2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aynen canım,seninle tıpa tıp aynı durumdayız inanki.
Bende çıldırazaaaaammm.
Sadece üç tane body aldım oda zorla yani onun dışında hiiçç bir şey yookkk.

Tamam canım çok sağol.
Eğer zorluk çıkarmıyorlarsa inşallah bu hafta içi halledeceğim.

kızlar desmond morris!in muhtesem bebek kitabını aldım. 192 sayfa iki yasına kadar bebeklerin gelişimi anlatıyor. cok güzel

slmm hanımlar...

bende bu sabah gazetesi veriyodu bilmem hiç gördünüzmü tvden merak edip biriktiridim valla bebek bakım sorunlarına mucize çözümler tracy hogg&melında blau nun yeni başladım okumaya çok faydalı şeyle rvar tavsiye ederim dışarda da satılıyo olabilir bu kitap ama valla 528 sayfa sempatiksalakcinni doğuma adar bitiririm herhalde

eşya konusunda bende olan ne çok anne varmış bende bişi almadım valla yakınıp duruyorum kayınvaldem erken diyo ona kalsa o herşeyi almımış iyide onları benim almam lazım bakalım önümüzdeki ay yapıcam inş herşeyini gerçi antalyadan ablamlar aradı onlarda biz bir valizle gelrizi diyoo kaydirigubbakcemile3 kızım çok şanslıı öyle teyzeleri olduğu için

kızlar alınır daha vakit var sıkmayın canınızı, sadece 8. ayımızın bitmesine doğru ortalama 34-35 haftada işi daha sıkı tutmanızı tavsiye ederim, çünkü ondan sonra doğum ne zmn olur hiç belli olmuyor.

ben hepsinin tek seferde gidilip alınacağına inanmıyorum. yani alınsa bile herşey istendiği gibi olmayabilir. tüm ihtiyaçlarda ürün çeşitliliği o kdr fazlaki neyden hangi marka alınacağı vs. herkezin kafasında az çok oluşmuştur, haliyle tek bir mağazada bunları bir arada bulmak bence çok zor. anca e bebekte felan bulunabilir. ben birşeyi almadan o kdr çok araştırıyorum ve kullananlardan / kendi tecrübelerimden yola çıkarak ayrıca en uygunu nerde satılıyor onuda bularak alıyorum. bunlara istinaden ben toplu alışveriş taraftarı değilim. tabi sizin eşlerinizde biraz ağırdan alıyormuş, yapacak birşey yok gibi :bbo: şurda en fazla 1 ay daha ağırdan alırlar :))

kızlar bi liste gördüm hastahane için..o ne yaaa bence çok gereksiz ve saçma...
okadar şeye ne gerek var anlamadım....
3tane falan sütyen yazıyor yuh dedim yani ben 1 tane sütyen aldım.zaten göğüs pedi falan almayacakmıyız..
bide şal yada hırka yazıyor..sabahlıklarımız var zaten...bence çook gereksiz okadar eşya...

Evet mopsycim bence de o liste fazla abartılı...
Zaten normal doğumda 1 gece sezeryanda 2 gece kalıyorsun... Ne gerek var 3 tane sütyene...
Aynen dediğin gibi sabahlık varken ayrıyetten hırka yeleğe ne gerek var...

Zaten normal doğumda 1 gece sezeryanda 2 gece kalıyorsun... Ne gerek var 3 tane sütyene...

evt valla..benim tek kafama takılan orkid mi hastabezimi meselasi..ne kullanılıyor ki...

Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal . 1 tane sabahlık yeter bence sadece yürüyüş yaparken giyiliyor çünkü... extra şal hırka yelek gereksiz
1 adet terlik
. 2 adet pijama 1 tane yeterli genelde gecelik tavsiye ediyorlar pansuman kanama ve wc ihtiyacı karşılarken gecelik daha kolay oluyormuş...
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen 1 tane yeter yaaa
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu 1 tane yeter.. bir de havlu kağıt aldınmı ohh artat bile
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi zaten çok terleniyor extradan krem gereksiz bence...
. bepanthol ne işe yarıycakki.. hiç gerek yok...
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun özel hastane ve özel oda olacaksa bu da gereksiz...
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap hiç fırsat olacağını sanmıyorum...
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı benim hastanede hergün değişiyor çarşaflar taşımam hayatta hammallık yapmam...

Selam kızlar :)
Deniz & kızılcık ben de aynıyım sizlerle şekerler, bizde yatağını,arabasını, anakucağını aldık, başak hiçbirşeyi yok :):)
işin garibi benim acelem de yok, tabi kızların anlatıklarını okuyunca heyecanlanıyorum :)
bence hallolur herşey merak etmeyin, zaten satıcılar bizden daha profesyonel, hemen anlatıyorlar...
Ben şimdilik fiyat araştırıyorum, marka araştırıyorum, netten & sizlerden , hepsini belirliyorum kafamda, not alıyorum,geriye bişey kalmıyor zaten. gidip alıcazz

