2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oto koltuğu almayı düşünüyomusunuz kızlar
eşim alalım illa diyo ben kararsızım
ben bebek arabasını oto koltuklu olanlardan alacam..
o oto koltugu da aynı zamanda ana kucağı oluyor..

bizim bir arkadaş pierre cardin in yurtdışından geliş işini yapıyor bebek arabalarıyla ilgili
öyle travel sistemlerden uygun fiyata ayarlayacak bize..
başkalarına da bişiler yapabilir mi diye konusurum kızlar
olmazsa biz gittikten sonra sizi de yönlendirecem oraya
aklımdasınız

sağol simnil
ben hepsini not edeyim de karıştırmayayım.

KADIKÖY ŞİFA HAST.
Opr. Dr. Tanju Demirören

ben ona yaptırdım.
yalan olmasın ama, aklımda 249 TL gibi bir fiyat kalmış.

benim kız, o esnada kafayı kaldırdı su içti falan, çok şekerdi.

oto koltuğu almayı düşünüyomusunuz kızlar
eşim alalım illa diyo ben kararsızım

eğer arabanız varsa mutlaka alın derim
Allah korusun ani bi kazada yanında olsan bile tutamazsın dün bizde bu konuyu konuştuk ön camdan fırlama olayları çok büyük ihtimal :umursamaz:

dün bizde bu modele baktık chicco nun 3lü seti
anam biz de buna bakmıştık 1500 tl flndı yanlış hatırlaıyorsam
ay çok pahalı geldi bana
bide pusete gerek yok diye düşündüm sonradan
nasıl olsa ayrıca yatak odama puset beşik alacam diye
o nedenle sadece oto koltuklu ana kucaklı olanlardan alacam

süpersinŞeniz

dün bizde bu modele baktık chicco nun 3lü seti

bunda 2 tane bebek arabası var. çok fazla değil mi :uhm:

KADIKÖY ŞİFA HAST.
Opr. Dr. Tanju Demirören

ben ona yaptırdım.
yalan olmasın ama, aklımda 249 TL gibi bir fiyat kalmış.

benim kız, o esnada kafayı kaldırdı su içti falan, çok şekerdi.

benimkisi tembel anacım elini bile zorla oynatıyor doktorda.
aynı babası aklinialirimsmile

Arabada çocuk koltuğu zorunlu olacak

Arabada çocuk koltuğu zorunlu olacak !

ıçişleri Bakanlığı Türkiye"de araçlarda çocuk oto koltuklarının zorunlu olmasına ilişkin Avrupa Birliği"ne uyum çerçevesinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapmış. Mayıs 2007"de yapılan bu değişiklikle birlikte, 2010 yılından itibaren araçlarda çocuk koltukları daha doğrusu çocuk bağlama sistemleri zorunlu hale gelecekmiş.

Açıkçası en değerli varlıklarımıza yönelik yapılan bu değişiklikle ilgili yeterli duyurunun yapılmadığını düşünüyorum. Çünkü çocuk koltuğu satan firmaların bile bu değişiklikten haberi yok. Peki ıçişleri Bakanlığı tarafından mayıs ayında yapılan bu değişiklikle ilgili bilgi bana trafik veya içişleri bakanlığından mı geldi. Hayır. Hyundai Assan"ın Homologasyon ve Teknik Mevzuat Uzmanı Yiğit Ünsal konuyla ilgili olarak beni uyardı.

Resmi Gazete"de yayımlanan yeni yönetmeliği okuyunca, önce şaşırdım. Çünkü, çocuk oto koltuğu kullanımının sanki mayıs ayından itibaren zorunlu olduğu izlenimine kapıldım. Kendi kendime, "Böyle bir şeyi nasıl atlamışız" diye düşündüm. Ama daha sonra çocuk oto koltuğunun zorunlu olmasıyla ilgili hükümlerin 1 Haziran 2010 yılından itibarin yürürlüğe gireceğini öğrendim. 2010 yılı kafamda soru işareti yaratsa da, bu konuda AB gazıyla adım atılmasının bile önemli olduğunu düşünüyorum. Peki, çocuk oto koltuğu kullanımını zorunlu hale getirecek yönetmeliğin 150"inci maddesinin 5"inci fıkrasında yapılan değişiklikte neler var:

YENı YÖNETMELıK
M1(otomobil), M1G, N1G(arazi taşıtları), N1, N2 ve N3(kamyonet, kamyon ve çekici) sınıfı araçlarda 150 cm"den kısa ve 36 kg"ın altındaki çocukların taşınması sırasında çocukların ağırlığına uygun bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (1) sayılı cetvelde yer alan çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması zorunludur. Ancak, 135 cm"den uzun çocuklar çocuk bağlama sistemleri yerine ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabilirler.

