2010 eylül annelerinin beslenme ve kilo takibi..

Angel53

minik mucizem
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
569
0
96
Rize
slm 2010 eylül ayının güzel annişleri..2010 eylül başlıklı tek topiğimiz vardı biraz hareketlenelim dedim kaydirigubbakcemile2 bu topikte hafta hafta aldığımız kilolarımızı takip etmeye ne dersiniz :uhm: ayrıca nasıl beslendiğimizi eğer varsa öğün tablolarımızı bu topikte paylaşabilirz diye düşündüm..hadi bakalım annişler :emir_bebek:

ilk açılı ben yapıyorum kızlar..bereketli olsun topiğimiz..

hamile kalmadan önce 50 kg idim.şuan 6+5 deyim ve 51 kg dayım.sabah kahvaltımı asla esgeçmiyorum kaşar beyaz peynir zeytin 1 dilim ekmek ile kahvaltımı yapıorum.öğle yemeğimi seçme hakkım pek olmuyor çünkü işyerinde çıkan yemekleri yiyorum.öğleden sonra mutlaka meyve yiyorum yoksa ceviz fındık filan.akşam yemeğimde yoğurt salata mutlaka oluyor.yatmadan da sütümü içiorum.balık ceviz yoğurt çok tüketmeye çalışıorum...çok da araştırıyorum..hadi sizlerden de fikir bekliyorum..

aaa negüzel olmuş canım..
bende sabah mutlaka 1 yumurta yiyorum.ya haşlanmış yada peynirli omlet şeklinde..
1 ceviz peynir(kaşar veya pastörize peynir veya tulum)
1 dl ekmek ve açık çay
öğlen..mutlaka 1 tabak çorba ve işyerinde ne yemek varsa 1tabak...(ya sebze yemeği olur ya bakliyat.tavuklu etli güzel bişiler çkar )
yanında yoğurt cacık veya salata
akşamda..1 tabak uygun faydalı bir yemek çeşidi yanına mutlaka yoğurt salata olur
ara öğünlerde meyve kurukayısı ceviz badem gibi şeyler tüketiyorum
akşam 1 bardak lıght süt.bazen öğledensonrada küçük kutulardan aldırıyorum...
haftada 2 defa balık..2 tanede ayrıca ton balığı yiyorum
şarküteri ürünlerini yemiyorum asitli içeceklerden katkılı ürünlerden uzak duruyorum

kilom 63tü busabah 64.900 geliyordum çok moralim bozuldu:ecrin_bebek:yani 2kg çabuk geldi...

aaa negüzel olmuş canım..
bende sabah mutlaka 1 yumurta yiyorum.ya haşlanmış yada peynirli omlet şeklinde..
1 ceviz peynir(kaşar veya pastörize peynir veya tulum)
1 dl ekmek ve açık çay
öğlen..mutlaka 1 tabak çorba ve işyerinde ne yemek varsa 1tabak...(ya sebze yemeği olur ya bakliyat.tavuklu etli güzel bişiler çkar )
yanında yoğurt cacık veya salata
akşamda..1 tabak uygun faydalı bir yemek çeşidi yanına mutlaka yoğurt salata olur
ara öğünlerde meyve kurukayısı ceviz badem gibi şeyler tüketiyorum
akşam 1 bardak lıght süt.bazen öğledensonrada küçük kutulardan aldırıyorum...
haftada 2 defa balık..2 tanede ayrıca ton balığı yiyorum
şarküteri ürünlerini yemiyorum asitli içeceklerden katkılı ürünlerden uzak duruyorum

kilom 63tü busabah 64.900 geliyordum çok moralim bozuldu:ecrin_bebek:yani 2kg çabuk geldi...

