hayatım benimki seninkindende beter gece uykusu yok. gün içerinde suan baygın uyuyor. 1.5 ta yattı saat 4 birazdan uyandıuırıp emzireceğim. gece 8den sabah 6.5 a kadar ayaktayız öyle diyeytim sana. indigomu bilmem ama benimki tam fırlama .gebeylen kıçını kıpırdadıpta tekme atmazdı şimdide habire tavanı izliyor duvarları. evi begenmiyor sanırsam
seninki anne sütü almıyormu hiç.bende keseceğişm anne sütünü gazı o yapıyo kesin.zaten sagdıgımda cıkan sey süte değil hafif beyazlamış suya benziyo. neyine yarayacakki cocugun. bide gaz yapıyor. en iyisi daya mamayı. sanki eskisi gibimi. mamada olmuş anne sütü:2:
seninki anne sütü almıyormu hiç.bende keseceğişm anne sütünü gazı o yapıyo kesin.zaten sagdıgımda cıkan sey süte değil hafif beyazlamış suya benziyo. neyine yarayacakki cocugun. bide gaz yapıyor. en iyisi daya mamayı. sanki eskisi gibimi. mamada olmuş anne sütü:2:
bence hata yaparsın ne verirsen ver anne sütünün yerini tutmaz benim rakadaşım dr sırf anne sütüverebilmek için doğumdan 1 gün sonra göğsünden ameliyat oldu senin sütün varken emdirmemen bebeğin için yazık olur sonuçta içinde ne olduğunu bile bilmiyoruz mamaların gazı eninde sonunda çıkar anne sütü alan bebekler ileriki yaşlarında bile sağlıklı oluyor yaşasınnnnnnnnnn anne sütüüüüüüü
ben kullanıyorum ama poposundan destekliyorum diğrini kanguruda büyüttüm diyebilirim evişini bile birlikte yapardıkKız kardeşime dr arkadaşı söylemiş
bebek kendi yükünü kendi taşımamalıymış
hani gaz çıkartma pozisyonu varya... bebeği omzunuza yatırıyosunuz o şekilde tutarken ağırlık bebeğin omuriliğine değil sizin üstünüze gelmeliymiş....
yoksa bebekte KAMBURLUK oluşurmuş...
ben kanguru aldım ama yinede kucağımda taşıyorum bebeğimi KANGURUYU takığım halde..
düşürmeye karşı güvence oluyo kanguru
KANGURU kullanan annelere duyrulur özellikle
herhalde yetmeyince mama vermek doğru ama mama alan bebekler bir süre sonra anneyi bırakıyor tamamen bıraktırmak mamaya başlamak iyi değil tabiDoğru diyorsun ama çalışınca biraz zor olacaktır sadece anne sütü vermek.Ben arkadaşımız mamayla daha rahat hissedecekse versin anlamında yazdım,stres de geçiyor bebeğe.Anne sütü elbette ki mucize ,Allah'ın hediyesi.Ben hem mama hem anne sütü verecek diye düşündüm.
allah yardımcın olsun zor işinvallahi arkadaslar ben hemşireyim hemde ebe hemşire. ama ne okudugum kitaplarda ne gittiğim toplantılardan nede aldıgım egitimden kızıma uygulayamıyorum. yasamak cok farlıymış. gazı olan bi bebekle anne gelince yemene dikkat et ayagını sıcak tutu bebeği 2 3 saatte bi emzir derdim. uyumuyorsa caresi yok uyutmaya calışacaksın müzik dinlet salla dolaş derdim.sütüm yok diyenlere emzireceksin mama falan verme derdim. hatta numunelik mamalar olurdu kesinlikle vermezdim.ama yok öyle değilmiş. kitap bilgilerini kenara attım. koca karı bilgilerini geri aldım.emzik vermeyecektim verdim. doymuyo diye mmada verdim. ayakta sallnamasına karsıydım alışmasın diye onada alıştı. kundak olmaz eliyle yüzünü kendini tanıyacak dedim ellerinide bagladım. ama yinede olmuyo olmuyo
Nagihan moralini düzelteyim dedim.Benim kızım gece 1:00 civarı yatıyor,saatler geri alınmadan 2'ydi yatış saati.Harika bir düzeni var kendince! Sabah 5:00-5:30 gibi kalkıyor,emiyor ve bazen hiç uyumuyor,bazen 7'ye kadar uyuyor. Nadiren 8'e kadar uyusa da ben büyük kızımı okula yollamak için 7'de kalkmak zorundayım zaten.Sonra benim kızım hiiiiççç uyumuyor,tabii emip memede kestirmelerini saymazsak.Ben gün içinde herhalde 4-5 saat sallıyorum onu kucağımda uyusun diye.Ayakta sallatmıyor kendini.Toplarsak memede de 1 saat falan uyuyordur.Bazen bize sürpriz yapıp sabah 10 dan sonra yarım saat falan ya da akşamüzeri 18:00 gibi 1 saat falan uyuyor.Yani toplasan 24 saatte 7 saat uyuyor.
