ayyy ne güzel bebişlerinizin seslerini duymuşsunuz.inşallah ben de c.tesi günü duyarım.ama ben bişi merak ediyorum.yakınlarıma ne zaman söylemeliyim bebeğimi?
inşallah hayırlısı ile sen de duyarsın canım... ben ultrasonda keseyi gördükten sonra sadece anneme ve ayınvalideme söyledim ama kalp atışını duymadan kimseye söylemeyelim yayılmasın dedim nerdeeee.... kayınvalidem maşallah benim anne anneme bile o söylemiş yani sen ne zaman içinden söylemek gelirse o zaman söyle canım ama madem cumartesi doktora gideceksin ondan sonra söyle bence az kalmış zaten...
ilk kontrole devlete gitmiştim ordada 3 gün fazla çıkmıştı ..zamanla normale dönüyo sanırsam..hem sorun değil önde gitmesi işime gelir...evet belkide ultrason cihazının özelliğindendir..ama sen acıbademe gidiyordun sanırım iyidir orası çok yanlış olacağını sanmıyorum ama istersen bide devlete git sadece ultrason için..bakalım o kaç haftalık dicek..
bnada doktor ense kalınlığı ölçümü yaparız ikili taramadan önce dedi ama kaçıncı kaftada gel dedi o heyecanla unuttum şimdi..ikiliden önce yapalım dedi özellikle ama kaçıncı hafta dedi ya hatırlayamıyorum..
amin inş hiçbirimimz problemle karşılaşmayız...nasıl soradan günler normale dönüor merak ettim kızlar?
amin inş hiçbirimimz problemle karşılaşmayız...nasıl soradan günler normale dönüor merak ettim kızlar?
ayyyyyy bende var..2 gündür konuşmaya bile üşeniyorum sürekli uyumak istiyorum esnmekten ağzım yırtılacak akşam eve gidincede hemen yatağa atıcam kendimi..bulantım var ama çok deği kusma çok olmuo ama bulantı bayaa halsizleştiriyo midemde sanki bir kaya parçası duruyo gibi hissediyom...:93:
canım benim ilk hamileliğimde de geriden geliyordu.bir süre sonra oturuyor.tam zamanında da doğum yaptım geç değil yani.bu arada bulantılarınız ne durumda? ben deterjan kokularından çok kötü oluyorum.yemek yiyebiliyorum ama çok da isteyerek değil.allah bulantısı olanların yardımcısı olsun.ilk gebelikte daha çok oluyor.ben oğlumda şu sıralar çok kötüydüm.bir de sizde de halsizlik var mı?ben normalde çok enerjik birisiyim ama elimi kolumu kaldırmak istemiyorum şu anda.
ben hergün farklı çıkıyom tartıda bi gün 52,5 bigün 54 bi gün 53,5 bu aralarda gidip geliyom..ama görünütde kilo almış gibi değilim azcık göbeğim çıktı ama oda hareketsizlikten mekik falan çekemeyince oluşuyo ister istemez bende...ama bi düzene girsin bebek plates falan yapmaya başlıcam...uzun bir aradn sonra merhaba arkadaşlar. aramıza yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz.
Bende bel fıtığı var. Şimdiden inanılmaz ağrılar çekiyorum. Kadın doğumcum seni çok zor bir gebelik bekiyor:18: mümkün olduğunca az kilo al dedi. ama ben şimdiden 1,8 kg aldımdoğum şeklide şimdiden belli,zaten hamile kalmadan beyin cerrahi doktoru da aynı şeyi söylemişti "sezeryan doğum":18:
forumda gezerken epidural sezeryan diye bişey duydum, bu bel fıtığı olanlarda uygulanır mı acaba? bilgisi olan var mı kızlar aranızda? doktoruma sorcam ama 11.hafta gel dedi :26: Epiduralde iz filan kalıyor mu acaba?
Bu arada doktor son kontrolde süper bir haber verdi bana bebğim 5 temmuzda doğacakmış herşey yolunda giderse yani evliliğimizin 2.yıldönümünde
çok şükür pek bulantım yok,sadece tiksiniyorum o yüzden çok diil ama sık sık yemeye çalışıyorum.yorgunluk oluyor ama çok diil.umarım senin de geçer yakın zamnda.:93:
canım benim ilk hamileliğimde de geriden geliyordu.bir süre sonra oturuyor.tam zamanında da doğum yaptım geç değil yani.bu arada bulantılarınız ne durumda? ben deterjan kokularından çok kötü oluyorum.yemek yiyebiliyorum ama çok da isteyerek değil.allah bulantısı olanların yardımcısı olsun.ilk gebelikte daha çok oluyor.ben oğlumda şu sıralar çok kötüydüm.bir de sizde de halsizlik var mı?ben normalde çok enerjik birisiyim ama elimi kolumu kaldırmak istemiyorum şu anda.
bende 11 haftalığım ikili testimi yaptım çk şkr temizdicinsiyet bile belli oldu
ilk kontrole devlete gitmiştim ordada 3 gün fazla çıkmıştı ..zamanla normale dönüyo sanırsam..hem sorun değil önde gitmesi işime gelir...ikili tarama 10-14 haftalar arası yapılıyo sanırsam..ona göre git tekrar..yada doktorunu ara sor...bende bi dahaki gidişimde 2li tarama yapıcak..inş bi problemle karşılaşmayız..
canım benim belki sen farklı anlamışsındır 2 li testte zaten ense kalınlığı ölçülüyo...yanii aynı şey ikisi..İNŞALLaH... canım ikili taramadan önce gelde ense kalınlığına bakalım dedi özellikle söyledi yani ikiliden önce diye..ikili 11-14 se ense kalınlığı için ne dedi onu hatırlamıyorum...sorucam tekrar..
devlette çalışan bir doktorun özel muayenesine gidiyorsan seni taramalar için devlete çağırır..orda ücretsiz olarak bakar..sağlık güvencen ne ben SGK lıyım ilk önce devlette bir doktorun özeline gideyim dedim hem özele git hem tahlilller taramalr için devlete git beni çok yorardı ondan direk özel bi hastaneye gittim..özel muayende pek bişi yapmıyolar ve üstüne para alıyolar ben şimdi acıbademe gidiyom sadec 22 tl veriyom o kadar...doğum parası ayrı ama oda özel muayeneye vereceğim paranın toplamından az sonuçta....kızlar ben bişi merak ediyorum.ben ilk gebeliğimi kaybettiğim için artık çok korkuyorum.
oyüzden iyi bir doktora gidicem muayeneler için.
ama özel muayenelerde, test ücretleri pahalı.
ben muayene ücretini ancak karşılayabileceğimden, test ücretleri için şimdiden düşünüyorum.
ama duyduğuma göre, bazıları testlerini devlette yaptırıyolarmış.
nasıl oluyor bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?