arkadaşlar sütüm yeterli olmadığı için vede bebeğim düşük kilolu doğduğu için doktorum mama vermemi şart koştu.ben yinede hem sağıp veriyorum sütümü hemde mama aptamil 1 veriyorum.size sormak istediğim mamayı hazırlıyorum bazen 60 cc içiyor bazende 80 cc felan,e kalan mamayı ne yapmam gerekiyor,hastanede demişlerdiki 4 saat dolunca mamayı döküyoruz diye ama bugün nette okuduğum kadarıyla 1 saat sonra dökün diyorlar.ben bu işi anlayamadım ne yapayım,mamayı hazırladım kalan mamayı buzdolabına koyup içeceği zamanda ısıtmam mı gerekiyor,eğer ısıtırsam bu işlemi en fazla bir kere mi yapmam gerekiyor,hani olduya belki o mamadanda artacak onuda buzdolabına tekrar mı koymam gerekecek ne olur bilgisi olanlar yardım etsin.bebeğimin gazı çok fazla acaba mama kalıyordu ama ben buzdolabına koymuyordum bundan dolayıda gazı çok oluyor olabilir mi,ama hastanede öle dedikleri için ben buzdolabına koymadım hiç.birde gazı için yapmadığımız şey kalmadı kayınvaldeyle ama olmuyor,doktor zinco verdi,zironox kullandık olmadı,zinco olmadı,muskat cevizi kullandık olmadı,acı elma yağını hem ayaklarına hemde karnına masaj yaptık olmadı,rezene içtim olmadı,sürekli ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyoruz ama bu gaz geçmiyor.üstelik bebişim gazını kendi kendine alttan süreklide çıkarıyor ama iki büklüm oluyor,birden çıklık atarak ağlıyor,ne yapacağımızı şaşırdık,ne gündüz doğru dürüst uyuyor nede gece.doktora kontrole götürdüğümüzde hep söylüyoruz olacak erkek çocuklarında olur yapacak bşe yok karnı şiş gazı var diyor.o kadar zor bir durum ki saatlerce susmadığını biliyorum.yarın bir ayımız doluyor,40 çıkınca düzelir diyenler var hep ama 3-4 ay sürer diyenlerde var,düşündükçe kahroluyorum valla
Benim bebeğim kız ama aşırı gaz problemi bizde de var. Ben de pekçok şey denedim,en son bugün karnına kantaron yağıyla masaj yaptım.İşe yarayıp yaramadığını yazarım.Allah hepimize kolaylık versin.