2010 eylül hamişleri:):) tanışalım paylaşalım.

evet ela11 ilk bebeğimde epural anestezi ile oldu
nasıl olduğunu tarif edeyim :) beline iğne yapılıyor sonra ayakların uyuştuğu zaman önüne küçük bir perde geriyorlar ki kesildiğin anı görememen için ama üsteki ışıkların kenarından görebiliyorsun sonra bebek çıkıyo o sahne çok güzel onun ağlaması, hemşire hemen bebeği alıyo onu temizlerken doktor plesentayı çıkarmaya çalışıyo o biraz içini tuhaf ediyo ama bebeği izlediğin için pek etkilenmiyorsun sonra hemen bebeği kucağına veriyorlar onun ağlaması hemen meme araması çok ilginç geliyo çok hoş bir duygu
herşeyin bir zorluğu var tabiki sezeryan normal doğumdan zor sonrasında çok ağrın oluyo dikişlerin acıyo iki büklüm geziyorsun
ben normal doğum istemiştim ama bebeğim tersti makatla geliş pozisyonundaydı sancıyla dönmesini beklediler ama dönmedi sonra sezeryana aldılar.
Doğumdan korkmamanı tavsiye ederim, eğer sabırlı olursan panik yapmazsan normal doğum çok daha kolay ve sonrasında kendini iyi hissediyorsun kalkıyorsun dolaşıyorsun bebeğine bakabiliyorsun ama sezeryanda biri senin kucağına vericek emzirmen için yardım edecek doğrulup emziremiyorsun bile acı çekiyorsun
tabiki kendini neye hazır hissediyorsun öyle yaptır
bunun için sterese girme

çok teşekkür ederim cnm gözlerim doldu inanır mısın o anı düşününce.. inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. normal doğum dediğin gibi en sağlıklısı ama onda da beni korkutan bebeğin kolay çıkması için vajinaya kesik atılıyormuş. iki arkadaşım normal doğum yapmıştı ve sonrası tuvalet ihtiyacı vs de çok zorlandıklarını uzun birsüre de iltihapla uğraştıklarını söylediler. o yüzden biraz da ürküyorum. bir de benim kızım biraz tombik gidiyor 4-4buçuk kilo doğar diyor doktorum böyle giderse. oyüzden de sezeryanı düşünmüştüm. ama zamana bırakıcam doktor kontrol edecek nasılsa sonlara doğru en doğru kararı sanırım o verecektir. Allah hepimize sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bebekler nasip etsin..

bir de bel ağrın olmuş muydu bazıları epidural sonrası uzun süre belinin ağrıdığını falan söylüyor da

Kızlar merhaba..bende haziranda doğum yapıcam allahın izniye....6 ayı bitirdik çok şükür..ben ikiz bekliyorum ikiside erkek..o yüzden belki erken doğum olabilir..

Gerçi doktorlar böyle irşeyden şimdilik şüphelenmiyolar ama allah bilir tabii nihayetinde...

Hepimiz sağlıklı doğumlar yaparız işallah..

maşallah ne güzel tek ikiz bekleyen sensin bu topikte:) hepimizin bebekleri zamanında sağlıkla gelsin inşallah

yaa kızlar doğumu hiç aklıma getirmemeye çelışıyorum ama bi yere kadar tabi , bende doğumdan çok korkanlardanım belki de ilk olduğu için bilemiycem ama yavaş yavaş stres olmaya başladım
çevremdekiler normal tavsiye ediyor tabi bebeğim dönmesi, çatın müsait oluşu önemli
ben normal doğumdan cok korkuyorum, ama sezaryende sonradan zor oluyomuş offff zaten cok panik bi yapım var hayatımda narkoz almışlığım hatta hastanede yatmışliğım bile yok Allah yardımcımız olsun
kızımı da bir ana önce kollarıma almak da istiyorum onun kokusunu içime çekmenin hayalini kuruyorum

doğum şekli bence kişiden kişiye göre değişiyor kimi normal doğum diyor kimi sezeryan... benim çevremdde nedense doğum yapmayanlar normal doğum diyor:) sezeryan yapan arkadaşlarım çoğunlukta ve genelde de epidural sezeryanı övüyorlar. az önce bir arkadaşımla konuştum geçenlerde doğum yaptı. normal istiyordu fakat son anda sezeryana karar vermiş doktoru. iyi ki sezeryan olmuşum çok rahattı sonradan da öyle çok ağrım sızım olmadı diyor. bence en iyisi doktora bırakalım. ben de aynı senin gibi korkuyorum ve merak ediyorum bu sıralarki en merak ettiğim konu oldu.
önemli olan bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak doğum her şekliyle zor ama katlanacağız bebişler için

allah bir avazda kurtarsın inşallah canım. senin bir de ikiz... çok dikkatli olman gerek.

