ayşecim çok güzel olmuş eline sağlık, güzel günlerde giysin bebeğin....
İl sefer için de gayet güzel bir iş çıkarmışsın kıskandım seni :sinifsinif:
ayse20 yelek çok şeker canım, Rabbim ağız tadıyla mutlulukla giydirmeyi nasip etsin inş.. :)))
saol canın benimmm hem bebeğime hemde ilk örgüm.Çok güzel olmuş eline sağlık. İlk örgün bebeğine yani süper.
cnm benimmmm ayyy bunlar çok tatlı ya
gerçekten en lazım olan şeyleri almışsın
gerçekten bayıldım
seninki erkekmiydiii
tulumun her türlüsü lazım olacak
uzun kollu kısa kollu
ama şuna göre ayarlayın eylülde doğacak diyelim
doğduğunda alttan kısa kolluları giydireecez
kasımdan sonra uzun kollusunu giyecek ya
2-3-4-5 aylıkken giyebileceği gibi almalıyız
Sabah benim yazdığım yorumlar görünmüyor mu yaaa(
Neyse tekrar yazayım...
Mopsycim, güle güle giysin bebeğin, hepsi çook tatlı....
Bence ağırlıklı olarak 0-3 ay almak lazım... Çünkü gelen hediyeler genelde 3-6 aylık oluyor...
Ve gene bana göre 0-3 te 3-6 da uzun kollu olmalı...
Ne olursa olsun eylül ayı çok da sıcak olmuyor, özellikle benim eylül sonu olacağı için söylüyorum ben kısa kollu almıycam hiçbişey... İnce penye ve kalın penye olarak ayrım yaparım, ama ısa kollu almam.. Çünkü bebeği kat kat giydirmekten hoşlanmıyorum.... İçine kısa kollu giydir üstüne uzu kollu giydir, o da olmadı yelek o da olmadı hırka falan sevmiyorum...
evt aslında uzun kollu penyeler daha kullanışlı olabilir kısa kollu 0-3 aylık az birkaçtane olsa lazım olabilir çünkü benim sezeryan falan olursa ağustos sonuna doğumum gelir..normal olursada eylülün 9una denk geliyor...
banada uzun penyeler mantıklı geldi ilk aylar için şimdi....akşam falan yine bi serinlik olur yani:lepi:
ayy kuzular gelsin yaw nasıl heycanlandım bunları yazarken bile...canlarım benim:ecrin_bebek:
sağol ayşecim..ya benimkinin cinsiyet belli değil canım bende oyüzden hem kıza hem erkeğe gidecek renkler almaya çalıştım yani kız olsada sarı yada krem rengi olur diye düşünmüştüm...şimdi cinsiyet belli olunca mavi ve pembeler alacağım...
buarada senin ördüğün yelek çok cici birşey canım bayıdlım..o nasıl senin ilk işin hayret ettim gayet marifetlisin.ben düz örgü bile öremem inanki...:lepi:
kızlar bana sorarsanız kısa kollu hiçbişey almayın belki atlet olabilir.Bi de zıbın alın ilk dönem en çok onlar kullanılıyor.Şu an fazla bişey almayın bebek giyemeden büyüyor.Ben yığınla almışım bugün küçükleri çıkardım ve farkettim ki aldığım bir sürü şeyi hiç giydirememişim bile.Kadeşime saklamaya karar verdim.Bi de hastane çıkışınızı bol takımlı olanlardan alın.Yeni doğduklarında 0-3 ay kıyafetler bile büyük geliyor.Hastane çıkışındakiler baya minikler.
ayşe bide sen yatağı sormuştun ya ben ona mesaj yazmıştım ama geçen sabah site bi tuhaftı ya silinmiş....lila rengi yatak erkeğe olurmu demiştin..şimid ben tam m görmeden tahmin yürütemiyorum mümkünse onunda bi resmini koyabilirmisin...
canım bizde onu söyledik zıbın ilk doğduğunda kısa giyer sonra 2-6 aylık dönemde uzun kolluya geçerizz....
Ama denizbaris arkadaşın dediği mantıklı geldi
eylül ayı çokta sıcak olmuyorr
ama benimki ağustosun sonu eylülün başı gibi olacak kısmetse
olmadı ben sadece 1 ay giymelik alırım kısadan
ama eylülün sonu alanların uzun alması daha iyi
sen ne dersin nede olsa tecrübeli annesin
canım ben 7 eylülde doğum yaptım ve hiç kısa kollu bişey giydirmedim.Hatta uzun kollu zıbın üstüne biraz kalın penye uzun kollu kıyafetler giydirdim.Bebekler yeni doğduklarında çok üşürlermiş çünkü.ılk bir aydan sonra atlet giydirmeye başladım.Onlar kolsuzdu ama.Atlete başlayınca da üzerini çift kat giydirdim.Sonuçta zıbını 1 ay kadar giydireceksiniz.Abartmadan bikaç tane alın derim ben.Yani kısa kollu giydirebileceğinizi sanmıyorum tabi çok sıcak yerlerde yaşamıyorsanız.
