2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

bencede kötü şeyler aklınıza getirmeyin bulantınız yok diye bebeğiniz sorunlu olduğu anlamını çıakaramayız,bence bulantısız gebelik büyük mükafat,benim ilk hamileliğimde ilk 3 ay gece yanınmada leenlerle uyumuştum,ama bunda hiç bulantı yok,sadece kasık ağrısı ve batmalara var ,ama bebeiş çok sağlıklı:

ışın guzel tarafı bende de kusma yok sadece mıdem aşşağı çekılıyo gıbı ağrıyo mıdem almıyo ama gelın gorun ıkı kg almışım ne yapcam bılmıyorum zaten 110 kg ıle hamıle kaldım oldum şımdı 112 ne yapcam kızlar ben daha bısmıllah yolun başındayım ne olcak benım halım

ne diyorsun kıııııız:Scanım benim ben ilkime 52 ile kalıp 74 le doğurup 67 ile doğumdan çıkmıştım ama sonra yine 70 oldum ,şimdi 71 kgım ve çok korkuyorum alırsam diye,beslenme uzmanı destekli bir gebelik geçireceğimbence sende öyle yap beslenme uzmanı desteği al. yoksa üzlürsün bak

teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için..demek ben şanslı olanlardanım..halbuki çok bahtsızımdır nasıl olduysa..
kanamamda olmadı hiç inşallah herşey yolundadır..yalnız benim doktorla randevum 1 ay sonra nerdeyse..ben o zamana kadar çatlarım bu hafta içi başka bi doktora daha gitcem belkide doğumevine giderim sırf göreyim kalbini duyayım diye..yoksa 1 ay çok uzun duramam ben..
bu arada bende 54 kg ile başladım bakalım nolcam...

aynen canım benım gun ıcınde en kotu oldugum saatler aksam saatlerı ...gunduz daha ıyıyım aksam yemek yemek ıstemıyorum ve mıdem eksıyor bas agrısı da oluyor ve hergun ne yesem sorusu... yemek yapamıyorum ben yemeyınce esımde yemıyor su bulantılar bıran once gecsede hersey duzene gırse

benim de öğlene doğru başlıyor.akşam üstü iyice artıyor.neyse kızlar inşallah 12.haftada rahatlarız.

ilk ve İkinci hamilelik arasındaki fark

Sizin ilk hamileliğiniz özeldi. Peki ya ikincisi? Elbette ki bebeğiniz kadar kıymetliniz yok. Ama ikinci hamileliğinizin ilki gibi olmayacağı su **ürmez bir gerçek. İşte annelerin değişen fikirleri...

İlk hamileliğiniz Hamile olduğunuzu söylediğiniz anda herkes çığlık çığlığa sevinecek. Özellikle eşiniz sevinçten havalara uçacak.
İkinci hamileliğiniz İkinci kez hamile olduğunuzda etraftan gelen yorumlar "Aa! ikinci kez mi ama daha erken değil mi?" diyen çok olmuştur.

İlk hamileliğiniz 20 haftalıkken ufak bir karnınız oluştu.
İkinci hamileliğiniz Eski hamile kıyafetlerinizi giymeye başladınız bile. İyi ki eskileri kimselere vermeyip saklamayı akıl etmişsiniz.

İlk hamileliğiniz İşteki herkes hamilelikte neler hissettiğinizi merak ediyor. Ne de olsa ilk hamileliğiniz. Merak uyandırıyorsunuz.
İkinci hamileliğiniz Biraz sancınız olduğunu duyan iş arkadaşlarınız "Ooo süper, bizimki hareketlenmeye başladı bile," diyecek. Bebek yolda!

İlk hamileliğiniz Çalışma masanızda M&B başucu derginiz oldu. Bir rehbere ihtiyacınız var.
İkinci hamileliğiniz Çalışma masanızda çocuğunuzun bir sürü oyuncağı var. Biberon hatta bez bile mevcut. M&B dergisi orada bir yerlerde olmalı ama nerede?

İlk hamileliğiniz Miniğinize güzel güzel kıyafetler almak için tüm gün alışverişe çıkıyorsunuz.
İkinci hamileliğiniz Bir gününüzü çocuğunuzun küçülmüş kıyafetlerini sakladığınız yerden çıkarmakla geçti.

İlk hamileliğiniz Geceleri sık sık tuvalet için kalkıyorsunuz.
İkinci hamileliğiniz Geceleri sadece tuvalete kalkmak için değil ağlayan çocuğunuzu kontrol etmek için de uyanıyorsunuz.

