2010 eylül hamişleri:):) tanışalım paylaşalım.

ben de beyaz tenliyim. beyaz ve ince cilt yapısına sahip olanlar çatlamaya müsaitniş. o yüzden önlem almak lazım. bu pregnacare iyi dedi dr bütün hastalarına vermiş. bir de roc un varmış çatlamaya karşı kremi. ben şimdi pregnacare i kullanıyorum ama roc a da bakcam bitince. benim çoğu arkadaşımda çatlak olmadı negüzel ama bir arkadaşım okadar çatlamışki onu görünce korktum çok. bir de hiçbir şekilde geçmiyor estetiksiz.sen de biran önce iyi bir krem al cnm. enazından çatlasa da tüm önlemi aldık ama çatladık deriz.

doğum iznine gelseymiş keşke taşınma olayınız yırtartın ne güzel:) yorma kendini çok bebişe dikkat et

ay negüzel maşallah her dr a gittiğimizde daha da büyümüş oluyorlar pıtırcıklar:) video görüntülerini de mi verdi dr ne güzel yaa izler izler durursun biranönce geçsin zaman da gelsin şu bebişlerimiz

cinsiyetini gösterdi mi saklıyordu en son yanlış hatırlamıyorsam büyük ihtimal kız demiştin ama:)

dr a gittim bugün şeker yükleme yaptırmdım. 50ml iğrenç bir glikoz içtim.neyse ki şekerim normal çıktı çok sevindim kızım da büyümüş 770 gr olmuş boyu da 23.6cm. yine 2 hafta önden gidiyor. ama dr bir problem yok iyi görünüyor nezamndır böyle tombiş bebek görmemiştim dedi:) sadece idrar enfeksyonu çıktı okadar su içmeme rağmen onun içinde antibiyotik yazdı onu kullancam. yanlız şu şekerden çok korkuyordum buna üzülmedim bile o yüzden geçer ilaç kullanınca

cnm senin adına ne kadar sevindim bilemezsin yani şekerinin çıkmamasına..:) bebişimize de maşallah herşey ne güzel de ilerliyor :)) darısı başıma ..cnm sen benden 2 hafta öndeydin değil mi? ultrasona göre de 2 hafta eklersek benden 1 ay önce doğurman muhtemel olucak bu gidişle..enfeksiyonun da işallah bir an önce geçer..herhalde antibiyotiği bitene kadar kullanmam gerekecek..canım sen yine bol su içmeye devam et..ve iç çamaşırını sürekli değiştir, şu pamuklu olanlardan kullan, nemli kalmasın..kısa sürede geçer inş. bende bol wc ye çıkıyorum.. çok su içemiyorum..bende de idrar yolu enfeksiyonu çıkarsa şaşırmıcam..

benim bugün 24 haftalık oldu sanırım 2 hafta var aramızda:) maşşallah bebişlerimize dr önemli olan sağlıklı olması diyor kilonun okadar önemi yokmuş. çok tombik doğup zayıf olan insanlarda var çok zayıf doğup obez olanlarda diyor. pamuklu beyaz çamaşırlardan aldım onlardan kullanıyorum birde hiç belirti de vermedi bu enfeksyon ilginç. dikkat et sinsi de olabiliyormuş dr öyle dedi o yüzden sende gittiğinde yaptır idrar testi zaten ister herhalde dr da benim hiç şikayetim olmadan şekere bakarken idrara da baktı. bir de birdahaki dr kontrolün için sabah erken randevu al aç git şeker yüklemesi için aç olman gerekiyor ben allahtan aç gittim ilaç da içmedim. çıktı aradan test.

cnm ben bugün sonunda tetanoz aşımı oldum sağlıkocağında..gelmişken bide kalp atışlarını dinleyelim dedi ebe..ayy çok güzeldi kendi drumdan daha net duydum kalp atışlarını..daha düzenlilerdi..kendi drumda iki hafta sonra gel demişdi..detaylı ultrasona girip girmeyeceğime karar verecek..normal de rutin, herkesten istenen bir uygulama ama ben amniyosentez olduğum için belki gerek olmayabilir dedi..ama yine de önce kendi bakıcak sonra radyoloji bölümüne göndericek sanırsam..o yüzden benim şeker yüklemem zannedersem biraz daha geç olabilir..
acaba gitmişken idrarımada baktırsam mı? yoksa şeker yüklemesi zamanına mı bıraksam tam karar veremedim.. neyse nasıl olsa zamanım var bu arada düşünürüm herhalde :))
kendine ve kızımıza iyi bak annesi ..:))