Kızlar bende uzun zamandır giremiyordum.
Akşam işten gelince çoraplarımı çıkartıyorum. Çorabın lastik yerleri iz yapmış oluyor. Sanırım vücut su toplamaya başlamış. Şu ana kadar toplam 8 kilo aldım. 3 ayım kaldı bakalım inşallah çok fazla kilo almam. Bu haftada şeker yüklemesi yapılacak. İnşallah bir sorun çıkmaz. Kramplarım olmadı çok şükür şimdiye kadar o yüzden magnezyum içme ihtiyacı duymadım ama doktorum günde bir tane içmemi önermişti. Normalde hap kullanmayı sevmiyorum ama. Kramp yok ama reflüm başladı bazen midem çok kötü oluyor sıcak yemek istemiyorum. Hep soğuk yiyecekler tüketmek istiyorum. Bu arada tetanoz aşısı oldunuz mu?

tetanoz aşısı 2 kere yapılıyor 1 er ay arayla canım. sağlık ocağında yapıyorlar ücretsiz. ben ikisini de oldum 1 şubat ve 1 martta. şeker yüklemesi inşallah iyi çıkar ben onu da hallettim birşey çıkmadı şükür. mide yanması için leblebi ye ara ara iyi gelir bir de yatarken çift yastıkla yat ben öyle yapıyorum çok olmuyor gerçi ama tedbir alıyorum.8 kilo hiç fena değil cnm ben baya aldım 28 haftam bitiyor yarın 12 kilo toplamda almış bulunuyorum neyazıkki 15 ile bitirebilirsem ne mutlu bana

işe giderken ve gelirken mutlaka yarım saatte olsa yürüyorum. bundan sonra yürümelerimi sıklaştırıcam çatılar açılsın diye. inşallah bir aksilik çıkmazda normal doğum olur. bu yüzden çok kilo almıyorum bence. şeker yüklememde çok şükür benimde iyi çıktı. böylece testlerimiz bitmiş oldu. senin de çıkmamasına sevindim. senle aşağı yukarı aynı gidiyoruz. ben de 29. haftamdayım.

iyi yapıyorsun cnm ben de artık bol bol yürüyeceğim. kışın üşengeçlikten doğru düzgün yürümemiştim. benim de basurum çıkmış sinir oldum dün birden ağrı yapmaya başladı oturamıyorum üstüne trajikomik bir haldeyim yani:) yani okadar su içiyorum anlamadım neden böyle oldu bir de kabız da değildim songünlerde. internetten baktım neyapsam diye zeytinyağı falan demiş denedim akşam birazcık sızısını aldı ama yarın zaten dr kontrolüm var sorcam bakalım. belki ilaç falan verir. senin de testinin iyi çıkmasına sevindim cnm. zor oluyormuş çünkü gebelikte şeker olayı.

nerden nereye geldik
geçmişe baktım sanki daha düne kadar bulantılar filan bahsediyorduk
zaman geçmiyor gibi geliyordu ama epey yol katetmişiz
benim bir ayım kaldı inşallah bebeklerimiz doğuncada paylaşırız bu mutluluğu

evet ya çok az kaldı ben de 33. haftadayım yaklaşık 6 hafta kaldı sanırım. sona yaklaştıkça zaman geçmiyor ve gittikçe zorlaşıyor sanırım. senin doğum mayısa geliyor o zaman kaç haftalıktı ilk önce senin bebiş gelcek sanırım. hepimize sağlıklı doğumlar olsun

kızlar bende dün dr.a gittim normal de 31 haftalığım ama bebeğimin başı 34 haftalık çıktı..diğer organlar vücud gelişimi satla aynı zamanda gidiyor..dr normal dedi bu haftalarda beyin gelişimi hızlı gidip çabuk duruyormuş sizde böyle şeyler yaşadınız mı merak ettim doğrusu..bebeğimim başı da aşağıda doğum pozisyonun da duruyor dr.um normal doğum yapabilirsin dedi..hayırlısı tabi...bakalım ilerleyen haftalarda neler bizi bekleyecek ...