ÇOK GÜZEL CANIM. MORALİNİ BOZMA KİLOLARI ŞİMDİ ALIP DOGUMDAN SONRA MANKEN GİBİ OLUCAZ İSTER İSTEMEZ AMA BEBİŞİMİZE DEGMEZMİ KİLOLAR:emir_bebek:

bencce de cok ısabetlı olmus topık cnm

cnm ben aslında hamıle kalmadan once yedıklerıme devam edyrm

5 senedır falan saglıklı beslenme tarzını benımsedım

hatta aıleme falan herkes hamılelırın yeme seklı gbı yese hıc bır rahatsızlık olmaz seklınde konusurdum

tuhaf karsılarlardı arkadaslarım ve cevrem

yemedıklerımı soyleyım:

kola vs asıtlı ıcecekler ıcmem sadece soda o da mıneral bakımından ıyı dıye ıcerdım

kızartma, salam vs şarkuterı ürünleri yemem

dısarda yemek yemem lokanta vs..

cıps asla yemem cay, meyve suyu ıcmem sevmem

keccap mayonez yemem....

hatta buskuvı nadır alırdım cıkolatasız yapamazdım bunlardan da almıyrm

fabrıkasyon urunlerde emulgator koruyucu (katkı maddesı) var o yuzden bu ıkı urunu de almıyrm

meyve canavarıyım...sebzeyı cok severım..

cavdar ekmegı tuketyrm.. (ekmek makınası alcaz ekmegı de dısardan almaycz)

tek kusurum et yemıyrm kurbanlık etlerını de bana ozel yaptırdım

sadece kıyma ve sucuk(annem kurbandakı etlerı kendı sucuk yaptı) seklınde yıyorum

haftada (1 ) ptesı balık gunumuz beklerız:)

bal her daım tuketırım

pılav makarna turu seylerı haftada 1 yada 2 haftada bır yerım

zeytın yagı kullanırm yemeklerde

sogan sarımsak vazgecılmezım....

ıncır ve kayısı su aralar tuketıyrm kı kabızlık cekmemek ıcın

kaynamıs suya kayısı atıyrm ıcebıldıgım sıcaklıga kadar sogutp oyle ıcıyrm kayısı aroması suya gecıyr ve daha etkılı

hamıle kalmadan once yesıl cay ıcerdım zararlı mı bı arastrıyım??????

aklıma gelen bunlar zaman zaman paylasırz

onceden de yememe dıkkat ederdım sımdı daha da edıcem tabı ama pek bı fark yok

byyyyyyyyyyyyy

a kılomu unuttum ac karnına 48.100 cıkmıstım 2 gun once

bugun yemekten sonra 49.5 cıktım

bu arada elımde sıseyle gezerım yudum yudum ve sureklı su ıcmek ıcın 1.5 lıtrelık sıseyle

(hamıle kalmadan oncekı alıskanlıgım)

sanırım 2.5lıtre ıcıyordum hamıle kaldıktan sonra 3lt ıcıyrm canlar

ayva yeyın kızlar bebısler guzel olsun :) aklıma geldıkce yazarm.)

bu arada 2010 eylul annelerıne ben de kayıt oldum fakat

eskıden kayıt olanlar zaten muhabbetı artırmıslar...

hep kendı aralarında sohbet ve soruları yoneltıyrlar..

hep aynı doneme denk gelmıs olmaları da etken tabı..

bılmem yabancılık cektım

dıger topıklerde daha sıcak karsılanmıstım..

ben de sorum varsa soruyrm

bazen bır ıkı cevaplayan oluyo bazıları gormuyo bıle

hayrlısı artık

nedense paylaşmak ıstedım

herkez yeni pembecim böyle düşünme..herkezde ilk heyecan aklımıza ne gelirse soruyoruz cevaplıyoruz.kimse kendi arasında konuşmuyor sana o anda öyle denk gelmiş olmalı.bi arkadaşın sorusuna kim cevap vermek isterse kimin bilgisi varsa o anda cevaplıyordur...
sende çekme kendini atıl muhabbete..neticede kimse önceden tanışmıyor burada ve herkez yeni kaynaşıyor...daha çok aylar var önümüzde kendini daha rahat hissedeceğine eminim canım.

