Adım Emine canım. Benimki oğlan ve 20 eylül doğumlu, Levent bizim ki de... uyuyor şimdi eli başında...
Büyüdüklerinde bu sayfalar hala duruyor olursa okuturuz onlara![]()
evet 1 gün fark atmışsın bize
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Adım Emine canım. Benimki oğlan ve 20 eylül doğumlu, Levent bizim ki de... uyuyor şimdi eli başında...
İnşallah bütün bebeklerimizin... Çok seviyorum bebeğimi. Dünyanın en tatlı bebeği sanki benimki![]()
, sana da seninki öyle geliyor değil mi...
Aaa evet babasını da unutmamak lazım.hahasadece bana öyle gelmiyor. babasına da öyle geliyor. en tatlı en şirin en güzel bizim bebeğimiz
tüm anne ve babaların kendi bebekleri için böyle hissetmesi Allah ın bahşetmiş olduğu birşey olsa gerek
halbuki o kadar abartılacak güzellikte bir bebek değil ama o gözler bakış gülümseme bambaşka gibi geliyor
bu forumun facebook da sayfası var mı, nasıl girebilirim oraya.
kızlar bebeğim emmek istemiyor,sağıp veriyorum emmiyor dişleri daha çıkmadı ama verdiğim zaman ısırıyor göğüslerim yara oldu artık sağamıyorumda,mama veriyorum onuda emmiyor aptamil heep bebelac hepsini denedim bana yardım edin lütfen bebeğinizin sevdiği mama markası mesela ,ne bileyim yardım edin lütfen 27 eylül doğumlu oğlum
kızlar bebeğim emmek istemiyor,sağıp veriyorum emmiyor dişleri daha çıkmadı ama verdiğim zaman ısırıyor göğüslerim yara oldu artık sağamıyorumda,mama veriyorum onuda emmiyor aptamil heep bebelac hepsini denedim bana yardım edin lütfen bebeğinizin sevdiği mama markası mesela ,ne bileyim yardım edin lütfen 27 eylül doğumlu oğlum
persantil tam olarak ne demek tatlım, galiba ilk defa duyuyorum.
maaşallah bebişe. bu persantil işi nedir. ben hiç anlamıyorum. doktorumuz da hiç telafuz etmedi bunu. nasıl bakılıyor. bilen var mı.
maaşallah bebişe. bu persantil işi nedir. ben hiç anlamıyorum. doktorumuz da hiç telafuz etmedi bunu. nasıl bakılıyor. bilen var mı.
ek gıdalar başlanmış galiba
bize dr başlatmadı su bile vermiyorum
İçtiği miktar bebekten bebeğe değişir.Benim ilk kızım bu ayda(4.ay bitti) 120 cc mama içer bir de meme emerdi.Bu kızım 70-90 cc çekiyor memeden,tartıyorum emmeden önce ve sonra bazen,oradan biliyorum.Bazı bebişler iştahsız oluyor,memeyi versem de almıyor doyduysa.Her ay 600 gr civarı alıyor ki doktor yeterli dedi.benim durumumda aynı canım mama verdim onuda midesi sindirmiyor hepsini kustu artık zorlamıyorum 10 saat emmeden duruyor en sonunda mecbur biberondan az bişey içiyor.bende anlayamıyorum neden böyle..
Bebek ve çocukların büyüme eğrilerindeki seviyelerin adı.Mesela benim ilk kızım hep 97.persantilde ve üzerindeydi.Yani her yaş döneminde onun ayındaki 100 çocuktan 3ü kızımın boy ve kilosundaydı ,97si daha aşağıdaydı demek.50.persantilde olması,bebeğin tam ortada standart boy ve kiloda olduğunu gösteriyor.Yani aynı çağdaki 100 bebekten 50si onunla aynı ölçülerde demek.Persantil ne kadar yüksekse bebek o kadar uzun ve kilolu demektir.Tabii boy ve kilo ayrı ayrı değerlendiriliyor,bebek uzun ama zatıf ya da tersi olabilir.İdeal gelişim boy ve kilonun aynı persantil üzerinde olması,yani boy ve kilo orantılı oluyor.
Leventler yakışıklı olur.Allah bağışlasın bebeğini.