Ayrıca ayaklı pijama takımları da çok kullanışlı oluyor.Hala içine ayaklılardan giydiriyorum.Çünkü çoraplaı çıkarıp yalıyor ama en azından pijamanın ayağını çıkaramadığı için ayakları üşümüyor.
Bir de ben aldanmıştım siz aldanmayın diye söylüyorum 0-3 3-6 ay boyları markadan markaya değişiyor.Kimi büyük kimi küçük oluyor.Göz kararı alın.Gerçi benim gözümün kararınca aldıklarım da hala oğluma büyük geliyor.
Abartmadan gücünüz yettiğnce canınızın istediğini alın bence.Hamileyken alışveriş daha bi heyecanlıydı çünkü.Onları her gün çıkarıp severdim.Hele doğuma yakın yıkayıp ütüleyip yerleştirme faslı inanılmaz zevkliydi.Bunları yazarken geçen seneyi hatırlıyorum da ne büyük heyecandı Allahım.
Allah hepinizin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
teşekkürler hilkacım.çok güzel bilgi verdin bende uzun alacağım bundan sonra...allahım bizde giydirmeyi nasibetsin...
bu önden çıtçıtlı tulumlar nasıl peki kullanışlımı onlarda....
hani ayaklı falan komple tulumlardan bassediyorum onde çıtçıtları var birtek...
bence erkeğede gider canım koca yatak yani enazından pembe değil<<<<
içindeki çarşaflarını erkek renklerinde bir kombinasyon kullanırsın olur yani hiç yeni yatak alma derim yazık bunada
-tatlicadiarzu-
İnşallah canım zaman o kadar çabuk geçiyor ki bi bakmışsınız kucağınızda.Sonra bi bakmışsınız 6 aylık olmuş bile.Yanii insan anlamıyor bile.
canım benim oğlum 3430gr ağırlığında ve 50 cm doğdu.Ortalama bir bebekti yani.Bına rağmen İlk ay tulumlar büyük geldi ama sonrasında 4.5 aylık olana kadar hep tulum giydirdim.Çünkü kucağa alınca sırtı falan açılmıyor rahat oluyor.Ayrıca tulumla acayip de sevimli oluyorlar.solucan gibi:))))))))
Penye battaniye bikaç tane alın çok lazım oluyor.
canım yeni doğmuş bebeğe tabikide kısa kollu bişey giydirilmez
temmuz ağustosta olsa dahi yeni doğduğunda aynen dediğin gibi çabuk üşürler
biz içten giydirilen zıbından bahsettik kısasından alsakmı diye
sen tecrübelisin uzunu daha iyi diyosan uzunundan alırız kısmet olursa
benim bebeğim ağustosun ortasında doğmuştu
içten kısa kollu zıbın giydirmiştik,üstüne hastane çıkışı,üstünede battaniyesi tabi.
bide şuna kafam takıldı zıbını 1 ay giydireceksiniz demişsin
niyeki daha sonra giydirilmiyomu ?
bende 1 yaşına kadar giyeceği kadar zıbınlar var
o dediğin ayaklı pijamalardanda ben çok almıştım var bende
etrafımdan gördüğüm kadarıyla çok kullanışlı oluyor
bide sık sık kirlendiği için yıka yıka kullan bol alınması lazım sanırım
bide arkadaşlar penye yeleklerdende alın
çocuk uykudan uyandığında eğer yaz ayıysa yünlülerden giydirilmez
penye olanlardan hemen üstüne giydirmek için almıştım bende
yün olanlarda kışın çok güzel olur diye düşünüyorum
örneğin benim ördüğüm yelek tam 5-6 aylıkken giydirilcek bişey
o dediğin yıkama ütüleme faslı çok güzel oluyo
sabun tozuyla yıkıcaz değilmi ?
mini minnacık çoraplar makinenin arasına sıkışmasın diye
onları içine koyup yıkamak için bişey almıştım
canım o zıbınlar çok küçük oluyor bebek hemen büyüdüğü için sonra giydiremeyeceksiniz dedim.Sen büyüklerinden de aldıysan giydirirsin tabi.Ama atlet daha derli toplu oluyor.Zibın açılıyor falan.Şu da var ben o şekilde kullandım ama herkes de aynını yapacak diye bişey yok tabi.
Pijamalar gerçekten çok kullanışlı.Bi de hava soğuyunca ben üstüste 2 tane giydirdim onlardan.Epeyce almıştık o nedenle.
Bu arada yeleğin çok güzel olmuş.Güzel günlerde kullansın kuzun.
Ben omo baby ve yumoş baby kullanıyorum.Yumuşatıcıyı çok az kullanıyorum.Aslında alerji yapma riski varmış.Ama kullanmayınca çok sert oluyor çamaşırlar.Çok şükür bi sıkıntı da olmadı şimdilik.Başta çoraplar için file almıştım kullandım ama şimdi kullanmıyorum hepsini bir yıkıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?