2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dur kız hele daha neler çekçez, ağrılarla geçicek 3 ayımız var, ama sonunda biticek öyle duşunup rahatlayalım en azından sonunda mutluluk bizim olacak.

Deme yav, benim ilk aylarim cok zor gecti ona karsilik odul olarak
geri kalan aylarim rahat gecicek diye umutlandiriyordum kendimi. :roflol::roflol:

hazel geçmiş olsun canım..
cleo ben o kurabiyelerin içine 1 çay kasığı salca koymuştum yarısına o da çok güzel olmuştu tavsiye ederim.

kızlar ben yemege cıkıyorum ordanda oglusumu gormeye gıdecemmmm doktoraaaaaaa
ordanda eve gecerım artık evden baakarım sızlere optmkıbbb

Direktörü işleme almamış istifasını ama genelmüdürünün haberi var iş bulursan gitmene izin veririz demişler. İstifayı verdiğin günü o zaman geçerli sayarım demiş ama şimdi kır kıçını otur oturduğunyerde zamlarımızın onayı yurt dışında onlar belli olsun ozaman konuşuruz demişler. Şimdilik iş arıyor ama bulamazsada işten ayrılmıcak allahtan.

akşam sorarım onlar çok yoğun oluyorlar bu aralar.işte şimdi.o kesin bilir.ben de ilk defa duydum ve sacma geldi ama dediğin gibi bizim ülkede hiçbir şeye şaşırmamak lazım

Iyi olmus canim ya, genelmudur de gene insafli cikmis oda resti cekip direk kabul etmemis en azindan.

kızlar haftasonu fuarda yataklara baktımda park yataklar otomatik sallanıyo ama beşiklerde hiç rastlamadım otomatik sallanını ve park yataklar kocaman4 5 yaşına kadarda yatar bebişler onun içinde

Öyle bişey olursa ben sinirden kafayı yerim herhalde, meslek lisesi mezunu olduğum için öğretmen değil de illa mühendislik okumak için 2 yıllığı seçtim, ardından da 4 yıllığa geçiş yapıp 6 yılda mühendis oldum. Öyle bişey olursa cıngar çıkartırım.

benim müşterim geldi yemeğe çıkartıyorum kendisini sonra görüşürüz kızlar öptüm sizi

bu bılgıler çok hoşuma gitti, özellikle yataga yarı uyanıkken koyun dıyor, çunku uynadıgında nerede oldugunu bılmelıymış aglayarak uyanmazmış. şimdıden geliştirelım kendımızı kızlar

ben de bir daha ki hafta bugün sezeryan ile kızımı dünyaya getirip kucağıma alacağım inşallah. 9 ay hamileliğim boyunca bol bol kitap okudum. tabi pratik ile aynı olmaz burada tecrübeli annelerimiz var ama bende öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak isedim.

-en sık yapılan yanlışlardan biri bebeklerin vücut ısılarını burnundan ellerinden ve ayaklarından ölçmekmiş. bebekler çok küçük oldukları için dolaşım sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş oluyormuş. ayakları elleri ve burnu kalplerine en uzak nokta olduğu için de genellikle soğuk olurmuş. bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için en doğru yöntem elimizin tersi ile göğsüne bakmakmış. göğsü sıcaksa üşümüyor demekmiş. bebeklerinin yatak odalarının 18 - 20 derece arasında olması gerekirmiş.

- bebekler anne karnında sıkı bir ortamda olduklarından doğduklarında kollarının, bacaklarının tamamen serbest olması onları rahatsız edermiş. bebeklerin uyurken sıçramasına sebep olan şey moro refleksi imiş. bu refleks yüzünden boşluğa düşüyormuş gibi hisseder ve sıçrayarak uyanırlarmış. bu da uykularının bölünmesine sebep olurmuş. bunu engellemek için en güzel yöntem ilk iki ay bebekleri uyurken kundaklamakmış. tabiki çok sıkı değil ince streç bir penye kumaş ile sarmak yeterli imiş. sararken bebeğin kollarını yanlarına almayacakmışız. düz durmaktan hoşlanmıyorlarmış. kollar göğüste çaprazlanmış olursa daha iyi olurmuş.

- bebeğin uyku düzeni kesinlikle beslenme düzeni ile yakından ilgiliymiş. doğru beslenen bebek düzenli uyku uyurmuş. doğru beslenmekten kasıt beslenme rutininin olması imiş. her gün aynı saatlerde emzirilen bebek yine aynı şekilde aynı saatlerde uyurmuş.

- göğüslerden ilk 10 dakika gelen süt daha hafif besleyici değeri daha az 10 dakikadan sonra gelen süt daha besleyici, yağlı ve doyurucu imiş. bu sebeple bebeğin tam olarak doyması için memeyi sonuna kadar emmesi gerekiyor. her emzirmede en son kaldığımız memeden devam etmemiz gerekiyor. bebek memeyi tam olarak boşaltmadan uyuya kalıyorsa ya bebeği uyandırıp emmeye teşvik edeceğiz. ya da emzirmeden önce 30 - 60 ml. sağıp sonra memeyi vereceğiz ki asıl olan arkadaki yağlı sütü alabilsin.

- bebeklerimizi yataklarına yatırmadan önce yarı uyanık olmalarına özen göstereceğiz. bunun amacı bebeğin yatağında uyuma alışkanlığını kazanması imiş. kucağınızda derin uykuya geçen bebek daha sonra yatağında uyandığında anlam karmaşası yaşıyormuş ve hala kucağınızda olmadığı için korkuyormuş. yatağına yattığının farkında olarak uyuması daha iyimiş.

ya ben bu bebiş kıyafetlerini bi çözemedim herkes bişiler sölüo ama kesin çıtçıtlı tulum almamak gerekiyo sanırım ben aldım 3 4 tane başka almam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…