canım olabiliyor öyle şeyler. benimkinin kafa çapı 2 hafta geride dr korkulcak bişey yok dedi. halbuki boyu 2 hafta önde.kafa çapı yapısal olarak büyük ya da küçük olabiliyormuş. benim de 3 gündür çok canım sıkkın kanamam var ilk başladığı gün gittim dr a o kadar korktum ki ağla ağla gözüm çıktı. neyseki rahim kapalı nst ye baktılar bebeğin hareketleri de normal o yüzden dr korkulcak bişey yok dedi yat dinlen dedi yatıyorum 3 gündür ama hala az da olsa kahverengi kanamam var 1-2 gün daha geçmesse yine gidicem sancım da yok ama korkuyorum inşallah birşey olmaz

cnm durumuna çok üzüldüm işallah bizim nişan olarak adlandırdığımız kanama değildir bu..neyden kaynaklandığını söyledi mi dr... Gerçi bak dr. korkulacak bişey yok demiş sıkma canını böyle şeyler olabiliyor demek ki ..sen dr.un dediklerini uygula herhangi bir durumda da mutlaka dr.a git..
zaten sen bu konularda duyarlısındır ihmal etmessin..bildiğim kadarıyla sezeryan olacaktın..inşallah herşey gönlünce olur cnm..

inşallah değildir canım. az kaldı dayansınlar erken gelmesinler. doktor erken doğum belirtisi olarak görmedi şuan için ama kanama olması korkuttu tedbiri elden bırakmamak lazım dedi. vajinal muayene yaptı rahim kapalı görünüyormuş ultrosonda nst de de normal çıktı herşey.. yatırcaktı hastanede ama sonra korkulcak bişey görünmüyor şuan dedi eğer ağrıyla beraber devam ederse ya da kanama artarsa acilen ara gel dedi.işte şimdilik yatıyorum genelde. umarım geçer. dikkat et sen de kendine. yorulma şusıralar ben salak gibi temizlik yaptım ogün gerçi çok ağır bişey yapmadım ama ondan oldu sanırım. doğum iznine de çık biran önce erteleme evinde dinlen yavaş yavaş hazırlıklar yap. evet ben sezeryan düşünüyorum ama belli de olmaz benimki de dönmüş başaşağı belki sonradan kararımı değiştirebilirm. hangisi sağlıklı olcaksa hepimiz için öyle olsun yeter ki bebişler zamanında sağlıklı gelsinler

evet cnm benimde tek dileğim zamanında gelmeleri..bebeğimin başı 26. haftamdan beri aşağıda, ve bu haftama kadar çok yoğun çalıştım..sürekli erken doğurucam diye kabuslar görmeye başlamıştım..haftaya çarşamba doğum iznine ayrılıyorum..aslında bu cuma ayrılacaktım..dayanamıyorum artık diye patronuma söyledim ama yerime birini bulamamış biraz daha idare et diyor..idare etmeye çalışıyorum ama artık çok ağırlaştım yürüşüm bile değişti, zorla yürüyorum, ama bana resmen eziyet ediyor, ayağının altına düşen kağıdı almak için bile beni çağırıyor..
anlıyacağın çalışmak bu aylarda bana işkenceye dönüşmeye başladı..bir an önce eve geçmek istiyorum ama evde de bir sürü iş beni bekliyor daha bahar temizliği yapıp, bebişimin ihtiyaçlarını gidericem

cnm sende kendine çok dikkat et..bol bol dinlen, ev işlerini minumuma indir, şunun şurasında az bir zaman kaldı..Hangi doğum şekli senin için iyiyse onu tercih et cnm..gerçi senin kız biraz tombikti ama senin için en iyi doğum şekli normalse onu tercih etmeye çalış canım..en azından doğumdan sonra çabuk toparlanırsın...

bence sen de boşver bahar temizliğini falan.kolay işler yap eşinle beraber yapın temizliği falan. valla azbişi kaldı neyapalım bebişler gelsin ozaman yaparız temizlik gelen de mazur görsün valla. ogünkü yaşadığım korkuyu anlatamam canım oyüzden hiçbirşey bebeklerimizden önemli değil. bol bol dinlen doğuma kadar. doğumdan önce gelen olmayacak mı büyüklerden onlarda bişeyler yapar. benim annem gelcek mayıs ortasından sonra o ben yaparım diyor olmadı kadın tutcam birtane dip bucak temizletcem. benim kız şimdi çok tombik görünmüyor normalmiş doktorum öyle dedi ama boyu uzun görünüyor hala. en son 32. haftada 2200 gr dı ama baş popo mesafesi 33 cm di. en son gittiğimde hiç onu soracak halim yoktu sadece kalp atışlarının ve hareketlerinin yerinde olmasını istedim onla ilgilendim. kendine ve oğluşuna dikkat et cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…