2010 eylül annelerinin bebeklerinin cicilerinin resimleri...tavsiyeleriniz....

ayşecim çok güzel olmuş eline sağlık, güzel günlerde giysin bebeğin....
İl sefer için de gayet güzel bir iş çıkarmışsın kıskandım seni :sinifsinif:

canım normalde tığ işi şeyler çok yaparım ama örgü tarzı hiç yapmamıştım
zaten buda tığdan yapılıyooo
bide şişden yapmayı denicem inşallah becerebilirm
kendi ellerimizden bişeyler yapmak çok hoş oluyo bebişlerimize dimi

ayse20 yelek çok şeker canım, Rabbim ağız tadıyla mutlulukla giydirmeyi nasip etsin inş.. :)))

amin caanım tüm anne adaylarımız inşallahhh sağlıkla giydirirler cicilerini...

Çok güzel olmuş eline sağlık. İlk örgün bebeğine yani süper.
saol canın benimmm hem bebeğime hemde ilk örgüm.

sağol ayşecim..ya benimkinin cinsiyet belli değil canım bende oyüzden hem kıza hem erkeğe gidecek renkler almaya çalıştım yani kız olsada sarı yada krem rengi olur diye düşünmüştüm...şimdi cinsiyet belli olunca mavi ve pembeler alacağım...
buarada senin ördüğün yelek çok cici birşey canım bayıdlım..o nasıl senin ilk işin hayret ettim gayet marifetlisin.ben düz örgü bile öremem inanki...:lepi:

evt aslında uzun kollu penyeler daha kullanışlı olabilir kısa kollu 0-3 aylık az birkaçtane olsa lazım olabilir çünkü benim sezeryan falan olursa ağustos sonuna doğumum gelir..normal olursada eylülün 9una denk geliyor...
banada uzun penyeler mantıklı geldi ilk aylar için şimdi....akşam falan yine bi serinlik olur yani:lepi:
ayy kuzular gelsin yaw nasıl heycanlandım bunları yazarken bile...canlarım benim:ecrin_bebek:

ayşe bide sen yatağı sormuştun ya ben ona mesaj yazmıştım ama geçen sabah site bi tuhaftı ya silinmiş....lila rengi yatak erkeğe olurmu demiştin..şimid ben tam m görmeden tahmin yürütemiyorum mümkünse onunda bi resmini koyabilirmisin...

kızlar bana sorarsanız kısa kollu hiçbişey almayın belki atlet olabilir.Bi de zıbın alın ilk dönem en çok onlar kullanılıyor.Şu an fazla bişey almayın bebek giyemeden büyüyor.Ben yığınla almışım bugün küçükleri çıkardım ve farkettim ki aldığım bir sürü şeyi hiç giydirememişim bile.Kadeşime saklamaya karar verdim.Bi de hastane çıkışınızı bol takımlı olanlardan alın.Yeni doğduklarında 0-3 ay kıyafetler bile büyük geliyor.Hastane çıkışındakiler baya minikler.

bende öyle tahmin ettim aslındaaldıkların erkeğede kızada gider
ama erkeğe daha çok gider gibime geldi Allah gönlünüze göre versin

aslında şöyşe diyeyim
düz örgü falan bilirim ama şekil veremem yelek falan yapamam
danteller falan çok yaparım ama bu ikisinin birleşimi oldu :)
tığ işi örgü oldu yani :)
tığ biliyosan bunu yapablirsin basit

Son düzenleme:

canım bizde onu söyledik zıbın ilk doğduğunda kısa giyer sonra 2-6 aylık dönemde uzun kolluya geçerizz....
Ama denizbaris arkadaşın dediği mantıklı geldi
eylül ayı çokta sıcak olmuyorr
ama benimki ağustosun sonu eylülün başı gibi olacak kısmetse
olmadı ben sadece 1 ay giymelik alırım kısadan
ama eylülün sonu alanların uzun alması daha iyi

sen ne dersin nede olsa tecrübeli annesin

cnm resmi yok şu an beşik görebileceğim bi yerde değil
ama ben netten ona benzerini bulup eklicem buraya

canım ben 7 eylülde doğum yaptım ve hiç kısa kollu bişey giydirmedim.Hatta uzun kollu zıbın üstüne biraz kalın penye uzun kollu kıyafetler giydirdim.Bebekler yeni doğduklarında çok üşürlermiş çünkü.ılk bir aydan sonra atlet giydirmeye başladım.Onlar kolsuzdu ama.Atlete başlayınca da üzerini çift kat giydirdim.Sonuçta zıbını 1 ay kadar giydireceksiniz.Abartmadan bikaç tane alın derim ben.Yani kısa kollu giydirebileceğinizi sanmıyorum tabi çok sıcak yerlerde yaşamıyorsanız.
Ayrıca ayaklı pijama takımları da çok kullanışlı oluyor.Hala içine ayaklılardan giydiriyorum.Çünkü çoraplaı çıkarıp yalıyor ama en azından pijamanın ayağını çıkaramadığı için ayakları üşümüyor.
Bir de ben aldanmıştım siz aldanmayın diye söylüyorum 0-3 3-6 ay boyları markadan markaya değişiyor.Kimi büyük kimi küçük oluyor.Göz kararı alın.Gerçi benim gözümün kararınca aldıklarım da hala oğluma büyük geliyor.
Abartmadan gücünüz yettiğnce canınızın istediğini alın bence.Hamileyken alışveriş daha bi heyecanlıydı çünkü.Onları her gün çıkarıp severdim.Hele doğuma yakın yıkayıp ütüleyip yerleştirme faslı inanılmaz zevkliydi.Bunları yazarken geçen seneyi hatırlıyorum da ne büyük heyecandı Allahım.
Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Son düzenleme:
teşekkürler hilkacım.çok güzel bilgi verdin bende uzun alacağım bundan sonra...allahım bizde giydirmeyi nasibetsin...
bu önden çıtçıtlı tulumlar nasıl peki kullanışlımı onlarda....
hani ayaklı falan komple tulumlardan bassediyorum onde çıtçıtları var birtek...