Deli para verip fisher price akvaryum salıncak aldım,pilli bir salıncak, bir sürü ışık,müzik,dönence,internet yorumlarına göre herkesin bebeği tüm gündüz uykularını onda uyuyormuş.Benimki önce ağladı,sonra uyukladı ,10 dk sonra uyandı!!!ama azimliyim,denemeye devam,alıştıracağım salıncağa. Şu anda da sallanıyor,ben de 10 dk yı fırsat bilip girdim buraya.
Gündüz uyumayıp oyalansa iyi,hep kucakta,10 dk sonra kucak da kesmiyor kasılıyor,söyleniyor ağlamasa da. Ama ben biliyorum hiperaktif falan da değil,benim ilk kızım da birebir aynıydı,şimdi çok sakin. Dün doktor kontrolümüz vardı, doktor gülüyor,ilk kızımın da doktoru,onun da ilk 3 yılını biliyor.Bana dedi ki sizin çocuklar uzaydan geliyor diyeceğim ayıp olacak size.Bu kadar bebek gördüm,sizinkiler gibisini görmedim diyor.normalde 1-2 aylık bebek anneden ayrıldığını anlamaz,alırım muayene ederim,sadece aşıda biraz ağlar diyor.Bizimki kadını tanıyor,görünce çığlığı basıyor.Aşıdaysa daha kadın pamukla silerken basıyor çığlığı.Benden hiç ayrılmak istemiyor. Fazla uyanıklarmış benim çocuklar,tabii olan bana ve büyük kıza oluyor.Onunla ilgilenemiyorum. İlk kızımı da 1 aylıkken götürdüğüm bir doktor,bu çocuk çok değişik,indigo çocuk bu demişti.İndigo Çocuklar diye bir kitap önermişti okuyayım diye.Okumuştum o zaman,bu dünyaya gönderilmiş,belli bir misyonu olan değişik üstün zekalı çocuklar diyordu.Saçma bulmuştum,ama bu da mı öyle acaba inansam mı???Büyük kızım üstün zekalı değil ki,çok akıllı ve cin sadece.Bebeği böyle olan var mı aramıda??Teselli istiyorum,yorgunum. Rabbimin gücüne gitmesin,hepimizin bebeklerine sağlık versin öncelikle.
vallahi arkadaslar ben hemşireyim hemde ebe hemşire. ama ne okudugum kitaplarda ne gittiğim toplantılardan nede aldıgım egitimden kızıma uygulayamıyorum. yasamak cok farlıymış. gazı olan bi bebekle anne gelince yemene dikkat et ayagını sıcak tutu bebeği 2 3 saatte bi emzir derdim. uyumuyorsa caresi yok uyutmaya calışacaksın müzik dinlet salla dolaş derdim.sütüm yok diyenlere emzireceksin mama falan verme derdim. hatta numunelik mamalar olurdu kesinlikle vermezdim.ama yok öyle değilmiş. kitap bilgilerini kenara attım. koca karı bilgilerini geri aldım.emzik vermeyecektim verdim. doymuyo diye mmada verdim. ayakta sallnamasına karsıydım alışmasın diye onada alıştı. kundak olmaz eliyle yüzünü kendini tanıyacak dedim ellerinide bagladım. ama yinede olmuyo olmuyo
vallahi arkadaslar ben hemşireyim hemde ebe hemşire. ama ne okudugum kitaplarda ne gittiğim toplantılardan nede aldıgım egitimden kızıma uygulayamıyorum. yasamak cok farlıymış. gazı olan bi bebekle anne gelince yemene dikkat et ayagını sıcak tutu bebeği 2 3 saatte bi emzir derdim. uyumuyorsa caresi yok uyutmaya calışacaksın müzik dinlet salla dolaş derdim.sütüm yok diyenlere emzireceksin mama falan verme derdim. hatta numunelik mamalar olurdu kesinlikle vermezdim.ama yok öyle değilmiş. kitap bilgilerini kenara attım. koca karı bilgilerini geri aldım.emzik vermeyecektim verdim. doymuyo diye mmada verdim. ayakta sallnamasına karsıydım alışmasın diye onada alıştı. kundak olmaz eliyle yüzünü kendini tanıyacak dedim ellerinide bagladım. ama yinede olmuyo olmuyo
artık sütümde az zaten bi öğün maam bi öğün süt veriyorum.ama conformil mama gazına çok iyi geldi. gaz sprunumuz yok kıvvranma topka giib olması falan yok. ama uyumuyor. vampirellam benim. ölürüm buna ya. kıpkırmızı gözlerle kafayı kertenkele gibi dik tututp gözlerime bakıyorya sabahın 5 nde uyku falan kalmıyor bende. uyumasın neyapayım annesi onun için uykusuz hemşire olur.artıkın iğneleri gözü kapalı yapar doğumuda kısmet bi şekild ehallederim :>:>:>:>
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?