İlk hamileliğiniz Hamilesiniz, ufak çaplı egzersizler yapıyorsunuz.
İkinci hamileliğiniz Kendinize bakmanız gerek ama o kadar çok işiniz var ki! Bir yandan çocuk diğer yandan ev işleri...

İlk hamileliğiniz Tüm hafta sonunuzu kanepenin üzerinde uyuyarak geçirdiniz. Malum hamilelik sizi sürekli uyutuyor.
İkinci hamileliğiniz Uyumak mı? Çocuğunuz varken imkansız bir şey gibi görünüyor.

İlk hamileliğiniz Bebeğinizle sürekli konuşuyor, karnınızı okşuyorsunuz. Günden güne büyüyen karnınızı fark etmek çok hoşunuza gidiyor.
İkinci hamileliğiniz Çocuğunuzla uğraşmak tüm vaktinizi alıyor, karnınızdaki bebeğinizi düşünmek aklınıza bile gelmiyor.

İlk hamileliğiniz Doğum çantanızı hazırlamak için günlerce uğraştınız. En güzel sabahlıkları, en şirin bebek kıyafetlerini seçtiniz.
İkinci hamileliğiniz Yakında ikinci doğum deneyiminiz olacağı için çantanızı gereksiz eşyalarla doldurmak istemiyorsunuz. Ne de olsa ilk deneyiminizden tecrübe sahibisiniz.

Alıntıdır

beenyok ama ben yıne cok heveslıyım cınsıyetı bellı olsunyenı cıcıler alıcm hem bana hem bebıse-ilkinde abartmadım o yonden sanslıyım

ben de hevesliyim ne de olsa 3 seneyi geçti oğlum doğalı.tabi kontrollerde ilki gibi heyecanlanmıyorum daha soğukkanlıyım.bir de şu bulantı ve halsizlikler bitse.

kızlarrrr ıyı pazarlarr kım nasıl herşey yolundamı havalar soğudu herkez çorabını patığını gıysın üşütmesin gunler geçmek bılmıyor yola devam

kızlar herkeslere merhaba... yaklaşık 10 gündür siteye uğramadım, 10 gün önce kontole gittiğimizde biz tabi o zaman 7 haftalık zannediyorduk, kalp atışını duyarız diye ümitle gittik..fakat ultrasonda sadece keseyi gördük ve doktor 5+2 olduğunu, kese çağının da haftasıyla uyumlu olduğunu söyledi. b hcg bakıldı düşüş var mı diye, dr boş gebelikten şüphelendi ancak kan tahlili sonucumda normAL çıktı.. yarın tekrar kontolüm var, geçen kontrolden bu yana yine 7 haftalık oluyor, sizden ricam lütfen bana dua edin, hamilelerin duları kabul olurmuş, miniğimin pıtpıtlarını duyalım...10 gün kendime yasak koydum burada çünkü hem iyi hem de kötü örnekler var durumumla ilgili..hasssaslığım nedeniyle de hep kötü olanları düşündüm..moralim çok bozuldu, ben de hiç bişi okumamaya karar verdim.. yarın inşallah iyi haberler alırız, noolur dualarınızı eksik etmeyin...

sen ıı düsun tatlım hayırlı haberlerını beklıyoruz bızde oyle 7 haftalık dıye gıttık 5 haftalık cıkmıstı ve ınsan burdakı kotu seylerı okuyunca etkılenıyor ama sata gore bebegın haftası erken yada gec cıkabılıyor sen ıcını ferah tut dualrım senınle ...

teşekkür ederim, umarım iyi haberlerle gelirim yarın. bi de aileden kimsenin haberi yok bi tek eşim biliyo bu durumu, 2 tarafta da ilk torun olacak nşallah o yüzden herkes çok sevinçli, kötü bi durum olursa nasıl veririm bu haberi bilmiyorum...

canım sen kötü düşünme.yarın hayırlı haberlerini bekliyoruz.geç döllenme olmuştur büyük ihtimalle.kötü bir durum olsaydı Allah korusun hormonlardan belli olurdu.

inan ki ben de geç döllenme olmuş olmasını o kadar çok istiyorum ki...aslında son 3 aydır felan adetlerim 32-33 günde bir oluyordu, ilk gittiğimde dr heyecandan söylemeyi de unuttum:))artık yarın 12 buçukta öğreneceğiz inşallah herşeyi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…