sen takma kafana dalga geçiyolar senle herkes doğuruyor biz niye doğurmayalım sezeryan ne güne duruyor bir sürü doğum şekli var bize uygunu bulunur artık. bende de oluyor cnm ara ara ağrılar. idrar yolu enfeksiyonu da ağrı yapabiliyormuş ya da gaz sancısı da olabilir. bir de karnımız büyüdüğü için karın kasları gerilip ağrı yaparmış bu dönemde. bende de oluştu o erken doğum korkusu hadi 7 aylık çok doğuran ve problemsiz olan arkadaşım var ama 6 aylık çok zor olur. minicikler daha.inşallah zamanında gelir bebişlerimiz. ben artık top gibi yuvarlanıyorum yatakta:) doğrulamıyorum ki karnım birden çıkıyor 2 hafta öncesine kadar hiç anlaşılmıyordu 2 haftada baya belirginleşti beni de zorluyor ne zormuş göbekli olmak:)
cnm cumartesi günü kontrol vardı..gitmişken detaylı ultrasona da girdim..idrar testi de yaptırdım iyi oldu..gerçi sonuçları almadım daha ama her şey yolunda gözüküyor..bebeğim 582 gr. olmuş herhalde şuan da 600 gr. mı bulmuştur..detaylı ultrason da da renkli renkli bakmaya çalıştık gerçi ben pek bişey göremedim..sadece drun önünde ultrasonun görüntüsü vardı..bana da çevirdiler ama yatar pozisyonda pek bişey gözükmüyorsuratını aşağıya eğmişti ve kafasının her yanından kordon geçiyordu..hatta bi ara tehlikeli olur mu diye sordu eşim..bişey olmayacağını söyledi de dr içimiz rahatladı..renkli çıktılarımızı da vermediler bu gün alıcaz inşallah..
sen nasılsın göbeğin giderek büyüyor mu? ağrıların var mı canım? herşey yolundadır işallah..
evet canım burası bizim özel yazışmalarımız gibi oldu
herkes haziran anneleri topiğine yazıyor..orası çok kalabalık ben ucunu kaçırdım..sadece arada bir bakıp çıkıyorum..
cnm dr bana daha şeker yüklemesi testi yapmadı sonuçları almaya gittiğimizde ne zaman yapacağını sorucağım..renkli ultrason da da bebek çok bulanıktı bir türlü netleşmedi görüntü gerçi duruşundan kaynaklanıyormuş ama dra sordum ileri ki aylarda daha net gözükür değil mi diye.. dr da bebeğin suyu azalmaya başladıkça netlik kaybolacak en iyi görüntü bu aylarda olan görüntü dedi..çok şaşırdım bende ileri ki aylarda olan görüntünün daha net olacağını sanıyordum..
benim göbeğimde hani şu erken çıkanlarınkindenhalimi görsen gülersin, yatıyorum yattığım yerden kalkamıyorum sağıma soluma dönemiyorum geceleri sürekli offluyup pofluyormuşum eşimi uyutmuyormuşum..sabah aşkam botlarımı ve çoraplarımı o giydiriyor, eğilmek mümkün değil maalesef..
ağrılarım da daha çok akşamları oluyor, günün yorgunluğuna veriyorum onu da..geçen cuma günü dışarı işi vardı ofiste o ara yağmurda çok ıslandım ve çok rahatsızlandım..üşüdüğüm için olduğunu düşünüyorum..artık çalışmak zor gelmeye başladı ama 7. ayıma kadar çalışabilirsem en azından doğum parası verecek sgk.. o yüzden kendi masraflarımı çıkartmaya çalışıyorum..çoğu gitti azı kaldı artık..ben de geceleri doğumla ilgili rüyalar görüyorum gerçi rüya değil benimkiler kabus kabus..
hazırlıklar ne aşamada bildiğim kadarıyla sen baya baya tamamlamıştın..darısı benim başıma..