:) çok güzel oluyor hakkatten kalp sesini duymak. ben de 2. aşıyı olcam 2 martta sağlık ocağında. bence gitmişken doktora yaptı idrar testini varsa birşey hemen ilaca başlarsın hem. hemen tedbir almakta fayda var. şeker yüklemesi 24-28 haftalar arası yapılıyormuş zaten o ara istediğin bir zaman yaptırırsın ama aç gidiyosun o zorluyor o yüzden erken saate randevu al. benim dün randevum 10 daydı sabahta çok erken kalkmıştım7de. öğlen 12:30 a kadar aç kaldım bir de o iğrenç glikozu içince midem iğrenç oldu tüm gün. sen de kendine ve oğluşuna dikkat et canım:)

canım aç karnına gideceğimi söylediğin iyi oldu..ben kesin bişeyler yer giderdim...hatta genelde randevuları öğleden sonraya alıyorum..artık sabahtan alır, aç karnına giderim.bu glikozu ard arda 3 sefer içiyoruz diye duymuştum..senin ki nasıldı bir sefer mi içtin? yoksa 3 sefer mi? nefes almadan içiyormuşuz bide ..işallah içerken miğdem bulanıpta çıkarmam ..

canım bu aralar ben, bizim bebeklerimiz yaz bebeği olacağı için neler giydirmeliyiz, bu sıcaklarda nasıl bakmalıyız konusuna takılıyorum..yavaş yavaş netten bebek bakımıyla ilgili şeyler okuyorum..gerçi annemler başımda olucaklar ama yine de bende bişeyler öğrenmek istiyorum..yani hiç fikrim olmamasındansa biraz bişeyler bilmek iyidir herhalde...yavaş yavaş bişeylere de bakmaya başladım en azından fikrim olsun diye..sen ne yapıyorsun canım bakmaya başladım mı sende..yoksa ilerleyen zamanlardamı eksikleri alıcaksın..?

canım bana 1 kere içirdiler glikozu. muayeneden sonra ben aç geldim şeker yüklemesi yapalımmı dedim. labarotuara yönlendirdiler orda önce hiç bir şey içirmeden kan aldılar. sonra da 500 ml lik şişede glikoz verdiler 5 dk içinde iç 1 saat sonra tekrar kan alcaz dediler. yine kan verdim. sonra sonuçlar normal çıkınca başka gerek görmediler. eğer yüksek ya da sınırda şüpheli bir durum varsa o zaman 1000lik şişede yine içiriyolar toplamda 4kere kan almış oluyolarmış.benim arkadaşıma öyle apmışlar.
ben şuan zevkime göre alıyorum cicişler ince yazlık alıyorum. annem burda olmadığı için bilemiyorum asıl lazım olcak şeyleri anneme devrettim onunla alcaz geldiğinde:) ama tabii araştırmak lazım. çünkü yazın çok sıcak özlellikle de bizim bulunduğumuz yerler. bence bırakalım bezle dolaşsınlar cıbıl cıbıl sadece ilk doğduklarında hava sıcak da olsa üşüyorlar diye biliyorum o yüzden zıbın takımı almak lazım 2 tane alsak yeter. çabucak büyüyolar çünkü. bir de ben alt değişme minderi nevresim bornoz gibi şeyler aldım. çok ciddi bir araştırmaya girmedim açıkçası ama önümüzdeki aydan itibaren artık eksilerini tamamlamak lazım. hepsi biraraya gelince sıkışır. wenice ve lc waikiki d çok cici şeyler var. bir de geçen deeppo ya gittik orda bir bebek mağazası vardı ismini unuttum çok tatlı şeyler var orda da tulum aldım birtane çok şeker. bir de zaranın bebek ve çocuk reyonu varmış bir arkadaşım söyledi side ve manavgatta yok. antalyada nerde var acaba sen bir baksana alışveriş merkezlerine gittiğinde deeppo da yok baktım ben. orda çok değişik cici şeyler varmış hem kız hem erkek bebişler için:)

öncelikle canım inşallah bende senin gibi tek seferde bu şeker işini bitiririm. kolay değil yani ard arda iç sonra kan ver..zamanın bir çoğunu da hastanede geçir, ben herhalde o gün işe gitmem..
bende bebeklerin yazın üşüyüp üşümediği konusuna takmış durumdayım..kimileri sabaha doğru üşür diyor mutlaka çorap gibi bişeyler giydirmek lazımmış. onlar bizim gibi değillermiş biz nasıl giyiyorsak onlara iki katını giydirmemiz gerekiyormuş..ama antalya çok sıcak, üşüyecekleri sanmıyorum..bana kalsa bende cıbıl cıbıl gezdiririm ama herhalde bu kıyafet giydirme işini bana bırakmayacaklar..

sen benden daha iyi durumdasın yine bişeyler almıssın..ben de daha iki tane patik var..bu aralar nevresim takımı bakıyorum..bebek uyku setlerini inceliyorum netten tabi..daha dışarı çıkıp bakamadım..zara burda 5M Migros ta var canım.. ama bende bebek reyonu olduğunu bilmiyordum..bu aralar hep özdileğe takılıyoruz uzun zamandır migrosa gitmedim..ama yolum düşerse mutlaka gidip bakıcam seni de bilgilendiririm..

