2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim regli tarihime göre 10+3 üm dr ulturason tarihne göre şu an 9+4 üm
yani normal olmuş oluyor ozaman

Evet canim dedigim gibi benim yazdigim yaziya eminim hemen hemen hepimizin ki uyuyor cok az bir farkla. opuyorumnanaktan

kızlar ben yemeğe incem birazdan görüşürüz

ukla normal canım yaa..
zaten karından bakılan uslerde herkesinki mutlaka birkaç gün küçük görünüyor.. benimkide karından 4 gün küçük görünüyor normalden..
herhalde bebişler büyüdükçe daha rahat görünmeye başlayacaklar ve haftalar da oturacaktır

valla ozgecım sende matematık ıyıydı galıba ben hep kalır en sonda kopya mopya duzeltırdım kızım calıssana dersıne bak lazım oldu ıste dımı yanı
heheehe evet genelde iyiydi matematiğim hep.. severdim çünkü ondan.. a.s

Kızlar yabancı sitelere göre diyorsunuz ama bu çizelgelerde ırksal özellikler faktörüde var bildiğim kadarıyla ben türk sitelerden takip ediyorum hiç bir problem olmadı şimdiye kadar sadece bazı ultrason aletlerinde rapor mm cinsinden bazılarında cm cinsinden buda kafa karışıklığına neden oluyor sanırım. Ayrıca bukadar takmamak lazım bir sorun varsa kendi doktorumuz zaten uyarır hem sabah da söylediğim gibi 12. hafta itibariyle boy a bakmıyorlarmış önemli olan ağırlığıymış. bilginize

kızlar ben cıktım ıslerım var bıraz.hepınızı opuyorum kendınıze ve bebıslere ıyı bakın.opuyorumnanaktan

Kizlar bende cikiyorum yarin kalabalik akraba oturmasi var bende ona hazirlik yapayim evi temizleyim falan.
Kendinize dikkat edin, gorusuruz. :1hug:

kızlar dünden beri gözümün önünden patatesli börekler gitmiyor..
şimdi ben de patatesli börek söyledim, boşnak böreğiymiş. çok güsel olur.. sabırsızlıkla bekliyorum kaydirigubbakcemile3

merhaba kizlar az once doktordan geldim ultrasonda 8+2 olarak gorundu. bebgin boyu16 mm hersey yolunda hersey normal dedi doktor. bi sonraki kontrol tarihinide 29 aralik olarak verdi o zaman bebegim 14 haftalik olacakmis ama 2li test falan hic bisey demedi. benim aklima ciktiktan sonra geldi keske sorsaydim. siz hep yaptiriyosunuz sanirim. 2li teste nelere bakiyorlar yani ne ise yariyor bu test. gerekirse doktorumu degistirecegim

canım genelde 12. hafta yapar doktorlar.. seninki unuttu mu ne yaptı.. çünkü ikili test 11-14 haftalar arasında yapılıyor diye biliyorum..
bence ara sor, yaptırmak için geç kalma sonra..
hatta bence eger unuttuysa böyle bir şeyi değiştir doktorunu..
ya da ikili test yapmayacak olabilir direkt 3lü test yapacak belki
ama yine de bunu sana söylemesi gerekir

ayrıca 2li testte bebegin her yerine bakıyorlar canım yakından inceliyorlar. ve ense kalınlıgına bakıp, kan tahlili de isteyip down sendromu riskini belirliyorlar

3lü test 17. hafta ile 18. haftanın sonuna kadar yapılması gerekiyor

Canımcım ikili testte herhangi bir kramozom anamalisi olma ihtimali olup olmadığına bakıyorlar. Bebeğin ense kalınlığı ve baş popo mesafesi ölçülüyor birde burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakıyorlar ayrıca bir tüp kan veriyorsun ordada iki hormon seviyesine bakılıyor ve bütün sonuçlar bir bilgisayar programına girip değerlendiriliyor. Bunun sonucunda down sendromu gibi bir hastalık riski olup olmadığına bakılmış oluyor.Kısacası bir ön tanı testi ama değerlendirme testi olduğu için %100 sonuç çıkmıyormuş sadece ihtimal veriyor. bilgine

ayrıca bazı doktorlar ikili testten sonra üçlü testi istemeyebiliyor yada ikiliyi yapmayıp direk üçlü testi istiyormuş. bu tamamen doktorun hangi ekolden geldiğiyle ilgili bir durummuş. ıkili test üçlü teste göre daha yeni bir test. Ama çok daha erken tanı ihtimeli veriyor birde özgenin dediği gibi o esnada bebeğin heryeride kontrol edilmiş oluyor mesela ben dün yaptırdım bana böbreklerinin ve midesinin gelişiminide söyledi ve gösterdi.

yok canım.. 3 cm 07 mm.. 07 ye 1 mm ye denk dersek, 3 cm 1 mm gibi birşey

Ben bu hesaplamalardan hic anlamiyorum ya simdi en son 10 haftalikken benim bebegime 30 mm demisti doktorum kac cm oluyo CADIARZU

Ben bu hesaplamalardan hic anlamiyorum ya simdi en son 10 haftalikken benim bebegime 30 mm demisti doktorum kac cm oluyo CADIARZU

kıs allah iyiliğini versin.. kaydirigubbakcemile3
tam 3 cm oluyo..

çünkü 1 cm=10 mm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…