canım, benim pek bir hazırlığım yok bir kaç tane zıbınla çorap aldım o kadar..ha bi de sağolsun patronum şu senin dediğin ahşap beşiklerden hediye etti ama sallanmayanından..baya büyük bir beşik herhalde o beşikte 4 yaşına kadar rahat yatar..bende senin gibi oda yapmayı düşünmüyorum..zaten uzun bir süre aynı oda da kalırız..ondan sonra bişeyler yapmayı düşünürüm..sadece kafamı beşiğin sallanıp sallanmama kısmı düşündürüyor..kimi sallamaya alıştırma diyo, kimi de sallamadan uyumaz bebek diyor..aklım karışık o yüzden bu aralar..acaba diyorum sallanan küçükte olsa bi beşik alsam mı ?
antalya da epey çok bebek mağazası varmış.. daha önce dikkat etmediğim için farketmemişim nerdeyse her sokak başına bir bebek mağazası açılmış.. o yönden antalya şanslı..ama bebek arabaları, beşikler olan bir mağazaya gideceksen evet konyaaltında baya büyük mağazalar var..daha gezmeye fırsat bulamadım ama içlerinde çok çeşit olduğu dışardan bile anlaşılıyor..şimdiye kadar gezdiklerim de ahşap beşik göremedim genelde park yataklar vardı..zannedersem ahşap bir beşik almak için bi mobilya mağazasına gitmek gerek canım..ama bir yerlerde denk gelirsem sana da söylerim..:))
bu arada ben de 7 kilo aldım zaten boyum 1.60 üstüne üstlük 61 kilo oldum geçen yazı hatırlıyorum da 54e düşmek için ne kadar çok spor yapmak zorunda kalmıştım..aynı şeyleri bir an tekrar yaşadığımı gördüm bir flim şeridi gibi gözlerimin önünden geçti..:) dengeli gitmemiz gerek cnm ama gelgelim iştahımız açıldı ve bende senin gibi sürekli çikolata yiyorum.. işin ilginç tarafı benim canım hiç ekşi bişeyler istemedi..hep varsa yoksa tatlı:))
bir daha ki renkli ultrasonda bebeğini mutlaka daha net görürsün işallah canım..eğer benimkiler net gözükürse ekliyeceğim bakalım bizim yavrucağı neye benzeteceğiz
bu arada çalışma kararı çok doğru bir karar ..inan bir süre sonra daha çok bunaldığını hissedeceksin en azından çalışarak kafan dağılır..inşallah kpssden de güzel bir puan çıkarırsın..bence bir an önce çalışmaya başla..hem bebeğimiz de bişeyler öğrenir annesinden ve eminim şansta getirir güzel annesine :))
evet canım dr kız demişti test sonunda da kız dediler
arkadaşlar okadar güzel bebek kıyafetleri varki insan ne alacağını şaşırıyor.siz neler alıyorsunuz fikir verirseniz sevinirim .ben ailemden uzaktayım onlarla bakıp alma şansım olmuyor.birde ilk çocuk olunca insan acemi oluyor .mağazaya giriyorsun ne alıcağını bilmeden bakıyorsun .bez felan alıyormusunuz.aldıklarınız lütfen paylasın
merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır yazamamıştım. Çok yol katettik çoğu gitti azı kaldı
benimde bacaklarıma kramplar giriyordu doktoruma söyledim Magnorm (Magnezyum) verdi çok iyi geldi
şimdi kramp girmiyor ama çalışmak yorucu oluyor artık ayaklar ağrıyor akşam eve gidince yükseğe koyuyorum ama pek faydası olmuyor.