canım yeni doğmuş bebeğe tabikide kısa kollu bişey giydirilmez
temmuz ağustosta olsa dahi yeni doğduğunda aynen dediğin gibi çabuk üşürler
biz içten giydirilen zıbından bahsettik kısasından alsakmı diye
sen tecrübelisin uzunu daha iyi diyosan uzunundan alırız kısmet olursa

benim bebeğim ağustosun ortasında doğmuştu
içten kısa kollu zıbın giydirmiştik,üstüne hastane çıkışı,üstünede battaniyesi tabi.

bide şuna kafam takıldı zıbını 1 ay giydireceksiniz demişsin
niyeki daha sonra giydirilmiyomu ?
bende 1 yaşına kadar giyeceği kadar zıbınlar var

o dediğin ayaklı pijamalardanda ben çok almıştım var bende
etrafımdan gördüğüm kadarıyla çok kullanışlı oluyor
bide sık sık kirlendiği için yıka yıka kullan bol alınması lazım sanırım

bide arkadaşlar penye yeleklerdende alın
çocuk uykudan uyandığında eğer yaz ayıysa yünlülerden giydirilmez
penye olanlardan hemen üstüne giydirmek için almıştım bende
yün olanlarda kışın çok güzel olur diye düşünüyorum
örneğin benim ördüğüm yelek tam 5-6 aylıkken giydirilcek bişey

o dediğin yıkama ütüleme faslı çok güzel oluyo
sabun tozuyla yıkıcaz değilmi ?
mini minnacık çoraplar makinenin arasına sıkışmasın diye
onları içine koyup yıkamak için bişey almıştım

Son düzenleme:
-tatlicadiarzu-
İnşallah canım zaman o kadar çabuk geçiyor ki bi bakmışsınız kucağınızda.Sonra bi bakmışsınız 6 aylık olmuş bile.Yanii insan anlamıyor bile.
canım benim oğlum 3430gr ağırlığında ve 50 cm doğdu.Ortalama bir bebekti yani.Bına rağmen İlk ay tulumlar büyük geldi ama sonrasında 4.5 aylık olana kadar hep tulum giydirdim.Çünkü kucağa alınca sırtı falan açılmıyor rahat oluyor.Ayrıca tulumla acayip de sevimli oluyorlar.solucan gibi:))))))))
Penye battaniye bikaç tane alın çok lazım oluyor.

bence erkeğede gider canım koca yatak yani enazından pembe değil<<<<
içindeki çarşaflarını erkek renklerinde bir kombinasyon kullanırsın olur yani hiç yeni yatak alma derim yazık bunada

canım uyarmı diye düşünüyorum ama dediğin gibi yazık
mecbur kullanacazz fikir çok güzel nevresimini erkeğe uyan bişey alırsam iyi olur
gerçi içinin nevresimide var ama olsun

bide alttaki, çekmecelerinin kurpları çiçekkli
olmadı oralarada ayıcıklı bşey alır takarım

ayyy canım gerçekten o tulumlarda solucan gibi oluyolar
bide böyyyle sokulmaları yokmu insana
popolarını çıkararak başını omzuna koymaları yokmu
çok seviyorum bebekleri ya
senin oğlunda tam sevilecek dönemde şuan
yumuduk yumuduk olmuşturrrr :)))
penye batteniyede almıştım ben 2 tane yetermi
biri hastane çıkışının içinde vardı birinide extradan aldım
bide örgüden yapılmış var çok tatlı resim çekebilirsem koyarım

canım o zıbınlar çok küçük oluyor bebek hemen büyüdüğü için sonra giydiremeyeceksiniz dedim.Sen büyüklerinden de aldıysan giydirirsin tabi.Ama atlet daha derli toplu oluyor.Zibın açılıyor falan.Şu da var ben o şekilde kullandım ama herkes de aynını yapacak diye bişey yok tabi.
Pijamalar gerçekten çok kullanışlı.Bi de hava soğuyunca ben üstüste 2 tane giydirdim onlardan.Epeyce almıştık o nedenle.
Bu arada yeleğin çok güzel olmuş.Güzel günlerde kullansın kuzun.

Ben omo baby ve yumoş baby kullanıyorum.Yumuşatıcıyı çok az kullanıyorum.Aslında alerji yapma riski varmış.Ama kullanmayınca çok sert oluyor çamaşırlar.Çok şükür bi sıkıntı da olmadı şimdilik.Başta çoraplar için file almıştım kullandım ama şimdi kullanmıyorum hepsini bir yıkıyorum.

teşekkür ederim canım
anladım ilk aldıklarımızı 1 ay giydirecez
büyüklerindende var bende boy boy sonra sığmıcaklar
atlette var gün gelsin inşallah lazım olur giydiririz
bide bişey daha sorcam
tanıdıklarım erkekte olsa kızda olsa kilotlu çorap giydiriyolar alttan sıcak tuttsun diye bebeği,ama tabi çok küçükken değil 6-7 aylıkken başlıyolar
sence nasıl olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…