2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kacıncı haftada duymaya baslıyorlardı canım 20 mi

Anne Karnındaki Bebek Sesleri Duyar Mı

Anne karnındaki bebek özellikle tiz sesleri duyar.Yani anne karnında iken ince sesleri duyabilir.Kalın sesleri de duyar ama tam olarak algılayamaz.Bu tamamen bebeğin kulak yapısının az gelişmiş olması ile ilgilidir.Rahim duvarı da yapı olarak kalın sesleri geçirmemektedir.Aslında bu bir anlamda anne karnındaki bebek için koruyucu bir şeydir.Çünkü bu sayede dışardaki gürültüden uzak kalmaktadır. Bebek doğduktan sonra da çok kalın sesleri duyamaz.Bu yüzden bebeğin daha iyi duyabildiği sesler annenin sesleridir.Zaten babalar da bilinç altı olarak daha ince bir sesle bebeklerine seslenirler.
Bebek az da olsa bu duyduğu seslerin hepsini yorumlamaktadır.16. haftada çocuğun kulakları duymaya başlar.32. haftaya gelindiği zaman duyduğu sesleri hatırlayabilme ve buna göre tepki verebilme kabiliyetine sahip oluyor.Yeni doğan bir bebekle 32. haftadaki bir bebek beyin gelişimi yönünden aynıdır.

ben hala müzik dinletmeye baslamadım..
başlıyım bari
bilmiyorumkismile

ay ne bılım ösge..
bugun böle buralarda sessız bende bugun böle bı tuhafım.
iyi yada kotu degılde mıymıyım bugun

bende teo dinletıyorum bebişimeee yaaaa bılmem iyimi yapıyorm kötümü:)

:) tabiki müzik müziktir ama bebekleri sakinleştirici müzikler dinletmekte fayda varmış :) hani doğduğundada dinletince uyuyorlarmış diyorlar .

ayrıca klasik müzik ve kuran-ı kerimin matemetiksel bir melodisi varmış bebeğinize her ikisinide dinletin diyorlar.

Kızlar kulaklığımı göbeğime yasladım, ninni açtım, bizimki galiba çok şaşırdı, nasıl tekmeleyeceğini şaşırdı

bende kulaklığı göbeğime dayıyorum. yoksa o klasik müzikleri dinlemem imkansız :roflol::roflol:
o zaman benimkide içeride kuduruyor. artık kapat diye mi kuduruyor hoşuna gittiği için mi bilemiyorum aklinialirimsmile

hım okdr ayrıntılı dusunmedm aslnda agır teoman hayranıyım diye teocumu dınletıyorum eşimde kızyor neden o adamı dıneltyrsn dıye neyse bundn sonra daha sakin şeyler dınleteyım arastrmak lazım

hım okdr ayrıntılı dusunmedm aslnda agır teoman hayranıyım diye teocumu dınletıyorum eşimde kızyor neden o adamı dıneltyrsn dıye neyse bundn sonra daha sakin şeyler dınleteyım arastrmak lazım

İsterseniz bende ki müzikleri biryerlere yükleyebilirim

Anne karnındaki ses bulaşık makinesinin çıkardığı sese benzediği için, doğduktan sonra bulaşık makinesini dinletmek de bebeği sakinleştiriyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…