DENIZCIM sen nerden mobılya sıparişi vermıştın...
bızde bu hafta sonu maskoya -çilek e falan baktık ama fıyatlar pek bi uçuk...
çilek tekileri pek beğenmedım 800-1000 arası..onun karşısında bi mağaza vardı babyland galiba... ordaki ürünler daha güzel ama daha pahalıydı..
sen tam odayı ne kadara aldın canımm

bu arada bebişin eşyaları için dert etme ben gecen cuma yıne gıttım havuzlu hana
satıcı kız ...ooo daha 2,5 ayın var neler neler değişir herşeyını sakın tamamlama aklında kalacağın çok ürün gelir dedi.. o yüzden sende dert etme alırsın 3-4 hafta içinde

ay evt bide çarşaf pikemi götürcez amannn...bende hastahaneye baktım cillop gibi kar beyazdı takımları..zaten suıt odayı tutucaz biz hastahanede biraz bize hizmet etsin yani uğraşamammm...
yok yastığımıda götüreyim bari .gülcekler orda bize hemşireler))hahahaha
sonra o kitap neoluyor..sanki canımız sıkılcakta kitap okucaz yani..bebişimi izlerim durmadan herhalde o bize yeter zaten...
bide evlilik cüzdanı yazıyordubaşka bi listede ...götürülüyormu acaba...

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
Battaniye
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
1 tane 10lu 1 tanede 5 li hastane çıkışı yeterli bunların hepsni kapsıyor zaten
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
Yelek ve hirka gerek yok battaniye aynı işi görüyor... zaten yeni doğduklarında pek hareketli değiller, hatta koyduun şekilde duruyorlar...
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı alt açma yatağı yerine canbebe altaçma kullanabilirsiniz... Ama hastanede kalındığı sürece bebeğin altını hemşireler temizliyor zaten...
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek gerek yk bence...
2 adet Patik çok gereksiz değil hastanede ben evde bile giydirmeyi düşünmüyorum eylül zaten sıcak bir ay.. ocak şubat olsa sobalı evde olsak neyse de kaloriferli evde sıcak ortamda çocuğu kat kat giydirmek gereksiz...
Biberon
Çarşaf

heroine cim....
Biz maskodaki bütün bebekçileri 2 hafta önce gezdik... Dün de karar kıldığımız 3 mağaza vardı onlara gidip netleştirdik....
Biri king diye biryerdi. Mağaza yeni açılıyor hala daha içeride teşhirler hazırlanıyor.. Dizayn çok güzel ama ağırlıklı olarak kahve tonları kullanılmış...
Hoş iç mimarla çalışıyorlar nasıl istersen yaparız çizeriz görürsün numune yaparız boyarız birazını beğenmezsen değiştirirsin falan dediler ama cesaret edemedim öyle bişeye...

Sev-al bebe... ama beğendiğimiz modeller teşhirden satılıyordu.. kalite kontrole gdecek aşınan yerle boyanacak dediler ama ben gene cesaret edemedim....
Son yerde karar kıldık rainbabies diye bir mağaza... Bayaa bi pazarlık yaptık...
2100e anlaştık... Büyüyen karyola 3 kapılı dolap alt açma ünitesi oyuncak sandığı oyuncak rafı sallanan koltuk-ve önündeki pufu... Karylanın küçük hali için yaylı 1. kalite yatak uyku takımı ve abajuru bu fiyatın içine dahil.... Kredi kartına 8 ay taksit yapıldı....
Bonusun zaten mobilya kampanyası var mağaza 2 taksit yapıyor bonus 6 taksit ekliyor mağazanın da avantajına müterinin de...
NOrmal bonus olmadan 8 taksit dersen fiyat 2300 olyor vade farkıyla...

evt valla..benim tek kafama takılan orkid mi hastabezimi meselasi..ne kullanılıyor ki...

Yaa teyzem 1 yıl önce doğum yaptı sezeryan...
Ameliyattan çıkıp yatağa getirdiklerinde böyle kare eklinde hasta bezi değilde yatak koruyucu gibi bişey serdiler yatağa öyle yatırdılar teyzemi...
1 gece o kaldı.. ertesi gün de orkit gece boyu yeterli geldi, başka hasta bezi kullanılmadı yani....
Ama bilmiyorum ki belki bünyeye göre değişir.. kiminin az kamnaması olur kminin çk....
Bildiğim bişey var ki teyzemin doğum yaptığı hastanede bunları da hep hastaneden karşıladılar.... Kimse hastabeziniz nerde orkidiniz nerde demedi...
2 saatte bir gelip getiriyorlardı pedinizi değiştirin diye...
Ben her ihtimale karşı 1 paket gece boyu koyucam yanıma...

Bu arada anneme de demişler acele etmeyin.. şimdiki uzun kollular geçen sezonun malları... Yeni modeller gelecek şimdi almayın eyllde olacaksa ağustos başı yeni sezon malları gelcek demişler.. O yüzden de annem pek bişey aldırmıyor bana...

sabahlıkla şal veya hırka aynı görevi görmez bence.
ayrıca lohusayken insan gece uyuduğunda üzerine kar yağıyormuş gibi üşüyor, ben temmuzda doğum yapmama rağmen bunu yaşadım ve genelde lohusalarda oluyormuş canım. bence şala gerek yok ama triko bir hırka alınabilir. sütyen konusunda katılıyorum sana

kızlar mobilya alırken mutlaka tembih edin orasını burasını çarpıyolar getirirken rezil oluyo mobilyalar, değiştirecek zaman da olmayacak, ben siparişi çok erken vermiştim bebek karyolasının altını çarpmışlar getirirken çatlak vardı yeni mobilyada değiştirttim ama 1 ayda anca getirdiler geri. bi de boyası giden çarptıkları yerleri telafi ederiz diyolar ama mobilya düz renk değilse fena sırıtıyo, üst katta oturanlar özellikle uyarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…