2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Adım Emine canım. Benimki oğlan ve 20 eylül doğumlu, Levent bizim ki de... uyuyor şimdi eli başında...
Büyüdüklerinde bu sayfalar hala duruyor olursa okuturuz onlara

evet 1 gün fark atmışsın bize levent çok güzel isim. bahtı da güzel olur inşallah annesi.

İnşallah bütün bebeklerimizin... Çok seviyorum bebeğimi. Dünyanın en tatlı bebeği sanki benimki , sana da seninki öyle geliyor değil mi...

İnşallah bütün bebeklerimizin... Çok seviyorum bebeğimi. Dünyanın en tatlı bebeği sanki benimki , sana da seninki öyle geliyor değil mi...

haha sadece bana öyle gelmiyor. babasına da öyle geliyor. en tatlı en şirin en güzel bizim bebeğimiz tüm anne ve babaların kendi bebekleri için böyle hissetmesi Allah ın bahşetmiş olduğu birşey olsa gerek halbuki o kadar abartılacak güzellikte bir bebek değil ama o gözler bakış gülümseme bambaşka gibi geliyor

bu forumun facebook da sayfası var mı, nasıl girebilirim oraya.

Son düzenleme:
kızlar bebeğim emmek istemiyor,sağıp veriyorum emmiyor dişleri daha çıkmadı ama verdiğim zaman ısırıyor göğüslerim yara oldu artık sağamıyorumda,mama veriyorum onuda emmiyor aptamil heep bebelac hepsini denedim bana yardım edin lütfen bebeğinizin sevdiği mama markası mesela ,ne bileyim yardım edin lütfen 27 eylül doğumlu oğlum

Aaa evet babasını da unutmamak lazım.
facebook gurubu da varmış canım ama bilmiyorum nasıl girebileceğini.

Ne zamandır böyle canım, geçici bir durumdur belki...

( çok üzüldüm canım. doktorun ne diyor bu duruma. epey uzun sürmüş çünkü. memeyi ağzına hiç mi almıyor. benimki bir alıyor bir bırakıyor gezerek emziriyorum mesela. bu tip bişey mi senin sorunun. sanırım hayır... bir derdi mi var muayeneye götürsen..

ben mama kullanmıyorum henüz. keşke bilsem de söylesem. cebelleşerek emziriyorum.

Son düzenleme:
Ben de karşılaşmadım böyle bir durumla...
Huysuzluğu da varsa bence bir doktora göster. Çok geçmiş olsun...

persantil tam olarak ne demek tatlım, galiba ilk defa duyuyorum.

Bebek ve çocukların büyüme eğrilerindeki seviyelerin adı.Mesela benim ilk kızım hep 97.persantilde ve üzerindeydi.Yani her yaş döneminde onun ayındaki 100 çocuktan 3ü kızımın boy ve kilosundaydı ,97si daha aşağıdaydı demek.50.persantilde olması,bebeğin tam ortada standart boy ve kiloda olduğunu gösteriyor.Yani aynı çağdaki 100 bebekten 50si onunla aynı ölçülerde demek.Persantil ne kadar yüksekse bebek o kadar uzun ve kilolu demektir.Tabii boy ve kilo ayrı ayrı değerlendiriliyor,bebek uzun ama zatıf ya da tersi olabilir.İdeal gelişim boy ve kilonun aynı persantil üzerinde olması,yani boy ve kilo orantılı oluyor.

maaşallah bebişe. bu persantil işi nedir. ben hiç anlamıyorum. doktorumuz da hiç telafuz etmedi bunu. nasıl bakılıyor. bilen var mı.

Ayeseri cevaplarken yazdım canım.Ben de ilk kızımdan biliyorum,onun doktoru çok önemserdi,bence takıntı yapmamak lazım.Minyon ya da iri her bebek büyüyecek.Önemli olan boy kilo dengesi.

maaşallah bebişe. bu persantil işi nedir. ben hiç anlamıyorum. doktorumuz da hiç telafuz etmedi bunu. nasıl bakılıyor. bilen var mı.

Bebeklerin sağlık karneleri var ya,aşıların,boyun ,kilonun kaydedidiği,onların arka sayfalarında oluyor.Tabloda bebeğinin ayını buluyorsun sonra boyunun ve kilosunun büyüme eğrisinde nereye denk geldiğini işaretliyorsun.Orada persantil değerleri yazıyor.

ek gıdalar başlanmış galiba
bize dr başlatmadı su bile vermiyorum

Benim kızım da 28 Ağustos doğumlu.Bizi de ek gıdaya başlatmadı doktor,sadece anne sütü,su bile yok.Gelecek ay denemelere başlayacakmışız ,6.ay bitince ek gıdaya tam geçecekmişiz.

benim durumumda aynı canım mama verdim onuda midesi sindirmiyor hepsini kustu artık zorlamıyorum 10 saat emmeden duruyor en sonunda mecbur biberondan az bişey içiyor.bende anlayamıyorum neden böyle..

benim durumumda aynı canım mama verdim onuda midesi sindirmiyor hepsini kustu artık zorlamıyorum 10 saat emmeden duruyor en sonunda mecbur biberondan az bişey içiyor.bende anlayamıyorum neden böyle..
İçtiği miktar bebekten bebeğe değişir.Benim ilk kızım bu ayda(4.ay bitti) 120 cc mama içer bir de meme emerdi.Bu kızım 70-90 cc çekiyor memeden,tartıyorum emmeden önce ve sonra bazen,oradan biliyorum.Bazı bebişler iştahsız oluyor,memeyi versem de almıyor doyduysa.Her ay 600 gr civarı alıyor ki doktor yeterli dedi.

teşekkür ederim canım, çok açıklayıcı yazmışsın. acaba benimki ne kadar?

kızlar bu gün doktora gittik. bizim nehr hanım 8 aylık doğdu hatırlarsanız. kontrolde doktor gelişimine ianamadığını söylüyor çok iyi gelişiyormuş. göbek fıtığımız da geçmiş. doktora ek gıdalara en azından meyve sularına ne zaman başlayayım 4 bitiminde başlanabilyormuş dedim. hayır dedi gelişimi gayet iyi, kilosu iyi, sütün yarıyor. 6. aya kadar böyle aynen devam ek gıda verme tad gelişimi olur sütünü beğenmez emmez. bağışıklık sistemi ve gelişimi için ilk 6 ay kesinkikle enne sütü ile beslenmeli dedi. ben sana ne zaman ne vereceğini zamanı gelince anlatıcam. şimdi kesinlikle başka şey verme dedi. ayrıca kızım oturmak istiyo ayakları üstüne de basıyor ve ayakta durmak istiyor dedim. herşeyin zamanı var ve oturmak ayakta durmak için çok erken tek kesinlikle oturtma kucakla destekle yarı oturur olabilir ayağı üzerine basma ve tam oturur pozisyonlar kısa süreli olabilir dedi. bilginize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…