Hep kendı aralarında sohbet ve soruları yoneltıyrlar..

Hep aynı doneme denk gelmıs olmaları da etken tabı..

Bılmem yabancılık cektım

Ben de sorum varsa soruyrm

hayrlısı artık

bi problemin olursa biz burdayız canım daha yeni oldugundan böle şeyler olabiliyo zamanla birbirimizi daha iyi tanıycaz .

hep kendı aralarında sohbet ve soruları yoneltıyrlar..

hep aynı doneme denk gelmıs olmaları da etken tabı..

bılmem yabancılık cektım

ben de sorum varsa soruyrm

hayrlısı artık

evet arkadaşım haklısın banada oyle oldu kımse soruarımı ceveplamadı neeeeeyyyseee bende şu anda 7 hafta 4 günlük hamileyim

evet arkadaşım haklısın banada oyle oldu kımse soruarımı ceveplamadı neeeeeyyyseee bende şu anda 7 hafta 4 günlük hamileyim

tatlım hayrlı olsn bebısın:)

ne yapalım bende yabancılık cektım ama zamanla alısırz

tatlım sennle yakın ıllerdeyız:)

hangı doktora gıdıyrsun?

slm kızlar bende 5 haftalık hamıleyım suan 48 kıloyum
ama benım ikinci cucuğum olacak insallah..
ilkinde bole değildı daha basında iştahım acıldı..ole bole değil
ve ben kolayı çok içiyordum...doktor asla dedı..
suanda cebellesıyorum desem yerıdır gunde 1 badakda olsa içiyorum..
ama onun harıcınde sebzemı yıyorum,gunasırı yumurta yıyorum hersabah portakalsuyu içiyorum
10-12 kılo arası almak istyorum..daha fazlası zor olur...
doktorumda sağlıklı beslenerek 10-12 kılo almanın ideal olduğunu soledı...yalnız bu vucut kıtle endexıne gore değişiyor..
penbe 50 bende senın gbı yenıyım ve evet sana katılıyorum benımde soruarıma bazen cevap verılmıyor..ama zamanla muhabbetın artacğını dusunuyorum cnm

yapmayın kızlar ya bazen benimde sorularım askıda kalıo bişi hakkında konuşulurken ona çok dalındıysa görülmüo malese ama üzülmeyin kocaman bir aileyis bis

tatlım hayrlı olsn bebısın:)

ne yapalım bende yabancılık cektım ama zamanla alısırz

tatlım sennle yakın ıllerdeyız:)

hangı doktora gıdıyrsun?[/
çok teşekkür edrim arkadaşım saol ben askeri hastaneye gidiyorum birde melikgazi hastanesi cahit bey var ona gidiyorum

kızlar hergün 1 yada 2 tane ceviz yiyorum 3 5 tane badem ballı ıhamu ve hersabh peyir domates salatalık la 2 simit buarada sabah 6 da kalkıp zeytin ekmek yiyorum nedenddir bilmem ama hoş olyo

selam kızlar bende aranıza yeni katıldım 7 hafta 3 günlük hamileyim. kısmetse eylül annesi olucam sizin gibi. :ecrin_bebek: Tatlıyı çok seven biri olarak nedense artık tatlıya karşı hiç isteğim kalmadı daha çok ekşi - tuzlu yiyecekleri canım çekiyor. sabah kahvaltı da peynir zeytin domates sonra arada ceviz, öğlen işyerinde ne çıkarsa artık:) öğle üzeri mutlaka meyve tabağı yapıyorum akşam da seze yemeği genelde ( pek etle aram yok maalesef) ara ara köfte yapıyorum hafta da bir balık yerdim şimdi onuda istemiyorum:( kilom 56-57 arasında gidip geliyor genelde yemek yemeyi seven biri olarak şu sıralar iştahsızlık ve tansiyon düşüklüğü başladı yiyemiyorum pek fazla. durumum normal mi sizce ?:CüvCüv:

Back
X