eliznil canım anakucağın çok hoş güzel günlerde kullanın...portbebe daha kapalı etrafı.o yüzden daha hijyenik geliyor bana..pusetin heryeri açık haliyle bebeğin yüzüde açık kalıcak. toz vs gibi sepeplerden dolayı mantıklı gelmiyor..
hijyeniklik tartışılır canım...
Ana kucağının üzerine de bi tülbet örttünmüydü cibinlik gibi tozdan kirden korur...
Ama portbebeyi arabada kullanamazsın... YAni kullanırsan da emniyet kemeri ile sabitleyemezsin...
Hiyjen mi sağlık mı dersen hijyen için çare bulunur ama allh korusun kaza maza durumlarında portbebe arabadan fırlar ama oto koltuğu sabit kalır...
Böyle riskleri düşünmek lazım bence...
Ben port bebeyi arabasız gideceğim yerlerde kullanıcam.... Taşıma kolaylığı olsun diye...
canım bence ikiside lazım ve ikisininde kullanılacağı yerler ayrı
ben şahsen yeni doğmuş bebeği arabada anakucağına yatırıp arabaya bağlamam
öncelikle 2-3 aya kadar portbebede kucağımıza alırız daha sonrada anakucağına geçeriz
zaten portbebe çok uzun kullanılan bişiy değil 2 ay en fazla 3 ay kullanılan bişey
ben gaz yapmayanından aldım emzik tarafı yamuk
Tamm canım da kucaktaki çocuğun hiçbir güvenliği yok ki...
Mutlaka anakucağına yatırıp arabaya sabitlemen gerekiyor.. Başka yolu yok bunun... Portbebeyle kucakta durmasının hiçbir güvenliği yok.... Ben ana kucağı kullanıcam arabada... Yürüyerek gideceğim mesafelere ise portbebe ile taşırım...
Tercih meselesi tabii... Ama en kötüsünü düşünüp önlem almak gerek bebekler için....
Düşün arabada giderken bir kaza yaptığınızı... Kucağında portbebe ile bebeğini koruyableceğini sanırsın ama bilimsel olarak kanıtlanmış bişey var ki koruyamazsın... Ama anakucağı ile arabaya sabitlenmiş olursa gayet güvenli bir şekilde koruyabilirsin...
Zaten Amerikada ve tüm avrupa ülkelerinde de hastaneden çıkış vermiyorlar ana kucağı oto koltuğu olmadan... Ve trafikte de çok büyük cezası var...
Türkiye için de böyle bir yasa tasarısı hazırlanmıştı AB uyum süreci için ama hala tasarı halinde sanırım...
portbebe bebekler içinde rahat birşey değil, anakucağında yattıklarında anne karnında durdukları şekle benzer şekilde bir duruş alıyorlar o yüzden daha rahat ediyorlar
öyle tabi ama portbebede dümdüz yani yatak gibi içinede alt açmayı koyarsan yumuşacık oluyo üstü heryeri kapalı yeni doğmuş bebek için daha güvenilir gibi geliyo bana bilmemki bilmiyorumkismile
ztn düz olması bebeği rahatsız ediyor ilk aylarda anne karnındaki pozisyonunu arıyor haliyle huzursuz oluyorlar. tipi itibariyle sana güvenli gibi geliyor ama değil ayşecim. yeni doğmuş bebeği kemerle arabaya bağlamıyosun neticede anakucağını bağlıyorsun. bebeğine zarar verecek bir durum teşkil etmiyor
ikisinide strelize ediyorsun kaynatarak yada özel makinada ama camdanda 1 tane alıp koyulabilir tabi tercih meselesi dr.brownların camı yok galiba ben raslamadım
bende bulamadım dr.brownda cam olanı... 3 boy aldım cam olsaydı birini cam alırdım...
yanlız biboronlardan birine su koyup içmeyi denedim iki çekmede çenem düştü..agzımada iki damla bişi geldi.... çocuk içiin onu emmek biraz zor diil mi? :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?