şeker yüklemesi yaptığın gün kesinlikle işe gitme derim.çünkü garip bir hissiyat oluşuyor insanda bir halsizlik bir uyuşma. uzun süre aç kalmaktan ve ayakta kalmaktan ben de öyle olmuş olabilir ama sen yine de izin al.
ben haftasonu annemlerin yanına gittim çok özlemiştim hem de işimiz vardı. bir bavul bebek eşyasıyla geldim sen çok alma zaten alan oluyo:) şimdi onları yavaş yavaş yıkayıp ütülüycem kendimi yormadan. annem ilk zamanlar bebeğin üşüdüğünü söyledi ben ve abimde yaz doğumluyuz. gerçi çok uzun zaman olmuş ama:) annem yelek hırka falan da koyarsın diyor doğum çantasına. bizimkiler de fazla panikler annem bana şimdiden hazır et diyor doğum çantasını 6 aylık doğurtacak beni heralde:))

kızlarrr hala sabhları kusuyorum offf artık doğursam da kurtulsam şu mide bulantısından
bu arada geceleri deliksiz uyuyabilen varmı??? açlıktan uyanıyorum çoğu zaman bir de en az 2 kez tuvalete kalkıyorum tabi son aylar nasıl olacak cok merak ediyorum

mide bulantısı için dr un ilaç vermedi mi. benim mide bulantım olmadı şanslıyım oyüzden.ama uyku problemi bende de var. ilk aylar çok uyuyordum şimdi tilki uykusu gibi sürekli uyanıyorum. tuvalate de 2-3 kere en az kalkıyorum. artık bebeğe hazılık yapıyoruz sanırım sürekli uyanıp. bundan sonra da deliksiz uyku zor görünüyor bence:

evet cnm bende dediğin gibi o gün işe gitmeyeyim diye düşünüyorum..Bütün gün öyle gezemem büyük ihtimal...bebeğin eşyalarına gelince sen benden sanslısın daha bizimkilerde tık yok. herhalde çocuğun doğmasını bekliyorlar..ya da doğurabileceğimden hiç ümitleri yok bu da bi ihtimal zaten ..ablam ve kız kardeşim şimdiden eğer sen doğursan biz haydi haydi doğururuz deyip bana çok güzel moral veriyorlar..
bu aralar iki üç gündür yine bi panik havasındayım..karınımın yanları acıyordu büyük ihtimal gerilmekten şimdi de altı ve üstü acıyor, ağrı yapıyor..geceleri bende uyuyamıyorum..sağıma soluma dönemiyorum ..son aylarda halimi düşünemiyorum artık..bi erken doğum korkusu saldı..daha tehlikeli dönemi geçmedim hele bi 7 aylık olayımda o zaman rahat bir nefes alıcam..zamanında gelir inş. bebeklermiz ..

zannedersem bu aylardan sonra deliksiz uyuyabilen yoktur herhalde..bende geceleri bi kaç sefer kalkıyorum.. ama senin gibi açlıktan değil, herhalde senin bulantıların ve kusmaların devam ettiği için bir türlü açlık duygundan kurtulamıyorsun, sonuçta aç oluyorsun.. duyduğuma göre 9 ay mide bulantısı çekenler oluyormuş inş. sen onlardan olmazsın..çünkü artık düzenli beslenmen gerekiyor..ilk üç ay beslenmesende bebek senin vucüdundan alıyor ihtiyaçlarını.. ama büyümeye başladıkça yetmiyecek tabi..dengeli beslenmeye ihtiyacın olucak..umarım bir an önce atlatırsın..

sen takma kafana dalga geçiyolar senle herkes doğuruyor biz niye doğurmayalım sezeryan ne güne duruyor bir sürü doğum şekli var bize uygunu bulunur artık. bende de oluyor cnm ara ara ağrılar. idrar yolu enfeksiyonu da ağrı yapabiliyormuş ya da gaz sancısı da olabilir. bir de karnımız büyüdüğü için karın kasları gerilip ağrı yaparmış bu dönemde. bende de oluştu o erken doğum korkusu hadi 7 aylık çok doğuran ve problemsiz olan arkadaşım var ama 6 aylık çok zor olur. minicikler daha.inşallah zamanında gelir bebişlerimiz. ben artık top gibi yuvarlanıyorum yatakta:) doğrulamıyorum ki karnım birden çıkıyor 2 hafta öncesine kadar hiç anlaşılmıyordu 2 haftada baya belirginleşti beni de zorluyor ne zormuş göbekli olmak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…