Çocuk bağlama sistemleri olmayan M1, M1G, N1, N1G, N2 ve N3 sınıfı araçlarda üç yaşın altındaki çocuklar taşınamazlar.

Çocukların ticari taksilerde seyahatleri sırasında, çocuk bağlama sistemleri kullanmaları, yok ise arka koltukta oturmaları zorunludur.

Çocuklar, araçta hava yastığını otomatik kapatma sistemi olsa bile, bu fonksiyon mekanik olarak kapatılmadan, ön hava yastığı ile korunan bir yolcu koltuğunda yüzü arkaya dönük çocuk bağlama sistemi kullanılarak taşınamazlar.

M2 ve M3 sınıfı araçlarda seyahat eden üç ve üzeri yaştaki çocukların, emniyet kemeri ya da çocuk bağlama sistemleri kullanması zorunludur.

M2 ve M3 sınıfında seyahat eden yolcular koltuklarına oturduklarında ve araç hareket ettiğinde, emniyet kemerlerini bağlamaları konusunda aşağıdaki yollardan herhangi biri ile uyarılmak zorundadır. "

Okuduğunuz gibi yönetmelik gayet net. Avrupa Birliği ülkelerinin birebir aynısı. Şimdi 2010 yılını bekleyip bu zorunluluğa ne ölçülerde uyulacağını göreceğiz. Sonuçta, otomobil kullanırken cep telefonu kullanımının da yasak olmasına rağmen Türkiye"de durum ortada. Sadece yazıda zorunlu hale getirilmesi yetmiyor, uygulamada da sıkı denetim ve cezaların devreye girmesi gerekiyor. Bu yönetmelik şu anda yürürlüğe girse, araçlarda çocuk oto koltuğu bulundurmamanın cezasının 55 YTL civarında olacağı kaydediliyor. Birkaç kez ceza yenildiği düşünülürse, neredeyse oto koltuğuna eşit.

Özgecim o yatay pozisyonda kullanılabilenlerden görümcem aldı. Hiç kullanamadı duruyor. Maalesef çok kullanışlı değilmiş hele bebek haraketliyse hiç olmuyormuş haberin olsun.

Elhamraa ben oto koltuğu alıcam ama zaten bebek arabasını travel set almayı düşünüyorum ana kucakları ilk 6 ay hatta 1 sene aynı zamanda oto koltuğu. 1 yaş sonrası oto koltuğu tekrar alınacak. Çünkü oto koltukları bebeğin kilosuna göre 1 yaş üstü aldınmi 1 kere alıyorsun 18 -25 kiloya kadar olanlarından almak gerekiyor. Tabi bu arada çocuğun huyuda çok önemli istemeyen çocuğu mümkünatı yok koltuğa oturtamıyorsun.

Özgecim o yatay pozisyonda kullanılabilenlerden görümcem aldı. Hiç kullanamadı duruyor. Maalesef çok kullanışlı değilmiş hele bebek haraketliyse hiç olmuyormuş haberin olsun.
hmm tamam canım o zaman bel destekli olana yükleneyim ben
sağolasın olumunekankayizsmile

Canim bana da sanki bir tane bebek arabasi var ama ikisinin de durusunu sergilemisler gibi geldi, ama yaniliyor olabilirim.
evet canım öyle
puset olmuş şeklini de göstermişler

bunda 2 tane bebek arabası var. çok fazla değil mi :uhm:

benimkisi tembel anacım elini bile zorla oynatıyor doktorda.
aynı babası aklinialirimsmile

Yok canım o ikitane değil en sağdaki arabanın koltuğu çıkıyor port bebe takılıyor ortadaki hale geliyor istersen koltuğu çıkarmayıp ana kucapını üstüne takabiliyorsun. Yani birtane araba iskeleti var 3 farklı modelde kullanılıyor. Ana kıcağı aynı zamanda bazalı oto koltuğu oluyor o aortadaki pusette evde yada seyahatte yatak olarak kullanılabiliniyor. Bende ya bunu yada mclarenin travel setini alıcam.

Canim bana da sanki bir tane bebek arabasi var ama ikisinin de durusunu sergilemisler gibi geldi, ama yaniliyor olabilirim.

yok 3 lü set demiş stella zaten.ayy kafam karıştı stella hemen duruma müdahale et delikafadulden

hımmm şimdi anladım
ama çok pahalı yaa. zaten arabamız da yok . ben sadece bebek arabası alsam yeterli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…