Şişlikler başladımı sizde bende olmadı ama bundan sonramı başlayacak onu merak ediyorum
merhabalarrrr,
benim kramp falan olmuyor da şu sıralar acayip bir halsizliğim var. hamilelikten mi yoksa bahardan mı bilemiyorum. uyuyamama rağmen yataktan kalkasım gelmiyor. şişlikler ben de sadece parmankalrımda oluştu sıralar. alyansım biraz sıkmaya başladı yakında çıkarırım heraldeyarın dr a gidicem bakalım nasıl olmuş bizimki... buarada doğum konusunu konuştunuz mu doktorlarınızla sezeryan ya da normal? ben yarın konuşsam mı diyorum benim büyük ihtimal sezeryan olacak zaten bebek tombiş gidiyor. epudiral, spinal ya da genel anestezi hangisi olsa daha iyi olur acaba... siz nasıl doğum düşünüyorsunuz?
selam kızlar; bahar geldi havalar ısındı kış için bikaç parÇa hamile kıyafeti almıştım ama şimdide bahar için almak zorundayım
bu arada geçen aydan bu yana 5 kilo almışım, o kadar kiloyu nası aldım hala anlamaıyorumbiraz daha az ye dedi doktor özellikle hamur işi asla dedi
neyse bakalım kızımın tekmelerine o kadar alıştım ki uzun süre hareket hissetmeyince korkuyorum ne kadar değişik duygularmış bunlar Rabbim isteyen herkese yaşatsın
selam kızlar; bahar geldi havalar ısındı kış için bikaç parÇa hamile kıyafeti almıştım ama şimdide bahar için almak zorundayım
bu arada geçen aydan bu yana 5 kilo almışım, o kadar kiloyu nası aldım hala anlamaıyorumbiraz daha az ye dedi doktor özellikle hamur işi asla dedi
neyse bakalım kızımın tekmelerine o kadar alıştım ki uzun süre hareket hissetmeyince korkuyorum ne kadar değişik duygularmış bunlar Rabbim isteyen herkese yaşatsın
geçen ay dra gittiğimde kalsiyum eksikliğim var galiba demiştim düzgün olarak beyaz grubunu tüketemiyorum çünkü..ama drum eğer krampların ve kasılmaların yoksa normal demişti tabi ozaman kramplar falan girmiyordu şimdi bu durumun kalsiyum eksikliğinden olduğunu düşünüyorum bakalım bi daha ki gidişime söyliyecem druma bakalım o bana ne verecek..bende şişlik yok ama ayaklarımda uyuşma ve karıncalanmaya benzer şeyler oluyor. vücüda kan akışı düzgün gitmiyor galiba..
halsizliğin cnm bahar yorgunluğudur büyük olasılıkla ya da hamileliğin getirdiği sıkıntılardandır..ben her gece düzenli yatmama rağmen sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum..bu durum eşim de de var..büyük ihtimal bizim ki de bahardan kaynaklanıyor :) doğum konusuna ben daha karar vermedim canım çatı muayenesinden sonra karar vermeyi düşünüyorum..normal yapamayacağımı düşünüyorum ama normal doğuma elverişliysem epidural normal doğum yapmak isterim..sezeryanda artık genel anesteziyi önermiyorlar diye biliyorum tabi duruma göre değişiyor..sen bi drunla konuş canım bakalım ne önericek.. güzel haberlerini bekliyoruz ..bebişimizi çok öptüm :)
cnm şekerine bakmışlarmıydı? bu kadar hızlı kilo alınınca bi şeker kuşkusu olunuyorda..inşallah öyle değildir..bende bebişimin hareketlerine çok alıştım..bazen çok garip hareket ediyor..karnımda toplanıyo bazen, işte o zaman canımı yakıyor..şimdiden canımı yakmaya başladıysa 9. ayda ne yapacam bilemiyorum..ama varsın yaksın canımı orada olduğunu iyi olduğunu bileyim de :))
benim sezeryan olacak mecburen ilk bebeğim sezeryandı
epidural anestezi istiyorum doğum anını görmek bebeğimin ilk ağladığını duymak onu hemen kucağıma almak istiyorum. Genel anestezide o duyguları yaşayamıyor insan
ama şöyle bişey var epidural anestezide sonradan baş ağrısı oluyo ilk bir hafta onu göze almak gerekir
zaten doğum olayı her şekliyle zor , candan can kopuyo o güzel bebişlerimiz için değer diye düşünüyorum yeterki onlar saglıklı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?