kanama zamanında düşük yapmışım doktorum bırsey yok dedı benım içinde bır kuşku vardı ama dun kontrole gıttım düşük geröekleşmis dedi yani artık bebiş yokkkkk allahım hepinizin yardımcısı olsun kendinize çok dikkat edin ben yine çalışmalara devm edeceğim tabiiii en az bir kez adet dönemimi geçirmem gerkirmiş bu sebepten suan beklemedeyım herşeyin hayırlısı rabbim boyle nasip etmiş hepinizi öpüyorum kalın sağlıcakla allaha emanet olun
Selam,
Uzulme, bir porsiyondan birseycik olmaz:) Karides'de selenyum var, oldukca faydali aslinda hamilelikte. Kabuklu deniz mahsullerini (ozellikle midye tuketilmemesi gerekiyor- agir metal topluyor midye) fazla abartmamak kaydiyla tuketebilirsin-haftada en fazla 1 porsiyon. Bir de mumkun oldugunca kucuk balik yemeye calismakta fayda var. yine bunun sebebi balik boyu buyudukce tasidiklari agir metal miktari artiyor (ornegin kopekbaligi, tuna gibi balikla beslenen baliklari haftada 2 porsiyondan fazla tuketmemek gerekiyor)
Ben haftada en az 1 defa balik yemeye calisiyorum. Hamilelik oncesinde deniz mahsulu, balik cok severdim ancak bu aralar midem kaldirmiyor baligi...biraz zorluyorum kendimi...corbasini iciyorum bol limonla.
Ozellikle midesi bulanan arkadaslar, caniniz ne cekiyorsa onu yemenizi tavsiye ediyor butun doktorlar, zaten bebegin ihtiyaci olan butun kalori, mineral ve vitaminleri suanda vucudunuz fazlasiyla karsilayabilecek kapasitede. Bu yuzden yemek yiyemiyorsaniz bile uzulmeyin.
Benim okudugum forumlarda protein agirlikli beslenme oneriliyor. Ilk 3 ayda minimum kilo alinmasi icin, bu hem bebek hem de sizin icin daha faydaliymis. Ama tabii mide bulantisi oldugunda malesef bende karbonhidratli yiyecekler yiyebiliyorum sadece (pilav, makarna, patates gibi)...
mide bulantisi 12.haftadan sonra azaliyormus, bir de arada ben 1 yaprak nane atiyorum agzima iyi geliyor mide bulantisinda...abarmamak gerekiyor bitki caylarini da aman aklinizda olsun.
Eminim hepiniz biliyorsunuzdur ancak ozellikle, cay, kahve, kola gibi iceceklerden uzak durmamiz gerekiyor. Hazir gidalar onerilmiyor, mumkunse sut, portakal suyu gibi icecekleri icmeye calisin...en az 2 litre su oneriyor doktorum.
Herkese kolay gelsin,
Sevgiler...
2010 ekim hamişi idim geçen hafta kananam vardı burada da paşlaytım kanama zamanında düşük yapmışım doktorum bırsey yok dedı benım içinde bır kuşku vardı ama dun kontrole gıttım düşük geröekleşmis dedi yani artık bebiş yokkkkk allahım hepinizin yardımcısı olsun kendinize çok dikkat edin ben yine çalışmalara devm edeceğim tabiiii en az bir kez adet dönemimi geçirmem gerkirmiş bu sebepten suan beklemedeyım herşeyin hayırlısı rabbim boyle nasip etmiş hepinizi öpüyorum kalın sağlıcakla allaha emanet olun
ayy canım ne güzel işte maşallah miden bulanmıyor.kıymetini bil :) benim de ilk hamileliğimde midem daha kötüydü.şimdi de bulantım var ama ilki kadar değil.kokular çok rahatsız ediyor.merak etme bir terslik yoktur halsizlik hepimizin sorunu bende de çok var.bir de evde ilgilenmemiz gereken başka çocuk olunca mecbursun yatmamaya.yarın güzel haberlerini ver bize.ben de dün kalp atışlarını duydum.ilki kadar heyecanlı olmuyor tabi :))
evet canım bende işte korkuyorum belirtiler yok diye,hareketlerini hissedeceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum....canım benim ilk hamileliğim benim de hiç bulantım yokbu çok iyi aslında bizim için ama bazen bende istiyorm çünkü kendimi hamile gibi hissedemiyorum.
biran önce karnımdaki hareketlerini hissetsem keşke bebişimin ozaman iyi olduğunu bilince rahat ederim belki..
2010 ekim hamişi idim geçen hafta kananam vardı burada da paşlaytım kanama zamanında düşük yapmışım doktorum bırsey yok dedı benım içinde bır kuşku vardı ama dun kontrole gıttım düşük geröekleşmis dedi yani artık bebiş yokkkkk allahım hepinizin yardımcısı olsun kendinize çok dikkat edin ben yine çalışmalara devm edeceğim tabiiii en az bir kez adet dönemimi geçirmem gerkirmiş bu sebepten suan beklemedeyım herşeyin hayırlısı rabbim boyle nasip etmiş hepinizi öpüyorum kalın sağlıcakla allaha emanet olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?